Jump to content

Moto Zajednica

problem sa yamahom tte 600

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: BMW gs1150 ADV

e ovako , prije dva dana sam pao sa motorom , dok sam prelazio jedan brezuljak prednji tocak mi se zabio u zemlju i ja sam preletio preko motora a motor se digao na prednji tocak i pao na stranu .. bilo je stete oko plastika , blatobran smrskan , far slomljen , zmigavac i jos po nesto .. na licu mjesta mi je osigurac crkao , kad sam osigurac zamijenio .. motor nije mogao da mi upali, znaci sve radi , ali kad krenem da ga upalim on samo vergla , nece da se upali , sad sam mu skinuo svecicu i vidio da ne baca varnicu , promijenih svecicu , misleci da je do nje , a ono ista stvar . ponovo nece .. sta moze biti :care:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

jes

proveri kompijuter ,nalazi se ispred rezervoara na ramu,crna kutija. Moguce da su ispali dzekovi a ako je popio udarac mozda je i riknuo ,ali bolje da se molis da nije jer je skup u PM.

uh ne daj boze ,znam gdje stoji , provjeravo sam , ali kako moze sve drugo da funkcionise 0plac.gif

a sta je to sve drugo? Kako mozes da znas sta funkcionise kad motor i ne moze da upali? to sto ti sijaju svetla i radi sirena i nije neka dijagnoza :)

pa sta znam jebem mu mater , ta signalizacija radi .. ali kako je moguce da crkne kompijuter i kako da ustanovim je li on riknuo ili je nesto drugo?

proveri sve prekidace kao sto su ljudi rekli,moze da bude i neka glupost,ako je sve ok onda nadji nekog u blizini ko ima isti motor pa probaj njegov kompijter. Ali mora biti TT600e. Ne moze ni tt600s niti XT.

sve sam provjerio sto je bilo do mene , pozvacu covjeka koji radi oko struje da on vidi sta moze biti , da se neka nije zica prekinula ili tako nesto , sto se ne moze vidjeti dok se ne ispita sa onom spravicom za struju :jee: a najgore je sto nema niko u blizini takav motor . tj . kod nas u cg nema ni 3,4 tte >:(

e ovaj nema , ne znam sto, dal je nesto prepravljano ili ne , ne bi ti znao reci , samo znam da ga nema , nego se motor gasi na kljuc

proveri da li dolazi struja u bombinu,proveri da li izlazi iz nje, proveri kabal od svecice, raspremi sve i pogledaj sve dzekove od instalacije...jbg kreni redom pa ces naleteti na problem.

evo sam sad pregladao , stvar je sto nemam onu spravu za struju ne znam kako se onaj djavo zove pa da mogu da vidim kuda struja ide a kuda ne , samo da nije kompijuter pa sta god hoce drugo 0plac.gif

napravio sam motor , danas sam ga procesljao citavog i nasao problem , i znas sta je bilo . posto na moj motor nema prekidac kojim se gasi motor , tj neko ga je mako i izolovo zice i zavukao ispod fara , i ja kad sam sve pregledo dodjoh do toga , i gledam sad sta bi ova zica mogla biti , i vidim da je napravila spoj , ja kad vidjoh gdje ide ustanovih da je to zica sa gasenje motora , fino one zice izolovah i probah odma na svecicu da vidim da li baca varnicu kad ono sve u redu .. leknulo mi je , posto mi je svasta prolazilo kroz glavu sta moze biti i koliki bi bili troskovi .. u svakom slucaju hvala vam mnogo sto ste mi izasli u susret :care:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja