floradesign 2 Napisano Jul 6, 2007 U prolazu, 43 postova Lokacija: between earth & sky Motocikl: Aquila 650 custom Prijavi odgovor kao problematičan DAN PRVI Preksinoć primetih baricu ispod motora, u prvi mah pomislih da se sliva voda s'rama iz nekakve pokupljene bare?!? Ali, nije nego! Posle nekoliko pokušaja, inspekcije utvrdim da čim dobije pritisak (postigne radnu temperaturu), počne da curi ko ludo negde ispod.. ruku ugurah ispod pa pod nos - biće vodena pumpa piša! S' nekolicinom majstora konsultovah se; dal' je dihtung, dal' semering jbmeliga?!? Kažu znalci semering, ja - nemoguće, pa njegova je funkcija da sprečava mešanje vode i ulja, pa to ne crkava bre na 5-6 'iljada! Pa, daj podvlači se ispod, pa 'de curi pa ovde-onde ??? Drugar mi kaže (iskusna majstočina) - Šta s'kupovao tog Koreanca, vi'š da je sve drugačije nego inače, eto ti piša vodu nije prešo 5'iljada, ali to ti je izazov, daj da ga rasturamo da mu vidimo creva! More, ajd' da zovemo distributera (Hyosungr još godinu u garant.roku), al' ono kasno, nikog na telefonu, Pančevo spava, pa ostavim za sutra. Jutro pametnije od noći DAN DRUGI Juče ujutro s'posla zovem i dobijem čoveka iz Kart-In_a ali... majstor na odmoru i dolazi za desetak dana, evo kol'ko ode. Čovek ljubazan oće i po motor da dođe, ali jebga, šta sad. Ispričam šta je, kako je i reko' aj' sam ću da zamenim semering ili gumicu (šta već) samo da uzmem deo(lovi), ali čovek kaže nema deleve sad - treba da se naruči (znači vreme koje nemam) pa kad stigne i deo i majstor ode meni pola leta. Otvorim service manual nađem sklop, vidim sliku, nema tu neke filozofije, dogovorim se s' Kart-in_om da ja nađem semering pošto je najverovatnije on popustio (mada... ko zna)?; U dot.firmi i ne znaju veličinu niti broj semeringa, samo cela-komplet pumpa... Ii da sam izvršim zameu ako imam iskustva, čovek iz Kart-In_a će mi priznati trošak kupovine novog semeringa, dihtunga. Rekoh OK, ajd zasucčem rukave pa da otvorim i da vidim šta ima unutra. Ali, nije to tako baš kao što sam planirao, mislio sam: aha, skinem ova tri-četri šrafa od kućišta pumpe, rastavim prednji poklopac, dođem do osovine, tu je neki seger-osigurač, pa semering sam' sklizne! Avaj, počeo sam s'radom u 15h a do 16.30 sam gledao u propeler na osovini koja je malo slobodna ali neće napolje! Ali odmah videh da dihtung-guma i nije nešto dihtung.! Tu biće curi! Al' ajd da ja skinem celu pumpu, dakle osovinu s'perajima i/ilii zupčanik i da vidim šta je i sa semeringom. A da bih i to skinuo morao sam prethodno da otkačim creva, ispustim vodu i skinem masku hladnjaka i hromirane štitnike gumenih creva i 2-3 creva a prići šajbnama to je tek gimnastika. Sve u svemu sitan posao od 2-3 sata! I gle, mora da se skine i hromiran poklopac lamele (dekli) sa desetak dooobro zavijenih osmica-šrafova, i još nekoliko hromiranih štitnika, ali... prethodno se mora otkačiti ceo izduv-auspuh, a da bi prišao donjim šrafovima držača grane morao sam da skinem hladnjak, desnu masku-krilo ispod rama‚ poklopac filtera i filter ulja i još što-šta... Pritom sam ispustio ulje koje je bogami zacrnilo, pa vodu-antifriz pa neke buksne, žice, sajle, čuda... :'( [/img] Dođoh do toga da mogu da izvadim komplet pumpu za vodu i skinem semering sa osovine. Konstatujem sa nekoliko pridošlih drugara (punih saveta dobronamernih doduše) da je stvarno semering narisovan na jednom kraju prstena, (guma bila grejana pa stvrdla), što jes'-jes' ali kako je do toga došlo? Nešto upalo, trun, šta li je? Pravimo rekonstrukciju, te ovaj-ovo, onaj-ono ali utvrdimo da je ustvari semering sekundarni kvar! Glavni uzročnik curenja-puštanja vode je ipak dihtung-guma na kućištu poklopca pumpe (s' početka priče - ono 3 šrafa) koja je usled jbmliga čega popustila i tu propiškilo. E, sad: pumpa počela da vrti na prazno (iscurela voda) ugrejala semering koji je zalepio i narisovao! Od jednog lošeg - dva zla, dve zajebancije. Rešićemo nekako! Kako? ??? Kažu drugari - aj' sutra već je dvanaest-ponoć, mi umorni, piva nema više, kuče treba da se šeta...žena, deca... DAN TREĆI Jutros tj. danas dođem na posao, pa telefoniraj tamo-vamo, ali ništa slično ovom semeringu; kažu - samo jedna firma u Koreji to pravi, te šta s'kupio Korejanca, te isto ti je k'o za bilo koju vodenu pumpu samo maaloo drugačije... Za dihtung lako ćemo - crveni silikon za dihtovanje pa da ga jebm dok ne kupim(naručim) nov. Oko 10h dobijem poziv od prijatelja koji budži sve moguće (i nemoguće) da "donesem DELOVI za budženje pa će napravimo". Pobegoh s'posla odnesem čoveku delovi i stvarno zbudžimo semering. Naime, ubacimo s'jedne strane tanku šajbnu koja će imati funkciju da gumeni prsten odvoji od naleganja kraja(vrha) opruge i ujedno za tu debljinu stanjim narisani-pojedeni deo koji naleže u kućošte osovine pumpe. Uf al' sam objasnio, ali tako mu nekako dođe. Kupih i ulje za zamenu i antifriz i šmirglu i silikon i pivo(a) i još 300dinara u džepu, a 'de 'leba i uz isti nešto konkretno i cigare? Zovem ženu, izdiktiram joj spisak potrebština "za kuću" i kažem pazari to i planiraj da će nas biti četvoro-petoro na ručku a verovatno i večeri, pošto mi se najaviše prijatelji da pomognu. Samo da ne bude 5 babica - kilavo dete (čitaj pumpa). Posdle posla - o'ma' u garažu pa da se sve vrati, nadam se uspešno! ;D poz. & večeras a možda i noćas pišem šta je i kako bilo. :-* DAN TREĆI još nije istekao... p.s.1 Ako je ko imao slična iskustva - dobrodošao savet, bilo kakva sugestija, pomoć, nek rekne ovde il' zaćuti zanavek p.s.2 Ovo pišem od jutros a ujedno radim (crtkam) i u firmi, sad je petnaes' do tri i zavcršavam ovaj deo eseja :-* p.s.3 Kad stignem kući ubacujem i slike da potkrepim priču :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Jul 6, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam da vidim nastavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano Jul 6, 2007 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan A jesi okrenuo Micu (Dirtyjev kum, inace serviser za kart-in)? Potrazi Dirtyjev broj telefona u onoj temi gde smo svi ostavili podatke, pa ga okreni. Ko zna, mozda ti pomogne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 6, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Tako ti je to kad vozis Koreanca :) Salu na stranu, nije to toliko strasan kvar niti je budzevina velika... slicno sam radio na semeringu kardana jer nisam mogao da nadjem velicinu koja mi je trebala, radi bez problema... Da to sredis veceras pa da se vidimo u Petrovcu sutra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floradesign 2 Napisano Jul 7, 2007 U prolazu, 43 postova Lokacija: between earth & sky Motocikl: Aquila 650 custom Prijavi odgovor kao problematičan DAN TREĆI još nije istekao... (Nastavak) Počeo sam ovaj post još u 15:30 ali nešto mi se olabavi ovaj ADSL pa onda restart i tamo-vamo dođoše drugari da prijatelju pomognu u nevolji i evo tek sad, znači u 03:10(tačno vreme) nastavljam esej. Prvo, ostao sam dužan nakačiti fotke pa se ovom prilikom ispričavam svima koji prate ovaj esej, dakle: Slika 1: AKO IMATE NAMERU, ŽELJU, ILI NEMATE PAMETNIJA POSLA, ZAMENITI PUMPU ZA VODU NA HYOSUNG_U GV-650 ZNAJTE DA ĆE DESNA STRANA VAŠEG LJUBIMCA IZGLEDATI OVAKO: I TAKOĐE BEZ KOMPLETNOG IZDUVA A OVO SU DELOVI KOJI SE SKIDAJU (NAJGORE JE ŠTO TO TREBA VRATITI OBRNUTIM REDOSLEDOM)... Napomena: ovo su slike koje su ispraćene mojim prvim postom ali sam bio sprečen iste da prikačim jer sam pisam s'posla, a slike kući na računaru. Sorry, but jeb'ga! A jesi okrenuo Micu (Dirtyjev kum, inace serviser za kart-in)? Potrazi Dirtyjev broj telefona u onoj temi gde smo svi ostavili podatke, pa ga okreni. Ko zna, mozda ti pomogne... I DALJE DAN TREĆI... (Nastavak) A sad' da odgovorim čoveku i ujedno se i zahvalim za info, mada... Dirrty_jev broj nisam našao u topiku adresa & telefona ali sam zato zvao tebe Pablo al' nisi bio pri mobilnom. Pokušao sam i preko Milana (SStruja) ali opet ništa, no Milanu veliko hvala za sugestiju koju sam odmah primenio i što je rezultiralo srećnim i konačnim heppy-end_om! ;D Sad sam zajebo stvar jer se iz ovog vidi da je nađeno rešenje. Ali, kad, kako? E, malopre posle silnih zajebancija i popijenih kafa. PRIČA IDE OVAKO u danu trećem: Dođoh s'posla i odmah se prihvatih šmirgle - sitne, najsitnije da bih skinuo risove na semeringu i ne bih li time sprečio prolaz vode, tj. zaptio gumicu fino na (pretpostavljam) teflon glave (poklopca) pumpe gde semering naleže. To sam drljao jedno dvaes' minuta i bejah veoma zadovoljan, utom naiđe prijatelj peča ne bi li pružio kakvu pomoć. Beše oko 4 sata popodne. Sunce greje, vetar duva, a mi veseli... a da, skrenuo sam s'teme, ovo je neka druga priča... Dakle četiri je sahata, mi orni za rad, napravimo (što bi rekli OVI NEKI) projekat i pristupimo realizaciji. Semering sređen (zbudžen) vratimo na mesto, odradimo sve radnje rasklapanja u rikverc,(sklapanje je povratna radnja od rasklapanja), pojavi se šraf manjak ali brzometno rešimo to ubacivši neki odgovarajući iz "ŠRAF-KOVE" /interni naziv za kofu (10lit) punu-prepunu raznog šrafevlja, matica, podloški, i ostale sitne gvožđurije/ i utrošismo bogami jedno 3-4 sata, doduše s'pauzama za ručak, predvečernji kratak odmor, kofibrejk, pravdanje ženama, devojkama i sličnim osobama ženskog spola što ovo divno popodne provodimo u ustajaloj, smrdljivoj, zagušljivoj garaži a ne sa njima-ženama koje nas mole i vole i koje su ženstvene i ukras prirode... btw (nešto serem od Buldožerčića) a mi ih tučemo i zaključavamo u kuhinju! Da se vratim... : pumpa za vodu nakačena ali TEK posle hrom-deklija i izduva i creva i koječega ... pa sipaj ulje, pa vodu i...Tačno vreme - beše negde oko 20 h, čujem kod komšije piči dnevnik-sportske vesti, pustio čovek da čujemo i mi u garaži da je Đoković pobedio posle velike muke u petom setu! Kontam, biće i za nas trojicu (umeđuvremenu uskočio još jedan - moj kolega-bajker s'posla) koji gem, j'baćemo kevu dotičnoj pumpi ili ti PUNPI što kaže (pardon - piše) kolega - svršeni arhitekta!?! BORKOV & PEČIN MOTOR - PRIJATELJI, POMOĆNICI BEZ VOZAČA Pristupamo probi, tj. samo smo nakačili neophodne komponente da vidimo dal' će opet da curi. Moj Prijatelj Peča (ljubitelj i lover Suzikija) pobožno priđe motoru, prekrsti se i zvanično najavi paljenje uz svo poštovanje - ej' ljudi Koreancu! Ja, sav ozbiljan i zatečen priđem motoru, stisnem kvačilo i dugmence... Koreanac se upali, mašina fino štekće, malo se dimi ulje kojim sam premazao ulaze grana, komentarišemo: ma ovaj Motul-ulje fenomenalno nešto, još miriše, Francuzi to prave bato, parfemisano, a jel' čuješ kako prede,... zinemo svi negde dole ispod pumpe i tako stojimo par minuta, osluškujemo, gledamo. Borko zapali light Marlboro da se opusti i tako još koji trenutak stojimo kad ono - procure, majku mu njegovu pumpadžijsku & Korejsku & i ti bre gasi tu cigaru, i na ženu dreknem - gde je ta kafa, mi ko da za kuluk radimo, i psa oteram u više ćoškova i zapalim onu bačenu pljugu i povučem dim i bacim i pljunem više puta na sve strane garaže i opsujem sočno i naprosto popizdim. A SAD' RAZMIŠLJANJE ... Smiruju me, teše me oratci. Kao, ma Ok - biće bolje, ma nije to ništa, zdravlje je najvažnije, ma ima i gore, ... znaš vid'o sam čoveka bez jedne noge - koji je to bedak a ti pizdiš zbog jedne usrane i popišane pumpe, ma ko je jebe - jebeš Koreance i Korejanke. Daj sredićemo! Tajm aut ili ti Time Out otprilike pola sata opuštanja uz cigarete, samo jedno pivce od 2l. i gorke crne ženine kafe. Svi ćutimo, gledamo belo, motor ugašen i dalje piški ko bebac, završio i on curenje kad i mi ispijanje raz.tekućina. Mo drug-savest Borko ustade pa kaže: ajd' da sad sve ovo rasklopimo ponovo pa da vidimo šta ćemo. Ja njemu jel' si blesav?, pa šta da mu radim više kad vidiš da 'oće da mokri popišanko od motora, uostalom nikad ne radim istovetan posao dva puta (profesija mi je takva), šta ćeš umjetnička sam ti duša od čoveka! Odem u kuću da donesem još neko 2lit-pivo i rekoh da tu nema 'leba nego nek se nose i pumpa & Hyosung i dižem ruke od ove rabote. Prijatelji i nebi bili to da nisu onako dečački, lagano prionuli u posao ponovnog rasklapanja kojekakvih skalamerija Koreanca i meni ljutitom i besnom onako uzgred dobacivali sve nešto tipa: a da zovemo nekog tamo, a da probamo ovo-ono, daj da vidimo možda može... i sve tako slično. Primirih se posle druge čaše piva al' ne htedoh da odem u WC u inat pumpi - neću da pišam iz revolta! Uzmem mobilni i reko' ajd' da zovnem Milana (SStruju); čovek možda ima neku ideju, savet, dobar je i inventivan. A u glavi mi prolazi sutrašnji dan bez mene... Ja planirao ženče na motor pa na Mlavu u šator, priroda i sve što se nalazi u njoj: dakle pivo, dobra mjuza i zelenilo ;D Milan k'o i uvek srdačan, kaže pozvaće neke svoje majstore pa da vidi kako može da se reši semering ove jebene pumpe. Posle desetak minuta zovne Milan i reče da slobodno zalepim zadnji deo semeringa u ležište gde inače probija jer se iovako to ne rotira (okreće) već osovina vrti, što je i upravu, pitam čime preporučuješ kaže Sintelan-lepak ili nešto slično. Tenks Milane za lepak; U međuvremenu dvojac bez kormilara vredno i ubrzano ogoljuju desnu stranu Koreanca a ja stadoh da zagledam problematičnu pumpu i primetim rupicu na telu te iste pumpe! :-\ Ko da gledam golotinju, rekoh ljudi a 'el znate čemu služi ova mala uska rupa ovde? Ma daj Floro, to ti je da izbaci vodu ako rikne semering da ne bi mešalo s'uljetom. Pa to se traži, ova rupa ovde pušta vodu, ovde piški, 'el smo ustanovili da je dihting-guma OK, 'el ćemo da zaSintelanišemo semering na drugom kraju k'o što SStruja dade savet, e sa'ćemo i nju da zaptijemo pa da jebe kevu. Mrmolje moji drugari pa te nije tako, pa 'vako pa 'ajd nek drži dok se majstor vrati s'odmora, da probamo nije greda. Začepimo rupu, ustvari Borko to učini, ja sam i dalje imao neki sexualni poriv prema toj rupi i koplet familiji pumpi za vodu. Nađoh Sintelan-lepak negde od ko zna kad, ali sad nastupiše đavolci. To je za neupućene: mali, sitni, crni, prgavi & pegavi stvorovi koji ti jednostavno uzmu neku stvar/predmet i izmeste na SF-lokaciju, mesto na koje nikad ne bi tražio a znaš da je koliko malo pre to bilo OVDE i možeš 'ladno da se zakuneš i opkladiš. ovde negde je DAN ČETVRTI ILI TI NOĆ ČETVRTA... (Nastavak) Tražismo taj jebeni lepak jedno pola čuke (bio sam znao da su đavolci, nije mi prvi put), razmahasmo se, angažovao sam i psa za slučaj da neko nije uteko, ženu sam alarmirao da pretzrese kuću, možda se kojim slučajem tamo u nekoj sobi izmestilo.... i ništa. Ajd' po cigaretu i gledam belo u policu na dva metra od mene sa svim i svačim na kojoj ponosito stoji gos'n Sintelan nonšalatno naslonjen na g_đu pumpu kao kakav makro!!! :o :-[ :-[ :-X e OVDE FALI SLIKA... NE USLIKASMO GOSN'SINTELANA MAJKU MU ĐAVOLSKU!!! Jel' videste šta su uradili đavolci? Pa mi ovde preturamo garažu, kuću, psa ujedam, ženu maltretiram, a on stoji ko kip slobode nama pred oči. Da tripujemo od piva - neće moći! Ovo su nečiste sile i ja ih od davnina poznam! Sve u svemu zalepismo sve što se lepiti može i začepismo onu slatku tamnu rupicu i ponovo (po drugi put) pristupismo projektu (kako to gordo zvuči) sklapanja delova ili ti lepše, majstorskije: sklapanje delovi iopet! Kad se i to završilo, a beše već prošla ponoć (moja žena sa Borkovom ženom i bebčetom dremkaju na terasi), odlučimo da opet sipamo vodu (ne antifriz) u slučaju da opet krene nizbrdo, pa odlivanje pa ovo-ono već me mrzi da mislim mnogo negativno, i probamo pa šta bude. Opet Peča se krsti, pa ono pomoz'bože, pa ajd' sad svi unakrst i ja svečano zaverglam (jednog momenta sam i kreno nogom na kurblu), odlepio šta ćeš, motor zabrunda iz prve i nastavi da ujednačeno štekće... Mi se gledamo, pogledujemo ispod, iza, dole, ... nema da curi. Prošlo pet minuta a ono nikako da curne majku mu pumpinu! Deset minuta rada - i dalje ništa. Mi totalno odlepili, umesto da se poradujemo, zanovetamo što neće.!!! :-[ :-[ :-[ Ej' ljudi, pa ovo bre šljaka, pa makar samo jedan dan, jednu noć, ovu noć, uradismo nešto - ko zna šta! Popismo ono malo piva što ostade, ja donesoh da proslavimo džin-tonik bez tonika, a motor radi & troši gorivo bez pardone i ni da pišne. Tek tada sam osetio neku bol u donjem delu stomaka a nemam prostatu majkemi i odjurih u WC. Kuče zamnom veselo skakuće - raduje se uspehu a ja u odaji pišam, pišam, pišam i za pumpu koja ne piša i tako bogme više večnosti(ili ti minuta). jA & BORKO (NISMO ĐAVOLCI MADA SAM JA POCRNEO ŠTO SE IZ PRILOŽENOG DA VIDETI) ZADOVOLJNO CIMAMO! Vratih se, ova dvojica nešto hvale motor, kao ma ovo je aždaja, ma to je super, ma Koreanci su zakon, te jebiga dečije bolesti su ovo koje mi uspešno rešavamo,... a mašina štekće nabila temperaturu, pritisak... a pumpa ni da zucne. Ha, tu sam te čekao pumpo jedna popišana, ajd' sad ako smeš! Da je kojim slučajem počela da piša, ma samo da pišne ubio bih je od čekića ne žaleći ni pare ni trud ma nikog živog. Ugasim ja motor, ostalo za sutra (ustvari danas je već sutra) da se nabace oni hromirani štitnici, maska hladnjaka i još koješta, pa ako budem raspoložen i malo da ga doteram-ispoliram, jbga volim ga Kruzersku mu mamu njegovu. Ortaci upališe svoje konje pa kućama uz osmehe, he,eh,he,he. A sada, već je pola četiri, odoh i ja na zasluženi mi odmor da utonem u sanak slatki. Kako sam krenuo i roman mogu napisati, ovako više-manje liči na basnu sa happy-end_om NJEGOVO PIŠOČANSTVO - SEMERING Tipkam sve na SLEPO jer sam veoma dezorijentisan, mojim (slatko-gorkim) mukama je konačno svanulo. Sve (potrebno) je upakovano i šljaka kako treba ali tek iz drugog puta. Već sam pomislio da ću propustiti Petrovac a i više dana pride bez motora kad mi je Milan uskočio sa savetom majstora i rešio problem pumpe za vodu. Mnogo hvala Milanu, a vama ostalima na čitanju ako ste toliko dokoni. poz. Flora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 7, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Flora, druze nema na chemu! Razmisljao sam se da skocim na dedicu pa da doletim i da vam se pridruzim al sam se plasio da ne bude mnogo babica, kilava djeca... :) Meni je prvo palo na pamet da se to sredi hermetikom al na savet majstora (onog sto je napravio novu glavu za kawasaki gpz od 2 glave koje su na razlicitim krajevima upropascene pa zavario 2 polovine) ipak je bolji sintelan.. Video si i sam da to i nije neki kvar, bar ne za studenta budzologije :) Ja sam motor sastavio a da nisam kupio nijedan orginalan deo ali nijedan! Jesam kupovao univerzalne lezajeve i neke semeringe koji su prerpavljani... i to radi vec 1.700km... Vrlo lako moze da se desi da ti to privremeno resenje bude i trajno... znam dosta slucajeva gde su ljudi nesto zbudzili do ujutru, do ponedeljka dok se ne otvore radnje... i sa time i prodali motor ili se voze i dan danas... Sad se setih djikija koji se kondome stavljao u karburator kao membranu, sto mu traje vec 2 godine... Neka je sa srecom pumpa pa se vidimo danas u Petrovcu!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Jul 7, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan e pa prijatelju, tako ti je to kad vozis koreanca ;D ;D bas lepo opisan ceo tok dogadjaja, svaka cast mali off- video sam te u jasenovu, a ladno nisam ni znao ni znao da si sa foruma ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floradesign 2 Napisano Jul 9, 2007 U prolazu, 43 postova Lokacija: between earth & sky Motocikl: Aquila 650 custom Prijavi odgovor kao problematičan DAN ČETVRTI ili ti SUBOTA... (dobar dan) Legoh tek oko 5:00, malo sam odspavao i oko podne spremio se za put u Petrovac. Isproveravao sve dal' je prišrafljeno, stegnuto... izgleda sve u redu samo... ispao dihtung grane na zadnjem cilindru pa sam morao skidati dva, tri hromirana štitnika da bih stavio dihtung koji je lepo zapao između rama i viljuške, vratih ga uz maaalo muke i upalih motor. Ma super radi, još kao da i mnogo bolje radi nego pre kvara!?!. Dobrro, to ja malo filmujem... kažem ženi ajd' veži se i polećemo solo, pošto svi ortaci već odoše. Stigosmo na skup negde oko 4 popodne, usput sam nekoliko puta proveravao temperaturu, dal' curi... Ništa! Na ulazu, predveče nađem Dragana - predstavnika firme Hyosung koji je dovezao jednog kruzera (kao moj, iste boje) u reklamne svrhe, ispričam mu šta je bilo, kako sam se patio četr' dana; Kaže čovek - samo da dođe majstor s'odmora, zamenićemo pumpu. BTW, to je taj Mića Dirtyjev kum, serviser za kart-in. Zaključujem - zasad radi pa do servisa nek' drži (nadam se za 15 dana) i zaključavam ovaj esej o pumpi. Nije to ništa, zamisli čovek bez noge - to je bedak. A ovo pumpa pišljiva - sitna zajebancija! ;D ;D ;D ;D THE (HAPPY)END Meni svaka cast kada sam izdrzao sve ovo da procitam! ... ... zena kaze NEMOJ! ZVACEMO MAJSTORA!!!!(I JA MIRAN!!!) Slažem se u potpunosti, i ja se držim devize da svako radi svoj posao i to što bolje zna i ume, ali... kod nas u praksi su česte situacije kada si primoran da radiš i tuđ posao nebi li isterao posao do kraja, tako i sa pumpom - silom prilika. ... mali off- video sam te u jasenovu, a ladno nisam ni znao ni znao da si sa foruma ;D Ma to je normalna pojava, skoro sam ovde na forumu provalio čoveka koga znam više godina ai pojma nisam imao koji mu je nick dok ga nisam nešto isprozivao, ispade - čovek na forumu sasvim drugi lik(nick), i to DRASTIĆNO drugačiji poz.upornim čitačima, Flora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
palomas 10 Napisano Jul 17, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Nemoguće da u vašoj zemlji ne postoji radionica koja po narudžbi, tj. prema potrebnim dimenzijama, izrađuje semeringe. Kod mene u Vž već dugo postoji takav servis, koji je u međuvremenu prerastao u pravu tvornicu raznih proizvoda od gume. Kod njih se mogu donijeti i rastavljeni dijelovi (osovina koja se brtvi), oni će je prvo ispolirati (ako je potrebno), i napraviti semering točnih dimenzija. Semeringe izrađuju od obične crne gume, i od crvene gume, za koju tvrde da je otpornija na habanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...