Jump to content

Moto Zajednica

Gde spojiti Vakummetre na karb Boldorke

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Honda CB900F Bol D'or iz 1982g.

Odgovor Arakis-u:

Sa stroboskopom mogu proveriti tacku pretpaljenja, i to na proizvoljnim obrtajima.

Na sta od toga mogu da uticem, to je vec druga prica, ali ako je elektrobika OK, mislim da je dovoljno podesiti pretpaljenje pomeranjem plocica sa senzorima, tako da, po uputstvu propisanim obrtajima, varnica bude kada treba. Pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

ventili se štelaju prema tome jesu li usisni ili ispušni (izduvni), a ne prema tome jasu li lijevi ili desni .. ;)

prvo slijedi mjerenje i zapisivanje, pa računanje, pa zamjena pločica.. ;)

post-4311-0-45614600-1298580903_thumb.jpg

post-4311-0-41990400-1298580906_thumb.jpg

post-4311-0-98300000-1298580908_thumb.jpg

• Podržavam 1

• U prolazu, 30 postova

Da tacno tako. S tim, da Honda propisuje za svih 16 ventila jednake zazore u opsegu izmedju 0,08...0,13mm.

Ja sam zasad samo izmerio zatecene zazore, i nisam nista menjao. Ali su me iznenadile nadjene vrednosti.

Verujte mi, da ako gledamo u pravcu kretanja motora, na svakom cilindru jednako,

zatekao sam na svakom levom usisnom i svakom levom izduvnom ventilu jednake, minimalne zazore,

(cak malo i manje dozvoljenog),

a na svakom desnom usisnom i svakom desnom izduvnom ventilu, jednako, maksimalni dozvoljeni zazor.

(nesto malo preko 0,1mm)

Ima logike u tome, samo ne znam da li to ima stvarno primetnog uticaja na rad motora?

Ove zazore nisu namestili neki pomocnici, nego jedan izuzetno iskusan i talentovan motomehanicar.

Plocice su nosene na brusenje kod strugara, neke su i menjane, pa verujem da to nije slucajno.

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

za to su ti potrebna dva mjerna listiće (špijuna) ... jedan od 0,1 , a drugi od 0,15 ... ovaj od 0,1 mora proći, ovaj od 0,15 ne smije proći između bregaste i pločice... i to je sva mudrost ..

ovo što si ti zatekao je nečije "igranje" .... sistem pokušaja i pogrešaka.... iako mi to nije jasno na tom motoru ... to nije motor za stazu, a pokazalo se da je najbolje napraviti onako kako propisuje proizvođač, ako se motor koristi u "normalnim" uvjerima...

trkaći motori i slične stvari su "drugi par opanaka" .. :takoje:

• Zainteresovan, 952 postova

Šta god da radiš blokove ne razdvajaj na boldorki, ceo život imam loše mišljenje o hondi zbog tog modela. Okreće ležajeve gore nego prve serije gsx750. Kod štelovanja ventila neće biti problem koja stota više, samo da ne bude manje.

• U prolazu, 30 postova

Hvala, i ja tako nekako mislim o tome. A ovo 0,1 i 0,15 je toliko jrdnostavno a efikasno.

A inace ako jednom dodjem do toga da mi je motor napokon OK.

Stvarno me ne zanima besomucna jurnjava i trkanje.

Zelim sa uzivanjem krstariti sto vise kilometara sa umerenim brzinama. A najcesce u dvoje sa suprugom.

Iz toga sledi da mi je vaznija umerena potrosnja od do krajnosti ispeglanih performansi.

Pozdrav.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja