DzOkS 1174 Napisano April 8, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Пут је наизглед једноставан, тркнем до мојих у Темерин, ништа посебно. Треба уз пут да завршим још пар послића али о том потом. Крећем раније ујутро, 7 је сати док стојим поред мотора који ради и размишљам како све ово изгледа и на шта тренутно личим. На мени чизме, штитници за колена, цеванице, фантомка, марама јакна ако се мало боље загледам изгледам као савремени гладијатор, не верујем да се просечан возач аутомобила не би уплашио када би ме видео. Док се пробијам кроз гужву Београда размишљам како ми некада зафали монотонија војвођанске равнице, раван и прав пут окружен морем жита који сам некада скоро свакодневно прелазио. Прави ''пут'' почиње тек када изађем из Батајнице, размишљао сам да одем ауто путем али ипак није то то. Изазов старог новосадског пута се сада може сврстати у праву авантуру када га пролазите мотоциклом, срећа је што ендуро задовољава захтевне стадарде овога пута иначе за било који други мотор ово би била права голгота. Музика из мп3-ја само звони, километри се нижу а опуштена равница почиње да ме обузима. Осећам се тако равнодушно али ипак задовољно. Покушавам да удахнем што више ваздуха желећи да што боље осетим ту равницу, уживање неможе да ми поремети овако лош пут који су вероватно проклели заробљеници који су га правили са речима да се никада не поправи. Грабим падине фрушке горе, сунце обасјава падине а на њима сад већ непрегледне карловачке винограде.....призор раван најбољим фотографијама. И коначно омиљени део, ко је пролазио овим путем мислим да зна о чему причам, то је супуштање пред саме Карловце када се види Дунав у пуној снази....стајем са стране да уживам у погледу, понекад стварно мрзим што сам оставио пушење јер осећам да би ми цигара сада легла само тако. Заборавио сам да кажем да врло ретко путујем без мог верног сапутника, ово је једна од ретких прилика када идем ван града а још сам. Тако да не могу да опишем осећај недостатка саговорника и сапутника кад возим сам. Једноставно то је шупљина у путовању, ја верујм да сте се сви ви навикли да сами јездите али за мене је путовање једино у двоје..... Када осећања немаш са ким да поделиш то је исто као и кад их немаш. Брзо стижем до Новог Сада, добар дан војниче смеши се окупан јутарњим сунцем, добар дан господине одговарам свом рођеном граду. Увек га волим видети у пуној снази кад се изрони иза Дуге уз коју се пењеш из петроварадина. Поглед на Њега ме учини поносним што сам рођен у једном оваквом Граду. Послови ко послови брзо се завршише и ја остатак времена проведох са добрим ми пријатељима уз кафицу и необавезан разговор. Време је да се враћам. Куда да кренем, да ли да окренем преко Титела и Перлеза или да се вратим истим путем, идем онуда куда се осећам сигурније, мрак већ увелико вреба. Нови Сад сада обучен у своје друго одело изгледао је као господин који се спрема за спавање. Светла су се једва и назирала у ретровизору када се испред мене пробудише Карловци, не знаа због чега али ово место ме је увек надахњивало са својим изгледом који никада нисам до краја упознао, хиљаду пута сам прошао поред и хиљаду пута погледао али никада нисам скрену да га разгледам. Стражилово да и не спомињем, већ ме је срамота да кажем одакле сам а да горе нисам ни био. Вожња по мраку је нешто што, бар мени лично, представља врло напорну ствар. Обраћам пажњу на сто ситница када возим мотор, овако по мраку сам ускраћен за бар 80%. Ослањам се на неку врсту среће и наде да ће све бити ок. Наравно није било ок, свега неколико километара испред Инђије неко други није имао среће и са својим камионом пуним ПИВа је слетео са пута. Тог момента је на путу са обе стране заустављен саобраћај јер је нека огромна дизалица подизала тај исти камион из јарка. Колона је била километарска. Ево још једна мала напомена са почетка текста, пошто сам се озбиљно пржио да узмем једног ВФР-а због упознавања и вожње РАЗМИШЉАО сам, али то нисам урадио, да затражим од мог друга Золтана исти да га провозам данас да видим да ли ће се то мени свидети или неће и како то у стварности изгледа. На срећу нисам га тражио јер би вероватно још увек стајао у колони испред Инђије. Окренуо сам бемвејца и полако у јарак па на њиву и лагано једно 1-2 км по њиви, имао сам осећај да су ми гуме празне јер се мотор понашао као да возим по песку. Када сам савладао ту препреку схватио сам да ипак таква врста мотора није за мене и да сам успео да још једном себи докажем да је ЕНДУРО један једини прави непобедиви Пред улаз у Земум мислим ми се петљају, размишљам о свему данас урађеном и ипак схватам да све то није то када нема мога сувозача, као што рекох горе као осећања немаш коме да покажеш то ти је као и да их немаш. Светла града и булевари ме враћају у стварност, дрогирани мајмун у татином Туарегу за мало да ме обори у Земуну, добродошли назад насмеја се искривљена приказа града која покушава да ми покаже добродошлицу али некако неуспешно. Монотонија равнице се овде завршава, онастављамо даље до новог сусрета.... Ето написах путопис као да сам прешао не знам ни ја колико километара, а на сату једва +250....страва шта би било сам стварно негде отишао... 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano April 8, 2011 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lepo i nadahnuto! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez71 18 Napisano April 8, 2011 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Novi-Sad Motocikl: Yamaha fz6 Prijavi odgovor kao problematičan Novi Sad podseti me da je grad,kad mu se sa ulica bitange sklone,moj Novi Sad zamirise po nekad kada sa svih sest crkava zvona zazvone.......Ili ono sto je ostalo od njega,nadahnut putopis DzOkS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 8, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan extra... ipak, enduro rulez :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni Vuk - Milos 95 Napisano April 12, 2011 U prolazu, 94 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R65LS, Drag Star 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,ali sledeci put izbaci zmigavac i pravac S.Karlovci i Strazilovo...Tebi ce biti lepo, veruj mi, a mi cemo biti garantovano bogatiji za jos jedan nadahnujuci putopis...Poz iz NS-a.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobejn 24 Napisano April 26, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF600 s Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi,ne mogu da verujem,juce sam isao za Inđiju i iznenadio se kako je los ovaj stari put prema BG pogotovo kad se izađe iz Karlovaca,ja sam mojim motorom sam skakao po putu a na sedistu sam igrao kolo koliko sam imao problema sa voznjom inace vozim hondu vf750f i moja preporuka da se tim putem ne ide ako se ne vozi neki enduro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se nas put je pravljen za enduro motore,i moja transalapaca ga ne oseca,i prosto obozava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano April 26, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se nas put je pravljen za enduro motore,i moja transalapaca ga ne oseca,i prosto obozava мада скакуће и она .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano April 26, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Transalapača možda i ne oseća, ali džigerica sigurno oseća Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pazi,kad vozis 120-140 nije tako strasan,ali sto sporije ides,vise letis u vazduh,prosto se zapitam,zasto ne idem njivama paralelno sa putem,ipak bi manje skakala alapaca (i ja na njoj) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opusteni 155 Napisano April 28, 2011 . . ., 172 postova Lokacija: Indjija Motocikl: Japaner Prijavi odgovor kao problematičan Skace i TA i kamencic u bubregu Put je stvarno katastrofa,prevelike putarine,mogucnost dogovora kamiondzija sa policijom,neodrzavanje puta su doprinele da izgleda tako kako izgleda. Moze da se napravi i obilaznica pa preko Fruske Gore prema Irigu pa dalje kako kome odgovara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...