Jump to content

Moto Zajednica

Cime rade majstori i ostali

Recommended Posts

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Ako neko ima nesto od specijalnog alata koji je fabrika propisala za MZ

ili cak mozda ceo komplet , molio bih da nam to pokaze.

Naravno svako obijasnjenje upotrebe takvog alata je vise nego pozeljno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Kacio je Sumi ili neko drugi na forum filmski manuel rasklapanja i sklapanja 251. Evo ti link za prvi deo:

Tamo prikazuju sve specijalne alate i njihovo koriscenje. U fabrickom uputstvu za MZ kojeg mozes naci kod nas sa prevodom, imas tehnicke crteze alata sa merama ako zelis sam napraviti.

post-3484-0-98024000-1302198758_thumb.jpg

Mislio sam bas na takav alat ali ne sa crteza .

Voleo bih da vidim specijalni alat koji visi ili lezi u necijoj radionici ili garazi i da

se upoznam sa iskustvima njihovih vlasnika.

Ako neko poseduje i koristi takav alat neka to podeli sa nama .

U temi koja se bavi realnom cenom nasih motocikala na pomolu je malo tvrdja polemika.

Neko pominje pojam "Profesionalni majstor" a cuje se i "amateri" i tako to.

Evo prilike, bez alata nema ni zanata, pa da vidimo ko sta ima.

Pokazite svoj alat. Profesionalci.Amateri. Da vidimo ciji je alat bolji.Ko ima veci, cekic , u startu je izgubio! :zvizduk:

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

hehehe od cekica sta se nadje... 1jee1.gifMoze ikamen ili sekira.. 1lol.gif

Evo malo alata od majstora Amatera, specalne alate uzimam iz servisa bicikala "PROFI BIKE" radio sam tu 5 god. 1oda.gif

cLZFH_dscf2006ix.jpg

U flasici je 0.5l mesavine (rezerva) i cetkica za ciscenje finih delova...

m6eY5_dscf2008kr.jpg

Ovaj alat uvek ide samnom :) smanjeno na Minimum ali ipak moze polu generalka da se odradi.. 1oda.gif

o17jF_dscf2018g.jpg

E to je uvek u motoru.. :) tj u koferu.. :) (13-10, imbus 5, imbus 6, nastavci za univerzalni safciger, 8 okasto viljuskasti i 10, univerzana klesta, viljuskasti 8-9, okasti 12-13 , kljuc za svecicu, francuski kljuc, spric sa mast, SAFCIGERI, Voltmetar od lade, kljuc za tockove od lade, (za tocak ili za dialog) 1oda.gif U ovom malom zelenom golila osiguraca, svecice 4-5kom, platine, konfenzatori... ) e to uvek ie samnom.. :D0cool.gif

xZZg2_dscf2019sg.jpg

Ovako izgleda spakovano i sve uz peskirce ide u tu crnu torbu, NEMA DA FALI.. :D1oda.gif1oda.gif

404.jpg

Ovo je kucni alat, nema radapcigera i jos nekih sitnica onu su u servisu..

wK65B_dscf2020x.jpg

A evo ga i eMZa 1jee1.gif1jee1.gif (to mi je letnja garaza, zimska je u honiku kuce)

Toliko od mene.. Imam jos i frizider pun raznih delova i na tavanu jenu povecu ostavu sa delovma.... ali to nije za slikati.. 1jezik.gif

Sumi jedna pohvala za tebe ali to jos nije ono pravo. Imamo vec temu o tome sta nosimo sa sobom.

Ocekujem cpecijalni alat za MZ.Cime vadite lezajeve radilice, cime vadite radilicu iz bloka,nasta vam stoji masina za vreme generalne... Ajmo ljudi, ajmo majstori specijalan alat na sunce.

• MZ Rider, 4141 postova

Sumi jedna pohvala za tebe ali to jos nije ono pravo. Imamo vec temu o tome sta nosimo sa sobom.

Ocekujem cpecijalni alat za MZ.Cime vadite lezajeve radilice, cime vadite radilicu iz bloka,nasta vam stoji masina za vreme generalne... Ajmo ljudi, ajmo majstori specijalan alat na sunce.

pa sa ovim alatom rasklopim masinu u param parcad, samo jos uzmem iz servisa trokraki radapciger i komplet gidora.. 1jee1.gif Imam negde slike mog prvog rasturanja MZ-a.. 1oda.gif Za skianje lagera sa darilice se koristi svasta nesto...

E da to je sav alat koji posedujem! i sa kojim radim bicikle, i MZ-a.. 0cool.gif

• MZ Rider, 4141 postova

Majstor Amater! Drugo rasturanje MZ-a Zbog greske "majstora drugara"... 1jee1.gif

1o8Wn_27092009071.jpg

nkNFl_27092009072.jpg

5V9UB_27092009073.jpg

z7sHH_27092009074.jpg

vnNCs_27092009075.jpg

c4pNV_27092009076.jpg

c9BxN_27092009077.jpg

dhoTx_27092009079j.jpg

a8tBB_27092009080.jpg

Ako bevalja ovo ovde Neka se obrise iz teme, na slikama se delimicno vidi sav alat upotrebljen u procesu rasturanja masine sem trokrakog radapcigera uzpomoc kog je skinuta lamela, i skidaju se lageri sa radilice.. 1zdravo.gif

Sumi, hvala za trud. Ti si jedini koji se uopste javio u ovoj temi!

Proslo je par dana a u temi se nije pojavio ni jedan specijalni alat za MZ. :tuzno:

Sami izvedite zakljucak.

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Ko je samo jedmput pokusao da rastavi fabricki skopljen MZ video je da mu treba malo specijalnog alata (moze i na silu ali treba pitati samo KAKO to uraditi)da nebude posle kasno Ostete razni majstori vrhove osovina pokusavajuci da izbiju iz dekli pa posle izbace radilicu iz centra pa da nepricam da motor radi kao kombaj sve se cuje u njemu Ali to je njihova svojina pa izvolte udrite Traba malo procitati ko nezna da cita neka gleda slike sve je objasnjeno Generalno malo je ljudi koji vole MZ (sto bi rekao moj drug onaj koji ima pare njega to neinteresuje a onaj koga interesuje taj nema pare pa dolazimo do situacije da se MZ popravlja pod vedrim nebom a kakva radionica takav alat Ja licno koristim par sitnica :brener na butan sa malim vrhom (mnogo se lakse izvuku lezajevi iz kucista pogotovo lez radilice , radapciger za korpu kvacila , jedan M10 za rotor alternatora ,blokadu radilice preko klipa I ostalo je sve klasika0takoje.gif

• Podržavam 1

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Mali oftopic:

Sumi, ako alat i delove drzis u manjerkama i frizideru gde drzis hranu !? :lol:

Sorry Zeljko, al' morao sam!!

'Ajde sad' majstori - specijalisti nastavite! :zdravo:

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

E pa ovo je radapciger koji sam kupio kod Mikija Jawe bas namenski za skidanje korpe kvacila za ETZ 250.1zdravo.gif

Posedujem isti, ali planiram da ga ojacam time sto cu mi navariti jedan prsten sa spoljasnje strane. Nekako mi deluje mnogo tankih zidova, bas se plasim da ga stegnem, a svi znamo kako konus ume da uhvati. Prvi put kada sam rassturao kvacilo koristio sam trokraki, ali dva dana je morao da bude nategnut, da bi na kraju jedva uspeo uz pomoc cekica da popusti. Problem sa trokrakim je taj sto sulu prenoci na krajeve pa jos vise opterecuje konus, Ovaj originalni koji se srafi na konus je bolja stvar.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

E pa ovo je radapciger koji sam kupio kod Mikija Jawe bas namenski za skidanje korpe kvacila za ETZ 250.1zdravo.gif

Koliko parica?

• MZ Rider, 4141 postova

Koliko parica?

3,5e. kod Gabora, ali mi se ne svidja taj saf sto ide u njega(mnogo veliki navoj). Licno uzeo bi jedan da imam, ali bi napravio kod strugara drugaciji(sitniji navoj na safu zbog opterecenja radapcigera) neide to sa M Navojem.. 1zvizduk.gif

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Isto sam i ja platio kod Mikija 3.5 eura i meni je ok.posluzio.

Posluzi kod motora koji je rasklapan vise puta. Ali kad je u pitanju motor od 40 godina, a da mu kvacilo nikad nije skidano - nece ga ni ovaj izvlakac skinuti. Trenutno nemam posla u radionici, pa me mrzi da idem da slikam. Za neki dan idem u vikendicu, i bicu tamo 5 - 6 dana, pa kad se vratim - bice i slika !

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Ono sto rece Boban/guga/ otprilike,vazno mi je da imam kvalitetan alat,radapcigere narocito zbog korpi isl,adekvatne radne stolove i mesto za radove kojekakve.Sebi sam napravio radionicu po nekom mom ukusu,kao mesto za BEG od stvarnosti i problema.Bice i nekih slika.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

gaborov radapciger...

taj zna da potraje citavo jedno skidanje ,a nekad i krace......imam par komada...i nesto ih i ne koristim..

ja imam slican takav samo ima skoro celo kilo...i predvidjen je da se mlati po celenci,,,samo tada je delotvoran na lamelama i konusu koje nisu skoro skidane...

ali moze i taj da se preradi ojaca sa spoljne strane i odnese u kalionicu da se okali,navoji su mu katastrofalno losi,,ustvari ceo materijal od koga je napravljen je los mekan...

• Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Recimo ovakav,jeste skup,ali sto kaze Boki,neunistiv !

post-3867-0-51272600-1302689465_thumb.jpg

Jos par slika,trenutno preradjujem Suzuki GSX600F u streeta,...eto tu ja radim,volim da mi je sve slozeno i na svom mestu,cisto.Svaki alat ima svoje mesto,svaki deo ima svoje mesto i sve je obelezeno i klasirano,za svaki motor koji se radi unose se podaci u racunar.

Drugi deo radionice nisam slikao jer je prepun...

post-3867-0-05651200-1302709353_thumb.jpg

post-3867-0-68168000-1302709409_thumb.jpg

post-3867-0-84839200-1302709488_thumb.jpg

post-3867-0-36762300-1302709535_thumb.jpg

post-3867-0-02807800-1302709576_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja