Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki GPX 500R - restyling

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx

E pa kad dodje zima i covek nezna sta ce sa sobom on se lepo zakluca u garazu i ne izlazi iz nje narednih 6 meseci.To je bas uradio jedan moj drugar ali nije otiso tamo da spava nego je vredno radio na svom Kawasakiju.S'obzirom da se radi o modelu GPX iz 1989god. koji vise lici na putujuci televizor nego na sportski motor resio je da se ozbiljno zabavi tim problemom...Sad ako bi poceo da vam pricam sta je sve radio i sa koliko paznje i truda,morao bi da sedim ovde do ujutru ali dovoljno je da vam kazem da je od fabricke zadnje 16'' felne za 130 gumu napravio 17" za 180 gumu a pritom zadrzao fabricke krake da se ne bi razlikovala od prednje i sve to uglavio u postojecu viljusku.Znajuci da je isekao celu felnu na 3 dela rekao sam mu da to nema sanse da se okrece kako treba,ali sada vozim motor preko 200km/h i nema da mrdne ni milimetar.Povlacim rec,svaka cast.Bio je u stanju da svaki novi drzac za oklope pravi po 5 puta zato sto mu se neka plastika nije gadjala za 2mm.Sta da vam kazem,"zamajan covek".Ja sam skoro svakog dana visio kod njega i pomagao mu ali vise sam bio radoznao sta ce na kraju ispati,i ispalo je.Kad sam video motor ostao sam bez reci,izgledao je fenomenalno kao pravi "R" motor,zvuk mu je bio isto tako dobar,a i kakav moze da bude iz agregata koji ima 16v i vrti se 16000 obrtaja a pritom nosi granu 4u1.Cak mu se i brzina znatno povecala jer je stavio karburatore sa 2mm sirim usisima i promenio prenos na lancanicima.Sigurno je na to uticala i aerodinamika i tezina samog motora koja je bila manja cak za 20kg.Za tu brzinu trebale su i bolje kocnice pa su pancir creva i nove plocice zavrsile poso.I tako kad je sve bilo gotovo i kad smo resili da izracunamo koliko je sve kostalo malo je falilo da prebaci cifru od 1000e,a gde je sav taj trud i vreme provedeno oko njega.Kaze drugar "ne isplati se ovo" ali nije bas tako,sada kada bude neki moto skup i umuvamo ovaj motor medju one "azdaje" od po 10000e i vise,svi koli prodju komentarisu kako bi voleli da imaju takve motore ali kada dodju do "naseg",stanu i po pola sata da zagledaju i da se prepucavaju koji je motor u pitanju.E to je nesto sto nema cenu.Secam se da sam mu jednom prilikom rekao "ako ikada budes prodavao ovaj motor prvo meni da kazes" sto se na kraju i desilo.Od pre dve godine ja sam vlasnik ove masine i ne bi ga dao nizasta.Ali uvek ima ono ali,doslo vreme da se i ja oprostim od njega,gorivo preko 100din,kod privatnika radis po ceo dan,deca mala i sve im treba,zakon takav da ne smes ni pesaka vise da ides ako nemas propisane patike...itd,itd.Zao mi je ali tako je,pa ako neko voli ovako nesto ima oglas na forumu "Prodajem" i tacno napisano sta je sve radjeno,mada slika govori vise od reci...post-17597-0-19567000-1304111744_thumb.jpg post-17597-0-80070900-1304111982_thumb.jpgpost-17597-0-44991400-1304111897_thumb.jpgpost-17597-0-46655700-1304111872_thumb.jpgpost-17597-0-30191400-1304111840_thumb.jpgpost-17597-0-38218200-1304111815_thumb.jpgpost-17597-0-14200300-1304111778_thumb.jpgpost-17597-0-52394200-1304111765_thumb.jpgpost-17597-0-57381900-1304111754_thumb.jpgpost-17597-0-59999800-1304111732_thumb.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

moja jedina zamerka na projektu je ,vec kada ste menjali oklope i zadnji rep trebali ste i rezervoar da zamenite i ja mislim da bi jos lepse izgledao . ovaj je mnogo glomazan u odnosu na ostale delove .............inace ovako pohvale za trud

• motoras, 2481 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

O ukusima ne vredi raspravljati. Po meni svaka cast za preradu felne! Odlicno uradjeno! A sto se tice opsteg utiska,po meni,bio je to nekad prelep motor.

• Hronični Motociklopata, 7366 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

odlicna prerada, pogotovo mi se svidja prednji deo, okrugli farovi kombinovani sa nalepnicama izgledaju kao original far :takoje: i slozio bi se sa andjelom da mi rezervoar nekako ne lezi , u sustini rezervoar i nije tako los nego oni kockasti poklopci preko njega, slucajno imam jednu sliku koju sam jos davno skinuo s neta jer sam imao u planu da uzmem GPX-a tu je rezervoar extra odradjen a nije nista komplikovano i super izgleda

post-4596-0-55468900-1304196945_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx

Razmisljali smo o tome,ali problem kod rezervoara je taj sto je po sredini sa donje strane uvucen skoro do poklopca jer motor nema deltabox vec klasican ram sa sipkom iznad agregata za koju se drzi agregat.Bilo koji rezervoar sa novijeg motora nema to udubljenje i nemoguce ga je namestiti.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja