Sisko 0 Napisano Jun 4, 2007 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bijeljina Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Par pitanja za forumase: naime posedujem yamahu majesty 250 ccm3 vec neko vrijeme i kao sto to obicno biva ubrzo mi postaje preslaba pa se odlucujem za veci motor. E sad je velika dilema, raspravljam se i ganjam vec nekoliko dana sta kupiti, rodjak koji je takodje bajker je protiv brzinaca jer kaze imaju mali raspon tockova,lako se pada s njih(mada ja vozim glavom a ne adrenalinom)i predlaze mi neki custom ili enduro mada on te motore i voli pa je mozda malo pristrasan slusam savjete nekoliko bajkera i svaki kaze drukcije i zato trazim pomoc od forumasa. Posto spadam u apsolutne pocetnike (mislim uzmi neciji brzinac provozaj ga 15-30 min pa ga vrati,ne spada u neko znanje)sta da uzmem u ponudi imam sledece motore brzinac suzuki gsx 600f 89 god 1400e enduro cross cagiva elephant 750 2000e custom honda vt 500 87 2400e kawasaki gpx 900 85 zamjena za moj motor Nadam se da ce te mi bar malo pomoci oko ovoga jer vecina pocetnika ima slican problem P.S. u obzir dolaze i drugi neki motori koji se mogu dobiti za tu cenu pa ako znate bolje slobodno predlozite,takodje ako neko zeli i ima nesto za ponuditi ili je raspolozen za nekakvu menjazu(moze nesto i moje doplate) stojim na raspolaganju unaprijed zahvalan svim forumasima pozdrav svima ili ako ko ima nesto ponuditi u zamjenu (moze i moje doplate nesto) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 4, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Savet ne mogu da ti dam posto sam ja licno dosta svez u svemu ovome. Vozim tek oko godinu i po, napravio sam par duzih tura, ali jos uvek trazim sta meni najvise lezi. Sledece sto cu probati ce najverovatnije biti Transalp. Evo sad prodajem moj Suzuki GSX750E, 1982 god, 90.000 km, cena 1600 eura Pre nekoliko meseci potpuno sredjen, ofarban, zamenjeni lanac i lancanici, nove kocione obloge, otklonjeni svi sitniji kvarovi i nedostaci. Motor prede kao mace, radi odlicno i jos bolje se vozi. U poslednja 3 meseca presao sam sa njime oko 7000 km (na duzim putovanjima). Upravo sam se vratio sa Eurobiker ture, presao 3000km i jedino sto sam trebao uraditi je nasprejati lanac. Ovih dana cu zameniti ulje i ocistiti lanac posle puta. Kupac dobija i servisno uputstvo na preko 300 strana. Slike i podatke sta je tacno radjeno na njemu mozes videti na mom sajtu: http://www.motodiary.info/1-srp/2motori/suzuki/suzuki.html Motor se prodaje bez kofera i top case-a (posto imam samo slike sa koferima), ali sa konstrukcijom, t.j. nosacima koje sam ja pravio. Dosta ljudi sa foruma zna ovaj motor kao i mene pa se mozes raspitati i kod njih. quasaar75@gmail.com ili me zvati na 064/8210-619 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jun 4, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Sisko, Nemoj od nas da tražiš da ti govorimo šta ti se sviđa. Probaj sam da odlučiš da li želiš enduro, street ili custom oblik motocikla. Obično kažem početnicima ono šta bih ja uradio kada poželim da kupim cveće u saksiji. Odem u cvećaru i gledam koje mi se najviše dopada. Mislim da bi trebalo da odeš na neki moto skup, ima ih vazda svakog vikenda. Tamo se prošetaš, pogledaš, pomirišeš... Ukoliko te mrzi, ili nisi u prilici, gledaj slike po internetu. Zamišljaj sebe na nekom od tih motocikala. Nije bitno da li ti se sviđa R1 ili V-Strom, bitno je da sebe vidiš na određenom obliku motorcikla. Po tome ćemo mi, ostali da ti predložimo nešto po "tvom" ukusu. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Borko_smorko Napisano Jun 4, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan ??? Ja licno mislim da bi ti neki motor odgovarao u buducnosti veoma ozbiljno moras da uzmes svoj temperament. Nekako sam poceo da verujem da je to jedna od bitnijih stvari kada su motori u pitanju. Nasi ljubimci bas kao i mi imaju potpuno razlicite temperamente. A sto se tice adrenalina mislim da ga svaki motor izaziva na svoj nacin. Najvece je uzbudjenje voziti motor koji beskrajno volis a voleces ga samo ako su vam temperamenti slicni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Jun 4, 2007 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo izaberi tip motora,na nacin koji je najlzi objasnio,a onda posle listaj oglase i trazi koji motor odgovara tvom budzetu.. srecno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8628 Napisano Jun 4, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan posto vidim da vozis skuter od 250ccm, onda mozes da biras motor po svom ukusu, ne moras da se ogranicavas na snagu i kubikazu, jer motor koji vozis ide sasvim dobro, daleko je on od obicnog skutera. Ako mislis da si ga savladao i da ne ispunjava tvoje vozacke afinitete, idi na neki motoskup, pogledaj motore, zamoli vlasnike da probas da sednes, da vidis sebe na njemu, polozaj, kako ti lezi, vidi sa kojom kintom raspolasez i kupuj nesto vece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sisko 0 Napisano Jun 4, 2007 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bijeljina Prijavi odgovor kao problematičan Da u pravu jesimotor je extra i daleko je od obicnog skutera,cetverotaktni je ide dosta brzo jak je i ima vodeno hladjenje i udoban je prilicno, problem je sto sam sjedao na dosta motora i recimo brzinci mi leze a i customi.brzinci me malo muce jer dosta se oslanjam na ruke i tezi je polozaj za vozaca dok custom mi lijepo odgovara ali za divno cudo nestabilniji sam s njim,enduro nisam vozio.Prijatelji mi kazu da bi me puno opteretio brzinac na duzem putu tako da se lomim puno,inace pocetnik sam pa na koji god sjednem meni lezi. stvarno nisam pametan,a bojim se da ne zeznem stvar. hvala na odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sisko 0 Napisano Jun 4, 2007 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bijeljina Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam samo pitao neki savjet izmedju ovih motora koje sam naveo i sta bi neko preporucio pocetniku ili neki koji nisam naveo a moze se dobiti za odprilike tu cifru pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boskokg90 0 Napisano Jun 5, 2007 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Par pitanja za forumase: naime posedujem yamahu majesty 250 ccm3 vec neko vrijeme i kao sto to obicno biva ubrzo mi postaje preslaba pa se odlucujem za veci motor. E sad je velika dilema, raspravljam se i ganjam vec nekoliko dana sta kupiti, rodjak koji je takodje bajker je protiv brzinaca jer kaze imaju mali raspon tockova,lako se pada s njih(mada ja vozim glavom a ne adrenalinom)i predlaze mi neki custom ili enduro mada on te motore i voli pa je mozda malo pristrasan slusam savjete nekoliko bajkera i svaki kaze drukcije i zato trazim pomoc od forumasa. Posto spadam u apsolutne pocetnike (mislim uzmi neciji brzinac provozaj ga 15-30 min pa ga vrati,ne spada u neko znanje)sta da uzmem u ponudi imam sledece motore brzinac suzuki gsx 600f 89 god 1400e enduro cross cagiva elephant 750 2000e custom honda vt 500 87 2400e kawasaki gpx 900 85 zamjena za moj motor Nadam se da ce te mi bar malo pomoci oko ovoga jer vecina pocetnika ima slican problem P.S. u obzir dolaze i drugi neki motori koji se mogu dobiti za tu cenu pa ako znate bolje slobodno predlozite,takodje ako neko zeli i ima nesto za ponuditi ili je raspolozen za nekakvu menjazu(moze nesto i moje doplate) stojim na raspolaganju unaprijed zahvalan svim forumasima pozdrav svima ili ako ko ima nesto ponuditi u zamjenu (moze i moje doplate nesto) Licno bih ti preporucio nekog copera , jer su ti motori stvoreni za uzivanje u voznji a ne divljanje po krivinama (kao sa sportacima )u kojima se glava lako gubi !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Jun 5, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan TransAlp bi tu resio stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sisko 0 Napisano Jun 5, 2007 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bijeljina Prijavi odgovor kao problematičan Da gledao sam ga i najvjerovatnije bi bio moj izbor ali problem je sto ga nema za taj novac kojim ja raspolazem a to je nekih 1800e e tu mi je problem tako da trenutno imam ponudjenih ovih par motocikala i nista vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Jun 5, 2007 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Ma ima samo treba da potrazis malo,skoro sam nasao oglas gde su se prodavale dve Honde Transalp PD06 i to 91-o godiste za 1900 eura na ime kupca i 92-o godiste za 2100 eura na ime kupca,samo ne mogu sad da se setim imena sajta na kom sam video,znam da je od nekog naseg motoplaca pa vidi da nadjes tako nesto,i skupi jos koji euro,Transalp VREDI tih 2k eura za koliko se krecu 15-ak godina stari a ocuvani primerci! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...