Jump to content

Moto Zajednica

Prevara ili !!!!

Recommended Posts

• no colors, 164 postova
  • Motocikl: CRF1000 AfrikaTwin

Pre 12 dana posao sam da kupim motor u Temerin . Motor sam nasao u oglasima. Dodjoh u temerin (centar tamo me pokupio doticni prodavac zajedno smo otisli kod njega 500m od Vojvodjanske banke Veliko dvoriste bordo fasada(ima i opremu bavi se uvozom 10ak motora je bilo u garazi .... Nakon pregovora ja mu ostavio pare (GLUPAN) on ce da mi sutra uradi motor na ime kupca posto je iz uvoza i posalje papire post expresom. Evo ni do danas nista od papira. Javljao mi se na telefon do juce (kao nije stigao itd ) od danas tel nedostupan. Zna li neko ko je taj covek ?????????? Trenutno nisam u SRB a u petak idem tamo pa ...

Moja glupost je neopisiva ali tako sam kupio 2 motora nikada nisam imao problema Od Civije iz Sabac itd ...

Opustilo me to sto covek vidim ima firmu opremu motore ... Voleo bih da je on stvarno nekako bio sprecen da to uradi i da ce sve biti OK ali.......

Kakve akcije mogu da sprovedem kome da se zalim .. Advokatu inspekciji ...,.Imam i svedoka isao sam sa drugarom a tamo je bio jos jedan stariji covek.

Molim za pomoc......... Izvinjavam se ako je off nisam znao gde da postavim

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Ime?

Na koju stranu od banke? Prema NS ili kontra?

Da je hteo da te oladi ne bi te vodio kuci, tako da verujem da je zaista nesto zapelo samo. Javljaj, ko, sta, kako pa ako treba idemo do njega sve djuture. Hvala Bogu ima Temerinaca na forumu podosta...Samo daj neke podatke da ne banemo nekom ni krivom ni duznom na kapiju

• Podržavam 1

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Cenim da je sve ok ali kod nas carina radi malko usporeno a još praaznici.......

potpis:

Večiti optimista

Nesto razmisljam...

U Temerinu se trojica bave ozbiljnoje prodajom i preprodajom motora. Od toga je samo jedan na glavnoj ulici t.j. u blizini nekih od banaka ali taj valja domace varijante. Druga dvojica bas i nisu u blizini banaka i jedan od njih znam da ima zelenu kucu. Dakle ostaje jedan a tog jednog znam veoma dobro i zbog toga mi je sve ovo jako sumnjivo.

Pocinjem da sumnjam da je prevara na drugoj strani ove teme... da nije neko nekom konkurencija pa se na ovaj nacin pokusava nesto?

Da bi me razuverio moraces nam dati ime i neke podatke pa da malko istrazimo pricu. Temerin je mali gradic i svako nekog zna. Tesko bi se ovako nesto provuklo kroz sokak a da ne bude primeceno.

• Podržavam 1

• no colors, 164 postova

Ajde da rezimiramo i ja sam rekao u postu gore: da se nadam da je covek stvarno bio nekako sprecen ..... Ako ga znas pitaj ko je kupio gpz-a i u cemu je problem. Verujete li da sam u ovoj celoj zbrci zaboravio kako se covek zove.(memorisao sam ga kao GPZ) Ja sam bio vise nego strpjliv sutra su 2 nedelje kako se zavrsavaju papiri. Kuca je u pravcu od NS -a

I ja se nadam... Ali pare sam mu dao , motor kod njega a danima nista .... Ja sam postavio temu da vidim koje su mi opcije u najcrnjem slucaju.

U najboljem slucaju radi se o velikoj NE ODGOVORNOSTI prodavca.

OK... mozda ima jos neki za kojeg ne znam...

Idem prekosutra u Temerin pa cu bas da pokusam da nadjem gde je to

• no colors, 164 postova

Imam njegov br mob, mogu da ti posaljem na pp ipak ne bih da stavljam odma nekoga na stub srama ... I ja znam da je Temerin mesto gde se svi znaju. Zato sam i postavio temu.

Ja u Zemunu znam ali za Temerin jbg ....

Kao kolega motociklista trazio sam pomoc. Hvala svima koji mogu da pomognu .

JOS JEDNOM NADAM SE DA JE SVE JEDNA VELIKA ZABUNA I DA COVEK NEKIM CUDOM 14 DANA NIJE TO ZAVRSIO

Ali moje strpljenje ima granice.....

• no colors, 164 postova

Culi se dogovor petak..... Moram ja da dodjem tamo da odemo u agenciju zajedno, ima smisla ali sta smo cekali 14 dana.. Oke ajde petak .

Drzite mi fige dace Bog bice sve uredu.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 952 postova

Nije previse cudno da se posao rasteze u nedogled jer se u ovoj zemlji stvari uvek komplikuju, pre svega ono sto zavisi od drzave, nije mi cudno ni sto ti se danas ne javlja, i ako nije sprecen verovatno ne zna sta bi ti rekao posto stvar ne zavisi od njega. No ako te neki prevarant odveo na parking i uzeo pare za tudji motor onda nek ti je bog na pomoci. Pare ne treba davati unapred cak i kad je u pitanju neko dobro poznat, stvari uvek mogu da podju nizbrdo pa zasto da ti budes onaj koji ce platiti ceh. Uostalom drugar koji isto tako dao unapred mi se zali da mu gomilaju troskove dostave, tesko da bi to mogli da je isplata kad i roba.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Nema :,-(

Druže zapamtio si gde si bio i to je dovoljno u slučaju krajnje nužde. Što se tiče čekanja to ti je druže normalno u zemlji Srbiji (ovde je jedino na zemaljskoj kugli uvek pružalac usluga upravu ,a onaj koji te usluge koristi i plaća može da se HEBE i to ti je tako (platio sam auto i prevoz i sve dažbine pre 14 dana , a dobiću ga posle 1maja).

• no colors, 164 postova

Ma samo da dobijem motor ili lovu sada mi svejedno... Nadam se da je birokratija problem Srbija je ovo. Mada kupovao sam i ranije iz uvoza nije toliko trajalo ....... Valjda je tako mozda coveku glupo , ali kada das lovu svasta ti prolazi kroz glavu. Nisam postavio temu da bilo koga pljujem nego samo da vidim pravno i fizicki kakve su mi opcije.

Hvala puno na postovima malo su me smirili i dali nove info, ta lova je bila sve sto sam sakupio ako ovde puknem nije samo da te neko shebo za lovu (kao da to nije dovoljno) nego ode sezona, dve ko zna ....Tek to jooj ..

Ali ja se nadam da ce sve biti OK OPTIMISTA veciti jbg

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: fz1n,fzs600,shineray 200,kreidler80

pozdrav,nisi precizirao jel uvozi na tebe ili ako je uvezao na njega onda je platio carinu i porez i samo ste trebali da overite ugovor tj.overite potpise u opstini,inace sto se tice carine prosle nedelje je postavljen novi upravnik i drugar koji radi uvoze mi kaze da su u novom sadu 2-3 carinika dobila otkaz posto su carinili po starom katalogu,novi se ceka treba da izade u slu.listu(mozda je izasao),u svakom slucaju valjda ce biti sve u redu,srecno

• Podržavam 1

• no colors, 164 postova

pozdrav,nisi precizirao jel uvozi na tebe ili ako je uvezao na njega onda je platio carinu i porez i samo ste trebali da overite ugovor tj.overite potpise u opstini,inace sto se tice carine prosle nedelje je postavljen novi upravnik i drugar koji radi uvoze mi kaze da su u novom sadu 2-3 carinika dobila otkaz posto su carinili po starom katalogu,novi se ceka treba da izade u slu.listu(mozda je izasao),u svakom slucaju valjda ce biti sve u redu,srecno

Prema onome sto je on meni rekao za motor je placena carina ......itd samo treba da se urade papiri na moje ime (nisam dop7bro potkovan tehnicki ) ali eto

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Nema :,-(

Onda samo treba da uradite kupoprodajni ugovor i overite u opštini ti i onaj koji je platio carinu i porez tj.onaj koji je uvezao motor.

Nije bas tako jednostavno

to sto je placena carina jos uvek moze da ide na ime Vulkana sve. A ukoliko nije onda je opet zapeljancija zbog zabrane otudjenja od xy meseci, bla bla bla i tako.

A i novi zakon je doneo samo nove komplikacije, provere, takse, procedure,... Verovatno isto toliko i dobrog samo sto nasi birokratski to zakomplikuju tako da zaboli glava. Svaki papir druga lokacija, drugi salter, drugi sluzbenik koji dobija platu samo da bi udario pecat i slicno

Verujem da ce se sve srediti samo da se izgura onaj formalni deo sa brdom papirologije. Kupovao sam i ja motor iz uvoza pre koju godinu i znam da moze da se zakomplikuje do besvesti, pogotovo ako je krajnji kupac iz sasvim druge opstine.

• no colors, 164 postova

Moram da obavestim sve koji su ucestvovali u temi SVE JE ZAVRSENO DOBRO... Ipak je bila najbolja opcija COVEK NIJE PREVARANT POSTEN JE ali.... Ovakve stvari se desavaju kada su ljudi prezauzeti . Hteo je da mi on sve zavrsi ALI....zavrsili smo, to je najbitnije.(mozda bi mogao biti malo odgovorniji )1aha.gif

Najbitnije da mi je drago sto nisam koristio teske reci i negde u sebi verovao da POSTENJE jos uvek postoji u ovoj nasoj SRBIJI

Zahvalio bi svima koji su ucestvovali u temi posebno TEMERINCIMA

Hvala svima,

POZDRAV TEMERINU

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja