Jump to content

Moto Zajednica

Htedoh da se provozam danas, ali motor nece da se voza - pomoc

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7364 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Ko sto rekoh, izguram danas motor iz garaze i upalim ga, ali nekako sumnjivo mi radi, pustim ga da se ugreje malo i dajem gas a on se sve nekako buni nece da prima gas, i cuje se negde ispod sedista neki cudan zvuk (tak tak tak tak tak....) koji se pre nije nikad cuo, i skinem ja sediste, i levu plastiku ispod sedista i skontam da taj zvuk dolazi iz pumpe za gorivo, lepo ja nju skinem, malo ocistim vodenom smirglom taj mali mehanizam tamo, probam opet i lepo radi, ne cuje se taj zvuk (tak tak tak...)lepo prima gas sve ok, posle sastavim sve lepo probam jedan krug po kraju da vidim dali ce biti nekih promena, i posle 2-3 ulice stanem i osluskujem i cujem opet se cuje taj zvuk iz pumpe, i motor opet pocinje da se gubi, ne prima gas gusi se...

Zna li neko u cemu je fazon?

post-4596-0-85035600-1297004539_thumb.jpg

post-4596-0-67518700-1297004557_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Čest problem sa hondinim pumpama. Može da se popravi.

Pumpa je Mitsubishi, cuo sam da dobar deo motora iz Japana fabricki ima njihove pumpe.

A kako moze da se popravi?

• Integrisan, 9609 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Dokle god su karburatori ispod rezervoara pumpa nije potrebna. Indenticnu sam skinuo sa svog cbr-a... Nema problema u radu, voznji, paljenju motora.

Tak, tak zvuk pumpa daje kada radi na prazno, tj bez goriva,suva. Proveri da li dobija gorivo, ako imas filter ispred nje zameni ga, mozda se prilikom stajanja natalozilo svasta nesto.

Trrrrrrrrr zvuk se cuje prilikom verglanja i to znaci da pumpa puni loncice karburatora, kada je sistem pun gorivom zvuk prestaje i pumpa "drukne" gorivo po potrebi, taj signal dobija od releja koji se nalazi van pumpe. (ne to sto si cistio).

Problem moze da bude i vakuum u rezervoaru, proveri odusak...(Vakum ne dozvoljava da gorivo dodje do pumpe pa ona radi na suvo)

Savet, probaj bez pumpe, na prirodan pad...Ako radi otarasi se tog tupavog dela koji ce te ostaviti na putu kada se naj manje nadas.

Pozdrav Nenad.

ali cuo sam da kada radi tako bez pumpe slobodnim padom onda nemoze da dodje do rezerve vec pocne da se gubi, to jest nemoze da potrosi svo gorivo, uvek ostaje 6-7 litara.

-A meni se taj zvuk trrrrrr cuje i dok motor radi , radi ali se gusi

• Integrisan, 9609 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Pumpa ne treba da radi konstantno... Ili je nesto u karburatorima zapeklo pa pumpa davi motor gorivom ili suprotno tj gorivo ne dolazi do pumpe.

Cbr trosi ceo rezervoar bez pumpe, ne kosta te nista da probas pa i ako ne vuce do kraja vec ostaje litar, dva dobro je, nece vuci sljam iz rezervoara.

Inace ako se ne snadjes pase ti pumpa od mitsubishi colt-a.

A ako ti padne na pamet da je rasturas obrati paznju na crveni dihtung ispod membrane, vrlo, vrlo je tanak i jednom rastavljena pumpa obicno propusta gorivo unazad, tj. pored membrane, kroz spulnu do zadnjeg dela pumpe gde se nalazi relej koji si cistio. On naravno varnici u radu tako da nije pametno da gorivo dodje dotle. (licno iskustvo).

Odstranjivanjem pumpe resavas se velike muke, sada i ako je popravis neces joj verovati i stalno ce te muciti razmisljanje da li ce izdrzati do kuce...Krs jedan bas me je namucila.

Pozdrav Nenad.

• Podržavam 4

-posto rece da pumpa netreba da radi konstantno, neznam dali to ima neke veze ali primetio sam kako dajem gas tako pumpa brze radi, tj ubrzava se to trrrrrkanje

-onda sutra skidam rezervoar i ocisticu ga pa idem dalje, jer motor je super radio pre nekih 3-4 nedelje kad sam ga zadnji put vozio, znaci samo je stajao u garazi, pa verujem da je moguce da je neku prljavstinu sad povukao,

-mada ovako kad pogledam slavina i karburatori su u skoro istoj ravni, neznam koliko bi mogao da povuce goriva bez pumpem, treba probati, mozda bude ok bez pumpe, mada najvise bi voleo da to radi onako kako je to fabricki predvidjeno, nesumnjam u procenu Japanaca :)

lazan alarm, problem resen, izgleda da mi je bila zaglavljena slavina izmedju OFF i ON , posto na VFR-u ima taj malo iskomplikovan sistem preko sajli, i kad je slavina na prekidacu bila na ON, tamo dole na slavini nije kliknulo i ustalo je OFF, al nisam to odma skontao.

Ali svakako hvala na pomoci :takoje:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja