Jump to content

Moto Zajednica

Dihtung izmedju slavine za gorivo i rezervoara?

Recommended Posts

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Ovih dana detaljno sredjujem rezervoar (elektroliza, farbanje itd.)

Kad sam skinuo slavinu, video sam da je gumica koja dodje izmedju slavine i rezervoara dotrajala, tj. pocepala se i trebalo bi je zameniti.

Napravio sam dihtung, modifikovao sam vodoinstalatersku gumicu ali nakon detaljnog pregleda starog dihtunga, primetio sam da je u pitanju armirana gumica. Ja armiranu nemam.

Ne znam da li i kako guma reaguje sa benzinom i da li mogu da upotrebim obicnu vodoinstalatersku gumicu? :)

Hvala!

g6BA3_94644040.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: ktm 990

ako se nevaram to je honda cb 900 il 750??? nestavljaj silikon ni slucajno nigde gde ima benzina,nedrzi nista al bukvalno,uzmi teflon traku(bele boje je) i obmotaj oko navoja i zategni i to je to

• Zainteresovan, 952 postova

Kako ne drži nemoj zezati, ne drži ako mažeš spolja ali tamo gde treba radi itekako, koliko puta sam zadihtovao ločiće karburatora kad se gumice upresuju. Jedino je bitno da se stavi minimalna količina da višak ne napravi mnogo veće probleme.

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

ja imam dve slavinice, jedna ima crvenu dihtung masu a druga vodoinstalatersku gumicu. obe drže dobro. jedino obrati pažnju da nađeš vodoinstalaterski dihtung koji dobro paše, nemoj da ga nešto seckaš, posebno sa unutrašnje strane koja se natakne na slavinicu jer možda počne da se krni onda od benzina i da ti blokira dovod goriva.

isto obrati pažnju - kada montiraš rezervoar sa gumicom, odmah ga provozaj na visokim obrtajima. prži ga naglo da vidiš da li usisava vazduh kroz slavinicu jer ako gumica ne dihtuje dobro, motor će da ti se guši. poz!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja