Jump to content

Moto Zajednica

SSM dizalica za motor

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Ne znam da li se čovek do sada sam pohvalio sa svojom napravom, ali ću ja to svakako uraditi. Pre par meseci je kupio u Metrou klasičnu dizalicu za motore, i dolaskom kući i probom ustanovio da je dizalica prilično neupotrebljiva. Skupio par kutija i ploču od iverice i napravio dizalicu da može čovečanski da radi. Meni se lično dopada, a ostalo mu je još malo dorade i biće skroz O.K.

post-13002-0-24919000-1298328173_thumb.jpg

post-13002-0-70875000-1298328153_thumb.jpg

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Svidja mi se, daj malo detaljnijih slika ( gde si seko, produzivao, sta, kako ? ) .

• U prolazu, 6 postova

Ovo je koliko vidim,sve na novo pravljeno.

Klasičnu dizalicu je isekao po pola i krajeve spojio kutijama, a gornje šape spojio L profilima. Kao ploču je upotrebio vrata od nekog ormana.

E u toj fazi je malo iskomplikovao stvari, jer je krenuo da ojačava dizalicu, kako se ne bi prelomila kada mu dođe neki Harley od 6500ccm i barem 990kg žive vage (šala), ali je stvarno bio problem ukljštenja dizalice odnosno mehanizma za podizanje(neki tanki flahići, a opasno su se uvijali kada se podigne VF1000).

Dizalica deluje kulturno, jer je cela prefarbana. Od mene je dobio ponudu da bez nadoknade dođe i sklopi sledeću, sa kulturnijim alatom i finijim materijalom. Ta bi stvarno izgledala fabrički, ova je slikana malo poizdalje da bi se manje videli propusti u estetici.

Večeras ću ići do njega, pa ću slikati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja