Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa strujom

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Danas htedoh da upalim mog srada (750) ali djavo umesa prste u moju zelju. Naime desava se sledece: ukljucim kontakt, stavim prekidac na ON i kad ga krenem da verglam nece, samo se cuje cudan zvuk iz jednoh dela mislim da je u pitanju relej, na taj deo ide plus sa akumulatora i jos jedna punija zica a sa druge strane ulazi buksna sa cetiri zice, dve crvene jedna zelena i jedna crna. Stavim akumulator na punjac i posle pola sata upalim motor iz prve, ugasim odem da se obucem sav srecan sto cu se malo provozati, kad se vratih ponovo isto samo se cuje nesto iz tog dela, ja skinuh klemu pa ponovo vratih e sad se izgubio i kontakt tako da sam u velikom problemu, ne znam sta je a i nema kod mene nekih majstora koji mi mogu pomoci. Pricajte sta da radim i sta mu moze biti?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1710 postova

Sumnjam da si mogao da napunis akumulator za pola sata, kako si punio- kojim punjacem i kojim intenzitetom, da nisi "sprzio" akumulator? A to sto sada nemas ni kontakt mozda posle skidanja nisi lepo vratio klemu...

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

U pitanju je relej anlasera (to što cakće). Ne mora da znači da je neispravan. Dooobro proveri kontakte na klemama akumulatora.

Dalje, možeš da probaš da upališ tako što ćeš spojiti ta dva deblja kontakta na releju nečime (deblji šrafciger ili nešto slično - nikako tankom žicom) na kratko - trebalo bi da zavergla. Ako hoće, dobro je - 90% imaš problem u releju. Ako neće ni tad, e onda nije dobro, možda je neispravan akumulator ili ko zna šta još. Sudeći po ovom što si napisao, rekao bih da ti je akumulator gecrkt ili loše pričvršćena klema.

Opet sam ga punio, izmerim unimerom ima 12.5v drzim unimer na klemama i kad ukljucim kontakt padne momentalno na 2-3v. Akumulator jos nema ni godinu dana starosti

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

Opet sam ga punio, izmerim unimerom ima 12.5v drzim unimer na klemama i kad ukljucim kontakt padne momentalno na 2-3v. Akumulator jos nema ni godinu dana starosti

Baci akumulator i kupi drugi a u medjuvremenu probaj da prespojis motor sa kablovima na auto pa onda probaj opet...upalice ;)

A to sto je akumulator star "tek" godinu dana ne znaci nista...mi smo vec nekoliko novih akumulatora ugradili koji posle 3-4 dana nisu vise mogli da drze struju.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 106 postova

Znaci ipak mora nov akumulator nemas drugi izbor i ja sam imao isti problem prosle godine samo zuji neki relej i nema sanse da zavergla ali kad sam uzeo sa drugog motora akumulator da probam kresnu kao mina.

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: suzuki hsxf 750

Ako imas 12.5 v pre kontakta to je dobra struja ako je drzi i ne pada a kad das kontakt gubis struju. Problem moze biti da ti odvlaci negde struju najverovatnije kratak spoj. Probaj na gurku da upalis motor ako imas neki spoj crknuce ti osigurac i onda ces znati odakle da pocnes

• Podržavam 1

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Mislim da mu nista ne odvlaci struju,jer da je tako,to bi se i pusilo da u tolikoj meri opadne napon nakod davanja kontakta,i prva stvar koja bi se desila je da bi glavni osigurac prvi nastradao.

Poslusaj MCM-a,u pravu je,i ja se slazem sa njegovom dijagnozom.

Mislim da mu nista ne odvlaci struju,jer da je tako,to bi se i pusilo da u tolikoj meri opadne napon nakod davanja kontakta,i prva stvar koja bi se desila je da bi glavni osigurac prvi nastradao.

Hvala joska probacu tako, inace ugradjen je tvoj regler na motor, cini mi se da se malo vise greje pa sam malo uplasen zbog toga a ti mi reci dal je to normalno.... Ona zastita penasta se malo deformisala

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

Hvala joska probacu tako, inace ugradjen je tvoj regler na motor, cini mi se da se malo vise greje pa sam malo uplasen zbog toga a ti mi reci dal je to normalno.... Ona zastita penasta se malo deformisala

Nemas sta da brines...da se regleri greju je opste poznato...a ako si uzeo od joske nemoj razmisljati o tome nego vozi :)

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Nema veze to sto se greje,mora tako :)

A ta zastita se na svakom malo deformise,ali ne znam koji drugi materijal da koristim 1neznam.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja