sub zero 9 Napisano Mart 3, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Kad upalim motor na hladno sve lepo radi,nista se ne cuje u masini,cim se zagreje malo onda pocne zveckanje samo kad mu dam gas malo vise,da li je to lanac u masini ili je nesto drugo u pitanju.....??? (hvala unapred) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ipak ces morati malo opsirnije da das informacije jer ovako je isuvise shturo da bi mogao neko da ti pomogne. Znaci lepo i opsitno opisi simptome i ono sto ti mislis da su uzoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan evo ovako,motor je Honda cm 125 custom,do zamene ulja je sve odlicno radelo,funkcionisalo,znaci sve sve....cim sam zamenio ulje agregat je dimio,ali mi je reko prethodni vlasnik da je to samo dok se ulje nalegne i dok podmaze,ali medjutim ispostavilo se da nije tako i da motor neprestano dimi,posle nekog vremena kad se motor zagreje,samo kad mu nabijem jaci gas,pocelo da se cuje neko zvezkanje,ali mi je jedan majstor rekao da je to lanac u masini,al ga nisam sve ispitao u detalje,pa me sad muci dal je to lanac ili nesto drugo.....znaci kad je motor ladan sve ekstra radi,cim se zagreje pocne to u masini......?????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je lanac, kada je hladan je kraci a kada se ugreje se izduzi i pocne da zvoni.....menjaj ga sto pre jer sada kidas spanere i vodice lanca.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan jos samo kad bi saznao cenu,i gde mogu da nabavim..... a moze li ulje da se omasi,da se uzme neko malo nekvalitetnije,posto imam jos jedan problem,motor posle nekog vremena izgubi malo snagu i slabije prima gas???imas li jos neki savet za ovo?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6126 Napisano Mart 4, 2011 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Koje si ulje sipao u mašinu? Po specifikaciji ide 1.8 litara 10W40. Može biti da si sipao nekvalitetno ili falš ulje. Moj drugar pre neki mesec sipao u motor ulje poznatog proizvođača i imao je potpuno iste simptome kao ti, lanac čangrlja, dimi, greje se i neće da vuče... Odmah je izbacio ulje i sipao drugo, sa garancijom uvoznika i nema više ni čangrljanja ni pregrevanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan ulje je motulovo,al ovaj sto mi je uzimao ulje nije uzeo ono sto sam mu ja reko nego uzeo ovo drugo na poverenje,kao neko novije,kvalitetno,ali eto sad se videlo kolko je kvalitetno..... znaci iste simptome kao ja...... http://www.google.com/imgres?imgurl=http://e-enduro.com/images/motulscooterexpert.jpg&imgrefurl=http://e-enduro.com/index.php%3Fmanufacturers_id%3D15%26sort%3D2a%26page%3D2&usg=__SM2CKzqJEKFWrPsqkrpKIRpzODs=&h=350&w=300&sz=28&hl=sr&start=0&zoom=1&tbnid=lZlXrfMgJ0UXUM:&tbnh=156&tbnw=133&ei=fMVwTb2cM4rJswah3_nxBw&prev=/images%3Fq%3Dmotul%2Bscooter%2Bexpert%26hl%3Dsr%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:sr:official%26biw%3D1024%26bih%3D578%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=480&oei=fMVwTb2cM4rJswah3_nxBw&page=1&ndsp=19&ved=1t:429,r:18,s:0&tx=75&ty=92 evo ga to ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje mi vi predlazete da sipam,posto nisam imao iskustva s kupovinom???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja ti kazem da NIKADA vise ne sipas Motul jer je to ulje koje je najvise fals, i samo mozes da napravis stetu i to time sto si kupio " kao " Motul......zato sam i pre neki dan opljuvao propagiranje istog ulja na sajtu koje je u mnogo slucaja poklazuje kao krs jer nije pravo..... Tvoa masina nije zahtevna i manje vise sva ulja koja su original zadovoljavaju potrebe tvoje masine... Opet sa druge strane ima i logike da ti je masina " umorna " jer ima logike da hladan ide manje vise OK, a kada se ugreje povecaju se tolerancije na svim delovima i masina gubi snagu, tako da zamenom ulja mozda i neces poboljsati stanje..........najbolje je proveriti stanje ako ti masina ima anlaser da izmeris kompresiju i tako ces znati 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6126 Napisano Mart 4, 2011 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Video sam takva ulja da se prodaju u "Tempu" i nisu mi baš ulivala poverenje. Motul najbolje kupuj kod uvoznika, Mass Company, tu ćeš biti siguran u originalnost i kvalitet. Ima još mnogo dobrih ulja, Bardahl, Bell-Ray, Esso...samo pazi na kvalitet i odgovarajuću oznaku viskoznosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan naravno da ima alnaser,al to cu morati da vidim sa nekim majstorom,kako se to resava,mislim ta kompresija,jel nesto opasno ili ne...???? ja sam nov u svetu motora pa i neznam nesto puno o tome(ustvari nista)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam odakle si ako si slucajno iz NS ja cu ti izmeriti kompresiju besplatno naravno..... Pa ko ti je slaba kompresija, onda radis reparaciju masine, karike, tefloni, taj lanac sto ti se cuje i sve sto usput vidis da ne valja menjas.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan a jel Mass company ima prodavnice po juznim krajevima Srbije?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ma odi na OMV pumpu i kupi neko pristojno ulje koje je jeftinije od Motula, nece te Motul spasiti ako ti je masina " umorna " veruj mi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan ja sam iz Ladovice,selo pored Leskovca..... uuuuh samo da nije ta kompresija,kolko bi to kostalo da se odradi,sa tm delovima,ako znas mozda otprilike??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan To stvarno ne mogu tacno da znam, ali znam da ti najmanje trebaju karike, tefloni,ulje, filter, lanac, gruba procena je da je to oko 150E plus ruke majstoru koje ne bi trebale da budu skupe jer je to jednostavna masina i laka za rad..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Mart 4, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo ovako,motor je Honda cm 125 custom,do zamene ulja je sve odlicno radelo,funkcionisalo,znaci sve sve....cim sam zamenio ulje agregat je dimio,ali mi je reko prethodni vlasnik da je to samo dok se ulje nalegne i dok podmaze,ali medjutim ispostavilo se da nije tako i da motor neprestano dimi,posle nekog vremena kad se motor zagreje,samo kad mu nabijem jaci gas,pocelo da se cuje neko zvezkanje,ali mi je jedan majstor rekao da je to lanac u masini,al ga nisam sve ispitao u detalje,pa me sad muci dal je to lanac ili nesto drugo.....znaci kad je motor ladan sve ekstra radi,cim se zagreje pocne to u masini......?????? Sub Zero zao mi je iskreno zbog nastale Stete na tvom Motorciklu ! Nadam se da ces proci sto je moguce jeftinije sa popravkom tog Agregata ! Opste Pitanje za sve : Koliko jos ljudi treba da bude Prevareno i Ojadjeno naglim kvarovovima Motora izazvanim kupovinom i koriscenjem Fals Motornog Ulja od PREVARANATA ? Takve Prevarante treba Pohapsiti i Zatvoriti na duzi period ,pa neka razmisljaju tamo u Zatvoru sta ce raditi ubuduce ! Iz mog iskustva : Elf motorna ulja, ISKLJUCIVO iz sto vece i Proverene prodavnice Automobilske opreme koja ima veliki broj zadovoljnih Klijenata !!! Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Mart 4, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih tu sipao OPTIMA LONG LIFE 20W-60. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan mislim da kao sto kazete da prvo izmerim kompresiju pa onda da vidim sta mi je ciniti..... Dzigorius,meni je jedan majstor trazio 200e da mi zameni samo lanac i naravno on da kupi lanac i lancanike u masini. A jel moguce da je samo ulje problem da nije problem kompresija???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6126 Napisano Mart 4, 2011 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Promeni ulje i filter to bar nije preskupo pa ako se utiša lanac, super Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan koji filter.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6126 Napisano Mart 4, 2011 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pa ima li tvoje motorče filter ulja koji se skida ili je možda onaj što se samo očisti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da kad smo menjali ulje nije bilo nikakvog filtera.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sub zero 9 Napisano Mart 4, 2011 U prolazu, 69 postova Motocikl: Honda Cm 125 Custom Prijavi odgovor kao problematičan znaci ako nije u pitanju kompresija u pitanju je ulje,jel tako????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Promeni ulje i filter to bar nije preskupo pa ako se utiša lanac, super ja mislim da je bas ovo, ne znam dal je neko primetio ali su oni izgleda sipalu 10w40 ulje Motul i to za SKUTERE, a ono valjda nema one aditive... A mozda je i falsh! A koja gradacija ide u njega ne znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...