laki 6 Napisano Jul 7, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Posto nemam merac temperature na motoru a nemogu da nadjem koja je radna temperatura za yamahu tt600,posle pola sada mucenja motora u gradu izmerio sam preko digitalnog termostata temperaturu glave koja je iznosila 136 stepeni dok je temperatura bloka 80 stepeni.Motor je vazdusnjak pa pitam dali je to mnogo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 7, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je to ok...vazdusari imaju visu radnu temperaturu...kod mene temperatura ulja ide po vrucim danima i do 107 stepeni...na meracu crveno krece od 120...koristim merac iz louisa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 7, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan pa i ja mislim da je tako samo sam hteo da budem siguran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jul 8, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je to ok...vazdusari imaju visu radnu temperaturu...kod mene temperatura ulja ide po vrucim danima i do 107 stepeni...na meracu crveno krece od 120...koristim merac iz louisa... jel taj merac koji imas za temparaturu ulja u bloku tj karteru ili na glavi negde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 8, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Posto nemam merac temperature na motoru a nemogu da nadjem koja je radna temperatura za yamahu tt600,posle pola sada mucenja motora u gradu izmerio sam preko digitalnog termostata temperaturu glave koja je iznosila 136 stepeni dok je temperatura bloka 80 stepeni.Motor je vazdusnjak pa pitam dali je to mnogo?Da je neka frka imao bi ti to na motoru, ovako.... Sipaš i ne misliš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jul 8, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Posto nemam merac temperature na motoru a nemogu da nadjem koja je radna temperatura za yamahu tt600,posle pola sada mucenja motora u gradu izmerio sam preko digitalnog termostata temperaturu glave koja je iznosila 136 stepeni dok je temperatura bloka 80 stepeni.Motor je vazdusnjak pa pitam dali je to mnogo?Da je neka frka imao bi ti to na motoru, ovako.... Sipaš i ne misliš. Pa kad imas malo stariji motor, pogotovo sa problemima oko slabije smese (mislim da sam procitao da je imao taj problem), onda znaci mnogo da znas koja je temp motora... Sto da forsira motor ako nemora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 8, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Posto nemam merac temperature na motoru a nemogu da nadjem koja je radna temperatura za yamahu tt600,posle pola sada mucenja motora u gradu izmerio sam preko digitalnog termostata temperaturu glave koja je iznosila 136 stepeni dok je temperatura bloka 80 stepeni.Motor je vazdusnjak pa pitam dali je to mnogo?Da je neka frka imao bi ti to na motoru, ovako.... Sipaš i ne misliš. Pa kad imas malo stariji motor, pogotovo sa problemima oko slabije smese (mislim da sam procitao da je imao taj problem), onda znaci mnogo da znas koja je temp motora...Sto da forsira motor ako nemora... Slažem se, ali to je ondak problem sa slabijom smešom a ne sa temperaturom, tj. motor se vozi u neodgovarajućem stanju! Forsiranje je u ovom slučaju nesredjivanje karbova a ne grejanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jul 8, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Slabija smesa je po meni veoma relativan pojam... Mozda su karburatori sredjeni koliko mogu biti sredjeni! (neznam da li iko u srbiji moze sa 100% sigurnosti da kaze da moze da 100% sredi i nasteluje karburatore za motocikle, sve su to majstori koji po nekom osecaju - iskustvu rade...) LM moguce je da u nekom rezimu br obrtaja motor dobija slabiju smesu a da u ostalim ne (i ako dugo vozis na tim br obrtaja, on ce se vise zagrejati), a ako imas stariji motor u koji neces mnogo da ulazes, merenje temp nije losa stvar... Pa cak i kad je motor u fantasticnom stanju, zar ne? A ako imas merac temp, vidis da ti se malo greje, mozes da utices, stanes, iskuliras, ili olabavis malo voznju, stagod samo da ne ode u crveno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 8, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan da merac se zavrce umesto cepa za ulje,za svaki motor ima posebno,posto nije isti navao j precnik navoja i nije ista duzina sonde za merenje u zavisnosti od konstrukcije motora...znaci meri temperaturu ulja....mada uvek mozes staviti merac za temp ulja od nekog automobila.golf i audi su omali te merace...drugar uma kod sebe i radi ok,a sondu je zavio u poklopac filtera za ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jul 8, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan da merac se zavrce umesto cepa za ulje,za svaki motor ima posebno,posto nije isti navao j precnik navoja i nije ista duzina sonde za merenje u zavisnosti od konstrukcije motora...znaci meri temperaturu ulja....mada uvek mozes staviti merac za temp ulja od nekog automobila.golf i audi su omali te merace...drugar uma kod sebe i radi ok,a sondu je zavio u poklopac filtera za ulje... Jel mozes da pojasnis ovo? Kako, sta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 8, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislis za ovaj merac od automobila? pa golf i sport verzija,golf 2 gti i jos neki sport modeli audija i golfa koji su imali centralnu konzolu sa ona 3 satica ,pa jedan od njih je bio za merenje temperature motora....jako lako ga je i povezati...ima + , - i kabl koji se povezuje na condu za temperaturu....to mozes naci ili na buvljaku na buban potoku gde je malo skuple,ili potraziti po autootpadima,ali obavezno kada kupis sat kupi i davac (sondu) za temperaturu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jul 8, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Raspitacu se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 9, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Problem oko smese je resen tako da to ne utice na temp.mene je samo zanimalo kolko se krece radna temp.na vazdusarama a slazem se sa Dexterrom da je trebao pokazivac temp.verovatno bi ga ugradili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jul 9, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Problem oko smese je resen tako da to ne utice na temp.mene je samo zanimalo kolko se krece radna temp.na vazdusarama a slazem se sa Dexterrom da je trebao pokazivac temp.verovatno bi ga ugradili. Ako nije tajna jel mozes da opises problem smese i resenje istog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 9, 2007 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Brate nije tajne veoma je prosto jednostavno sam smanjio vazduh na karburatoru zbog k&n filtera koji mi je davao vec dovoljno vazduha i sad motor super vuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...