biza 829 Napisano Septembar 4, 2018 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan Kad vidim ove prosečne potrošnje postajem ljubomoran,ugradíću plin 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16213 Napisano Septembar 4, 2018 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan @biza Imaš li dece ? Ako imaš, onda znaš da je razlika u potrošnji motora samo u domenu statističke greške ukupnih troškova. Ako nemaš, napravi koje i to će ti rešiti probleme oko potrošnje. Em ćeš imati manje vremena za motor - pa samim tim manji trošiti goriva, em će te kada uhvatiš vremena da se provozaš boleti *ara koliko troši 3 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Septembar 5, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, biza je napisao: 10 welcome to the club ....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2071 Napisano Septembar 5, 2018 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je kad nas ima u ovoj 3+ kategoriji, malo me tesi. Onda se setim da vozim skuter od 250 pa opet bedak. Jeste da imam leo otvoren i multivar, ali trosi brate ko zil. Retko kad ga stedim, ali kad vidim ove potrosnje nista mi nije jasno. Karburator sam samo cistio bez ikakvog podesavanja, svecica ima lepu boju, jedino malo ventile da proverim. Ubedjen sam da ljudi kad beleze kilometrazu i kolicinu goriva podsvesno voze sto stedljivije da bi bili zadovoljniji rezultatima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16213 Napisano Septembar 5, 2018 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Valjda su svi čuli do sada da brzinometri lažu - pokazuju više od stvarne brzine. Ko je malo razmislio, mogao je da zaključi i da odometri lažu srazmerno tome. Posledično, prelazite manje kilometara nego što mislite (očitavate), tj. potrošnja vam je veća od izračunate . Ovi sa "većom" potrošnjom samo imaju preciznije cajke , 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Septembar 5, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, drs je napisao: Valjda su svi čuli do sada da brzinometri lažu - pokazuju više od stvarne brzine. Ko je malo razmislio, mogao je da zaključi i da odometri lažu srazmerno tome. Posledično, prelazite manje kilometara nego što mislite (očitavate), tj. potrošnja vam je veća od izračunate . Ovi sa "većom" potrošnjom samo imaju preciznije cajke , Kada uporedim pređeni put po navigaciji i po cajgeru (motor BMW R1100GS), ispada da cajger pokazuje više za 6-7%, a shodno tome proizilazi da je i stvarna potrošnja za toliko veća. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pevac 273 Napisano Septembar 5, 2018 Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Donje Konjuvce Motocikl: Caponord 1000 ETV Prijavi odgovor kao problematičan Potrosi onoliko koliko zelim da uzivam,ni manje ni vise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14903 Napisano Septembar 5, 2018 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, zika56 je napisao: Kada uporedim pređeni put po navigaciji i po cajgeru (motor BMW R1100GS), ispada da cajger pokazuje više za 6-7%, a shodno tome proizilazi da je i stvarna potrošnja za toliko veća. Mythbusters 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano Septembar 5, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan SilverWing 600 2007. (Ima lambda sondu) Grad ~ 5.5-8l u zavisnosti od vožnje Magistrala 80-110 ~ 4.2-4.5l Autoput 130-140 ~ 6l Mereno tokom 12.000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 6, 2018 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Atlantic 500 20021600km predjenih do Grčke i nazad, potrosnja 4.2l na 100km.Obicno mi trosi vise, auto put bude oko 4.5/4.6l ali bilo je dosta vozikanja magistralama pa je dobro oborio prosek.. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 11, 2018 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan 6L prosek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar zr 10 Napisano Septembar 13, 2018 U prolazu, 27 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Honda shadow 01 600 4.2 Honda shdow 05 750 4.6 Yamaha xjr 1300 6.5-8.5 Honda cbf 1000 4.6-5.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Septembar 13, 2018 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Znao sam da negde ima pa ga iskopah motori potrosnja.xlsx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 554 Napisano Septembar 13, 2018 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo, Bruno, ima dosta motora. Ali opet, sve je jako pod uticajem stila voznje. Varijansa potrosnje u zavisnosti od stepena ubrzanja raste sa porastom kubikaze, verovatno. Na licnom primeru, za XT125R pise 3.5l/100km, a meni isti nikada nije presao 3 litre. Zapravo, jako cesto je trosio izmedju 2.5 i 2.8. Doduse, jeste bio nov, lepo razradjen, sto takodje ima uticaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scorpija 2025 Napisano Septembar 13, 2018 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Do H. Novog i nazad prosecna potrosnja 5.3lit. Svaki racun sa pumpe sam cuvao i kad sam stigao kuci napunio do cepa jer sam pun i krenuo. Ukupno potroseno gorivo podeljeno sa ukupno predjenih kilometara=5.3lit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Mart 1, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Данас сам прешао првих 110 км новим мопедом. Моја трошна чука ово више не може да поднесе Стало је 7.79 литара. Што каже другар, скоро к'о у његову Ладу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Mart 7, 2019 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan On 13.9.2018. at 16:05, scorpija je napisao: Do H. Novog i nazad prosecna potrosnja 5.3lit. Svaki racun sa pumpe sam cuvao i kad sam stigao kuci napunio do cepa jer sam pun i krenuo. Ukupno potroseno gorivo podeljeno sa ukupno predjenih kilometara=5.3lit. Kad sam negde napisao tu potrosnju za taj cbr, nisu mi verovali. Kolega, kako sluzi cbr? moze i na pp da ne davimo ovde On topic: fazer 600 6-7l kako god ga vozio Mozda je zreo za neko stelovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Mart 7, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ma obojica ste izgubili po jedan racun od jednog tankanja, ca 20L sto bi prosek doveo na realniju sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elprogramero 26 Napisano Mart 7, 2019 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srbija Motocikl: CBR 900 RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan 5.5l do 6.5l u zavisnosti od voznje. Svakako, neki prosek od kad imam ovaj motor uvek grubo racunam jedna crvena (u Srbistanu) na 100km i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Mart 7, 2019 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Beverly 300ie 4.0 l Honda PCX 125 2.7l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca bre 350 Napisano Mart 17, 2019 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Sprint princ pa Yamaha virago 500 Prijavi odgovor kao problematičan E ovaj moj motor je ala svinja. Sve sto mu sipam popije i 95, 98, 100...i sa i bez aditiva znaci ne bira uopste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosmc 68 Napisano Mart 17, 2019 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT-07 Prijavi odgovor kao problematičan Meni konfutor laže. Kaže troši 6l na 100 a ja jedva naguram 10 kila gorivo na 200km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17459 Napisano Jul 14, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2413 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Nindza ZX12R 2001-vo... otvoren put 6-7L , po gradu 9-10L... a, da...KN, dyno dzet, power commander, Remus... ja zadovoljan... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Staman 714 Napisano Jul 15, 2019 Svrati ponekad, 480 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF MOTO 150NK Prijavi odgovor kao problematičan meni je potrosnja na 150 nk cfmotu bila ekstremno mala, od 2.2 do 3 litra, na yamahi od 3,4 do 4,4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Jul 16, 2019 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan KLE 500, od 4 do 6.5, uzavisnosti od nacina voznje i stanja karburatora. Nakon sto sam sredio karburatore, sad trosi 5L, 50% gradske voznje i dinamicnijim nacinom voznje (zavrnem ga po nekad). Na otvorenom do 120km/h. Inace kad sam isao na more, jednu deonicu je potrosio 3.9, ostale su bile nesto ispod 5, nista autoput. Na autoputu, 140-150km/h trosio 7L, al to je pre nego sto sam sredio karb, vrv bi sad manje, ali svakako autoput izbegavam. Al svakako mislim da treba napomenuti da 100km motorm i autom nije isto za svakodnevne poslove, bar po meni, jer mnogo brze zavrsim sta imam motorom. Ne kruzis za parking. Prodjes nekom precicom kojom kolima inace ne bi mogao. 100km na motoru, ako ne izlazim iz grada, mi bas dugo potraju. Sve se to svede da se svakodnevo vozim, a ne punim rezervoar toliko cesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...