Jump to content

Moto Zajednica

Čišćenje hroma

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: Zephyr 750

U pitanju je felna,postoji rđa na njoj a sjaja odavno nema.Čime to očistiti?Znam da ima u radnjama da se kupe preparati ali pitanje je koji je zapravo dobar a ne uzimanje para? :neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 41 postova

Batali te preparate bez muke nema sjaja,potrebna ti je brusilica sa potenciometrom,coja za poliranje hroma i pasta za poliranje hroma javim ti veceras tacan naziv samo da nadjem kutiju..Ako neznas postupak pitaj da ti objasnim sve rezultati budu extra :jee:

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Rđu sa hroma sigurno skida a i sjaj vraća WD40 i obična kuhinjska krpa... Naprskaš, sačekaš minut-dva da WD krene da "deluje" i onda trljaš... Začas se uglanca tako da možeš da se ogledaš... Probaj za početak tako, WD sigurno već imaš.

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1383 postova
  • Motocikl: K1600GT

Ja sam moje felne i korman ispolirao sa pastom za metalik boju(posto sam nju imao)ali sam uzeo onu naj finiju(zavrsnu)i suvu krpicu i super je ispalo.

Nisam probao sa WD-om,ali ću to uraditi.Što se tiče paste za metalik boju,mogao bi i to da probam,ali ipak cu prvo sa WD-om pa ako ne uspe idemo dalje.A što se tiče aluminijumske folije,već sam probao.Video sam i foru da je umačeš u Koka Kolu,ali nije uspelo! :moto3:

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

Meni je Purol pasta radila posao, samo treba dugo polirati, pa prsti malo zabole

A jel po tvom mišljenju može ta Purol pasta na neku šabnu, pa bušilicom?

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Meni je Purol pasta radila posao, samo treba dugo polirati, pa prsti malo zabole

A jel po tvom mišljenju može ta Purol pasta na neku šabnu, pa bušilicom?

Može. Prvo natrljaj krpom i razmaži pa zatim jednu šajbnu da skineš višak i kreneš u poliranje. Kad počne da se sjaji, promeniš šajbnu i udri koliko možeš. Na kraju ispadne ok ali zaista treba mnogo vremena.

Čisto mali "update"!Svratio do neke radnje i preporučili mi neku pastu da to probam da ispoliram.Probao sa pastom ali ništa,rekoh aj da probam sa šmirglom,nežnom.Tako da sam probao sa vodenom 1000 i ne pomaže,pa samim tim mislim da nema te paste koja bi ovo skinula.. :neznam:

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

A sto lepo ne uslikas "problem", tj. taj hrom koji bi polirao, pa mozda nekom sine ideja kako to najbolje uraditi :D

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

ako je rdja probil hrom nema leka ostace sitne rdje tu gde je probijen hrom jedino neko zalecivanje ali ce opet posle jedno 2 meseca da se pojavi sitna uslikaj najbolje pa da ti damo neki savet sta bi moglo da se uradi da ne bacas dzaba pare ............................................

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Ja imam hromirane auspuhe na motoru. Motor je stajao jedno 4 meseca, a pre toga nije pran jedno 2 meseca najmanje. Na auspusima su se pojavile siiiitne tackice koje mogu da se obrisu malo grubljim trljanjem.

Nemam uslova za pranje, pa sam iz flase i grubljom krpom prebrisao i tackice su skoro nestale. Porucih iz luisa pastu za odrzavanje hroma, koja takodje cisti i njom cu da dam "zavrsni dodir" :D

Javljam utiske kad stigne pasta ;)

7Z1rJ_unled1z.jpg

Opis: "Nevr Dull" Pasta za poliranje

Daje savrsene rezultate prilikom ciscenja. Ogledalo efekat na aluminijumu, hromu, mesingu i mnogim drugim metalima. Uklanja rdju, katran i druge prljavstine. Ne sadrzi abrazivne materije, tako da ne postoji rizik od grebanja.

Napomena: "Nevr Dull" Pasta je testirana od strane "Motorradfahrer" casopisa(broj: 10/2001) i ocenjena je kao "veoma dobra"! Magazin "2Räder" (broj: 06/2008), prokomentarisao je: "Ova pasta za poliranje stvarno zasluzuje Nobelovu nagradu za hemiju!"

Najiskrenije se izvinjavam na ovako zakasnelom odgovoru,nisam bio kući ovih dana!Evo slika felne pa preporučite:

koliko mi se sa slike cini da je obod od aluminijuma ,ako jeste tu oksidaciju moras dobro da ismirglas dok nestane pa tek onda neke paste za poliranje ali je malo problem oko zbica , e sad ako hoces profesionalno da odradis to ti je malo veci posao ........................prvo moras daq razmontiras gume pa tek onda i zbice a zatim smirglanje i poliranje pastama u kredi a ako hoces da se ne zezas puno onda bez skidanja smirglanje 400 suva pa 600,1000,1500 i 2000 vodena pa tek onda neka tecna pasta za poliranje ili odrzavanje sjaja.................................... ako ti nesto nije jasno priupitaj ponovo

@Andjelo :

Jel to proverena metoda..bojim se da mi ta suva 400 ne napravi duboke riseve? :zbunjen:

prijatelju nisam ot tih koji bi ti davao savet da nesto pojebes ............................................a ako je u stvari stvarno u pitanju aliminijum uradi tim redom kao sto sam ti objasnio a i 400 suva je jako fina da skines taj prvi sloj oksidacije ja cak neki put krecem 120, pa 220 ,400 suva

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja