joda2 8 Napisano Februar 24, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CB900F Bol D'or iz 1982g. Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor Arakis-u: Sa stroboskopom mogu proveriti tacku pretpaljenja, i to na proizvoljnim obrtajima. Na sta od toga mogu da uticem, to je vec druga prica, ali ako je elektrobika OK, mislim da je dovoljno podesiti pretpaljenje pomeranjem plocica sa senzorima, tako da, po uputstvu propisanim obrtajima, varnica bude kada treba. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ventili se štelaju prema tome jesu li usisni ili ispušni (izduvni), a ne prema tome jasu li lijevi ili desni .. prvo slijedi mjerenje i zapisivanje, pa računanje, pa zamjena pločica.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joda2 8 Napisano Februar 24, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CB900F Bol D'or iz 1982g. Prijavi odgovor kao problematičan Da tacno tako. S tim, da Honda propisuje za svih 16 ventila jednake zazore u opsegu izmedju 0,08...0,13mm. Ja sam zasad samo izmerio zatecene zazore, i nisam nista menjao. Ali su me iznenadile nadjene vrednosti. Verujte mi, da ako gledamo u pravcu kretanja motora, na svakom cilindru jednako, zatekao sam na svakom levom usisnom i svakom levom izduvnom ventilu jednake, minimalne zazore, (cak malo i manje dozvoljenog), a na svakom desnom usisnom i svakom desnom izduvnom ventilu, jednako, maksimalni dozvoljeni zazor. (nesto malo preko 0,1mm) Ima logike u tome, samo ne znam da li to ima stvarno primetnog uticaja na rad motora? Ove zazore nisu namestili neki pomocnici, nego jedan izuzetno iskusan i talentovan motomehanicar. Plocice su nosene na brusenje kod strugara, neke su i menjane, pa verujem da to nije slucajno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan za to su ti potrebna dva mjerna listiće (špijuna) ... jedan od 0,1 , a drugi od 0,15 ... ovaj od 0,1 mora proći, ovaj od 0,15 ne smije proći između bregaste i pločice... i to je sva mudrost .. ovo što si ti zatekao je nečije "igranje" .... sistem pokušaja i pogrešaka.... iako mi to nije jasno na tom motoru ... to nije motor za stazu, a pokazalo se da je najbolje napraviti onako kako propisuje proizvođač, ako se motor koristi u "normalnim" uvjerima... trkaći motori i slične stvari su "drugi par opanaka" .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 24, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šta god da radiš blokove ne razdvajaj na boldorki, ceo život imam loše mišljenje o hondi zbog tog modela. Okreće ležajeve gore nego prve serije gsx750. Kod štelovanja ventila neće biti problem koja stota više, samo da ne bude manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joda2 8 Napisano Februar 24, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CB900F Bol D'or iz 1982g. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, i ja tako nekako mislim o tome. A ovo 0,1 i 0,15 je toliko jrdnostavno a efikasno. A inace ako jednom dodjem do toga da mi je motor napokon OK. Stvarno me ne zanima besomucna jurnjava i trkanje. Zelim sa uzivanjem krstariti sto vise kilometara sa umerenim brzinama. A najcesce u dvoje sa suprugom. Iz toga sledi da mi je vaznija umerena potrosnja od do krajnosti ispeglanih performansi. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scapolo 117 Napisano Mart 1, 2011 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bokilic ti je sve lepo predocio,,,a ti vidi kakva te zurka ocekuje,,,... imas i objasnjenje zurke....sto oko motora ...sto oko sporedni radnji, tj. rostilja podrske itd.. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/29039-umrela-mi-honda-operacija-uspela/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...