Jump to content

Moto Zajednica

Srbija/Kosovo pitanje

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova

Samo me stanje zanimalo malo poblize.... za albaniju ne brinem, cuo sam se sa Tomislavom iz Tirane, ti si mi dao broj  i ruta je određena preko Gjirokastre u Berat i spavanje u beratu zatim Fjer pa drač i spavanje u Draču a onda se budem nasao sa Tomislavom pa malo u razgledanjie Tirane. 

u DRAČU na Plazhi probaj naći hotel Bela Vista( jedno 300m od ulaska u taj predio, na desnoj strani kad ideš iz Drača), dečki su ok i imaju sigurnu garažu..

ja sam ti u Kini već 2 tjedna i biti ću do početka Kolovoza  ;D inaće bi već zapizdio s vama  ;D sretno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 124 postova

Samo me stanje zanimalo malo poblize.... za albaniju ne brinem, cuo sam se sa Tomislavom iz Tirane, ti si mi dao broj   i ruta je određena preko Gjirokastre u Berat i spavanje u beratu zatim Fjer pa drač i spavanje u Draču a onda se budem nasao sa Tomislavom pa malo u razgledanjie Tirane.   

u DRAČU na Plazhi probaj naći hotel Bela Vista( jedno 300m od ulaska u taj predio, na desnoj strani kad ideš iz Drača), dečki su ok i imaju sigurnu garažu..

ja sam ti u Kini već 2 tjedna i biti ću do početka Kolovoza  ;D inaće bi već zapizdio s vama  ;D sretno

Jel to onaj hotel koji drze neki nasi decki? ako je taj tamo sam i mislio odsjesti  ;)

Ak se smije znati a sta radis u Kini?

• U prolazu, 11 postova

Samo me stanje zanimalo malo poblize.... za albaniju ne brinem, cuo sam se sa Tomislavom iz Tirane, ti si mi dao broj   i ruta je određena preko Gjirokastre u Berat i spavanje u beratu zatim Fjer pa drač i spavanje u Draču a onda se budem nasao sa Tomislavom pa malo u razgledanjie Tirane.   

Jel to onaj hotel koji drze neki nasi decki? ako je taj tamo sam i mislio odsjesti  ;)

dečki su albanci, ali govore engleski, spavanje za sobu je oko 25 € sa doručkom, garaža i oni sve ok :)

u Kini sam ti jedno 200km južno od Shanghaia (Hangzhou), savjetujem jednog kineza, tu otvara neki lanac talijanskih bistroa.. :) ako ti treba koja kineskinja javi :))

Guest farbach

otkako je kosovo pacifikovano, ubijeno je i nestalo 1500 ljudi, uglavnom srba, u medjuvremenu je ubijen i jednocifren broj albanaca. strasno je to sto ni za jedno ubistvo nisu nasli pocinioca. Za mene je to dovoljan razlog da posumnjam da dole nije sve bas sjajno kao u izvestajima.

Guest farbach

u stvari, vidim da ovo ide u nekom drugom ne-moto pravcu. rekli smo sta smo imali, punoletni smo, odgovorni, tako da problem ne postoji.

• Svrati ponekad, 124 postova

dečki su albanci, ali govore engleski, spavanje za sobu je oko 25 € sa doručkom, garaža i oni sve ok :)

u Kini sam ti jedno 200km južno od Shanghaia (Hangzhou), savjetujem jednog kineza, tu otvara neki lanac talijanskih bistroa.. :) ako ti treba koja kineskinja javi :))

Kineskinje su uvijek dobro dosle.....samo mora biti sitna ali bar petice da ima, tako da mogu osijetiti pravu čar istoka  :)

Jeli se dolje promjenilo šta s obzirom na olimpijske igre.... da li bude dopušten ulaz motociklima u Kinu?

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

ajde konkretno covjeku da odgovorimo.

ja sam ove i prosle godine nekoliko puta isao preko Kosova i Albanije (doduse ne motorom) tablice su mi bile ili CT (Cetinje) ili BD (Budva)

I Kosovo i Albanija su mi bile tranzitne, isao sam u Makedoniju.

KOSOVO

Nisu losi putevi, ja sam koristio sledeci pravac Rozaje-Pec-Pristina-Skoplje. Nisam se nigdje zaustavljao, KFORA ima i previse (mozda je zaista potreban)

Jedino skretanje sa glavnog puta imas tamo gdje se grade novi mostovi.

Put Pec-Pristina-Djeneral jankovic (granicni prelaz Kosovo-Makedonija) je izuzetno dosadan, uglavnom dugacki pravci uz dosta radarske kontrole.

ALBANIJA

Preporuka. Putevi vise nego dobri. Dionica kojom sam se kretao Skadar-Tirana-Elbasan-Ohrid. Sledeci put kada sm isao napravio sam izlet do Draca.

Put Drac-Tirana je vise nego dobar (uporedjujuci sa ovim nasim CG putevima).

Ne znam sta su uradili prilazu Tirane jer prilaz Tirni (u duzini nekih 10 km) je gradiliste i primjereniji je neki hard enduro.

Znam ih dosta kojima je citav put kroz Albanio preseo zbog te dionice od 10-ak kilometara.

Ostali putevi vise dobri. Uspon od Elbasana do Ohrid je zanimljiv uz puno lijepih krivina, na svakom usponu je trec traka.

Prosle godine je njihovo ministarstvo turizma i policije donjelo jednu odluku koja je prijateljski raspolozena prema turistima.

name, receno je policiji da ne zaustavlja strance, osim ako nisu bas u zestokom prekrsaju. razlog, koliko sam shvatio je da svi stranci ponesu dobar utisak iz Albanije.

ja sam to iskusio na sledeci nacin, iako sam bio u prekoracenju brzine (ne ekstremnom) policija me nije zaustavljala vec samo pokazivala da usporim.

da li ta uredba vazi i ove godine ne znam, jos nisam probao.

Inace najzanimljivije stavri su mi se dogadjale u Elbasanu, prvi lucko-turisticki gradic, ali to nije toliko vazno za ovu temu.

To je moje iskustvo, pa ako moze nesto koristiti

• Drug član, 2143 postova

Ja sam se vratio iz Pristine pre dve nedelje. Isao sam sluzbeno & kolima. Put od Merdara do Pristine i nije tako los. Na svakih (bukvalno) 200-300 metara imas pumpu, tako da bar bez goriva neces ostati. Motor ti nece dirati posto imas CRO registraciju.

NEMOJ komunicirati na hrvatskom posto je za albance to ISTO sto i srpski. Samo engleski & nemacki.

NEMOJ ulaziti u Pristinu i NEMOJ se zaustavljati na ''kaficu''  ako nemas ''preke potrebe''.

Vozi ''kao po jajima'' posto murije ima koliko hoces, a saobracajka na Kosovu je poslednja stvar koja ti u zivotu treba.

NEMOJ slusati one koji ti kazu da situacija na terenu i nije tako ''strasna''. Nije strasna nego je UZASNA.

Ako te zanimaju detalji posalji na PP.

Apsolutn tacno od reci-do reci. Ako vec hoces kroz Kosovo, imas oko 80-90 km od Kosovske Mitrovica do Makedonske granice. Natankuj benzina, postuj ogranicenja brzine i NIKAKO NE  na kafu u Pristinu. Ako imas kontakta sa vlastima - ne pricaj Hrvatski jel ga ne rzalikuju od Srpskog. Ubili su Bugarian iz KFOR-a na sred glavne ulice u Pristini samo sto je govorio Bugarski, koji je manje slican Srpskom nego Hrvatski.

Srecan put i dobar provod.

• Zainteresovan, 978 postova

Ja ne zna zasto ti je toliko zinulo da ides bas tamo, ali ja da sam na tvom mestu zajabao bih tu ideju. Ima i pametnijih nacina da konzumiras Radensku tri srca

ljudi, nemojte uopćavati, lijepo su vam napisali neki dečki gore (tomicaD, Beli..). pa zašto mislite da je sigurnije kroz Srbiju proći nego kroz Kosovo??

http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/819338/index.do

što onda to znači? da nečemo više nikad kroz Srbiju??...na budale i ubojice uvijek i svugdje možeš naletiti..a ne samo u Srbiji i na Kosovu  ???

Helou on je ubijen cisto iz koristi znaci posve je nebitno da li je bio Hrvat Madjar ili neko treci, i kao sto vidis ubice su uhvacene i ici ce u zatvor, sto za ogroman broj slucajeva na Kosovu ne vazi.

• Zainteresovan, 593 postova

..jer kao što smo vidjeli od 1991 kad je krenulo.. pa sve do sada,  sve se nadovezuje jedno na drugo i onda više i nitko ne pamti što je jednom bilo i kako je bilo..zato, ne ponovilo se.. :'(

U pravu si. Sve je krenulo '91. I Li Harvi OSvald je upucao Kenedija. Vise puta & iz vise pravaca. Nije problem u tome sto ti verujes u bajke, vec u tome sto nekoga dezinformises i time dovodis u opasnost. Da ti ides sa njime, pa bi te jos i razumeo. Ovako, ne znam koji ti je motiv. Uputi ga u Kandahar ili Mogadis. I tamo je situacija ''pod kontrolom'' a lokalci su miroljubivi i bez problema razlikuju hrvatski i srpski.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Ovo je MOTO Forum te molim sve clanove da se uzdrze od bilo kakvih politickih, vojnih, ratnih i bilo kakvih komentara koji nisu dostojni ovakvog foruma.

Ko i kako je zapoceo raspad bivse Juge, ko je ovoliko kriv a ko onoliko, nije za ovaj forum!

Loki,

ako budes isao preko Kosova, a koliko vidim nije bas tako strasno, idi slobodno brate po motoru i uzivaj.  Sve najbolje i sretan put.

Aprilia Rules!

• Drug član, 2245 postova

obrisao sam bar 15ak postova koji nisu imali bas mnogo veze ni sa temom ni sa prirodom foruma (brisao sam samo one najdrasticnije). Znam da nije lako, ali probajte da se suzdrzite.

Itilas, smiri dozivljaj malo, preterao si u jednom trenutku

Verujem da je covek dobio dovoljno informacija da moze da odluci da li da ide ili ne, a isto tako verujem da nema sanse da se diskusija ne nastavi u pogresnom smeru pa cu da je zakljucam. Ako se ko od urednika ne slaze, neka javi.

Pozdrav

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja