Don_Jefta 197 Napisano Mart 31, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E ovako ljudi posto nisam nasao temu u vezi Yamahe XJ6 (2009-2010) rekoh ajde da sve vezem u jednu temu. Odlucio sam da predjem na nesto vece i sa 4 cilindra. Motor koristim po gradu dosta, na autoputu svaki dan, a i putovao bih sa devojkom negde (na ovom sadasnjem motoru to nije moguce). Moj kinez me je dosta naucio, svakako ne svemu, ali osnovama i za to je bio namenjen i uzet kao prvi motor. Sada mi se svidja Naked klasa i sledeci motor mora da bude naked Vremenom mozda predjem na nesto sa oklopima za putovanja, za grad mozda kupim skuter i tako to, ali to nije bitno i to je daleka buducnost Zanimaju me sledeci modeli: Yamaha XJ6 (nov) Suzuki GSF600 Bandit (2000-2005) Honda CB600F Hornet (2000-2007) Apsolutno ne znam zasto bih jedino uzeo XJ6 novog, iz salona. Suzuki i Bandit mi se svidjaju polovni u ovom godistu. Novi mi se nesto ne svidjaju iako su slicni Ukusi su cudo!!! Takodje polovnih horneta ima dosta dok polovnih suzukija nema bas mnogo.... Da li yamaha vredi novaca za novo, da li ova druga dva pruzaju vise ili isto za mnogo manje para. Novo je novo, a za polovno uvek mogu da se zeznem i da kupim neki krs.... New style (xj6) vs. Retro look (suza, honda) Sva tri su mi prelepa. Da li da se vodim onom NOVO je NOVO ili da razmatram i ove polovnjake, za koje sam cuo da su jako pouzdani. Malo sam upoznat sa Suzukijem i vazdunim/uljnim hladjenjem, dok su ova druga dva vodeno. Prednosti i mane jednih i drugih ????? Sve kritike, predloge, usmerenja, savete prihvatam i razmotricu ih. Sve mane i prednosti navedenih modela bih voleo da izneste, sto se tice registracija, delova, odrzavanja, brzine, povlacenja, udobnosti... Ako uopste bude odgovara HVALA UNAPRED Yamaha xj6 Honda Hornet Suzuki Bandit 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Mart 31, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan Meni licno je strsljen(2003-2007) na prvom mestu! Ali i XJ je prelep motor, i dosta je hvaljen, ocigledno srazlogom. Pogledaj ovu temu verovatno ces pronaci dosta toga sto te zanima http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/61334-napetost-raste-jer-sutra-se-pazari-motorce/page__p__1027338__fromsearch__1#entry1027338 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano Mart 31, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Procitao od pocetka do kraja. moj problem je malko drugaciji, ne mogu da se odlucim izmedju ova tri nejkeda, i mozda bi mi saveti u vezi svega gore navedenog pomogli da se odlicum. Sto se tice izgleda svi su mi prelepi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3289 Napisano Mart 31, 2011 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A polovni FZ6? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 31, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Tu je i GSR. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 31, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzimaj prvo sto nadjes a dobro je, neces pogresiti, bandit je najtezi od svih, veliki, krupan i stabilan motor, a i ne sedis pod 90 stepeni, fz6 se sedi pod 90 i meni se to ne svidja, a i ne volim S varijante, mada su bolji zbog vetra, horneta sam vozio malo pa ti ne mogu reci neke utiske, najbolje bi bilo da odes i sednes, da idis polozaj sedenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano April 1, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Šta ti napriča Nešiću, pa i na Banditu se (približno) isto sedi, a FZ6 postoji i u naked varijanti i nosi oznaku FZ6N. Što se tiče Horneta, isti je položaj sedenja kao i na svim navedenim motorima. @Don_Jefta Bandit je motor malo starije koncepcije (godišta koja si naveo), ima čelični ram i vazdušno/uljno hlađenje. Hornet, FZ6N i Suzuki GSR su stotinak konja, dok su Bandit i XJ6 nešto slabiji. Pak, XJ6 izgleda veoma savremeno, kao recimo i GSR, tu je negde i FZ6N, dok Hornet (stariji) i Bandit izgledaju klasičnije. Noviji Hornet takođe izgleda nabudženo, kao i najnoviji Bandit. Ako si mlad vozač i imaš dovoljno para za XJ6 (nov motor), ja bih odabrao njega (svuda redom proglašavan kao best buy u klasi). Ako si već iskusan, onda biraj jedan od ova tri jača, dakle FZ6, GSR ili Hornet. Koliko si visok i težak? Yamaha XJ6 Yamaha FZ6N Suzuki GSR600 Honda CB600F Suzuki GSF600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano April 1, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @Acim Visok 180, a tezak izmedju 75-80 kg, nisam se skoro merio, a nabacio malo stomaka Mlad vozac, godinu dana iskustvo ma motoru, ne racunajuci skutere, i predjenih 10000km za jednu sezonu. Totalno sam zaboravio na GSR-a. Svidja mi se ovo sediste koje je iz jednog dela i za vozaca i za suvozaca, ne svidja mi se suvozacevo sediste kao kod R-ova iz dva dela, pogotovo sto planiram da i malo putujem sa devojkom, a na takvom sedistu joj svakako ne bi bilo udobno. Uspravno sedenje je po meni savrseno. Klasican izgled kod horneta i suzukija mi se mnogo svidja. Verovatno bi najvise odgovarao xj6 zbog snage u odnosu na ove od 100ks, mada i xj6 moze da ide oko 200km/h sto je i previse i sasvim dovoljno za svakodnevnu upotrebu. Seo sa na sve sem GSR-a i FZ6, tu jedino ne znam kakav je polozaj sedenja. Xj6 i bandit odlicno odgovaraju, dok sam na Hornetu nagnut unapred, a noge vise pozadi sto me doseca na R. Malo neudobnije, ali dobro, stvar navike. Sada kakvi su pojedinacno po skupoci odrzavanja, servisa, ulaganja,??? to nemam pojma.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano April 1, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan ......Sada kakvi su pojedinacno po skupoci odrzavanja, servisa, ulaganja,??? to nemam pojma.... Ako kupuješ polovan motor kvalitet istog zavisi 95% od toga kako ga je održavao prethodni vlasnik a 5% zavisi od marke motorcikla. Nemoj lupati glavu oko cene reovnog servisa, sve je to u +/- 10 eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano April 1, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam sedeo na drugovom fazeru i bandit mi se ucinio udobnijim, mada je moguce zbog sedista A hornet i gsr su bandit 2000-2004 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano April 1, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E ajde poznavaoci da mi kazu koja je razlika izmedju zadnje viljuske na GSR i zadnje viljuske na XJ6, osim sto je veca i izgleda skuplje??? Da li nesto znaci u voznji i stabilnosti ili je to na amaterskom nivou beznacajno??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano April 1, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan To je na amaterskom nivou beznačajno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano April 1, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Hornet, definitivno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano April 1, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To je na amaterskom nivou beznačajno Verovatno... Ali koja je razlika izmedju te dve??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano April 1, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan GSR ima kvalitetniju zadnju viljušku od XJ6, ali i ostalih pobrojanih motora, što bi trebalo da znači i bolju stabilnost, ali to ne zavisi samo od toga. Kupi ili novi ili super očuvan motor, bilo koji od ovih i uživaj. Umalo da zaboravim, veoma koristan dodatak su ABS kočnice. Sto se tiče bezbednosti, to ti je najbitnije, ali to istovremeno znači da motor mora da bude novije generacije. Uzmi novi XJ6 sa ABS-om i nemaš brige da li je motor očuvan ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano April 1, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan VIdeo sam koliko ABS pomaze, verovatno ako bude nov uzimam sa ABS obavezno. I sam sam par puta proklizao zbog blokiranja prednjeg tocka usled kocenja. Neiskustvo. Sta mislis acime sto se tice fz6 i gsr ili horneta, nisu previse jaki za moje iskustvo?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano April 2, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan To moraš sam da proceniš, uostalom svaki motor ide onoliko brzo koliko ga stisneš, tako da tu nema pravila. Ja sam vozio FZ6 i kada sam probao Bandita bio mi je smešno slab, ne može preko 190. Ne vozim brzo, ali ipak volim snažnu mašinu i povremeno volim da je odvrnem. Mislim da su najbitnije finansije, prvo nam reci do koliko možeš da se otvoriš, pa onda da vidimo šta je najbolje za te pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
virus 45 Napisano April 2, 2011 U prolazu, 77 postova Lokacija: Banglades Motocikl: Suzuki Bandit 600 N Prijavi odgovor kao problematičan Druge nisam probao a Bandita N vozim jednu sezonu i nadam se da cu i nadalje. Sto se snage tice, nije isto kao 100 KS ali ni njegova snaga nije zanemarljiva. Prilicno udoban i solidan za duza putovanja ali vetar je vrlo jak od 100ke pa na vise. Jednom sam vec rekao, sto se delova tice, nemam pojma jer ga samo vozim i uzivam, rekao bih da je prilicno pouzdana masina. Mislim da ako nemas nekih extremnih zahteva, bandit je prilicno povoljan kompromis, od gradskod trkaca, moze i duze ture...za nase uslove pouzdan i lak za odrzavanje. Ima ih za relativno pristojnu cifru, solidno ocuvanih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano April 2, 2011 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih samo da ti obratim paznju na jednu sitnicu, koja nema veze ni sa jednim od pobrojanih motora, pojedinacno. To je tvoja zelja da putujes motorom. Mozda bi bilo zgodno da razmisljas o nekom (kakvom-takvom) viziru, odnosno o modelu sa kakvim takvim oklopom. Mozda neki Fazer ili slicno. Vetar u gradu nije toliko primetan, ali na otvorenom putu zna da umori poprilicno. (Ko je rekao da je kupovina motora jednostavna!) :lol: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano April 2, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan ali ni njegova snaga nije zanemarljiva Verovatno si u pravu ako ti je to prvi motor, tada ti je to sasvim dovoljno i verovatno bi i Don_Jefti biti dobar. Prilicno udoban i solidan za duza putovanja ali vetar je vrlo jak od 100ke pa na vise. Jednom sam vec rekao, sto se delova tice, nemam pojma jer ga samo vozim i uzivam, rekao bih da je prilicno pouzdana masina. Sve potpuno tačno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano April 2, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih samo da ti obratim paznju na jednu sitnicu, koja nema veze ni sa jednim od pobrojanih motora, pojedinacno. To je tvoja zelja da putujes motorom. Mozda bi bilo zgodno da razmisljas o nekom (kakvom-takvom) viziru, odnosno o modelu sa kakvim takvim oklopom. Mozda neki Fazer ili slicno. Vetar u gradu nije toliko primetan, ali na otvorenom putu zna da umori poprilicno. (Ko je rekao da je kupovina motora jednostavna!) :lol: Pa moze i na nejked da se stavi vizir. Volim da mi duva vetar, to mi ne predstavlja problem (ono vetar u kosi i ti fazoni ) ima vremena za oklope, mozda motor posle ovog, ko zna... Kada kazem da putujem ne mislim time na putovanja od hiljade i hiljade km oko evrope (za sada) vec, neke rute oko Srbije, mozda malo dalje, i to je to. Mada nikada nisam vozio neki motor sa punim oklopom i velikim vizirom, pa ni ne znam kako izgleda uopste kada te ne bije vetar???? Kolega bilo je jednostavno uzeti prvi motor sada nastaju muke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano April 2, 2011 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Od malena sam ljubitelj Yamahe ali teska srca moram da priznam da je GSR bolji,udobniji,upravljiviji i odaje utisak i da je daleko jaci od FZ6N-a. Vozio oba... Budi oprezan sa ugradnjom vizira jer su vece sanse da ce ti mali vizir izazvati vise turbulencija nego da ga uopste nemas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
virus 45 Napisano April 3, 2011 U prolazu, 77 postova Lokacija: Banglades Motocikl: Suzuki Bandit 600 N Prijavi odgovor kao problematičan Od malena sam ljubitelj Yamahe ali teska srca moram da priznam da je GSR bolji,udobniji,upravljiviji i odaje utisak i da je daleko jaci od FZ6N-a. Vozio oba... Budi oprezan sa ugradnjom vizira jer su vece sanse da ce ti mali vizir izazvati vise turbulencija nego da ga uopste nemas. Imeenjak je izgleda u pravu. Ja imam onaj mali givi vizit na banditu, i ne pomaze nista. preko 100 je borba sa vetrom. Tu i kaciga igra vaznu ulogu. Mislim, kad se vratim doma i sednem na suzu, da probam bez vizira. Inace, ako se vozis po Srbiji, magistralama, prosecna brzina ti je negde 80-90km/h uz neka kraca razvlacenja po pravcima do 120. Ako nemas neke extremne prohteve, naked i vetar nece biti problem. Frka je na pr. kad izadjes na autoput i cepas 120, 130 i vise nekih 100 km neprekidno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Don_Jefta 197 Napisano April 3, 2011 Svrati ponekad, 283 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga mi je Shark RSI i jako mi je dobra sto se tice vetra. Prezadovoljan. Pa to je i plan, putovanja po magistralama sa kracim izlascima na autoput, i dosta po gradu. Neki kompromis svega toga mi je neki od nejkeda. Svidja mi se uspravan polozaj sedenja. Mislim da ce na kraju pasti izbor na XJ6. Sasvim dovoljno snage, svidja mi se vizuelno, a i dobar mi je polozaj sedenja, ja cu ga razradjivati, a i ne verujem da ce biti frka posle da ga prodam kada budem hteo da predjem na nesto vece, nesto sa oklopima... Naravno sve cu to odluciti kada saznam cene odrzavanja, servisa, naravno obici cu i suzuki, pa cu uporediti, sta je isplativije, ako vec ne budem mogao da se odlucim sto se tice izgleda.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano April 3, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan S' obzirom na to sa cega prelazis na "pravi" motor,XJ je odlican izbor.Jos ako moze i nov,to je zaista vrh. Moram isto tako da ti kazem da i nemam bas neko specijalno dobro misljenje o voznim karakteristikama,ali to ces i sam da otkrijes sa vremenom. Ono sto bi moglo da ti napravi problem je putovanje u dvoje sa nesto prtljaga.Ova je sprava,iako naslednik Fazera,prilicno ustrojena i vidi se da su u Yamahi tezili da naprave nesto pristupacno ekonomski i tehnicki.Posto ti je prvenstveni cilj gradska voznja i kratki izleti,izbor je zaista na mestu.Prvi dani (kilometri) u zivotu su novom motoru od izuzetnog znacaja za dug vek i ispravan rad,pa izbegavaj voznju u dvoje. Prvo se lepo upoznajte,uzivanje (narocito udvoje) ce doci samo od sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...