k4zn4 0 Napisano April 26, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, zbog trenutne situacije sa saobracajem na relaciji centar-zemun-centar, prinudjen sam da razmotrim kupovinu skutera (iako je moja supruga protiva toga, najblaze receno, istina svi znamo koliko su beogradski voazci pazljivi kada su u pitanju ljudi na motorima). Pregledao sam oglase i vise domacih foruma uzduz i popreko, i cini mi se da je za mene mozda najbolje resenje Aprilia scarabeo 150 ili 200cc (ni u kom slucaju ne bih hteo male tockove). Skuter bih koristio iskljucivo za grad, najcesce sam, bez suvozaca. U oglasima sam video nekoliko motora koji su mi privukli paznju, cene 900-1100 EUR. E sad, ako bih mogao par pitanja.. : 1. Cini mi se da scarabeo skuteri u oglasima imaju prilicno dobar odnos cena/kvalitet (ja zapravo o kvalitetu ne znam nista, vodim se onim sto sam procitao na forumima, kao i opisom prodavca), da li je ovo moja iluzija ili ne? 2. Da li scarabeo godista 2000-2003 ili 2004 imaju neke posebne probleme na koje treba da obratim paznju? 3. Da li u Beogradu postoji neki servis/serviser koji je dobar za njih, kako odrzavanje, tako i saveti, popravka i sl.? 4. Da li je, po vasem misljenju, scarabeo 150 dovoljan za gradsku voznju za mene - 198 cm, 96kg (ne treba mi nista posebno, samo da ne sedim u kolima u guzvama bez kraja) Nadam se da nisam zamorio dugim postom, mislio sam da je bolje da pitam jednom jasno i detaljno nego da postujem u nedogled Unapred veliko hvala Darko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1967 Napisano April 26, 2011 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moj prijatelj je vozio jedan od 125ccm. Taj covek je imao 125kg i nosio ga je bez problema gde god zamisli. Skuter je izuzetno udoban i upravljiv. Vozi se kao veliki motor. Mana je nedostatak prtljaznog prostora, pa moras racunati i na nabavku nekog kofera ako taj nema. I jos jedna mana moze da bude elektronski saug... Sve u svemu dobra masina za nevelike pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano April 26, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam prilike da probam model 150cc, i prijatno se iznenadio - jako lepo vuče i ubrzava, deluje stabilno i po osećaju je bliže maxi skuterima, nego npr. Pjađo Libertiju. Sa druge strane, neki vlasnici se žale na skupe popravke inače kvalitetnog i pouzdanog Rotax agregata. Ukoliko nađeš dobar komad, mislim da je to dobra kupovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
k4zn4 0 Napisano April 27, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Puno hvala na odgovorima, sada mi ostaje da "cesljam" oglase Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12748 Napisano April 27, 2011 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Neces imati problema ni sa manjim tockom No, ja sam neko vreme hteo da uzmem Scarabea 200 (Rotax powered) i imao sam potpuno ista pitanja kao i ti. O mestu na trzistu: Dizajn je retro sto se u Srbiji bas i ne mirise. Nema sredine, svidja se ljudima ili ga mrze. Drugo, famozni ali ozloglaseni austrijski ''Rotax''. Sve to rezultira dosta niskom cenom na trzistu. Starijeg mozes da biras za 1000 evra i da zahtevas top stanje. Kvalitet, ciklistika, istorija: Prvi skuter sa velikim tockovima na trzistu, napravio je tu klasu. Dobio je nadimak ''automatski motocikl'' jer se zbog tockova i rama ponasa skoro pa isto. Svako ko ga je provozao bio je prijatno iznenadjen ciklistikom i udobnoscu. Plastike, prekidaci, instrumenti i sl. su fantasticno odradjeni. Oprema, udobnost, prakticnost: Ono sto Muljaz kaze u vezi gepeka je istina. Mali je i to je kompromis koji se morao napraviti zbog velicine zadnjeg tocka i rama. Medjutim, skoro svaki je pun opreme sto ukljucuje 3 original kofera i to izgleda ovako: Time su svi problemi sa prtljagom reseni Inace, dobar razlog za ubijanje cene ako nema bar top case (klasican kofer) Sediste, meni licno udobno i komforno. : Dodjosmo i do ''Rotaxa''. Fantasticni agregati, izuzetno kvalitetni, precizni, pedantno spakovani... Nazalost, svaki sklop sa takvim vrlinama zahteva redovno i kvalitetno odrzavanje. Ne trpe kidanje hladnog agregata, neredovne servise, sund ulje, dundjere... Ostalo je standardno kao i za bilo koju masinu. Ovde su uglavnom zapusteni, upropasceni od znalaca pa ko to kupi nasledice probleme i to bude katastrofa. No, Leonarda 150 pogoni isti agregat te imas dosta polovnih delova za normalnu cifru i nemoj da te iko vara i sisa da to kosta zato sto je ''Rotax''. To nije masina u fazonu, vozi dok nesto ne otkaze. Konkretno, imaju problem sa faznim lancem i spanerom. Posle nekog broja se istegli i pocne da zvecka, pa zveci, pa lupa, na kraju pukne i sve polomi. Nije to nesto sto se desi odjednom vec daje znakove. Sta da gledas kada kupujes? Opste stanje, kao i bilo koji skuter. Pneumatike, kocnice, plastike, farbu, lezajeve... Agregat, mora da pali kao nagazna mina i ispravan, zategnut ''Rotax'' ne ispusta bilo kakve zvukove (cukanja, cvilenja i sl.) U najboljem slucaju mogu da se cuju ventili, sve ostalo je za okrenuti se i otici. Treba jako lepo da povlaci za tu kubikazu i traju poprilicno ako su uredno odrzavani. Ako ima urednu servisnu knjizicu, verovatno bih ga i pazario. Nadam se da sam pomogao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1949 Napisano April 28, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre nekoliko godina, na letovanju u H. Novom, iznajmio sam Scarabeo 125 i sa suprugom otisao do Budve-Becica. Dakle, ja jos uvek ne mogu da se nacudim kako je nas dvoje ta nejaka masinica od 125cm, vukla uz ono brdo od plaze Jaz, prema Budvi. Nas dvoje sa oko 170 kg smo prosto "izleteli" uz ono brdo sa preko 80km/h! Na ravnom putu, sam zbog nedostatka adekvatne kacige sa vizirom bio onemogucen da vozim mnogo preko 100km/h ali sam bez problema "dobacivao" do 120km/h. Tako da moj glas ide za Scarabeo, bez dileme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
k4zn4 0 Napisano April 30, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima Pogledao sam par motora u Beogradu (i okolini), kao sto sam ocekivao, u oglasima izgledaju "malo" bolje nego u stvarnosti, trazim dalje, sa ovima bih se osecao kao da kupujem macku u dzaku.. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Jun 12, 2011 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Moja buba(scarabeo) ima čitavih 100 kubika i 4t motor, izgleda da je piaggio mašina ( skoro sam je pazario) pa ja samo da se pohvalim da mojih 115 kila ne oseća, malko se napne kad stavim ženicu pozadi al i tada magarence vuče ko ludo (magarence mu tepa moja zena). tako da sa 50 kubika više možeš i na duže putešestvije izvan Bgda. Tako, nemoj da se dvoumiš za lepu Apriliu samo otvori četvoro očiju pri kupovini i želim ti puno sreće pri istoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...