Jump to content

Moto Zajednica

DiskLock

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Juce sam otisao da pokupim motor posle "zimovanja" kod druga u garazi. Dodjem ubacim akomulator, upali iz prve, sve ok. Primetim da sam ostavio disklock na zadnjem tocku, ok... da ga otkljucam, gurnem kljuc, okrenem, nece da izleti.. ...jbmu, pogledam nije zardjao, ajde poprskam ga wd-om, ma nema sanse nece da se otvoti nema leba, okrece se ali nece da iskoci, odlepio sam!!, aj cuknem ga malo mozda iskoci, ma nista!, sat ipo sam se zezao, ne secam se da sam igde procitao ili cuo da se nekome zaglavio diklock, poludeo sam, kad sam ga cuknuo par puta vidim da je poprilocno mekan onaj metal, onako iznerviran kapiram da je mozda najbolje da ostavim sve pa danas da dodjem da vidim al reko aj da probam da vidim kako ce brusilica da ga sece. Krenem polako, ko kroz puter, podmetnem parce metala da ne ostetim slucajno disk i isecem ga preko brave po najsirem delu.

ovaj model, http://www.maxmoment.rs/artikli/detalji/sr_latin/146/proizvod_id/284/_/Oprema-za-obezbedjenje

zar je moguce da su toliko ne kvalitetni, nije nesto skup a verovatno i ne preterano kvalitetan ali da se ne otvori!!!, i sta sad da kupim za zastitu..., nemam pojma... ,ima li neko slicna iskustva, i koji disklock bi mi preporucio, nije mi bitna cena, nek se samo otvara kad okrenem kljuc...... koja glupost...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Ako ti nije zao para, mozes pogledati ovaj, a koristio sam i Xena disklokove, i takodje mogu samo da pohvalim.

Ako je alarm na disk loku bitna stvar, onda obavezno Xenu, dosta je glasnija od Abusa.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

lično sam mišljenja da je bolje staviti alarm na motor nego alarm na disklocku (lopovi kad vide disklock sa alarmom stave ili mokru krpu preko njega ili sipaju super lepak u rupe od alarma i to je to). Bolje klasičan disklock (full metal) + alarm na motor (by Arakis)

• U prolazu, 6 postova

gde ima Abus da se kupi kod nas?

Dobro onda, uzecu nesto, Xena, Abus, sta nadjem..., ispadoh jedini kome se disklock zaglavio!, neverovatno...

...pogledacu alarme, o njima jako malo znam, nasta se kace, dal imaju neki sa posebnim napajanjem i slicno, moram malo to da istrazim, ne znam ni sta se prodaje kod nas...

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Posle svega bih se više brinuo za taj WD koji si prskao svuda pa i po disku verovatno. A što se tiče zaštite, mislim da je ovaj vid čista konfecija i lično smatram da je bolji običan firmiran katanac.

• U prolazu, 6 postova

Posle svega bih se više brinuo za taj WD koji si prskao svuda pa i po disku verovatno. A što se tiče zaštite, mislim da je ovaj vid čista konfecija i lično smatram da je bolji običan firmiran katanac.

...paranoicno sam posle ribao benzinom disk i sve sto mije bilo sumnjivo, vozio sam danas, kocim zadnjom nisam se izlomio :). Nasta tacno mislis?, nesto kao Xena-katanci, nerdjajuci celik, pa ga kacim umesto disklock-a?. Preko noci mi je motor "siguran" ( nikad dovoljno :) ), disklock koristim u toku dana kad sam parkiran na poslu, ili kad odem kod nekoga i slicno...

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova
  • Motocikl: K1600GT

Uzmi brate ovakav katanac i nemas nikakvih problema ja sam moje placao tada oko 30 evra ali su bas kvalitetni.ako hoces imam jedan viska..

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/56288-disc-lock-onguard/page__view__findpost__p__1045665

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja