Jump to content

Moto Zajednica

U cemu je stos? Ne kapiram...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 900 RR Fireblade

Pozdrav svima,

Juce ja pozovem da narucim Yamahino ulje za mesavinu za 2-T motore i kaze meni cika to je Full Sintetika. Ja sad gledam kuci u to ulje, ili sam ja lud ili mi noge smrde, pise SEMI-SYNTHETIC low smoke oil na kutiji. Jeste Yamahino...

yamalube2s.jpg

Moje pitanje glasi, posto sam do sada sipao sinteticko ulje (koje jel'te nisam mogao da nabavim vise u "gradu" u kome zivim) mogu li da sipam ovo polu-sinteticko ulje lepo preko ovog sto je ostalo (malo je ostalo)?

Ili da vidim nekako da potrosim ovo sto je ostalo i onda da sipam ovo sto sam kupio polu sinteticko?

Verovatno je pametnije da potrosim ovo sto je ostalo pa da sipam ovo novo, ali ne bih da rizikujem da ostanem bez ulja...

Poenta:

U sustini ja bih da pomesam malo sintetike sa ovom polu-sintetikom, pa da pitam jel' to pametno ili ne?

Inace, ovo polu-sinteticko ulje je 100% preporucljivo po manualu za moj motor, jer tamo pise da sipam Yamaha 2-T oil.

Molim vas odgovorite sto pre dok ne poludim... :(

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Ula se ne trebaju mesati, ali ti je bolje da pomesas novo ulje sa to malo sintetike, nego da ostanes bez ulja.

I ja sam morao jdnom da pomesam polusintetiku jer nije bilo drugog da se kupi.

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 900 RR Fireblade

Ma to ce se i desiti jer nema drugog izlaza... Ali sam hteo da cujem sta mi je ciniti, razmisljam cak da istocim svu ovu sintetiku koja je trenutno u motoru i da sipam samo ovo novo ulje...

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Kada se pomešaju mineralno i sintetičko ulje, nastane gusta masa, skoro kao mast!

Šta se desi kada se pomešaju polu-sintetika i sintetika ne znam, možda ništa, a možda..

Možda bi ipak trebao da prospeš to što ti je ostalo od starog ulja, očistiš rezervoarčić, staviš mirne duše novo ulje i ne razmišljaš..

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

E problem je u tome sto ces se ti opet vracati na sintetiku, pa onda ces opet morati da skidas rezervoar, pa da ga peres itd?! Probaj da nekom prodas to ulje i sebi kupi full sintetiku.

Guest Borko_smorko

Trudi se da sto vise tog starog ulja potrosis. Onda dodaj malo tog novog pa vozi neko vreme a zatim sve sipaj. Imao sam potpuno identicnu situaciju i tako sam uradio. Nije bilo posledica po motor. Mada bio sam veoma pazljiv.

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Polusintetika mozeda se mesa i sa mineralnim i sa sintetikom, nikako nemoj dozvoliti da rezervuar za ulje bude prazan, posto ces u tom slucaju dobiti vazduh u sistemu i ondak ode sve do mojega. Znaci najpametnije ti je da poslusas borka, najbezbolnije ti je tako...

• U prolazu, 79 postova

Polusintetika mozeda se mesa i sa mineralnim i sa sintetikom

samo sam hteo da proverim da ovo nije neka greska,posto sam do sad uvek cuo da se ova ulja ne smeju mesati?!

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Ne smes da mesas sintetiku i mineralno... u jednom tekstu koji je zakopan negde na forumu naglasava se da se u slucaju mesanja ulja postize njihovo mesanje i izjednacavanje karakteristika (trce jedno ka drugom dok se ne nadju na sredini)

• Zainteresovan, 503 postova

Kada se pomešaju mineralno i sintetičko ulje, nastane gusta masa, skoro kao mast.

Ovo je neki izdvojeni slučaj, jer mješanjem sintetičkog i mineralnog ulja dobijaš polusintetiku. Mješanjem sintetiek i polusintetike dobijaš polusintetiku, samo s drugačijim omjerima sintetike i minerale.

• Vlasnik sajta, 5391 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Samo da podsetim sve da su ulja pomenuta u ovoj temi ulja za dvotaktne masine, koja se sipaju u gorivo i u njemu rastvore. Mislim da nije isto mesati ulja koja idu u masinu i ulja koja su za dvotaktne masine...

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: DR 650

Kada se pomešaju mineralno i sintetičko ulje, nastane gusta masa, skoro kao mast!

;D Jesi siguran? A kako nastaje polusinteticko?  ne kazem ovo da bih se pravio pametan, ni ja nikad nisam smeo da mesam sintetiku i mineralno(nisam imao ni razloga) jer svi tako kazu, ali sam u nekoliko navrata slusao pricu od ozbiljnih ljudi, da je najveca zabluda kod vozaca da ne smeju da mesaju mineralno i sinteticko...

• U prolazu, 60 postova

Samo da podsetim sve da su ulja pomenuta u ovoj temi ulja za dvotaktne masine, koja se sipaju u gorivo i u njemu rastvore. Mislim da nije isto mesati ulja koja idu u masinu i ulja koja su za dvotaktne masine...

Najbolje je da ne mijesas bilo koja ulja razlicitog sastava,ali stoji i ono da je najgore ako ostane prazan rezervoar.pa sad...

Jos da dodam,ne ide litar svakog ulja na istu kolicinu benzina(pise na flasi)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja