icatenej 2436 Napisano Mart 30, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sinoć oko pola dvanaest sam imao udes - taksista me praktično izgurao sa puta - epilog je dislokacija palca i ruka u gipsu... Sutra treba da se vidi da li će morati da se radi operativni zahvat da bi se sve vratilo na mesto... Taksista je krenuo da radi polukružno, pa je onda shvatio da neće moći "iz prve" i onda naglo smotao na desno da uhvati veći polukrug i to sve sa uredno upaljenim levim migavcem... U pokušaju da ga izbegnem kočio sam i bežao desno dok točak nije dohvatio ivičnjak nakon čega sam se prosuo... brzina mala, ni 40 km/h, jer smo tek krenuli sa semafora, oprema odradila svoje da ne bude težih povreda (kacigu od sada nosim i u WC ), motor prošao bez većih posledica (desni nogostup je primio najveću silu udarca i praktično presekao kao brusilicom dva šrafa 10-ke kojima je bio fiksiran, malo se izgrebao nosač bisage i desna ručica), sve u svemu dobro sam prošao. E sad druga strana medalje... Taksista je odjurio sa lica mesta u vidu lastinog repka, i osim što sam video da je u pitanju siva Alfa 156, registraciju i koje je udruženje nisam video. Na licu mesta nije bilo nikoga da makar priđe i proveri da li sam u redu u tom trenutku! U narednih 5-6 minuta prošla su dva automobila i autobus GSP-a i svi su uredno obišli motor koji je ležao na sred ulice i mene koji sam sedeo na ivičnjaku i nastavili svojim putem! Mobilni nisam imao pri ruci, tako da sam na kraju digao motor i dok me je još držao adrenalin, dovukao se kući (sve se izdešavalo blizu mog stana). Od kuće sam pozvao drugara (kolega Black Adder sa foruma) koji me je odvezao do urgentnog... Ljudi, pazite se, ne znam šta drugo da kažem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoNS 101 Napisano Mart 30, 2011 24/7, 42 postova Lokacija: Maradik Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K8, Yamaha MT03 Prijavi odgovor kao problematičan Sta da ti kazem.. I da niko ne stane da vidi da li je sa tobom sve u redu... Brz oporavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Mart 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Kao da smo glineni golubovi... Sad ide ono čuveno ali ipak istinito: Dobro je da nisi gore prošao, proće rane, motor će se srediti... Onog krelca u taxi-ju ko j..e ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzony_1100 427 Napisano Mart 30, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu jebem li mu!!! Sta da ti kazem batice! Dabogda ga nasao )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Mart 30, 2011 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi smo to ljudi postali!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Mart 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi smo to ljudi postali!? Mozda smo uvek takvi i bili samo se to sada vise primecuje. Jer dobar covek je uvek dobar covek, a stoka je uvek stoka, bez obzira na okolnosti. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano Mart 30, 2011 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Traži siva Alfa 156 taksi.Da si imao kameru, sad bi znali odma ko je. Brz oporavak a od taksita poseban oprez jer se bukvalno ne zna kuda će jer ne prezaju bilo šta da učine. Počeli su da smatraju ulicu svojom privatnom imovinom i tako se i ponašaju. Svaki dan viđam polukružno okretanje preko pune linije a to je najsmrtonosniji manevar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Mart 30, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Vazno da svi imaju novu Prvu pomoc !!! Cuti sine , dobro je da si ziv i zdrav. Znas i sam gde si se rodio. Ajd uzdravlje i brz oporavak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Mart 30, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Icatenej желим ти што бржи опоравак и надам се да ће са руком све бити у реду! Не могу да верујем да си јуче ујутро био на ВМА са осталим колегама да даш крв за тешко повређеног Жељка...а да ти се увече ово деси! Много је страшно читати да нико није стао....није пришао....било да је у питању мотоциклиста или пешак..... Још једном ти желим што бржи опоравак! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Mart 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jel bar znas da li je imao ovu novu tablicu sa TX na kraju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 30, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Moram da te iskritikujem sto si zvao druga da dodje po tebe a ne hitnu i miliciju. Za ono sto je taxista uradio se odgovara krivicno! Bezanje sa mesta nezgode... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17312 Napisano Mart 30, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan HOGAR STRASNI Postavljeno Danas, 11:50 AM Nikola-Pera, on 30 March 2011 - 11:09 AM, said: Kakvi smo to ljudi postali!? Mozda smo uvek takvi i bili samo se to sada vise primecuje. Jer dobar covek je uvek dobar covek, a stoka je uvek stoka, bez obzira na okolnosti. Kolega, nije u redu da vređaš stoku upoređujući je sa neljudima i ološem. Nijedna stoka ne može da bude toliko loša kao što može da bude loš neki nazovi čovek. A za ostalo si u pravu. Povređenom kolegi želim brz oporavak i više sreće u budućnosti. O ponašanju taksista u saobraćaju neću da komentarišem (da se ne bi "ofirao" koliko sam "prost" i nekulturan). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Mart 30, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da te iskritikujem sto si zvao druga da dodje po tebe a ne hitnu i miliciju. Za ono sto je taxista uradio se odgovara krivicno! Bezanje sa mesta nezgode... Na žalost u ovoj situaciji, pojeo je vuk magarca! Da je na mestu nesreće bilo ko od prolaznika prišao da pomogne, da pozove policiju, i posle svedoči šta se desilo pevale bi se druge pesme (nisam imao telefon pri sebi jer sam izašao samo do benzinske da natočim gorivo). Ovako sam imao opciju ili da čekam da naiđe neki vozač koji će se smilovati da stane i vidi šta se desilo ili da se pokupim i ja sa lica mesta i što pre dovučem do urgentnog... Za drugu opciju sam se odlučio nakon što je i autobus "kulturno" obišao motor na sred ulice... ps. zahvaljujem svima na željama za brz oporavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Mart 30, 2011 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije doslo do kontakta sa vozilom nikom nista.Mom matorom je lik u sred grada izleteo sa parkinga i mator da ga eskivira prospe se pored puta i polomi nogu. A lik ladno nastavi dalje svojim putem,bilo je i ocevidaca koji su upisali broj tablica ali inspektor koji je radio uvidjaj kaze da ako nije doslo do kontakta nema osnova da podnosi prijavu .Tako je bilo po starom a sad neznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Mart 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo od jesenas govori drugačije...Ima i tema o tome u Motoristi na drumu - "Jednostavno - ne vide nas !!!" Lik je obilazio vozilo i kada me video uspaniči se i doda gas - direkt na mene. Eskiviram ga međutim izgubim kontrolu i "oližem" asvalt dobrih 20-tak metara... Stao je, prišao, plakao i izvinjavao se. Zvao sam policiju, napravljen je uviđaj i uspeo sam da naplatim štetu od osiguranja. Napominjem: Nije bilo fizičkog kontakta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Mart 30, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moram da te iskritikujem sto si zvao druga da dodje po tebe a ne hitnu i miliciju. Za ono sto je taxista uradio se odgovara krivicno! Bezanje sa mesta nezgode... Dobro je uradio što nije zvao smradove. Da opišem moj slučaj koji je u mnogome sličan ono me što se desilo kolegi bunaru, dakle stotinak metara ispred sebe sam ugledao farove dva auta jedan pored drugog, tip je krenuo da pretiče i valjda da me ubije, mahinalno sam prikočio i gledao šta ce biti jer sam primetio vrdanje auta koji je pretiče, pretpostavljam me video i pokušao neki manevar da se vrati u svoju traku. Medjutim vremena nije bilo, u sledećem trenutku smo već bili na par desetina metara rastojanja, tip se nije sklonio, meni se otvorio prostor sa desne strane tj. završio se ivičnjak i izbegao sam ga skretanjem sa puta. Čim sam upao u blatnjavi kanalčič pored ivice puta shvatio sam da sam se prešao, mrcina nije baš za offroad, nisam više imao kontrolu jer je motor skakao i proklizavao po travi, blatu i džombama i dobrih sto metara sam se borio da se vratim na put jer na kočenje nisam smeo ni da pomislim. Nije pomoglo ni što je ogibljenje bilo nategnuto za dvoje. Tad sam naišao na sledeči ivičnjak i kraj priče, motor je poskočio i pao na desnu stranu, ja se prevrnuo jednom preko glave, ustao i vratio se da ugasim motor. Oba auta su nestala, tu je stao neki vozač, pitao sam ga da li je video budalu, kaze nije, i pita da li sam dobro. Pogledam i imao sam šta i da vidim, nekako sam se dočekao na desnu ruku i slomio zglob šake. Počela je da mi otiče i boli uganuta noga. Kasnije sam razmišljao da sam olako skrenu sa puta, možda sam trebao nišaniti ivicu izmedju auta i blata no kad vidim kako je bunar otkinuo nogu nije ovo tako ni loše. Ovaj me odveze u bolnicu i tu dolazi najmučniji deo. Lekari su valjda obavestili policiju, neki drot je došao, ispitivao me, uzeo mi dokumenta, dao da duvam u balon. Telefonirao sam drugaru da pokupi motor i kaze da je tamo zatekao policiju na uvidjaju. Nekoliko dana po izlasku iz bolnice svratim do stanice policije da vidim imaju li kakvih saznanja, da vidim šta se dešava. Dezurni je nešto muljao i na kraju rekao da ne zna ništa i da moram potraziti kolegu koji radi uvidjaje i koji se vraća kasno uveče. Nisam baš imao snage da ga vijam na štakama pa sam mesec dana kasnije otišao u osiguranje po zapisnik jer me je advokat obavestio da je moguće naplatiti štetu i ako je uzročnik nepoznat. I tamo sam ostao zatečen, smrad je u zapisnik uneo da sam sam pao na ravnom putu usled neprilagodjene brzine, da nisam hteo da dam izjavu i da nisam mogao da duvam u balon pa su mi vadili krv. Laž do laži. I prijava meni. U stanici policije su mi nadmeno objasnili da ako imam kakvih primedbi mogu da angažujem advokata i da ih tužim. Kad su me prethodni put od žrtve preimenovali u krivca mislio sam da je pravi krivac potegao vezu a sad vidim da je to komplet jedna lešinarska banditska organizacija na čelu sa koferčetom. Pandur na uvidjaju je samo trebao da napiše da je nesreću izazvalo nn lice ako ih već mrzi da traže pravog krivca no iz meni nejasnih razloga odlučio se da ignoriše moju izjavu i da slaže da je nisam ni dao i sve to pokriven najnovijim zakonom po kojem je izjava službenog lica neoboriv dokaz. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Mart 30, 2011 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan jedna alfa 156 taksi uvek stoji na terazijama kod kafića paskući... imao je branik druge boje (verovatno se često čuka) pa vidi da li je to on Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Mart 31, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Postovani icatenej, zao mi je sto imas komplikacije, desava se. Dobro je da si bio zasticen opremom, i da nema vecih zdravstvenih komplikacija. Molim te ucini za sebe i druge, prijavi sa opisom sve policiji, ako se neki mrzovoljac opire, uradi to ponovo. Nije vazno ima li dodira izmedju vozila ili ne, nesme se napraviti ni manevar koji dovodi druge u nestabilan ili opasan polozaj. Porazavajuce je sto pocinilac bezi, ne pomaze povredjenom, drugi prolaze, ni oni ne pomazu povredjenom, povredjeni se zbrinjava sam, svi su nesto u zurbi na seriju o Dzordzu. To je bitnije od onog sto je povredjen. Nema puno takvih Alfi ni medju divljim taksistima. Moze se taj naci. Jedno je kad se desi omaska, svima se desava, ali smisljeno zbrisati ili prolaziti pored povredjenog, prema takvima ne treba imati milosti kasnije, mislim na zakonske kazne, da ne bude zabune. Takvi verovatno zele da im se isto desi, njima ili njihovim ukucanima. Ozdravi icatenej, gvozdjurija nije problem, to je zabava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Mart 31, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Za sutra ujutro zakazana mi je operacija Ugradiće mi neku gvožđuriju da fiksiraju zglob palca jer su iskidani ligamenti... jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 31, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Razlog vise zbog kojeg si trebao da prijavis ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Mart 31, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Prvo Bunar, pa ovo - IMA LI VISE KRAJA??????????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano Mart 31, 2011 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Malopre sam dosao s voznje i muka mi je od svega.Posle ovoga sa Zeljkom Bunarom i sa ovim momkom dodje mi da stvarno batalim motor ali trajno Kakav smo to narod postali ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Mart 31, 2011 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Za sutra ujutro zakazana mi je operacija Ugradiće mi neku gvožđuriju da fiksiraju zglob palca jer su iskidani ligamenti... jbg... Ипак? Накјискреније жеље да све прође како треба што се операције тиче! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano April 1, 2011 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Strašno druže. Želim ti brz oporavak a taman se meračim da te nazovem ovih dana da ti kažem da su mi oni dihtunzi što si mi dao završili posao i da se provozam do tebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano April 1, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav smo to narod postali ? Reče neko u nekoj drugoj temi da "nismo postali", već su neki jednostavni takvi oduvek. Šta misliš, ko je pobio starosedeoce na Balkanu? Da nismo mi možda potomci tih vandala? Da se uozbiljim malo, mi smo slabiji i moramo da vodimo računa i o bahatosti i o neznanju drugih učesnika u saobraćaju. Taksisti su veoma često bahati, ko zna šta je u pitanju, možda neobrazovanje, možda nervoza, možda nas i ne vide, ali svakako moramo da obratimo posebnu pažnju na njih. icatenej, možda je trebalo da prijaviš slučaj policiji, ako ništa drugo bar zbog osiguranja. Najvažnije je da si ti (relativno) dobro prošao, biće OK palac, samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...