Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• Xtreme, 391 postova

Ja sam koristio neku sugavu farbu u kantici (najmanja konzerva jel) i farbao sa cektom. Doduse imam iskustva sa tom farbom te sam izbegao tragove cetke i slivove. Inace ako me secanje drzi farba je za industrijsku primenu bila i deklarisana je za temperature do 700 stepeni. Od onda ~4500km przenja cvaje bez ikakvog traga :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1245 postova

Zavisi kakvo gorivo sipas, zavisi od stanja same masine, a najvise zavisi od toga koliko si deb'o, tj tezak. Moja makina stize od 0-100 za 13,6 sekundi, provereno sa vise uzastopnih merenja.

• Xtreme, 391 postova

jos jednom pozdrav svima.

uglavnom sam sve procitao i nikako da dodem do zakljucka.

zapeli su mi za oko Sprint Apollo i Qingqi QM 200 GY-B.

zamolio bi vas za preporuku.

Qingqi QM200GY - B je bolji izbor. Koliko vidim Sprint Apollo RX250 pati sa strujom i karbom

• Drug član, 2265 postova

i sa amortizerima.

QM200 je kvalitetniji, bolja zavrsna obrada, pouzdan, udobniji, nema slabih tacaka, jednostavniji mehanicki i ne ide nista losije u odnosu na Apollo (ako ne i bolje).

Apollo impozantnije izgleda i ima bolje kocnice.

@ Zile & Miha

I sam sam se isto pitao, mada nisam dosao na ideju kako to da izmerim, a problem je i krenuti dovoljno brzo, a da ne ode na zadnji tocak, mada mi se ne spaljuju lamele u svakom slucaju.

Miha, ako te interesuje start zbog semafora i do brzina od 80-90kmh, do njih veoma brzo i ravnomerno stize, pa zavrtanje gasa do kraja i visoki obrtaji uopste nisu neophodni da bi se odlepio od ostalih pri kretanju.

EDIT:

Zaboravih ima QM jednu manu. Desi se ponekad da popuste lemovi na stampanoj ploci stop svetla. Nista zabrinjavajuce u svakom slucaju.

Dobio bi odlican zvuk, slican fabrickom, ali glasniji i puniji.

Cuo sam 2 varijante, jednu bucnu i jednu umereniju. Meni se licno dopada ova umerenija, zbog same udobnosti u voznji.

U svakom slucaju, sta god radio gledaj da ne diras zadnji deo, vec samo ono sto je unutra, inace ces izgubiti dubinu zvuka, i dobices jacinu, ali ne i ton. 

P.S. Slobodno napisi u profil motor koji vozis.  ;)

• Drug član, 3087 postova

Добро, што не поменете човеку и тај проблемчић да није најјаснија ситуација са "Ђингђијевим" увозником, а да готово-сасвим-исто има да пазари код "Спринта", код кога се не посатавља питање ради ли или не?

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

Ima li neko od vas ideju zasto je QM 200 odjednom poslije 4000km poceo da pravi problem sa vucom.Naime kada mu se naglo doda gas nece da podigne obrtaje preko nekoliko hiljada osim ako se to jako lagano izvodi.Ponasa se kao da mu nestaje goriva,promijenjena mu je svjecica,ulje i filter ali sve je isto.Pretpostavljam da je nesto sa strujom jer je i karburator ociscen.Da li ovaj motor ima neki kompijuter,pozdrav i hvala.

Nema nikakav kompjuter, ali ima elektronsko paljenje koje moze da bude potencijalni uzrok problema.

(crna kutija velicine pakle cigareta sa  konektorom od 5-6 provodnika)

Najlakse je da ga proveris tako sto pozajmis od nekoga ispravan i provozas krug da vidis da li se isto i sa njim desava.

Добро, што не поменете човеку и тај проблемчић да није најјаснија ситуација са "Ђингђијевим" увозником, а да готово-сасвим-исто има да пазари код "Спринта", код кога се не посатавља питање ради ли или не?

Medjusobno su kompatibilni, tako da delovi svakako nisu problem, a Qingqi-jev uvoznik ako ga proda, morao bi i da ispostuje uslove garancije, ako mislis da bi u tome mogao biti problem, mada u svakom slucaju ne secam se da je neko napisao konkretnu informaciju.

• Svrati ponekad, 283 postova

LJudi jel neko voljan da odvoji sat-dva da mi pomogne da promenim ulje i filtere.Doteram motor i sve sto treba za to. Nikada to nisam radio, pa da nesto ne zeznem. Mozda i da nastelujemo ventile. Ne daje mi se 4000din za to u servisu. Naravno castim pivo :)))

da imam para uzeo bih ga bez razmisljanja  ;D

http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=74806&trazi=1&ur=1&model=0&m=Qingqi-Enduro

Pazi, taj motor nije off masina, nego je vise kompromis off i on road masine, a ovih 350e mi je baaaaaas sumnjivo.

EDIT: Nije sumnjivo ovih 350e  ;D da ne bude zabune, vec to, sto neko poseduje kineza bez papira i to jos stranca. Dakle, moglo bi biti da je motor misteriozno nestao u "inostranstvu"

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 366 postova

za delove je odlican,a blok i ram mogu pod brusilicu i otpad ;D

e da sam ovo nasao pre mesec dana kada sam mog sastavljao...za komplet prednji deo sam dao oko 250 evra,a ovako bi dodao jos malo i imao ceo motor za delove kompletan

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: africa twin rd04

--------------------------------------------------------------------------------

Nema nikakav kompjuter, ali ima elektronsko paljenje koje moze da bude potencijalni uzrok problema.

(crna kutija velicine pakle cigareta sa  konektorom od 5-6 provodnika)

Najlakse je da ga proveris tako sto pozajmis od nekoga ispravan i provozas krug da vidis da li se isto i sa njim desava.

Ko zna da mi kaze dje ima i po kojoj cijeni da se kupi to elektronsko paljenje,hvala i pozdrav.PS.hitno mi je.

Black, os da kupimo po pola za delove?  :D  :D  :D

Moze, ali da stoji kod tebe kuci.  :D

Ja znam sta bi mu skinuo, znam sta bi i ti, znam kome bi gume zavalili, a i Giu bi imao ponesto da predlozim. Realno bi nam se isplatilo da uletimo nas 2-3 sa lovom za njega (ionako su nam delovi vecito na carini).

Inace, odavno sam ga video u oglasu, ali nisam nesto bio u elementu za preporuku.

@Arctic Cat

Ovo sto sam naveo je samo jedna od stvari koja je sumnjiva. Sta ako nije to, pa kupis bezveze?

Ipak bi neko trebao da pogleda motor.

Black, os da kupimo po pola za delove?  :D  :D  :D

Moze, ali da stoji kod tebe kuci.  :D

Ja znam sta bi mu skinuo, znam sta bi i ti, znam kome bi gume zavalili, a i Giu bi imao ponesto da predlozim. Realno bi nam se isplatilo da uletimo nas 2-3 sa lovom za njega (ionako su nam delovi vecito na carini).

Inace, odavno sam ga video u oglasu, ali nisam nesto bio u elementu za preporuku.

Pa ako je davno, onda bi lik spustio na 300, valjda, pa nas 2-3, to bi bas bilo povoljno  :) s obzirom da nam ostaje ceo motor. A za garaziranje, nema frke, ima kod mene mesta.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja