Jump to content

Moto Zajednica

Auspuh Aprilia RS125

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki
post-5512-0-23846400-1299769456_thumb.jpgauspuh je rucno izradjen a razlog postavljanja ove teme jeste diskusija da li top ima uticaja na dobijanje perfomansi na 2T masinama ,evo da i to potvrdim da ugradnjom ovog topa na rezonanci orginalnog auspuha dobija se nekih 5-10 % bolje perfomanse i motor se vrti barem 500 O/min vise nego uobicajeno bolje povlaci i oseti se razlika kada otvori izduvni ventil lakse ide u obrtaje evo i neka slika post-5512-0-12260300-1299769451_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

ne ............... neverujem da bi i pokazao nesto vise konja tj. 1-2 konja , razlika se oseti a i broj obtaja je veci na punom gasu ,ne verujem da se krajnja brzina nesto povecala ali mu manje treba na ubrzanju tj brze razvlaci brzine

• U prolazu, 50 postova

tesko je dobiti 1-2 konja... ovim je nesto sitno dobijeno kod razvjanja obrtaja, a mozda i nista, vec je to samo utisak...

inace, cev od rezonantne komore, do prigusivaca, i sam prigusivac trebaju da imaju odredjen unutrasnji promer...imao sam negde tabelu, koju sam nasao u jednoj knjizi...

ja verujem da je fabrika napavila malko uzu cev i prigusivac, tako da se ovo "otvaranje" prigusivaca oseti... ;)

tesko je dobiti 1-2 konja... ovim je nesto sitno dobijeno kod razvjanja obrtaja, a mozda i nista, vec je to samo utisak...

inace, cev od rezonantne komore, do prigusivaca, i sam prigusivac trebaju da imaju odredjen unutrasnji promer...imao sam negde tabelu, koju sam nasao u jednoj knjizi...

ja verujem da je fabrika napavila malko uzu cev i prigusivac, tako da se ovo "otvaranje" prigusivaca oseti... ;)

sto se tice ima razlike izmedju orginalnog topa i ovog od nedelje kad ugrabim malo vremena napravicu uporedni test orginalnog topa i ovog a i klinac sam kaze da je startniji sa ovim topom ....................

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

Nije srece da se tako konji lako dobijaju,,,kod tebe se obrtaji i lakoca rada,tj sad izduvavanja gasova se poboljsalo(sto se kaze sad motor lakse dise)

Nebi bilo lose,ako bi iz kutije filtera izvadio onu spuzvu,a na onu plasticnu mrezicu stavio neko aluminijumsko sito cisto da neupdne kakav sitni kamencic, kratis onu gumenu prirubnicu iz karburatora sto ulazi u kutiju filtera, i na iglici namjestis nivo za jedan manje od najveceg...

filter design Gogo.bmp

Naravno uz to lijepo postelujes onaj sarafic za vazduh...Ako je toplo vise zraka,,ako je hladno onda malo manje.

U svakom slucaju bolje je da je puni gorivom nego da ima viska zraka!!!

a stelovanje ti ide dva kruga, pa tek onda pocni fino podesavanje!Ako imas gdje kakav pravac da ispunis punu 6.brzinu onda ga ugasi na prekidacu na punom gasu,stisni kvacilo i pusti gas...svjecica treba da bude boje slomljene cokolade . Evo malo slicica kako sam ja radio jedan Big Bore Polini,naravno sa DLR Racing Izduvom

uporedno klipovi 53.95-60.bmp

uporedno cilinderi.bmp

djelimicno sklopljeno.bmp

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

lepo odradjeno Gogo... ;)

jel si radios sta unutar cilindra? tajmingde jesi menjao?

Cilindar je drugi ubacen Polini Big Bore 155ccm 60mm klip,,a kanali izgledaju ovako

inace glava je od serije,al uradjena na 60mm i poravnjana na 0.8mm to je tolerancija za povecanje kompresije

uporedno cilinderi.bmp

polini.bmp

rotax 122.bmp

usisi cilindera.bmp

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja