nensy 1263 Napisano Februar 16, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan Vec par dana vristim svima kako hocu da se vooooziiim,te nemam opremu,te hladno mi je,te niko nece.... Prva stavka je bila da mi je bio pokvaren skuter a htela sam da se vozim,pa sam popravila skuter pa onda nemam opremu,pa kupim jaknu i naravno moram da se zalim na nesto sledece-nemam windstoper-e za kolena...naravno ko nece uvek nace razlog,ko hoce uvek nadje nacin Ustala sam i naravno pogledala napolje-ucinilo mi se da nije toliko hladno (samo mi se ucinilo ) Sela sam i pocela da razmisljam gde bih mogla da idem,koga bih mogla da zovem...medjutim resim da ipak odem sama a ostalima da stavim do znanja da sam otisla pa ako neko hoce da mi se pridruzi i tako sam ja oko 13h navukla na sebe ne mnogo-nego previse garderobe (za vreme kakvo je trenutno bilo napolju) i pocela da se spremam za voznju i odredila rutu Nekima sam obecala da cu fotografisati sta sam sve imala na sebi-obecanje cu i ispuniti,fotografije slede u tekstu Ne znam koliko Vam je poznat predeo grada pod imenom KUMODRAZ,ali on se nalazi na 470m nadmorske visine i na najvisoj tacki se pruza prelep pogled ka gradu (ali posto je bilo magle to nisam ni pokusala da fotografisem),a sa druge strane preko "panjeva" se pruza pogled ka Avali-koja je takodje bila u magli ali to izgleda ovako nekako.... Ime "Avala" je orijentalnog porekla i dolazi od arapske reči havala, što znači "lep pogled" ili "vidikovac", odnosno mesto ili objekat koji ima pred sobom dobar vidik i dominira okolinom. Preko panjeva se skracuje put do Avale te sam iz tog razloga preskocila obilazak spomen parka Jajinci (tamo cu kad bude malo toplije ) Moj divni skutercic je fino isao dok nije video tablu koju sam uslikala-onda je znao sta mu sleduje pa se malo rastuzio i usporio (kao detetu kad kazete da negde mora da ide a nije bas presrecno zbog toga-duri se ) Namolim ja mog andjela da krenemo u osvajanje vrha na nadmorskoj visini od 511m Samo sto smo krenuli uzbrdo,na prvom iskljucenju sa desne strane vidim neke momke i pomislim uh cool videce se da sam vozila skut,sad ce oni mene da fotkaju i ja palim dalje...medjutim....momci su se slozili da me fotografisu ali su i trazili da zabeleze avanturistu i adrenalistu kao sto sam ja jer to skoro nisu videli-dakle postoji i video snimak (koji ja nemam),zatim su insistirali da ostanem da njupam cevape i pijem rakiju,ali posto nisam bila raspolozena za cevape a rakiju ne konzumiram pristali su da me puste da nastavim svoje putesestvije samo ako se fotografisem sa njima-naravno da bih nastavila put to sam i uradila -fini momci nema sta Moj andjeo je bio fin i poslusan i nije proklizavao po rizli iako je put bio prekriven potpuno....Stigli smo i do spomenika Sovijetskim veteranima rata - (posvećen Ruskim generalima poginulim u avionskoj nesreći na Avali) i moj andjeo je uzivao u tom pogledu-tu smo uzivali u pogledu koji se nazirao kroz gustu maglu....sto se bas i ne vidi na fotografijama (aparat nije profi) Obradovao se kad je stigao ispred hotela "Avala" misleci da je jedini put sada na dole..... Te smo predahnuli malo kod hotela ali...ubrzo sam ga poterala uzbrdo samo da bih napravila fotografiju za moju dusu...i naravno nov screen saver ipak je on moja najveca ljubav a koliko me je i navozao do sad me nije razocarao <3 Bilo je ljudi-krstili se i rukama i nogama kad su me videli na motoru,na Avali i to na citavih par stepeni u plusu...neki fotografisali,neki me pohvalili,a naravno bilo je i onih koji su rekli da sam totalni FREAK U srednjem veku srpski grad Žrnov, koga su 1442. godine osvojili Turci, je bio na Avali. Njegove ruševine su uklonjene 1934. godine i tu je podignut spomeni Neznanom junaku, autora Ivana Meštrovića. Sad sam resila stvarno da obradujem mog andjela i krenuli smo da se spustamo....posle svega par stotinak metara zastali smo u razmisljanju da li da se penjem na toranj,ali shvativsi da je mnogooooo velika magla i da se verovatno nista nece videti odustali smo od toga....i fotografisali toranj sa parkinga Na Avali se nalazio i TV toranj visok 205 metara, sagradjen 1965. godine, a uništen za vreme NATO agresije 1999. godine. Na istom mestu gde se nalazio stari toranj sada se nalazi ovaj.... Kad sam se spustila sa Avale,kod hotela "1000 Ruza" pozdravila sam saobracajce koji su se krstili narafski kad su me videli i upitali me da li sam normalna...rekla sam da nisam nista normalnija od njih i nastavila dalje preko resnika i vidikovca....sledeca destinacija je skretanjem na desno ka... kosutnjaku naravno U sumi je bilo porpilicno hladno te sam samo na brzaka uslikala vodotoranj i pozurila ka sledecoj-jos hladnijoj destinaciji Zavrsila sam naravno na Adi ciganliji jer ona tu nekako usput a bilo je i lepo obrnuti jedan krug oko 90% zaledjenog jezera... Manje ljudi nego na avali i kosutnjaku ali svakako gledaju nesvakidasnju pojavu da neka "lujka" se voza iz ljubavi po ovakvoj zimoci...neki su dovikivali CITIRAM: ----sacekaj leto bem te ludu.... izvinjavam se na izrazavanju ali tako je bilo Kad sam krenula pomislila sam da je moj tour de belgrade zavrsen kuliranjem na klupici kod kule Nebojse.... Kula je dobila naziv negacijom glagola bojati se, što bi značilo da se kula ne boji ni jednog neprijatelja i da je neosvojiva Tu je i jedan spomenik na 25. Maju koji sam htela da Vam pokazem...Spomenik braniocima Beograda Autor je Konja Milunovic, napravljen od bronze i kamena, visine 3,50 m. Podignut je 1988. god na obali Dunava kod SC Милаn Gale Muskatirovic Na spomeniku su u bronzi upisane reči majora Gavrilovica: "Tacno u tri casa neprijatelj se ima razbiti vasim silnim jurisem, razneti vasim bombama i bajonetima. Obraz Beograda, nase prestonice, mora biti svetao. Vojnici, junaci, Vrhovna komanda je izbrisala nas puk iz svog brojnog stanja. Nas puk je zrtvovan za Kralja i otadzbinu. Vi nemate vise da se brinete za vase zivote koji vise ne postoje. Zato, napred u slavu! Ziveo Kralj! Ziveo Beograd"! Posle par sati voznje bio je rad malo i da se ugrejemo pa smo svratili na caj kod naseg druga forumasa MIJE u kafe OLE na 25. Maju,iako su Sinke i Uros TA bili "spreceni" da dodju ja sam uzivala MMMMMMMMMmmmmm hvala na ukusnom caju i divnom druzenju...ali moj zivot je ispreplitan i nista nije striktno planirano,primam poziv od druga forumasa Srdjan73 i dobijam pitanje : MALA JESI LI ZA VOZNJU...ja kao iz topa odgovaram da i pada dogovor da se nadjemo na karaburmi u cuvenoj Laboratoriji Tamo sam skuvala kaficu,okrepila se jos malo i krenula da se vozim sa doticnim,vec pomenutim Srkijem....Pizdela prvo jer nije hteo da me vozi na svom motoru vec sam morala da nastavim voznju na skuteru...na pola puta moje mrgodjenje i gundjanje je upalilo i narafski pobedilo....Skuter je na dalje ostao parkiran na Vozdovcu a ja sam nastavila putesetvije Otisli smo do MK SANDZAME na predobre palacinke sa dzemom mmmmmmmmmm...a onda smo dobili i dojavu da se krcka gulas u moto krcmi Balansero....fotografisali smo par zanimljivih stvarcica u SANDZAME ...npr PREDOBAR grafit ili crtez ili sta vec na plafonu,trz okacenog u kompletu za plafon i kacige od kojih su napravljene lampe I odatle smo otisli do Balansera gde sam dva puta bila pobedjena u pikadu,koji vise nikad necu da igram sa doticnom osobom koja me je vozila...dakle cuvajte se ovog coveka ako ga vidite blizu aparata za pikado...em lomi strelice,em pobedjuje sa 0 na skoru... Napokon smo stigli i do poslednje destinacije moto krcma Balansero na ustanickoj gde smo se ugrejali,igrali,smejali,saznali neke reci koje se drugacije koriste kod nas i na jugu Srbije Ali tu su bili i nasi veseli drugari ..... Doduse neki se nisu dobro osecali ali su nam se ipak pridruzili i mnogo ih volem zbog toga... Nadalina i Popsy Toliko od mene za danas.....naknadno cu staviti fotografiju garderobe koje sam imala na sebi i mojih "modernih" windstoper-a 32 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Februar 16, 2011 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan WOW, e to se zove tura! A i birtije su prave... Mogu misliti da ti čoek da neku enduro zverku gde bi je sve obrula Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Februar 16, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan WOW, e to se zove tura! A i birtije su prave... Mogu misliti da ti čoek da neku enduro zverku gde bi je sve obrula HVALA nikakooooooooooooo....ja ni sama ne pomisljam na to....cu da placem kao dete kad mu uzmu igracku :D:D jednog dana bice i toga...u svakom slucaju moram da pohvalim mog sivog andjela koji ima 49ccm,4T motor...jeste ledj uzbrdo,ali je zato prezahvalan za voznju... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Februar 16, 2011 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan E vala bas,da vozis nesto vece,ti bi stvarno znala to da iskoristis i proputujes i uzivas,a ne kao neki (ME) da se provozas 500m od kuce do kuma u kafic i nazad kuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Februar 16, 2011 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Bravo mala, lepo si ovo sve napisala ... svaka ti cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 16, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da te pohvalim, vrlo lepo i sadrzajno napisano, stvarno je bilo lepo za procitati Svaka cast skuterasice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Februar 16, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna voznjica i vrlo lepo sto je konacno neko pomenuo i malo istorije u BG a ne samo krcme Msm, nista ne fali kafanama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Februar 16, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo nema sta kako bi ti legao jedan dominator npr.. nisi ni svesna No sto bi reklo nase Popseto.. nije vazno sta vozis dok god ti je kez oko glave.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 16, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan VANDERFUL! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4192 Napisano Februar 16, 2011 Nemanja Stojanović, 1413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Prošo sam pored svih ovih spomenika milion puta, i znam o njima nešto malo manje nego što si napisala. Znam da nije pohvalno znanje, nego, tedoh reći, nikad mi nisu delovali zanimljivije nego u putopisu. Jednostavno sam hendikepiran da posmatram svoj grad ko turista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 16, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Lepo putovanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 16, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Cista petica za prvi putopis! Nadam se da ce ih biti jos puno! Kuliranje = sedenje na klupi kod kule. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HULK@KG 65 Napisano Februar 16, 2011 U prolazu, 89 postova Lokacija: Prva prestonica moderne Srbije Motocikl: 90 jahre Prijavi odgovor kao problematičan Like it. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano Februar 16, 2011 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bravo lepojko! Ko ima srce, granice ne postoje . Jako lep krug oko i po Beogradu, svi vrlo često samo prođemo pored ovih silnih znamenitosti i nikad da nađemo vremena da malo uživamo pored njih. Samo nastavi sa putopisima, svaki je zlata vredan bio on od 1000+ kilometara ili ovako mali kilometražom ali pun humora i lepih detalja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 16, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Lijep pocetak - samo nastavi! Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8593 Napisano Februar 16, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3203 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Znači ti si juče bila na Lekinom sa Srđanom. Mrleta i ja smo zastali sa belim Puntom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4924 Napisano Februar 16, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa, sad je meni jasno zašto hoćeš da ubaciš 125-icu u Agility - da možeš na put oko sveta... Ako se ovako vozaš zimi bez opreme, šta će tek biti na leto kad otopli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Februar 16, 2011 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Bravo.......Bravo.........Bravo !!! Pokazala si primerom kako treba ...........bez obzira na temperaturu Za svaku pohvalu.........jos jednom moje iskrene cestitke.... Volim kada neko bez obzira na vremenske uslove upraznjava ono sto voli. Pozdrav........iz Afrike. :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mija 180 Napisano Februar 16, 2011 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: centar Motocikl: Honda Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajan putopis,nego koliko tebi traje dan? BTW mogla bi da uredjujes za televiziju,stvarno lep referat i istorijski potkovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Februar 16, 2011 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tura Nensy. Cestitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Februar 16, 2011 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa, sad je meni jasno zašto hoćeš da ubaciš 125-icu u Agility - da možeš na put oko sveta... Ako se ovako vozaš zimi bez opreme, šta će tek biti na leto kad otopli... pa onda ce ici na more sa "sivim andjelom" a ko zna mozda krene i na put oko sveta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1947 Napisano Februar 16, 2011 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Osecam da ce ti biti glupo da se vozis kad bude +25 napolju. Svaka cast na volji i zelij! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mootoograf 360 Napisano Februar 16, 2011 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Aranđelovac-Beograd Motocikl: BMW 1200 GSA,BMW R 850R ,Honda PCX 125, Liberty 125,Keeway Logic 125,Tomos APN6 Prijavi odgovor kao problematičan Men' se sviđa sve ovo što si izvozala i uslikala. Bravo -samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavel 72 Napisano Februar 16, 2011 šta bi ovo bilo, 303 postova Lokacija: Borca(skoro pa Bgd) Motocikl: regal raptor Prijavi odgovor kao problematičan evo i od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
michelangelo 113 Napisano Februar 16, 2011 U prolazu, 91 postova Lokacija: svuda po malo... Motocikl: dominantni muzjak 498ccm PD09 Prijavi odgovor kao problematičan mesta vec vidjenja, ali si srocila za desetku! pogotovo sto se tice istorijskih podataka. svaka cast! ako tu budu trebali windstoperi za kolena-javi se. meni sad skupljaju prasinu, motoric mi u kvaru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...