Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje u vezi RS125...

Recommended Posts

• Life Ain't A Fairytale, 239 postova
  • Motocikl: Cudni

Naime kolika e norrmalna radna temperatura motora i do koje temp bi smeo da se tera. Model je iz 2001. Knjizica aprilijina kaze ako dodje do 113 da je frka a drugar od kojeg sam je uzeo rece da oko 90  stanem i malo sacekam da se oladi  motor. Pitam jer je meni kad uleti u guvanjac dolazila do 86-87 a plasim se kako su krenule ove vrucincine da ce 90 u nekoj guzvi veoma brzo da dodje :D

Hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 788 postova

Naime kolika e norrmalna radna temperatura motora i do koje temp bi smeo da se tera. Model je iz 2001. Knjizica aprilijina kaze ako dodje do 113 da je frka a drugar od kojeg sam je uzeo rece da oko 90  stanem i malo sacekam da se oladi  motor. Pitam jer je meni kad uleti u guvanjac dolazila do 86-87 a plasim se kako su krenule ove vrucincine da ce 90 u nekoj guzvi veoma brzo da dodje :D

Hvala unapred.

Optimum za rad je oko 65 stepeni, kad uletis u guzvanjac ti gledaj da se sto pre izvuces iz njega, dokle god je ispod 90-95 podnosljivo je i nece nauditi masini, ako kojim slucajem predje ti stani sastrane i ugasi, sacekaj malo i to je to, na 110 je vec veoma sigurno da ce masina istrpeti posledice. Meni se na 250ki u gradu kroz guzvu penje do 85 i onda mi je vec malko frka. Izbegavaj voznju po najvecem suncu, ako bas nisi pod moranjem.

• Drug član, 608 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Mislim da 90 stepeni ne predstavlja neki narocit napor.Ako imas prilike,kada se motor ugreje,bolje ga ocepi preko 100 na sat,nego da ga gasis i cekas da se oladi.Ako hoces da budes sigurniji,promeni rashladnu tecnost,i redovno peri hladnjak od blata,buba i svega ostalog sto se tamo nakupi!

Pozdrav!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja