nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ponovo svim citacima i gledacima ! Zima je pocela da ulazi u nase domove pa sam resio da dam malo otpora. toplo vreme i "vruce" slike koje slede su za okrepljenje kako bi smo lakse pregurali winter na ovaj put idem solo, hm, ja i buraz, ( tuareg) ), to je to kolega Brki iz odredjenih razloga nije mogao sa nama, takodje iz tih odredjenih razloga ni ja ni buraz nismo mogli duze da cekamo pa smo se otisnuli. Pretpostavljam da svako od va ima neku zeljenu destinaciju za koju samo ceka pravi trenutak kako bi je odvezao motorom. Za nas dvojicu to je more ( bilo koje ), a taj trenutak je dosao 1.og avgusta 2010.te no nismo se samo digli i otisli.. trebalo je zaraditi kintu... i posle nekog vremena ovde.. bili smo na "ivici" samo sto pre da krenemo kako nam ne bi zarada otisla nekim drugim tokovima. posao se zavrsio i mi odmah to vece vadimo karte i vecamo. vodjeni logikom i "zdravim" razumom biramo CG i to da napravimo neku vrstu kruga i da vidimo sto se moze vise. desetak dana je ostalo do polaska a mi smo imali da obavimo esencijalne stvari kako bi bili uopste u stanju uraditi ono sto smo planirali. palimo za KV. nalazimo Bogija Argonca u Jarcujaku koji odmah leze na posao. neki njegovi radovi... rucicakoja je pukla u korenu pri preturanju na stranu na benzinskoj pumpi je uspesno zavarena. ( izvinite na malo nejasnoj slici ) zatim je i moja popravljena. ovako izgleda posle loma na 3 meste i posle drugog puta kod Gogija. pase lepo, ali Bogi je malo podigao standard. sad je jedna crvena za nas dvojicu. mislim da ni opet nije bio skup jer je kod buraza poradio vise. u svakom slucaju to je zavrseno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan prednja guma je izdrzala Sarajevo, sad vec mora da se menja i cikica je bio ljubazan da pridrzi motor. evo boje koju svi volite :D dve prednje na motoru ? - prvu odozgo sam dobio od drugara Glodja iz KV-a. ali nisam mogao da je namontiram jer je malo ostecena i nije se mogla naduvati. bice za sledecu sezonu samo da ubacim unutarnju. ( Hvala Glodjo ) sezona 2 tocka u jeku i u Studenicu dolazi biciklistkinja iz Ceshke. a ovako vec moze da se ide. ova ide negde na tavan. sledeci dan isprobavamo satore koje smo pozajmili od drugara. do sada nam je svaki izgledao ovako... da se ne bi desilo da nam zapne pri njihovom podizanju, a npr. kisa samo sto ne pocne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan kroz koji dan ispada raspored ovakav... ide na svadbu a sutra rano ujutru polazimo na put ! na dan svadbe cujemo se sa Kochom iz Podgorice. ko je citao Sarajevo seice se. javljamo mu da dolazimo i da ce mo se javiti. takodje se javljamo i jednom FB prijatelju iz Trebinja da se vidimo negde na putu. plan je da sto vise kampujemo i posecujemo pekare sta je tu je, ja i burazer Igor palimo motorom za Aleksandrovac po mladu. a posto je mlada sad udata, mozemo samo da "zevamo" okolo pusti brigu na veselje ! preko noci se javljaju i Kocha i Stivi iz Trebinja i kazu da nas ocekuju. rano smo djipili i odmah ka motorima, kao da proslo vece nije imalo nikakvog uticaja na nas. posle doterivanja motora i kupovine nekih manjih sitnica nama ostaje po 150 E u dzepu. dajemo caletu da nas slika, pozdravljamo se i krecemo vec jednom ! :o 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan vec posle nekog kilometra problem ! osecam da imam previse tezine previsoko na motoru i da on voza mene a ne ja njega. prebacujem, premestam i sve je mnogo bolje. planiramo danas da stignemo do ispred Podgorice gde ce mo i kampovati, ali idemo putevima koje ce te videti, tako da nije imalo vremena za zajeb mnogo produzujemo neki kilometar sa rute da bi smo sipali gorivdzu. tako posecujemo Ivanjicu. decko desno, koji radi na pumpi se izgubio kad sam mu rekao da idemo na more. : " Ma zajebavas me, zajebavas me, stvarno idete ? " - ma stvarno ! :D od Ivanjice se vracamo zadatoj putanji, krecemo juzno prema Golijskim vrhovima. prolazimo i pored Rimskog mosta iz XV veka. sledi extra put za voznju, uzivamo i samo picimo ;D sve dok nismo sreli bakutu. odgovor na nase pitanje gde dalje, dobijamo u siframa i pokretima ruku. ja sam mislio da ce "tuarega da isprebija. :D saznajemo kljucno, pogresili smo put ! vracaj se nazad i to ko zna koliko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan i vracaj se i vracaj se, kad eto table. mislim da se vratili preko 10 km.. skrecemo desno, ali ja zastajem i vracam se, video sam kampere, sigurno oni nesto znaju ako mi ne. tu upoznajemo Zdravka i negovu suprugu. inace Zdravko je bivsi oficir, alpinista avanturista i nudista ( i to 30 godina :o ) ko ce znati put ako ne on ? ispostavlja se da je bio na svim planinskim vrhovima Balkana pa i sire, to je nas covek :D sve nam je lepo objasnio, gde da skrenemo i koliko ima da idemo i mi osvezeni informacijama se pozdravljamo i guramo uz planinu. put je makadam nekoliko kilometara, ali nije toliko strasan. prelazili smo preko desetina mostica i kamenih ograda sa sinama. izgleda da je ovo nekada bio prometan put. ali kao i svi te vrste brzo se zaborave i priroda ih proguta, pa kao da i nisu postojali... krovovi presvuceni kamenim plocama. kako sam cuo pricu, tu pada jak grad i samo kamen izdrzava i odoleva iz godine u godinu. kao sto sam rekao, alfalt ubrzo stize. uzivamo u usponu, to je bitno. jezerce je tu posle vecih kisa, nama je bitno da smo mi kod jedne tacke koja nam je marker od iskusnog Zdravka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan Duga poljna, to je sledeca destinacija. bi trebala da bude, kad ja gledam u fotoaparat a ne u ono sta slikam. opet ignorisemo znakove. lepo nam je Zdravko pricao, levo je za Bele Vode a desno za Golijsku reku i Dugu poljanu. kasnije nam to doslo u glavu. malo stila.. a mi samo vozimo jer nigde nikog da se pita, a karte nisu toliko detaljne. ovde smo saznali da smo omasili, opet. pa i nismo se iznenadili. nego ne gubimo vreme i vracamo se koliko je potrebno. u blizini je i manastir Gradac kako sam kasnije saznao i video koliko smo pogresili. vracamo se do skretanja koje smo omasili, treba nam lep put da nadoknadimo vreme i dobijamo ga i to jedan od najlepsih koji sam vozio i to u kakvoj vukoj....ni. kao fatamorgana :o 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan Golijska reka, barem tako mislim. koliko znam i pretpostavljam, ovde su igrani turniri na nivou Olimpijade za ljude koji ovde zive. trbalo bi ovo da bude neka vrsta odmaralista sa stazom ? i onda krece "sex". od najboljeg puta koji smo vozili stizemo i do najgoreg. cist belutak ! moji amorti tvrdi do zuba, a Milosevi prednji bez grama ulja. put je pred nama ( nadam se pravi ) i idemo da ga predjemo. bilo bi i nekako podnosljivo da nije temperatura daleko presla 35 stepeni i da nismo morali preko pola sata da vozimo u prvoj brzini. ventilatore na mom bajku sam prevezao posto mi se ne ne pale niti znam koja je temperatura motora, ukljuceni su vec odavno :o :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan moze video, ... moze :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Februar 2, 2011 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nordi...Sve pohvale za volju i entuzijazam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan bilo je tu na raskrsnici na kocku gde dalje. isli smo desno i stigli na jedan prevoj. mislim da se neko od forumasa vozikao ovuda.. ? odmorili smo dusu i motore. uzivali smo u divnom pogledu koji puca u nedogled. buraz mi se podsmeva na ogibljenje uglavnom ispricali smo se. pocinje lagano spustanje. u daljini se nazire kamion koji se utovara drvima. momci koji rade tu sire se polugoli :D verovatno su mislili da prvi put vidimo drvo :D pitaju naravno za p***e, kazu, "gde su vam" ? hm, diskutabilno je to na ovoj vrsti putovanja. uz smesak ih pozdravljamo i nastavljamo svojim putem. koji nas vodi do ivice. i preko.... u sustini, put je ok, samo treba paziti i ne ulaziti u kanale koje je voda iskopala. ruzan je osecaj gubiti ravnotezu u njima ;D ;D ;D traktorista nam umace sporednim putem. kad god se ima prilike za zaobilazak mi zaobilazimo. resili smo da se prvo kupamo u moru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Doco Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan ruina, odlicna za kanter ;D ;D ;D salim se ! proplanci, livade a ovaca nigde dolazimo do puta Duga poljana - Sjenica. dok smo se spustali, prilikom prolaska pored jednog dzipa prednji tocak mi digne kamen velicine pesnice i katapultira ga pored dzipa. krajickom oka nazirem belu kapu u vozilu. ops ! tu stajemo, a iza nas staje i dzip. hm, brze vadimo kartu i pitamo za smer. trebamo da stignemo do seoceta pod nazivom Karajukica Bunari putem koji vodi preko Pestera. dekica iz vozila (sa belom kapicom ) zna svako skretanje i nabraja kao racunar. pamtimo prva dva a za ostalo ce mo da vidimo kad do tamo dodjemo. vozimo malo prema N. Pazaru i na najuzem i najnepreglednijem delu pretice nas vehabija ( velika crna brada i obrijana glava ). naravno usporavamo da nam ne napravi neko sr**e. ubrzo dolazimo do mesta koje nam je dekica objasnio. ima ljudi i laganica prolazimo. cekaju nas putevi kao iz bajke. jos smo na asfaltu, ali ne zadugo. trenutno samo zaobilazimo krave i njihov izmet ( ne bih da mi se zalepi za tocak i razbaca po celom motoru ) :D lep put, bez rupa... ali eto ga i iznenadjenje i prasina, mnogo prasine. u stvari to je nocna mora. uvek smo mi sustizali automobile i uvek smo morali voziti neko vreme kao "pozadinci". haos ! nista se ne vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan bilo je kao na ringispilu, cas gore, cas dole. i stvarno je bilo zeznuto prelaziti iz jedne u drugu traku. a ja i tuareg se opustili i raspleli po gasu. tu smo negde preticali jednu kolonu od nekoliko automobila. ja sam izgleda malo zakasnio i sacekao me je lisiji deo za preticanje. naleteo sam na cisto rastresito kamenje. motor se trza kao divlji pastuv. brzina je bila oko 70 na sat. sa leve strane jarak, tik sa desne auto a podamnom teren sa Dakar relija. malo je falilo da napravim brazdu kacigom. raskrsnica, stajemo i izgleda da ce mo morati da sacekamo tu kolonu koju smo pretekli da bi smo ih pitali za smer. ( cim izvadimo kartu ljudi staju :D i spremni su da pomognu ) ( buraz kaze da je zena u kombiju imala 10 kila zlata na sebi :o :o :o ) da se zna da smo bili tu :D bilo je nekih lepih pravaca tu i odlucih da vidim za sta je Gilera sposobna :D Pester highway malo drhte ruke i noge sve ok. cekam burazera. prolazimo kroz mala naseljena mesta od po nekoliko kuca. zivot kao da je stao. [ftp][/ftp] 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan mislim, sta reci ... odjednom, ne znam ni sam kako, stvorismo se u Mongoliji. konjanika smo videli iz daljine i meni i tuaregu se ucinilo da vodi prase za sobom i jednog dzukca. stvarno je tako izgledalo. usi samo lete gore-dole. kad smo se priblizili covek se sklonio pored puta ( verovatno se konj plasi vozila ). ono sto smo mislili da je prase je u stvari dzukac, oni su pobegli na drugu stranu a mi dobili uputstva gde dalje. ulazimo u sledece seoce. primecujemo da je sve vise muslimanskih naselja. tu opet stajemo i pitamo. s osmehom se setim te scene kad je gospodin prisao tuaregu i poceo da pipka upravljac izgovarajuci : " Alaaa sto ti dobar ovaj motoooor ". ali dobri ljudi i ko je na vidiku brzo se okupi oko motora. beo konj. naselja se nizu a horizont nam se otvara. na trenutke osetimo asfalt, ali to je samo na nekoliko stotina metara i manje. kad naletimo na raskrsce i ako nema niko da se pita smer, mi idemo onim putem koji izgleda korisceniji ( prometniji ). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan sa "drifta" direktno na " power slide " ili obrnuto, kako god zelite. meni je bitno samo da se " okrece " molim vas,,, meni 5 litara ;D ;D ;D ovakvih objekata je svuda. trebalo je da bude nesto, a ono postalo hlad za stoku na vrelom letnjem suncu. opet uzivamo u blagodetima asfalta. iza svakog brda ocekujemo da vidimo grad Tutin. kad nam je pogled zaklonjen oslanjamo se na navigaciju oblacima. :D mrlje od ulja ! na pravom smo mestu. Tutin je sve vece trgovacko mesto. kamioni koji ispustaju svasta - cesta pojava. trazimo nesto da pojedemo na ulazu u grad. svi nas upucuju na neku pekaru u strmoj ulicici u kojoj je svaka zgrada u izgradnji. razmisljamo, ma zaj*** kako da izadjemo ako ne moze dalje. ;D ;D ;D nista od toga produzavamo u grad. ni traga od pekare ili mi nismo mogli da nadjemo nista slicno ali cisto sumnjam. utisak o Tutinu : mnogo se zivot vrti oko novca. svi trguju, svi muljaju nesto. devojkama u ocima vidim $$$, zao mi je ali tako sam vidjenje ja dobio. nista od ovoga, gladni smo, vec je pola dva a ima jos dosta da se izvoza. idemo ka granici i Rozaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan cista formalnost. : " Gde ? " - CG. :D stajemo izmedju u dve granicne kontrole. mora nesto da se klopa, podmazu lanci po 2-3x. prasina je kao krpelj. takodje se javljamo kuci po isto 2-3x. samo da nasi ne brinu. tad smo imali mali zastoj u javljanju i odmah propusteni pozivi i poruke. nesvesno, razmaci izmedju javljanja nam se povecavaju. jednostavno se zanesemo. dok cepamo pljesku oni cekaju. makar su malo u hladu. dobijamo informacije od trgovca u vezi puta, granice. kaze da kod njega mnogi jedu ! kaze da se pazimo na putu, da je guzva i da ima pospanih vozaca. uzak put. primamo sve sa rezervom jer mi ne idemo niz Moracu vec preko Andrijevice i planinskih visova Komova !!! sve na svom mestu, krecemo dalje. na Crnogorskoj strani im zapadamo za oko. ;D izgleda da je i carinik blizanac, hahahaahaaaa. malo smo " caskali". tipa "ko je stariji" ;D ;D ;D i " jeste li se tukli kao klinci ?" ;D ;D ;D a + ja i tuareg zavrsavamo ekonomski, smer - spoljnotrgovinsko poslovanje i carinski menadzment sad mozemo da preteramo tamo pola zoo vrta i nece se buniti :D odmah u CG, kad oni tamo rade :o ohoo ho ! gazimo prema Rozaju. po koji oblak je tu samo da nas podseti na planine s kojima su u jedinstvu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan koji "shit" !!! najsigurnije nama u tunelu. zajebi ! totalno je drugaciji osecaj voziti kad nema ograde. hvata neka jeza. e sad ne znam koliki je ponor sa druge strane, taj deo sam preskocio. vozio sam sto vise uz belu pa nesto i nisam zapazio :o :o :o ovako je vec bolje. makar nam tuneli ne manjkaju, svih oblika i duzina... ali od ovoga se jezim i dan danasnji. :o pap, eto Rozaje. tankamo gorivdzu, mislim da je bezolovni. retko gde imaju super u CG. Bezolovni trosi do 4 l dok super oko 3.7 - 3.8 l prvi bez kabine koje vidjamo taj dan. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan cakum - pakum kao tuaregov sator :D tempo mezzo piano zanimljivo zanimljivo... ( za svaleraciju ) vikao sam tuaregu " ne ulazi unutra " !!! gledao sam na "NatGeo" koliko su opasni pozari u tunelima. ovo je bio samo dim, bez vatre. fiju ! dobro poznate " Lokve ". proroda - zelenilo, doduse " skromno " za sada. naziremo Berane. postaje dosadna magistrala. bili neki pravci, stvarno ne znam sta da radim sa 75 km/h. pitamo se da li ce mo tamo proci ?.... prizor pred Andrijevicu. U Andrijevici skoro da i nema "Albanezija", tako kazu oni koje smo pitali. a dok smo gledali kartu nekih 15 dana pre, pitali smo se da li smemo tuda... chill out mi idemo desno ovde. Andrijevica je nekih 2-3 km odavde. no prob, videli smo je sa puta ide desno, vodi preko Komova i koji, hah, pocinje da odusevljava ! :D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan odmah smo uleteli u "stiskavac". cale nas upozoravao na usku " Morachu ". h ! ovo je nesto malo drugacije. ima nesto ludog u ovim krivinama. srecom toga nema u lokalnim vozacima. desavalo se da ustajemo sa sedista i da se osvrcemo ne bi smo li videli dolazi li neko odozgo. a krivine ulaze u dvoriste... ko zna da vozi po piljevini ? :D zemljiste je maksimalno iskorisceno. sa svakih strana je ili livada... ili kuca. ili su trvdi oko zemlje kao ovi iz mojeg sela tamo kod one bele tacke smo bili pre 5 minuta. lagano idemo sve vise i vise. u usima pucketa zbog promene pritiska. uglavnom vozaci Golfova misle da mogu da pariraju. ;D ;D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan ovo ja zovem ladovinom. 8) za put preko Andrijevice smo se odlucili koliko zbog toga sto smo bili orni da istrazujemo toliko i zbog toga sto smo ( igrom slucaja ) videli slike jednog bracnog para koji su na motorima iz Argentine obisli svet sve do Australije. njihove slike ovih predela su fantasticne. morali smo i mi to da dozivimo. neko bi rekao cudoviste, neko neman... ipak, to je krava u begu. dok sam se ja hvatao fotoaparata, njih nekoliko je polizalo tuarega i nestalo glavom bez obzira, kao da nikad nisu ni bile tu. malo smeca po strani, nista cudno ali samo da steknete uvid u to kolika je ovo strancuga. tu je pored puta bila i cesma sa ledenom vodom. odmarajuci malo masine staje auto i mi upoznajemo drugog penzionisanog oficira u jednom danu. od svakog cujemo neso korisno prelazimo prevoj na 1573 mnv. u mestu Treshnjevik. A pogled ne mozemo da odvojimo od Komova i njihovih 2487 m. ocarani smo bili. jednog dana idemo ravno na njih ! Spustajuci se dalje prema Kraljskim Barama srecemo grupu motorista sasvim iznenadno. oni jedu put, bukvalno dva GS 1200 ili 1150 ( jbg sad ), jedna Afrika ( zelena ) i beli KTM 990 Adventure. stigli smo samo da mahnemo jedni drugima i to rukama u vis jer nije bilo mesta pruzati ruku pored motora. u svakom slucaju lep prizor i saznanje da i jos neko danas guli ove krivine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan ne idemo prema Kolasinu vec kod mesta Matesevo skrecemo levo prema Podgorici. jos ne znam gde je bilo to skretanje putevi "dusu dali". malo smo vozili brze nego inace kako bi stigli pre mraka do Podgorice. e sad, vozimo neko vreme uz Taru prema njenom izvoristu. meni je vise licilo na potok ( tad nismo znali da je to Tara ;D ). nije "Opasnica " kako sam ja mislio vec Opasanica. :) "moze li ovuda za Podgoricu !!? " -svi potvrdno klimaju glavom. ljudi, ovaj deo je prepun krivina ! ovakvim krajom sam oduvek zeleo da vozim, kuce od kamena... zatim smo dugo dugo vozili ovim puticem prateci auto ispred nas. onaj u autu je video da smo malo naprzeni pa je i on ganjao. tuareg mu se kao krpelj zalepio za rep. nismo znali da je put dvosmeran :o :D u jednoj krivini izlece auto iz suprotnog smera, auto ispred nas koci i tuareg se kao munja nebeska zavlaci pored njega. srecom je imalo mesta jer nije mogao da zakoci i da nije bio toliko uplasen mogao je da barem mahne kroz prozor ovima u autu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan pogled na zeleznicki most preuge Beograd - Bar preko Male Rijeke. tuareg drzi siguricu od 50 m. eto stigli smo i do magistralnog puta prema Podgorici. a onaj ringispil kroz krivine nikad necu zaboraviti, mislim da ni tuareg nece... ;D kad se pomesaju testerol i prasina sa Pestera, ovako to izgleda. krecemo put Podgorice. izgleda da necemo spavati ispred Podgorice kako smo mislili vec se javljamo Kochi da se nadjemo u gradu i idemo kod njega. nalazimo se sa Kochom i on nas kolima vodi do njegove kuce u kojoj trenutno zivi. prolazimo pored dzamije i ja i tuareg se samo pogledasmo idemo dalje kroz lavirint kuca... parkiramo se pored Hamera H2 :o znaci docekani smo kao carevi. tusiranje jeli i pili i nadoknadili snagu izgubljenu u toku dana. Kocha je legenda kad vam kazem. kasnije je kod njega dosao njegov prijatelj i mehanicar Bandic. posle razgovora gde idemo i koliko vremena imamo njima dvojici smo zagolicali mastu. nije mi dugo trebalo da pomenem Albaniju. za minut je dogovor pao. nas dvojica i Bandic tamo nikad nismo bili i jedva smo cekali da svane dan kako bi smo krenuli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan kod Koche to vece na zalost nismo mogli penociti jer je kuca bila puna. kazem trenutno zivi tu, njegovu kucu ako se ne varam od 2 500 m2 izdaje, kod Bandica takodje nije imalo mesta. da nam ne bi Kocha placao hotel ( sto je i hteo da uradi ) mi smo ugrabili da kampujemo u Bandicevom dvoristu pored motora koje popravlja. jupi, extra. oko ponoci odlazimo na spavanje. kod Koche kuci nista nisam slikao, bilo mi to nesto nepristojno da radim. ovo je Bandicu prvenstveno zanimanje. ( mislim da je masina od 250 ccm i kako on kaze moze preko milion km da izgura ) :o vracanje u zivot starih BMW-a i ostalih muzejskih primeraka. razapinjemo satore i spavanjac. mnogo je toplije preko noci nego kod nas u Studenici. za tili sekund smo u snovima. budimo se i prvi pogled nam pada na Kochin Intruder 1800 koji je tu na zameni sajle. nikog jos ne budimo, izgleda da smo se prvi probudili. rasklapanje za 2 sekunde ali sklapanje malo teze ide. ;D na prodaju konacno se budi Bandic, sredjujemo tu sajlu zajedno ali Intrudera ostavljamo. Kocha levo i Bandic desno, sa nama, naoruzani do zuba krecemo na nove granice i nove avanture. Kocha kaze da je malo zeznuto za nase tablice. ne ulazimo mnogo u Albaniju, samo oko Skadarskog jezera ali tu kao zive muslimanski Albanci koji su malo " nervozniji ". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan Bandic sipa gorivo svima nama meni je do duse sipao 9 umesto, nemam pojma , 8 litara. ;D ;D ;D niko ne pusi,fiju, brisemo visak nekim sundjerom i nastavljamo prema Tuziju i granicnom prelazu. vinograda mali milion :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nordi 362 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Studenica Motocikl: Gilera Nordwest 600 FB 93' Prijavi odgovor kao problematičan prolazimo pored "mochvare ". tj. Skadarskog jezera - njegove prve naznake. ukoliko vas ne vidi malo sutra ce te ga preteci. Srecom gosn' nas propusta. ovo je vec nesto. uzgred nasi ne znaju gde smo se sad uputili. dobro nismo ni mi bas znali ali oni ce saznati tek kad se budemo vratili kuci. ovako bi previse brinuli. Zona kufitare.... :o da li se to tuareg preznojio od straha ili vrelog letnjeg sunca ili i jednog i drugog ? ;D ;D ;D prvi prizori su unistenje ... i spomenici njihovim borcima. vecinom je ovako. nikako ! srecom ja imam goviva i vise nego sto je potrebno, makar o tome ne brinem. nesto kao prave. pocetni utisak je nekako ovakav. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...