Jump to content

Moto Zajednica

z750 skidanje poklopca glave

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Husaberg FS650e Yamaha WR426f Yamaha Raptor 660R

Kupio sam LSL stabilizator za Kawasaki z750 (2005). Stabilizator se kaci tako sto se odviju 2 srafa sa poklopca glave sa leve strane i zaviju se 2 koja stizu u kitu. Ta 2 srafa iz kita imaju u sebi urezane navoje tako da se u njih zavijaju 2 nova srafa na koje se kaci nosac i dalje je sve jasno.

Ta 2 srafa su od nekog veoma krtog prohroma, na dnu je M6 navoj, ali je iznad navoja sraf istanjen na 4mm. Po LSL specifikaciji sraf se zavija na 8-10Nm. Posto je taj tanak deo od 4mm delovao vrlo neubedljivo, ja sam ih zavio 5-6, ali je pocelo slini ulje kada se motor ugrejao, kada sam dotegao srafove, pre nego sto je moment-kljuc "kliknuo" prvi sraf je pukao i zalomio se u glavi :ups:

Sto sam nekako i ocekivao....

Pre pola sata sam skinuo poklopac glave potpuno, izvadio zalomljeno parce navoja i dogovorio sa strugarom da "isece" na strugu navoj sa drugog srafa, ureze M6 navoje u oba i ubaci 2 brezona i zalepi crvenim Loctite lepkom. Tako dobijam normalne srafove.

E sad ide pitanje:

Poklopac glave nije skidan nikada do sada, u Servisnom Prirucniku pise da kada se menja dihtung poklopca glave, da se maze silikonom XXYYZ (valjda onim crnim sto trpi i temperaturu i ulje). Ovaj dihtung koji je sada na motoru izgleda super, nigde nije sasusen i ispucao i sl. Na njemu nema tragova da je fabrika stavljala bilo kakav silikon.

Ja ne bih menjao dihtung vec bih vratio isti, jer pre ovog problema nije bilo curenja.

Ali nikako ne bih ponovo rasturam pola motora u slucaju da krene da curi ulje.

Da li bi me neki iskusan serviser posavetovao sta da radim, a da budem siguran da ce to da bude ok?

1. Samo da ocistim dihtung, glavu i poklopac i da zasrafim sve natrag

2. Da ocistim + silikoniram (ako da, onda kojim silikonom)

3. Da kupim novi dihtung

4. Nesto cetvrto...

+ sta da radim sa malim gumenim dihtunzima koje idu oko rupa za bobine (i svecice) i oko rupa za odusak.

Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: z750

Poz.druze imamo isti motor ,i evo saveta.....na servis kad odesh ,kad shtelujesh ventile ili vec neki drugi zahvat radish na motoru skidaju poklopac dekle i uvek vracaju isti gumeni dihtung jer cela prica je da se dobro namesti ,da se ne ukljushti nugde u kanalu,ja nisam imamo problema sa time ,tako da samo pozljivo sa montiranjem i bez ikakvih silikona.Gde si kupio stabilizator i koliko para?

post-1992-0-44312900-1299001879_thumb.jpg

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Husaberg FS650e Yamaha WR426f Yamaha Raptor 660R

Poz.druze imamo isti motor ,i evo saveta.....na servis kad odesh ,kad shtelujesh ventile ili vec neki drugi zahvat radish na motoru skidaju poklopac dekle i uvek vracaju isti gumeni dihtung jer cela prica je da se dobro namesti ,da se ne ukljushti nugde u kanalu,ja nisam imamo problema sa time ,tako da samo pozljivo sa montiranjem i bez ikakvih silikona.Gde si kupio stabilizator i koliko para?

hvala puno za info, u medjuvremenu sam zvao servis i rekli su mi da se mazu "polumeseci" na dihtungu i 1cm levo i desno, ostatak suv i nastavak je isto ovo sto si ti ispricao.

Amortizer sam kupio u 3t-racing Todorovic.

034.515.475

cena je ... odlicna...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja