Dulence 96 Napisano April 1, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je felna,postoji rđa na njoj a sjaja odavno nema.Čime to očistiti?Znam da ima u radnjama da se kupe preparati ali pitanje je koji je zapravo dobar a ne uzimanje para? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ticak 4 Napisano April 2, 2011 U prolazu, 41 postova Lokacija: Bač Prijavi odgovor kao problematičan Batali te preparate bez muke nema sjaja,potrebna ti je brusilica sa potenciometrom,coja za poliranje hroma i pasta za poliranje hroma javim ti veceras tacan naziv samo da nadjem kutiju..Ako neznas postupak pitaj da ti objasnim sve rezultati budu extra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano April 2, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,cenio bi izdvojeno vreme da mi objasnis postupak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano April 2, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Rđu sa hroma sigurno skida a i sjaj vraća WD40 i obična kuhinjska krpa... Naprskaš, sačekaš minut-dva da WD krene da "deluje" i onda trljaš... Začas se uglanca tako da možeš da se ogledaš... Probaj za početak tako, WD sigurno već imaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1200 Napisano April 2, 2011 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1383 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moje felne i korman ispolirao sa pastom za metalik boju(posto sam nju imao)ali sam uzeo onu naj finiju(zavrsnu)i suvu krpicu i super je ispalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2462 Napisano April 2, 2011 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan ja sam branik na autu(prohromski)cistio obicnom aluminijumskom folijom(koristi se u kuhinji) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano April 2, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam probao sa WD-om,ali ću to uraditi.Što se tiče paste za metalik boju,mogao bi i to da probam,ali ipak cu prvo sa WD-om pa ako ne uspe idemo dalje.A što se tiče aluminijumske folije,već sam probao.Video sam i foru da je umačeš u Koka Kolu,ali nije uspelo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano April 3, 2011 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Evo druze http://www.poliranje.rs/set1.html ovde mozes poruciti set za poliranje koji te kosta oko 1500 kinti sa postarinom a uradis vrhunski. Vec sam sebi kupio jedan set ali za obojene metale i ispostovao sam postupak kako su napisali i dobio ogledala od delova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano April 3, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ok..to sam i hteo..da cujem neka iskustva da ne bi kupovao neke preparate,neproverene,i davao lovu a ono nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano April 3, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Purol pasta radila posao, samo treba dugo polirati, pa prsti malo zbole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano April 3, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Purol pasta radila posao, samo treba dugo polirati, pa prsti malo zabole A jel po tvom mišljenju može ta Purol pasta na neku šabnu, pa bušilicom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano April 3, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Purol pasta radila posao, samo treba dugo polirati, pa prsti malo zabole A jel po tvom mišljenju može ta Purol pasta na neku šabnu, pa bušilicom? Može. Prvo natrljaj krpom i razmaži pa zatim jednu šajbnu da skineš višak i kreneš u poliranje. Kad počne da se sjaji, promeniš šajbnu i udri koliko možeš. Na kraju ispadne ok ali zaista treba mnogo vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano April 4, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan 'Fala čika Scubo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano April 6, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Čisto mali "update"!Svratio do neke radnje i preporučili mi neku pastu da to probam da ispoliram.Probao sa pastom ali ništa,rekoh aj da probam sa šmirglom,nežnom.Tako da sam probao sa vodenom 1000 i ne pomaže,pa samim tim mislim da nema te paste koja bi ovo skinula.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano April 7, 2011 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan A sto lepo ne uslikas "problem", tj. taj hrom koji bi polirao, pa mozda nekom sine ideja kako to najbolje uraditi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 7, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ako je rdja probil hrom nema leka ostace sitne rdje tu gde je probijen hrom jedino neko zalecivanje ali ce opet posle jedno 2 meseca da se pojavi sitna uslikaj najbolje pa da ti damo neki savet sta bi moglo da se uradi da ne bacas dzaba pare ............................................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano April 7, 2011 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam hromirane auspuhe na motoru. Motor je stajao jedno 4 meseca, a pre toga nije pran jedno 2 meseca najmanje. Na auspusima su se pojavile siiiitne tackice koje mogu da se obrisu malo grubljim trljanjem. Nemam uslova za pranje, pa sam iz flase i grubljom krpom prebrisao i tackice su skoro nestale. Porucih iz luisa pastu za odrzavanje hroma, koja takodje cisti i njom cu da dam "zavrsni dodir" Javljam utiske kad stigne pasta Opis: "Nevr Dull" Pasta za poliranje Daje savrsene rezultate prilikom ciscenja. Ogledalo efekat na aluminijumu, hromu, mesingu i mnogim drugim metalima. Uklanja rdju, katran i druge prljavstine. Ne sadrzi abrazivne materije, tako da ne postoji rizik od grebanja. Napomena: "Nevr Dull" Pasta je testirana od strane "Motorradfahrer" casopisa(broj: 10/2001) i ocenjena je kao "veoma dobra"! Magazin "2Räder" (broj: 06/2008), prokomentarisao je: "Ova pasta za poliranje stvarno zasluzuje Nobelovu nagradu za hemiju!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano April 10, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Najiskrenije se izvinjavam na ovako zakasnelom odgovoru,nisam bio kući ovih dana!Evo slika felne pa preporučite: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 10, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Najiskrenije se izvinjavam na ovako zakasnelom odgovoru,nisam bio kući ovih dana!Evo slika felne pa preporučite: koliko mi se sa slike cini da je obod od aluminijuma ,ako jeste tu oksidaciju moras dobro da ismirglas dok nestane pa tek onda neke paste za poliranje ali je malo problem oko zbica , e sad ako hoces profesionalno da odradis to ti je malo veci posao ........................prvo moras daq razmontiras gume pa tek onda i zbice a zatim smirglanje i poliranje pastama u kredi a ako hoces da se ne zezas puno onda bez skidanja smirglanje 400 suva pa 600,1000,1500 i 2000 vodena pa tek onda neka tecna pasta za poliranje ili odrzavanje sjaja.................................... ako ti nesto nije jasno priupitaj ponovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano April 10, 2011 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi nema veze sa ciscenjem ali da li znate ko u bg radi hromiranje i niklovanje, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano April 10, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan @Andjelo : Jel to proverena metoda..bojim se da mi ta suva 400 ne napravi duboke riseve? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 11, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan @Andjelo : Jel to proverena metoda..bojim se da mi ta suva 400 ne napravi duboke riseve? prijatelju nisam ot tih koji bi ti davao savet da nesto pojebes ............................................a ako je u stvari stvarno u pitanju aliminijum uradi tim redom kao sto sam ti objasnio a i 400 suva je jako fina da skines taj prvi sloj oksidacije ja cak neki put krecem 120, pa 220 ,400 suva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano April 11, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ok,razumeo..hvala..će da probam kad uhvatim vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...