Mornar 17 Napisano Jun 11, 2007 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nacrt Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima http://www.mki.sr.gov.yu/dokumenta/Nacrt%20zakona%20o%20bezbednosti%20saobracaja.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_Dog 0 Napisano Jun 11, 2007 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Wien Prijavi odgovor kao problematičan @ mornar svaka ti cast brate ali neverujem da ce bilo ko od nas da cita 169 strana a kamoli da ih uci!!!! ok meni to treba ja sam 18 ali sta ce to onim strim vozacima (mislim na one koji voze godinama) ali sve pohvale za trud Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Octobar 25, 2007 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Dodatak iz danasnje "Politike" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 25, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Novinar nije postavio 2 vazna pitanja: - Da li se ovaj zakon odnosi i na vozace "dzipova" ili pravilnije SUV-ova sa 4-cifrenim tablicama - Umesto poslednjeg pitanja, kako ce se nasi ljudi naterati da postuju pravila, trebalo je da se pita kako ce drzava naterati policiju da obavlja posao u skladu sa ovim zakonom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8888 Napisano Octobar 25, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3216 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan opet ce oni bez tablica da voze 200km/h, a mene ce za 60 po gradu da cimaju, tako je bilo, a tako ce i biti, ko mi je kriv kada sam prijavljen na adresi na kojoj stanujem, motor i auto su regularni na moje ime... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 25, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Da me ne bi neko pogresno razumeo, slazem se da ovakav ili slican zakon treba da postoji, daleko od toga da nije potrebno!!! Barem ce deo losih/bezobraznih/opasnih vozaca iz grupe "obicni ljudi" da bude sankcionisano i uklonjeno sa puteva. Ali se slazem sa konstatacijom da ce oni cetvorocifreni i dalje raditi sta hoce, ne zato sto ce ih pustiti bez opomene, nego zato sto ih nece ni zaustaviti da ih provere. Nemojte me pogresno shvatiti ni za policiju, ne generalizujem i ne kazem da su svi losi. Ali mi je malo muka onih iskakanja ispred vozila za koja se vidi sa 37 metara udaljenosti da su mozda malo starija ili da ih vozi neka sirotinja. Ili onoga: "aha, osecam da vozis na gas, da vidim atest" (bez obzira sto zakon o tome jos nije donet, oni ce da rebnu "za dzep' ili ce ti naci nesto drugo). Jako mi je mrsko to sto se uglavnom zaustavlja siromasnija populacija, zato sto se zna da ce on platiti, zato sto mu kola trebaju i iscedice odnekud ili za kaznu ili za "dzep". A budzovana ni ne zaustave, a ako kojim slucajem i popije kaznu, ili se sredi principom usluga za uslugu ili jednostavno ne plati, pa sta, ko ce ga dirati. Toliko, samo da me ne biste shvatili pogresno u mom prethodnom postu. E sad mozete me shvatiti pogresno u ovom, ali ako pocnem detaljno da objasnjavam ono sto mislim, otococu duboko u off sto se ove teme tice. Uglavnom cete znati na sta sam mislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Octobar 25, 2007 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni se izuzetno "dopao" sledeci deo: P: Kako se kažnjava vožnja pod dejstvom alkohola? O: Ako nije pio, a pronađe se do 0,3 promila alkohola, onda nema kazne. (nisam pio, majke mi) Jer, lekari kažu da se to može desiti. Ali, ako prizna da je pio (jeste lud sam da priznam), onda se kažnjava i 0,1 promil. Od 0,1 do 0,5 sledi mandatna kazna. Ako je između 0,5 i 1,0 promil, onda policajac procenjuje da li je vozač sposoban da upravlja vozilom. Ako policajac proceni da vozač nije sposoban, vozač ide u pritvor na 24 časa, posle mu se vraća automobil. (a ako policajac pogrešno proceni i pusti pijanu budaletinu koja ubije nečije dete? jel onda roditelj ubije obojicu? oduzme im kola?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Balki 5 Napisano Octobar 25, 2007 In memoriam, 170 postova Lokacija: Zg i tu i tamo Bg (po nekoliko dana) Prijavi odgovor kao problematičan To sa 0 promila je bezveze! Uveli su i veće kazne za brzinu,.... Uveli su to u hrvatskoj pa je ove godine statistika poražavajuća! Poginulo je čini mi se 20-30% više ljudi nego u istom razdoblju prošle godine!(a da ne spominjem da su četvrtina tog broja motoristi!) Po meni je svaki zakon loš ako se ne provodi striktno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Octobar 25, 2007 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan ova tema je vec bila!nezaludjujte se i nenadajte se bez potrebe!....taj zakon je spreman vec dugo,ceka se na njegovu primenu i izglasavanje u skupstini...e to ce vec malo teze da ide...nisu u pitanju kazne i sl...njima je to najmanji problem..u pitanju su stvari koje idu sa takvim zakonom..koncesije,prava na izgradnju pored puteva,bezbednost,razni atesti za nova vozila..i da nenebrajam...dakle..nece ga doneti u skorije vreme.a vi pogodite zasto??.srbija je to..i koga u vladi uospste zanima statistika?? ??? >:(nazalost.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Octobar 25, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan "Biciklisti koji se krecu u grupi moraju se kretati jedan iza drugim" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatar 3 Napisano Octobar 25, 2007 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Borova glava-Barski most Prijavi odgovor kao problematičan cekace se dugo na taj zakon. on jos nije usao u skupstinsku proceduru. dok udje pa dok poslanici predloze amandmane. pa dok se zavrsi rasprava o zakonu. ima da se ceka jos dugo dugo dugo. ako je za utehu obuka za vozaca ce trajati oko sest meseci. najvise iymena se odnosi na auto skole. imace neka drska i bezobzirna voznja i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodiac 3 Napisano Octobar 25, 2007 U prolazu, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ko ce da definise uslove 'drske i bezobzirne' voznje, zivo me zanima! Da li je i onaj sto mu se usred spica nigde ne zuri, nego pravi nepregledne kolone za sobom, drzak i bezobziran vozac? Da li je i onaj sto na drum izveze kanturinu koja u civilizovanim zemljama vec decenijama trune na otpadu, cime ugrozava i svoj, i zivote drugih ucesnika u saobracaju? I, na kraju, a nije nebitno, odluke o stepenu drskosti ce donositi - ko? Onaj sto vas je zaustavio na drumu? Ma hajte, molim vas... Ovo kao da je pisao Jocic licno, genijalno stivo. Mada znam da ne valja forum na kome se ovako pise, ali sta cu... Ziv covek, uhvatio neizdrz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Octobar 25, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan A ko ce da definise uslove 'drske i bezobzirne' voznje, zivo me zanima! Da li je i onaj sto mu se usred spica nigde ne zuri, nego pravi nepregledne kolone za sobom, drzak i bezobziran vozac? Da li je i onaj sto na drum izveze kanturinu koja u civilizovanim zemljama vec decenijama trune na otpadu, cime ugrozava i svoj, i zivote drugih ucesnika u saobracaju? I, na kraju, a nije nebitno, odluke o stepenu drskosti ce donositi - ko? Onaj sto vas je zaustavio na drumu? Ma hajte, molim vas... Ovo kao da je pisao Jocic licno, genijalno stivo. Mada znam da ne valja forum na kome se ovako pise, ali sta cu... Ziv covek, uhvatio neizdrz. Ne nego verovatno onaj ko se drzne da pretekne kolonu idiota sto su se nabili iza šlepera koji ide 50, na mestu gde je dozvoljeno 70. Oni ne smeju da ga preteknu, a drugom ne daju, već se nabiju na branik jedan drugome, i lepo klaj klaj. I onda neko popizdi i krene, ali umesto da pretiče sa 90 npr. koliko bi mu trebalo za preticanje jednog vozila, moraće da ide 150 da bi stigao sve njih da obidje, e a onda drug plavi izleti iz nekog žbuna. I dok tebi piše prijavu, kolona prolazi, a on je samo blentavim pogledom isprati (nju i one idiote koji su puni sreće što su uhvatili manijaka koji ih maločas prepade). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Januar 26, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sto je sad ona druga tema o zakonu o sao. zatvorena. :-X Ovaj pape mozda jeste besan i isfrustriran ,ali je 97,43 % u pravu.(matematika je jasna) Kao da je necije 0,1 promil alkohola u krvi (popio juce malo) glavni uzrok problema u saobracaju, i koliko da slusam prica "pocni od samog sebe" Koliko sam puta samo naleteo na onaj uzduzno izgrebani-skidani asfalt a znate kako je to neprijatno iskustvo. Trenutno sam u procesu kupovine endura, pogodite zasto. Godinama vec u voznji kolima cekam u srednjoj "pravoj" traci na semaforu, dok drugi fino pridju okolo i uvale se .E pa fino sam i ja od skoro poceo malo okolo, pa hop uvalim se ispred nekog ko se vuce pri polasku i sve super.(probajte u ns kod uspenske i videcete da je bas do jj). Kad je treba neko za šišanje ,onda smo uvek uvek na tapetu. Lopovska drzava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Januar 26, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Svi se nesto brinu za nasu bezbednost a sve to se moze primetiti samo preko zavlacenja sapa u nase novcanike. Postavljena su smesna ogranicenja brzine kojekude ,i neko sad ocekuje da se ona postuju. Za primer uzmite ono 20 na sat na ulazu u Bg autoputem iz NS, sa 2 trake u jednom smeru na pravcu. Da li ovi sto spominju da se Obavezno!!!! postuje zakon tu voze 20 na sat.Jest da ne kazem. Treba postovati zakone, ali nase prave kao da ne zele da ih postujemo. Zar sam ja kriv sto kad idem od sapca do loznice , citavim putem je naseljeno mesto,non stop ima sela,pa ti je to 100 km po 50 na sat, milina ,2 sata, a drugog puta ni. U kuli me uvek navataju kad idem 50-60 na sat, tamo kod Istra fabrike gde su zbog radnika navukli ogranicenje 40. A sto je fabrika pod stecajem i radnika nema, tri tacke...Kod mene u komsiluku semafor (na klisi) radi citavu noc,iako oko 3 po ponoci nigde nikog tu nema. A 99% semafora u gradu se gasi po noci,valjda im ovaj daleko pa ih mrzi. Uvek ja tu tako stojim,nocom, i divim se sam sebi i ljudskoj gluposti. Inace su kod nas uvek vredni semafori, evo npr ovi kod skola rade i kad je deci raspust,nema odmora dok traje obnova. Pa zabrana od 23 do ujutro za "pocetnike"- e moja demokratijo. Svi smo isti, u necemu. No sve to nema veze jer ko nesto zezne moze da ide na "idiot testove" pa da se iskupi. Stvarno ne znam ko je ovde idiot. Kolektivno se namestimo pa neka penetracija pocne. PS Izvinjavam se svima kojima treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Januar 26, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno ukinimo saobracaj, radi svacije sigurnosti, tako nema saobracajki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2227 Napisano Januar 26, 2008 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno ukinimo saobracaj, radi svacije sigurnosti, tako nema saobracajki A da malo... iskuliras? Ako nemas nista korisno da kazes, bolje nemoj nista ni reci. Ovako se samo pravis pametan bez ikakve poente na kraju. Izvinjavam se unapred ako sam te uvredio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Januar 27, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest babyboy Napisano Januar 27, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Divno, Evropski zakoni a poljski putevi! U Evropi bi put od Zrenjanina do Beograda put bio u 4 trake sa max brzinom od 130 - 150kmh i naravno, ako i pored tih uslova napravis prekrsaj ili saobracajku - JBG zasrao si! A kod nas na putevima blato od zaprege i traktora, nedefinisane bankine i ogranicenje 60, pa onda kao :"nisi prilagodio brzinu uslovima na putu!" :-\"isao si celih 80(!) po regionalnom putu, ti bezobzirna budalo". Lako je okaciti ogranicenje 30 na sve puteve pa posle nek vozac jede govna sto je isao 50 - opet po regionalnom putu! Gde to ima ???. Kakvi usrani zakoni, braco funkcioneri, trebaju na PUTEVI!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Januar 27, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Godinama vec u voznji kolima cekam u srednjoj "pravoj" traci na semaforu, dok drugi fino pridju okolo i uvale se .E pa fino sam i ja od skoro poceo malo okolo, pa hop uvalim se ispred nekog ko se vuce pri polasku i sve super.(probajte u ns kod uspenske i videcete da je bas do jj). Hm bas cudno nesto se ne secam da je neko uspeo da mi uleti ovako na semaforu pogotovu ne u NS-u. Znaci nije problem u ovima koji probaju da udju nego u onima koji ih pustaju (jer da ga niko ne pusti 2x za redom 3-ci put ne ni probao). A Petre sto se tice suzenja puta kod Uspenske kad budes hteo da demonstriras svoje vozacko umece obavezno pogledaj da ne probas da uletis jednoj sivoj toyoti avensis (stari model), jedan taksista tako probo pa umalo u ogradi nije zavrsio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Januar 27, 2008 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se izuzetno "dopao" sledeci deo: P: Kako se kažnjava vožnja pod dejstvom alkohola? O: Ako nije pio, a pronađe se do 0,3 promila alkohola, onda nema kazne. (nisam pio, majke mi) Jer, lekari kažu da se to može desiti. Ali, ako prizna da je pio (jeste lud sam da priznam), onda se kažnjava i 0,1 promil. Od 0,1 do 0,5 sledi mandatna kazna. Ako je između 0,5 i 1,0 promil, onda policajac procenjuje da li je vozač sposoban da upravlja vozilom. Ako policajac proceni da vozač nije sposoban, vozač ide u pritvor na 24 časa, posle mu se vraća automobil. (a ako policajac pogrešno proceni i pusti pijanu budaletinu koja ubije nečije dete? jel onda roditelj ubije obojicu? oduzme im kola?) E,a to im je definitivno najbolji clan u celom zakonu! Pandur da proceni?Pa,taj bre ne zna da proceni ni na koju stranu vetar duva,a ne da li je neko sposoban da upravlja vozilom u alkoholisanom stanjuu.A logicno je da svako ko ima 1 promil alkohola u krvi,nije bas pozeljan na putevima u ulozi vozaca. A i ovo za "Nisam pio"...Sta,alkohol mi se sam stvori u organizmu,ja samo kazem da nisam pio,i sve je OK?I ko ce uopste da prizna da je pio,i da sam sebe klepi po dzepu??? A zamisli (pod uslovom da sam se "nalevao",i sa 1 promilom seo za volan) da naidjem na nekog neandertalca sa kojim sam se jos i,ne daj Boze,nekad pokacio,a sad treba da mi vrsi procenu da li sam sposoban da vozim pod dejstvom alkohola?Pa taj ce onda sigurno da odredi da ipak nisam sposoban...A dok meni prodje pritvor od 24h...Kakva tuzba,kakva zalba!?Inace,koncentracija alkohola u krvi je najveca nakon 24h od "pijancenja",tako da bih ja fakticki seo za volan i posao kuci nakon izdrzavanja kazne u jos "alkoholisanijem" stanju nego kada su me uhvatili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Januar 27, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nije problem u ovima koji probaju da udju nego u onima koji ih pustaju Bas to, uvek ovi ispred pustaju ( vuku se,izbacuju i ubacuju u brzinu,itd),od 5 automobila jedan je uvek kilav.(Nikad ne ulazim na silu,uvek moze fino i smireno).izvinite za off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 27, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno ukinimo saobracaj, radi svacije sigurnosti, tako nema saobracajki A da malo... iskuliras? Ako nemas nista korisno da kazes, bolje nemoj nista ni reci. Ovako se samo pravis pametan bez ikakve poente na kraju. Izvinjavam se unapred ako sam te uvredio. Pa covek je u prethodna dva posta izneo svoju poentu...a i ovaj post ima poentu...jesi cuo sa ironiju, sarkazam? Ne razumem sta je problem...covek je bio sarkastican, i tako prokomentarisao zakon...nije nista nekorisno i glupo rekao...ne vidim potrebu za tvojim ovakvim odgovorom (bez obzira sto si ti administrator & osnivac)?! Poenta je: "Zakoni Evropski, a putevi poljski", kao sto neko rece...ili "donesite zakone koji su realniji, sredite uslove u saobracaju, pa ce ih narod postovati"...nema razloga za krsenje (sem ako stvarno nisi kreten) ako ti je obezbedjeno normalno kretanje u saobracaju...po ovome ispade da su 70% naroda i vozaca totalni kreteni?! Covek je svoji postom kroz sarkazam hteo da kaze da se zakonom deluje na posledice, a ne na uzroke...to je bila poenta njegovog posta...znaci nije bio post bez poente...a tvoj post nije nimalo na mestu. Coveka je malo ponelo, iznervirao se, ali je ipak izneo neku poentu i nikoga nije uvredio...ne vidim razlog da mu tako (po meni cak uvredljivo) odgovoris...ovo je forum, i sluzi za razmenu misljenja, a na forumu su ljudi, pa se podrazumeva da tako neko odreaguje...ili cemo sada i to da sankcionisemo?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Januar 27, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan E da hvala na podrsci,skroz si u pravu Ovako se samo pravis pametan ...ne, zapravo ja jesam pametan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 27, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema problema, razmisljao sam se da li da ista napisem, s' obzirom da ti nisi nista odgovorio (sem smajlija ), ali bas mi strcalo iz celog posta ta Pablova linija...administratori bi trebali da su tu da ovakve linije brisu, a ne da ih pisu... Ako je adminima dozvoljeno da krajnje subjektinvo administriraju forum, bez ikakvih pravila, koja je onda poenta foruma? Pravila bi trebala da vaze pre svega za administratore...e, sad jedino ako je Pablo ovde reagovao kao obican korisnik (sto ne bi smelo, jer je admin), ko ce onda njega da sankionise?! Eto, pisem ovo po cenu da bude obrisano ili da cak budem banovan, sto me ne bi zacudilo... Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...