Mediterraneo 1766 Napisano Decembar 29, 2021 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan On 12/23/2021 at 6:40 PM, abarth_maniac said: Obrtni Moment je sila x krak (F x L) Ah sta nam vi masinci nekada pravite od fizike Krak x sila jer ... On 12/23/2021 at 9:48 PM, abarth_maniac said: Jer ti detalji nekad prave ogromnu razliku. Момент силе — Википедија SR.M.WIKIPEDIA.ORG Izvini, jace je od mene Profesionalna deformacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Decembar 29, 2021 (promenjeno) Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan S obzzirom da su vrednosti kraka i sile apsolutne, ne pravi razliku u racunici. A knjige iz kojih sam ja ucio na masinstvu su uvek obelezavale M=FxL (jer je jedinica obrtnog momenta Nm a ne mN) A ja iz linka nisam shvatio zasto je obnuto? Moze pojasnjenje? I pritom, za koriscenje Wikipedie kao izvora informacija smo bili striktno kaznjavani jer se ona ne smatra validnim izvorom informacija. Edit: Prvi link koji mi je google izbacio posle par komada sa Wikipedije https://www.khanacademy.org/science/physics/torque-angular-momentum/torque-tutorial/a/torque Promenio Decembar 29, 2021 član abarth_maniac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1766 Napisano Decembar 29, 2021 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije bitno zaista, ja sam se samo nasalio. Siguran sam da ovo nije pravo mesto za razgovore o nekomutativnosti vektorskih proizvoda. Sa druge strane ovaj forum je sigurno pravo mesto za postvove poput tvojih, koje ja licno citam sa zanimanjem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Decembar 29, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Mediterraneo je napisao: nekomutativnosti vektorskih proizvoda. E sad si mi dao odgovor. Zapravo si mi dao cime da se vodim u potrazi. Hvala! (ja to neverovatno volim i postujem, jer mi daje priliku da saznam nesto ili se podsetim necega sto je izbledelo ili preklopljeno) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3739 Napisano Decembar 29, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci najbolje je da vozimo motor sa dva cilindra i 1000 + ccm. Dakle BMW. Pa ja to pricam odavno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3043 Napisano Decembar 30, 2021 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Да и не. Pre 12 sati, punisa 16 je napisao: Znaci najbolje je da vozimo motor sa dva cilindra i 1000 + ccm. - DА Pre 12 sati, punisa 16 je napisao: Dakle BMW. - НЕ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...