street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan lalajko, pitao si me sta me je navelo da koristim bas tom-toma? navelo me je to sto da sam isprobao skoro sve navigacije koje mogu da se nabave na zapadu (dugo sam i ziveo tamo, a i zaludjenik sam za tehnikom). dok sam koristio sve te navigacije pratio sam i sve testove o njima. svugde ces videti sta je bolje. ja ne prodajem nista od toga i nemam nista od toga, ali jednostavno sam uvideo sta je ok. ne kazem da garmin nije dobar, ali se u mnogo cemu ne moze meriti sa tom-tomom. meni je bitno da mi pokazuje i gde su radari na auto-putevima i da me upozori na to. uopste mi nije bitno da mi pokazuje dali je put na brdu ili na ravnom (iako i to pokazuje) moram tu proci vozilom i gotovo. tom-tom za srbiju ima samo beta verziju mapa, za za ostatak "sveta" su mape normalne, tj. u fulu fuleva. ja jos nikada nisam imao problem sa tom beta verzijom mape kod nas, uvek me je odvela tamo gde sam i namerio bez ikakvih problema. garmin koristi za srbiju info tim mape a za inostranstvo naptek-ove mape. tom-tom koristi uglavnom tele-atlas mape kao i naptek-ove mape. ne moze se reci koje su mape bolje, to ne postoji. najvise zavisi od uredjaja koliko je brz i precizan u upotrebi (ili ti u citanju) mape, i od toga koliko je njegov softver sposoban da izvuce iz tebe informaciju gde i kojim putem hoces da se kreces. ako mu zadam da me vodi samo auto putem, on ce me tako i voditi, ako mu zadam da me vodi putevima gde je najblize, ali gde se ne placaju putarine on ce to tako i uraditi. ja tom-tom koristim uglavnom na zapadu, italija, nemacka, austrija, francuska i svajcarska. tu je tom-tom nenad_ebiv. imao sam vise puta u kolima i tom-toma i garmina i becker-a (koji je najlosiji) zajedno, tom-tom izracunava novu rutu mlaznom brzinom naspram garmina. to je jako bitno kada si na auto-putu i kreces se velikom brzinom. promena rute u toku voznje (napr. zbog guzve ili sudara - koje ti on naravno najavi) traje na tom-tomu par sekundi, uglavnom 3 - 5. na garminu to traje toliko dugo da se nadjes vec na kraju kolone, i onda nema nazad. isto tako kada si u gradu gde se ulice preklapaju dosta brzo. ali, moram priznati da garmin ima detaljnije uradjene karte za srbiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 25, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan lalajko, pitao si me sta me je navelo da koristim bas tom-toma? navelo me je to sto da sam isprobao skoro sve navigacije koje mogu da se nabave na zapadu (dugo sam i ziveo tamo, a i zaludjenik sam za tehnikom). dok sam koristio sve te navigacije pratio sam i sve testove o njima. svugde ces videti sta je bolje. ja ne prodajem nista od toga i nemam nista od toga, ali jednostavno sam uvideo sta je ok. ne kazem da garmin nije dobar, ali se u mnogo cemu ne moze meriti sa tom-tomom. meni je bitno da mi pokazuje i gde su radari na auto-putevima i da me upozori na to. uopste mi nije bitno da mi pokazuje dali je put na brdu ili na ravnom (iako i to pokazuje) moram tu proci vozilom i gotovo. tom-tom za srbiju ima samo beta verziju mapa, za za ostatak "sveta" su mape normalne, tj. u fulu fuleva. ja jos nikada nisam imao problem sa tom beta verzijom mape kod nas, uvek me je odvela tamo gde sam i namerio bez ikakvih problema. garmin koristi za srbiju info tim mape a za inostranstvo naptek-ove mape. tom-tom koristi uglavnom tele-atlas mape kao i naptek-ove mape. ne moze se reci koje su mape bolje, to ne postoji. najvise zavisi od uredjaja koliko je brz i precizan u upotrebi (ili ti u citanju) mape, i od toga koliko je njegov softver sposoban da izvuce iz tebe informaciju gde i kojim putem hoces da se kreces. ako mu zadam da me vodi samo auto putem, on ce me tako i voditi, ako mu zadam da me vodi putevima gde je najblize, ali gde se ne placaju putarine on ce to tako i uraditi. ja tom-tom koristim uglavnom na zapadu, italija, nemacka, austrija, francuska i svajcarska. tu je tom-tom nenad_ebiv. imao sam vise puta u kolima i tom-toma i garmina i becker-a (koji je najlosiji) zajedno, tom-tom izracunava novu rutu mlaznom brzinom naspram garmina. to je jako bitno kada si na auto-putu i kreces se velikom brzinom. promena rute u toku voznje (napr. zbog guzve ili sudara - koje ti on naravno najavi) traje na tom-tomu par sekundi, uglavnom 3 - 5. na garminu to traje toliko dugo da se nadjes vec na kraju kolone, i onda nema nazad. isto tako kada si u gradu gde se ulice preklapaju dosta brzo. ali, moram priznati da garmin ima detaljnije uradjene karte za srbiju. Pa prema ovome nema dileme da je tom-tom bolji,uvek su korisne ovakve informacije iz prve ruke bar za nas koji se malo razumemo u GPS uredjaje,jer ipak reklama je jedno a iskustvo nesto sasvim drugo.Ovaj podatak o brzini izracunavanja rute bi i meni bio veoma bitan tako da nema tu mnogo dileme.Pozdrav i kazi mi gde kod nas moze da se kupi tom -tom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan pit, ja ne znam gde kod nas ima da se kupi tom-tom. ja sam moje kupovao napolju. okreni www.tomtom.com pa ces videti i cene uredjaja i cene karata. tom-tom "one" za kola kosta po radnjama vec od 100 eura (mislim da je preporucena cena oko 180), tom-tom mozes kupiti cak ponegde i bez karata, ili ga kupi sa najmanje ponudjenih karata (platis ga manje). ja znam gde ga mozes napuniti svim kartama za 50-60 eura. tom-tom "go II" za motore ( kosta naravno vise novaca ) mislim oko 500 eura, a na ponudama ga ima i za manje. za karte vazi isto kao sto sam ti opisao i za tom-tom one. naravno napominjem da karte za srbiju nisu detaljne i dobre kao kod garmina, karte za srbiju za tom-tom su u "beta-verziji". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Mart 25, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan pit, ja ne znam gde kod nas ima da se kupi tom-tom. ja sam moje kupovao napolju. okreni www.tomtom.com pa ces videti i cene uredjaja i cene karata. tom-tom "one" za kola kosta po radnjama vec od 100 eura (mislim da je preporucena cena oko 180), tom-tom mozes kupiti cak ponegde i bez karata, ili ga kupi sa najmanje ponudjenih karata (platis ga manje). ja znam gde ga mozes napuniti svim kartama za 50-60 eura. tom-tom "go II" za motore ( kosta naravno vise novaca ) mislim oko 500 eura, a na ponudama ga ima i za manje. za karte vazi isto kao sto sam ti opisao i za tom-tom one. naravno napominjem da karte za srbiju nisu detaljne i dobre kao kod garmina, karte za srbiju za tom-tom su u "beta-verziji". Zbog cega je toliko velika razlika u ceni ,nije valjda zbog drzaca i vodonepropustljivosti, i da li ce beta verzija biti zamenjena pravom tj kada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 25, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan uh... ljudi... zastanite za sekundu bre!!! street triple, odakle ti sve te dezinformacije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 25, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sto se Tom Toma tice, krenite odavde http://www.tomtomsrbija.com/. Mozda su vrhunski modeli Tom-Toma bolji od Garmina, ali vam se sto se Srbije tice, ne isplati kupovina niceg drugog sem Garmina ili bar neceg na iGo mapama. GPS risiver bez mapa vam je kao racunar bez programa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan da li ce i kada biti zamenjena pravom verzijom, stvarno ne znam. to pitanje bi se moglo postaviti na njihovom sajtu. GoranTini sa foruma je kupio uredjaj CRYPTON NAVIGATOR GPSS 1000 za 16.000 din u Com-Trade shopu. to je cena do jaja. treba ga pogledati i videti (u papirima,uputstvu) da li je vodootporan, ako jeste, OK. i treba pitati gorana dali je zadovoljan sa navigacijom, kako mu se cini u upotrebi itd. prvi video rekorderi su kostali kao pola stana, sada ih bacaju u smece a dvd uredjaji se prodaju za 2-3 hiljade din. navigacija ne mora da bude skupa da bi bila dobra. ja koristim tom-tom-ove jer sam zaradjivao u drugacijim uslovima ( gde je plata bila 2.000 eura, pa ti za naj-naj navigaciju kao izvuces 500 eura, a to je ipak samo 1/4 plate). da sada moram da kupujem navigaciju verovatno bih kupio "MEDION GoPal" navigaciju. po svim vodecim testovima jedna od najboljih navigacija danasnjice sa najboljim resenjima. a svakako bih pogledao i low budget navigacije, koje ne moraju biti lose zato sto su povoljne. sve vise firmi proizvodi navigacije, a cesto su "ucenici bolji od ucitelja". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan markone, kazes dezinformacije ? u vezi cega ? sve ovo sto sam tu napisao su moja licna iskustva sa navi uredjajima. "o devojci mozemo samo da kazemo da li je lepa ili ne, da li je dobra mozemo da kazemo samo ako smo je probali" zar nije tako ? ne snalazim se sa kompjuterima bas najbolje, ali ovde imam napr. jedan test na 5 punih strana garmin zumo 550 - tomtom rider II, testirani 8.000 km u najrazlicitijim uslovima, oba uredjaja na istom motoru. voleo bih da mogu nekako da ti ga posaljem. napominjem opet da sam pisao da garmin ima bolje (detaljnije karte srbije), to kazem i sada. ali ja isto tako nisam nikada imao problema ni sa beta kartom srbije za tom-toma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 25, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan pitao si me sta me je navelo da koristim bas tom-toma? navelo me je to sto da sam isprobao skoro sve navigacije koje mogu da se nabave na zapadu (dugo sam i ziveo tamo, a i zaludjenik sam za tehnikom). Obzirom da je tehnika u pitanju hajde da budemo mnogo precizniji kada se tvrde neke stvari. Kada si testirao te uređaje? Koji su uređaji konkretno bili na testu? Sa kojim verzijama softvera (firmware)? I koju kartografiju su koristili (verzije karata)? dok sam koristio sve te navigacije pratio sam i sve testove o njima. svugde ces videti sta je bolje. Gde je to svuda? I šta je bolje? Neki konkretan sajt ili test ili...? Ako misliš na broj prodatih uređaja, pogledaj recimo ovde: http://blog.changewave.com/2008/03/gps_manufacturer_garmin_surges.html A za one koje mrzi da klikaju evo i slikovito: ja ne prodajem nista od toga i nemam nista od toga, ali jednostavno sam uvideo sta je ok. ne kazem da garmin nije dobar, ali se u mnogo cemu ne moze meriti sa tom-tomom. Znači javilo ti se? U čemu se to Garmin ne može meriti sa Tom Tom-om? meni je bitno da mi pokazuje i gde su radari na auto-putevima i da me upozori na to. uopste mi nije bitno da mi pokazuje dali je put na brdu ili na ravnom (iako i to pokazuje) moram tu proci vozilom i gotovo. Znači i Tom Tom ima bazu fiksnih kamera za brzinu (što nema veze sa radarom)? Šta je tu novo i zašto misliš da Garmin nema bazu? http://www.garmin.com/accessories/safetycamera/ tom-tom za srbiju ima samo beta verziju mapa, za za ostatak "sveta" su mape normalne, tj. u fulu fuleva. Misliš ostatak sveta je Evropa i Amerika (a pola Evrope je beta verzija)? Za koji još ostatak sveta ima detaljnu kartu? Iako ovo nama u Evropi nije bitno, bitno je da bi se videlo koliko je koja firma ozbiljna u vezi GPS tehnologije... ja jos nikada nisam imao problem sa tom beta verzijom mape kod nas, uvek me je odvela tamo gde sam i namerio bez ikakvih problema. Ako zanemariš Svetozarevo i Titov Veles, par mostova koji fale ili su na pogrešnim mestima i neke puteve, ne mislim na sporedne, već nešto poput recimo Subotičkog bulevara, ili spoj Kralja Petra I i Kisačke u NS koje su jedne od najprometnijih, reklo bi se da je "skoro savršena". Mada postoji još i pojam ažuriranja koji na beta kartama za one koji ne znaju, ne postoji. garmin koristi za srbiju info tim mape a za inostranstvo naptek-ove mape. tom-tom koristi uglavnom tele-atlas mape kao i naptek-ove mape. ne moze se reci koje su mape bolje, to ne postoji. Garmin koristi Navteq http://www.navteq.com karte. Za naptek nikad čuo... Tom Tom (a ne tom-tom) koristi Tele Atlas http://www.teleatlas.com i Navteq karte. najvise zavisi od uredjaja koliko je brz i precizan u upotrebi (ili ti u citanju) mape, i od toga koliko je njegov softver sposoban da izvuce iz tebe informaciju gde i kojim putem hoces da se kreces. Iz mene ne može da izvuče baš ništa, obično ja izvlačim iz uređaja šta on može... Od uređaja ne zavisi preciznost karte već od same karte. Ako pričamo o uređajima koji su trenutno na tržištu, verujte mi da je svaki dovoljno brz da prikaže kartu. ako mu zadam da me vodi samo auto putem, on ce me tako i voditi, ako mu zadam da me vodi putevima gde je najblize, ali gde se ne placaju putarine on ce to tako i uraditi. Kada čita neko ko se ne razume, mislio bi da je to nešto novo? ja tom-tom koristim uglavnom na zapadu, italija, nemacka, austrija, francuska i svajcarska. tu je tom-tom nenad_ebiv. imao sam vise puta u kolima i tom-toma i garmina i becker-a (koji je najlosiji) zajedno, tom-tom izracunava novu rutu mlaznom brzinom naspram garmina. to je jako bitno kada si na auto-putu i kreces se velikom brzinom. promena rute u toku voznje (napr. zbog guzve ili sudara - koje ti on naravno najavi) traje na tom-tomu par sekundi, uglavnom 3 - 5. na garminu to traje toliko dugo da se nadjes vec na kraju kolone, i onda nema nazad. isto tako kada si u gradu gde se ulice preklapaju dosta brzo. Ovo je totalno netačno. Opet bi mi trebali podaci sa početka: Obzirom da je tehnika u pitanju hajde da budemo mnogo precizniji kada se tvrde neke stvari. Kada si testirao te uređaje? Koji su uređaji konkretno bili na testu? Sa kojim verzijama softvera (firmware)? I koju kartografiju su koristili (verzije karata)? ali, moram priznati da garmin ima detaljnije uradjene karte za srbiju.[/b] Pa to i nije tako teško kada Tom Tom i nema kartu Srbije i Crne Gore. A ka će ne znamo... I kao zaključak, ja se stvarno ne petljam u ono u šta se ne razumem. Postavljam pitanja, razmišljam, zaključujem na osnovu odgovora onih za koje procenim da znaju. Ovo što sam u pročitao je gomila poluinformacija i dezinformacija za koje ni sam ne znam odakle mi snage i nerava da pobijam. Bilo bi dobro da ima još nekog ko vlada ovim temama da vam kaže šta misli o ovim "iskustvima". Znate, i ja sam vozio BMW R 1200 GS (čitavih 25 min.) i Apriliu Pegaso (skoro ceo sat!). I zaključio sam da je BMW R 1200 GS mnogo bolji od mog BMW-a a da mi se Aprilia manje sviđa od mog BMW-a. Zašto? Pa onako, to je moj subjektivni sud. A da ja TVRDIM da je moj BMW bolji od Pegasa? Na osnovu čega bih to mogao? Isto tako ni ovde ne TVRDIM da je Garmin bolji od Tom Tom-a, već da pisac gornjeg posta sebi uzima za pravo veliku slobodu za tvrdnju na osnovu svog "iskustva" šta je bolje. Uostalom, imate Svabu koji ima Tom Tom Ridera, a probao je (ili čak ima i) Garmin zumo pa kaže da je NJEMU bolji Tom Tom, a Djura opet, iako je probao oba TVRDI da NJEMU više odgovara Garmin zumo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 25, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Pa prema ovome nema dileme da je tom-tom bolji,uvek su korisne ovakve informacije iz prve ruke bar za nas koji se malo razumemo u GPS uredjaje,jer ipak reklama je jedno a iskustvo nesto sasvim drugo.Ovaj podatak o brzini izracunavanja rute bi i meni bio veoma bitan tako da nema tu mnogo dileme.Pozdrav i kazi mi gde kod nas moze da se kupi tom -tom. Bitan jeste, ali nije i tačan. Rekla kazala nije nikakav dokaz, čak je slabiji od reklame jer za reklamu neko može da se prozove a za ovo drugo će svi da pokazuju u drugom pravcu: " negde sam čuo". Tom Tom možeš da naručiš u Louis-u. Nigde u Srbiji ne može da se kupi u prodavnici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan markone, ne razumem sto se ti zestis ? ja pisem iskljucivo svoja licna zapazanja u vezi nekih stvari koje sam probao i na osnovu toga zakljucio sta je meni bolje! mene su pitali zasto ja koristim TomTom a ne Garmin, ja dajem odgovor na to pitanje. evo vidis, sada sam poceo cak da pisem i nazive firmi onako kako si me ti ispravio, ako ti to pricinjava zadovoljstvo. u navi svetu sam bar 10 godina duze nego ti, i mogu da prenesem dalje svoja zapazanja. koliko si ti razlicitih navigacija imao do sada sem garmina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 25, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Zbog cega je toliko velika razlika u ceni ,nije valjda zbog drzaca i vodonepropustljivosti, i da li ce beta verzija biti zamenjena pravom tj kada? Kolika? Obzirom da Tom Tom Rider ne postoji u Srbiji, nema ni razlike u ceni. U Louisu je cena za Tom Tom Rider II 599€ Za Garmin zumo 550 699€ Uz napomenu da sve što ima zumo 550 (trenutno 66.977,00 Din - oko 800€) ima i zumo 500 (trenutno 46.681,00 Din - oko 560€ ), osim vakuum nosača za auto. zumo 500 je kod nas jeftiniji 20.296,00 Din. Trenutno je po meni bolje rešenje zumo 500 uz doplatu za vakuum nosač i 2GB SD karticu (time se izjednačuje potpuno sa zumo 550). U tom slučaju kod nas je jeftiniji nešto više od 7.000,00 Din tj. cena je za sve zajedno oko 720€. Što je opet za 20€ više nego 550 u Louis-u. Beta TomTom karte se već dve godine "menja" pravom... za sada bezuspešno. Čak ni Tom Tom odavno ne obećava izlazak "prave" verzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 25, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan markone, kazes dezinformacije ? u vezi cega ? sve ovo sto sam tu napisao su moja licna iskustva sa navi uredjajima. "o devojci mozemo samo da kazemo da li je lepa ili ne, da li je dobra mozemo da kazemo samo ako smo je probali" zar nije tako ? ne snalazim se sa kompjuterima bas najbolje, ali ovde imam napr. jedan test na 5 punih strana garmin zumo 550 - tomtom rider II, testirani 8.000 km u najrazlicitijim uslovima, oba uredjaja na istom motoru. voleo bih da mogu nekako da ti ga posaljem. napominjem opet da sam pisao da garmin ima bolje (detaljnije karte srbije), to kazem i sada. ali ja isto tako nisam nikada imao problema ni sa beta kartom srbije za tom-toma. Demagogija. Odgovori ti na ona pitanja pa možemo da nastavimo razgovor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Isto tako ni ovde ne TVRDIM da je Garmin bolji od Tom Tom-a, već da pisac gornjeg posta sebi uzima za pravo veliku slobodu za tvrdnju na osnovu svog "iskustva" šta je bolje. markone , pa zar bih trebao na osnovu tvog iskustva da pisem sta je meni bolje ?! mislim da si se bez potrebe nadurio na mene, evo priznajem ti pred celim svetom i forumom da je Garmin (sa velikim G !) bolji za Srbiju od TomTom-a zato sto si se nadurio moraces da me vodis na pice u Doriu ! a ja tebi placam pivo iako ga ne pijes ! a ne pijem ga ni ja. kada budemo jeli pice pokazacu ti test, ali samo tebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan markone je svojim nejavljanjem upravo priznao da je pobedio ! znaci ipak cu ja njega morati da vodim na pize ! jbg. taman sam se ponadao da cu ga oflekati kad ono . . .[/b] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 25, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan markone, ne razumem sto se ti zestis ? ja pisem iskljucivo svoja licna zapazanja u vezi nekih stvari koje sam probao i na osnovu toga zakljucio sta je meni bolje! mene su pitali zasto ja koristim TomTom a ne Garmin, ja dajem odgovor na to pitanje. evo vidis, sada sam poceo cak da pisem i nazive firmi onako kako si me ti ispravio, ako ti to pricinjava zadovoljstvo. u navi svetu sam bar 10 godina duze nego ti, i mogu da prenesem dalje svoja zapazanja. koliko si ti razlicitih navigacija imao do sada sem garmina? Ne žestim se ja, već ti tvrdiš neke stvari a ne možeš da odgovoriš na jednostavna pitanja na koja neko ko je u "navi svetu" mora iz prve da odgovori. Pitanje koliko sam ih ja imao osim Garmina nije baš na mestu jer kao ozbiljan prodavac GPS uređaja MORAM da poznajem tržište i šta se nudi. Nije pitanje šta sam IMAO već šta sam imao u rukama i sa kim sam razmenjivao mišljenja o onome što nisam imao u rukama. To pitanje se postavlja samo onome za koga se ili misli ili sumnja da je neozbiljan. Inače, nije Garmin izabrao mene pa ga sada grčevito branim (zamisli da JA branim Garmin koji je br.1 u svetu?!), već sam ja na osnovu dugogodišnjeg praćenja tržišta i analize šta će na našem tržištu da zameni tržišni bum računara (koji su bili hit za finansijsko ulaganje, a sada su bunar bez dna za firme poput moje), izabrao Garmin kao najozbiljniji brend na našem tržištu. Čak sam se i za svoju poziciju kod Garmin-a morao žestoko boriti i dokazivati kod uvoznika jer su ih svakodnevno bombardovali kojekakvi sa avionima, kamionima i milionima, a sad ih nigde nema. Vremenom se pokazalo da sam (opet) bio u pravu što se tiče izbora segmenta tržišta (GPS navigacija, a ne GPS treking na primer) i da je rast prodaje GPS uređaja premašila čak i moja očekivanja. Imaš li nameru da odgovoriš na ona pitanja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 25, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Isto tako ni ovde ne TVRDIM da je Garmin bolji od Tom Tom-a, već da pisac gornjeg posta sebi uzima za pravo veliku slobodu za tvrdnju na osnovu svog "iskustva" šta je bolje. markone , pa zar bih trebao na osnovu tvog iskustva da pisem sta je meni bolje ?! mislim da si se bez potrebe nadurio na mene, evo priznajem ti pred celim svetom i forumom da je Garmin (sa velikim G !) bolji za Srbiju od TomTom-a zato sto si se nadurio moraces da me vodis na pice u Doriu ! a ja tebi placam pivo iako ga ne pijes ! a ne pijem ga ni ja. kada budemo jeli pice pokazacu ti test, ali samo tebi. Kakav sad test? Zar to nije TVOJE iskustvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan SAMO U PICERIJI DORIA RAZGOVARAM SA GARMIN DILERIMA ! (iako cu ja morati da platim pize) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan moje prakticno iskustvo sa navi uredjajima je veliko, a imam i taj test o kome sam ti pisao. i jos uvek mi nisi odgovorio kada idemo na pize ? ja vodim ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 25, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan markone, svestan si i sam da TomTom u Srbiji nikada nece dostici Garmina, pocevsi od toga da nemaju interesa za ovo podrucje (bar ne za sada). kada budu imali interesa bice vec kasno, tada ce navigacija verovatno biti fabricki ugradjena u naocare za sunce ili u u vizir za kacigu (video sam neke nagovesti o tome na zadnjem sajmu tehnologije - CEBIT-u ). niko nekudi frmu za koju ti radis, ali "ja volem ciganku babo pa to ti je". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Mart 26, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Posto ce tu da bude puno piva, a niko od vas ne pije, greota da se baci... Ja cu da dodjem da popijem svo pivo i da vam pokazem da je i Garmin i TomTom tesko njesra i da je moj HOLUX 236 slim daleko bolji od tih vasih igracaka, pa ce te posle morati i rakiju da mi kupite. E a onda ce te da vidite kako izgleda prava navigacija i to bez GPS-a Posle toga ce Markone da mi pokloni neki Garmin iz GPSMAP serije a street triple dva seta TKC 80 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Mart 27, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan kakav si ti covek dane@ ? sto ja da ti dam dva seta tkc80 a moj drug markone samo jednu navigaciju ? a ja i markone smo tako krenuli sa picama da cemo se jos malo pa skumovati ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 28, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Posto ce tu da bude puno piva, a niko od vas ne pije, greota da se baci... Ja cu da dodjem da popijem svo pivo i da vam pokazem da je i Garmin i TomTom tesko njesra i da je moj HOLUX 236 slim daleko bolji od tih vasih igracaka, pa ce te posle morati i rakiju da mi kupite. E a onda ce te da vidite kako izgleda prava navigacija i to bez GPS-a Posle toga ce Markone da mi pokloni neki Garmin iz GPSMAP serije a street triple dva seta TKC 80 Da nećeš možda Colorado 300? ;D ;D ;D Džabe nema ni kod babe! Imaš popust kod mene, pošto si član BJB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Mart 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan kakav si ti covek dane@ ? sto ja da ti dam dva seta tkc80 a moj drug markone samo jednu navigaciju ? a ja i markone smo tako krenuli sa picama da cemo se jos malo pa skumovati ! I bre kaki ste... Moze onda i dva GPSa, kad ste navalili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Columbia 1 Napisano April 23, 2008 U prolazu, 84 postova Lokacija: Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da neki od ovih navigatora sa iGo softverom sasvim lepo moze da posluzi , s obzirom na cenu ! Normalno da je Rols Rojs (Zummo) najbolji ali i Reno Clio(iGo) zavrsi posao ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...