Jump to content

Moto Zajednica

POMOC POMOC POMOC

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500E

Ima tu još po puno posla ali dobro je ... ne treba ti kondenzator

post-7404-0-44921400-1306786203_thumb.jpg

a ne trebaju ti ni osigurači

post-7404-0-30664900-1306786254_thumb.jpg

dok ne nabaviš akomulator imaš i rezarvnu varijantu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500E

Ima tu još po puno posla ali dobro je ... ne treba ti kondenzator ....imaš nov

post-7404-0-44921400-1306786203_thumb.jpg

a ne trebaju ti ni osigurači ...imaš nove

post-7404-0-30664900-1306786254_thumb.jpg

dok ne nabaviš akomulator imaš i rezarvnu varijantu

post-7404-0-11986800-1306786324_thumb.jpg

Polako i strpljivo,ima dana i za vožnju i za opravke.Dobio si "Sveto pismo" ,pročitaj,prostudiraj i biće ti puno jasnije. :zdravo:

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

tcja... :stabre: pojma nisam imao o ovome :neznam:

procitao sam negde da ako je dugo kontakt upaljen a platine spojene bombina greje i razara izolaciju na kalemu,(crkava). Posto nema praznjenje na varnicu, to ti je slicno kao i blic kod foto aparata, samo sto se on sam izkljuci kad napuni koliko treba, ipak je varnica velike voltaze.. 1mda.gif

• MZ Rider, 4141 postova

Ako ostane kontakt duze ukljucen a platine ostanu na bregu tj otvorene namotaji na bobini su pod naponom-kao kad treba da bace varnicu,i ako ostane tako duze od pola sata velike su sanse da namotaji izgore

Ipak mislim kada su platine spojene, jer kada su razdvojene nema struje u zatvorenom kolu onda je punjenje kondenzatora, pa bobine.. 1mda.gif (probao sam sa polu praznim akumilatorom kad spojim platine on povuce struju, kad razdvojim poveca se napon) 1oda.gif

• MZ Rider, 105 postova
  • Motocikl: mz ts 251\1

Ako ostane kontakt duze ukljucen a platine ostanu na bregu tj otvorene namotaji na bobini su pod naponom-kao kad treba da bace varnicu,i ako ostane tako duze od pola sata velike su sanse da namotaji izgore

Ipak mislim kada su platine spojene, jer kada su razdvojene nema struje u zatvorenom kolu onda je punjenje kondenzatora, pa bobine.. 1mda.gif (probao sam sa polu praznim akumilatorom kad spojim platine on povuce struju, kad razdvojim poveca se napon) 1oda.gif

moguce,nisam ni ja neki majstoe ali otprilike znam kako funkcionise

• Podržavam 1

• MZ Rider, 4141 postova

procitao sam u manualu za MZ kod odeljka za bobinu,da kad se ukljuci kontakt,greje se bobina i neizbezno dolazi do pregorevanja...

0takoje.gif1zdravo.gif

• U prolazu, 98 postova

javio se jedan cudan problem...kad je djenka stavio njegov akumulator kod mene,i povezali normalno +na+ i -na- motor radio odlicno,ali kad sam ja stavio moju gel bateriju i povezao isto tako,varnici...a kad povezem plus na minus motor radi i sve radi ali alternator ne puni najbolje ispod 1500

• MZ Rider, 4141 postova

javio se jedan cudan problem...kad je djenka stavio njegov akumulator kod mene,i povezali normalno +na+ i -na- motor radio odlicno,ali kad sam ja stavio moju gel bateriju i povezao isto tako,varnici...a kad povezem plus na minus motor radi i sve radi ali alternator ne puni najbolje ispod 1500

to nije problem kod MZ-a alternator pocinje da puni preko 2000obrtaja.. 1nanana.gif0namigivanje.gif0takoje.gif

• U prolazu, 98 postova

problem je stop me zanima,da li moze nesto da izgori ako baterija stoji povezana braon zica na plus baterije i crvena zica na minus baterije?(napominjem da jedino tako radi sa mojom baterijom)... :stabre:

• MZ Rider, 4141 postova

problem je stop me zanima,da li moze nesto da izgori ako baterija stoji povezana braon zica na plus baterije i crvena zica na minus baterije?(napominjem da jedino tako radi sa mojom baterijom)... :stabre:

naravno da ce crkne... 1zvizduk.gif Braonm ide na (-) a crvena na (+) 1Mina.gif Mozda ti je na bateriji drugaciji polovi.. 0stabre.gif inace nebi trebalo da varnici kad povezujes.. 1zdravo.gif

Majbolje kupis nov akumulator, 1500-2000din. 5-10Amh ne treba veci.. kod mene je 5... 1moto3.gif

• U prolazu, 98 postova

ma do sada je bilo povezano crvena zica na plus i tu idu 2-3 zice,pa preko osiguraca jos jedna zica...a brao zica preko osiguraca povezana na minus...tako je bilo,i radilo je sasvim normalno sve...posle menjanja bobine stavili smo djenkin akumulator i povezali isto tako,crvena zica na plus braon na minus i motor radio super i sijalica alternatora se ugasi odmah....

kad sam moju bateriju povezao crvena zica na plus braon zica na minus to varnici....kad povezem braon zica na plus a crvena na minus onda radi...ali sijalica alternatora se gasi tek iznad 1500-2000...i samo pogresno povezano motor radi sa ovom baterijom....da li neko ima savet u vezi toga?....

nasao sam UNIBAT akumulator za 2580din 12v9Ah ...uzecu u ponedeljak,jer je tada plata...

• MZ Rider, 4141 postova

izgleda da je dotrajala, ipak ti kupis akumulator sa kiselinom, i nema brines, moj traje vec 4god kod mene i ko zna koliko pre mene.. 1zvizduk.gif0takoje.gif

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

tema ne treba da se brise jer ce mozda jos nekom trebati.

Ne treba da se briše ali ima krajnje glup naziv. MZ Svet ima teme koje smo gradili da bi svako mogao da se snađe kada mu nešto treba. Da je Heckenschutze ovo pitanje postavio u Elektrici odmah bi znali o čemu je reč.

Mislim da i u pravilima Foruma stoji da ne treba otvarati takve teme u kojima se iz naslova ne vidi o čemu se radi. U predstavljanjima članova postaviti "da se i ja predstavim" nema smisla, pa to smo svi mogli da napišemo.

Ovu temu moženmo da:

1. Preimenujemo a ostavimo samostalnu

2. Spojimo sa elektikom

3. Napravimo neki spoj za motor koji Heckenschutze vozi pa da bude u okviru njegove teme

Molim za izjašnjavanje.

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone

dok ne sredi motor skroz-naskroz ja je ne bi dirao, a posle bi eventualno moglo i u elektriku. moze i da se podeli - kao predstavljanje motora a deo u elektriku. ma neam pojma, samo nemoj da brises...

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

kako administrator odluci,tako neka bude... :Mina:

Niks diktatura, onli samoupravljanje.

Prekrsti temu da slučajni prolaznici ne bi mislili da je nekome hitno potrebna krv.

Ako nemaš ideju za ime nađi ovde kuma pa nek on trlja glavu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja