MaRRe 984 Napisano Mart 17, 2011 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Lep projekat Svaka čast Ako nije problem napiši samo posle nekog vremena koliko se troše valjčići u j.costa variatoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4916 Napisano Mart 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Za potrošnost J. Costa varijatora su vrlo merodavne naše kolege Sasha i HOGAR STRASNI Oni ih imaju na svojim Kymco Xciting-ima i mogu više o tome da pišu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Mart 18, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Uz veliko postovanje truda oko svega ostalog, meni se najvise svideo ovaj detalj napred i to mu je dalo takav "smek" da je to fantasticno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Mart 18, 2011 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan i meni takodje... al i sve ostalo je cista perverzija.... danas sam ga video i cuo uzivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Mart 19, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Za potrošnost J. Costa varijatora su vrlo merodavne naše kolege Sasha i HOGAR STRASNI Oni ih imaju na svojim Kymco Xciting-ima i mogu više o tome da pišu... ajd malo objasnjenje u vezi ti varijatorom,ako nije problem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4916 Napisano Mart 19, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem druže moj ali 'ajde da se prebacimo u temu o J. Costa varijatorima koju sam otvorio u Caffe-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Mart 20, 2011 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Uff evo ukljucih se posle duge pauze zbog d.kanja oko prodaje i kupovine auta. Lepo odradjen projekat! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Mart 21, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan BRUKA!!! Svaka ti cast Alexa! Prelep je i sva resenja su originalna. Sretno druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4916 Napisano Mart 28, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna informacija posle duže vremena... Uz svu moju želju i sav trud majstor Ištvana, zvuk na Dragon auspuhu nismo doveli na nivo koji bi bio po mojoj volji...Naime za moj ukus ostaje ipak preglasan tako da sam vratio fabrički auspuh do daljnjeg...Imam neke ideje oko njegove modifikacije po pitanju izgleda i ugla pod kojim stoji. To ću već videti sa Ištvanom. Jedna od opcija je da potražim izduv od Bev 500 ili Nexusa 500. Dakle drage kolege ako je neko raspoložen za glanc nov Dragon izduv sa duplom oplatom, dva DB kilera i dve šelne, neka se javi dobiće ga u pola cene... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Mart 28, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam imao priliku da vidim uzivo Atlantika...izgleda bas kao na fotkama - fenomenalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2024 Napisano Mart 28, 2011 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A sto nisi probao kod Roberta, rekao bih da je vicniji oko toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4916 Napisano Mart 28, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Robert je radio sa Ištvanom pa je počeo sam da radi. Mislim da su vrhunski majstori i istog ranga... Nešto nisam siguran da bi se Robert cimao oko Ištvanovog izduva...Kao što rekoh zvuk je sada vrlo atraktivan ali jednstavno - ja bih tišu varijantu. A to očigledno ne može sa sportskim izduvom bez obzira na DB kilere i ostale zajebancije. Radi se o sledećem: Kada radi na leru zvuk je približan fabričkom ali lepši ali kako se daje više gasa on je sve bučniji dok fabrički izduv to amortizuje. Najveća je razlika prilikom naglog davanja gasa sa 2 -3 K obrtaja. Tada je otvoreni izduv mnogo glasniji. Za duže ture veruj mi razlika je značajna. Bar meni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2024 Napisano Mart 28, 2011 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, otvoren i nije za duza putovanja, posebno ako imas suvozacicu. Po gradu ume da valja, ali sigurno dosadi na duze. Ja sam na leonardu nekoliko puta otvarao onaj fabricki i stalno mucio muku. Pravo resenje je skupo. Leo Vince ili Giannelli. Ta dva sam imao priliku da vozim. Prvi na Burgmanu, drugi na Tmaxu i to je prava stvar. Na T maxu je bio komplet sa izduvnom granom i bio je bas prijatan za slusanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4916 Napisano Mart 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nova epizoda "Operacije Atlantic" - J. Costa varijator je stigao! Danas preuzet i naravno odmah montiran. Primetna je razlika u startu i međuubrzanjima. Sada Atlantic "čupa armaturu iz temelja"... Krajnja brzina je povećana za nepunih 10 km ali to mi nije ni bitno, dobio sam ono što sam hteo! Dakle, utisak je vrlo pozitivan! Jedna fotka za vreme ugradnje... Ako Bog da u petak bi trebao da pogledam jedan auspuh od Beverly 500 i ako ga pazarim odmah u Adu kod Ištvana da se montira. Ako bude tako - sledi izveštaj... Pozdrav svima!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOKYO 5 Napisano April 10, 2011 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd NBGD Prijavi odgovor kao problematičan Pregledao sam celu temu.., svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zvezdarac 5 Napisano April 10, 2011 U prolazu, 12 postova Lokacija: zvezdara Motocikl: Aprilia Scarabeo 250ie & Gilera Stalker Prijavi odgovor kao problematičan Uživao sam čitajući i samo mogu da kažem: ALAL VERA, ALAL VERA !!! :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
copears 3 Napisano April 12, 2011 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Prijavi odgovor kao problematičan Do sada nevidjeni napor i trud da se skuter dovede od nule do stanja savrsenosti, ovo zasluzuje svaki moguci respekt, bravo care Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano April 18, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore!!! Ko lutkica je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4916 Napisano Jul 29, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Drage koleZe, nisam se oglašavao jedno vreme po pitanju sređivanja moje zveri. Zadnjih dana je bilo nekih zahvata na motoru pa rekoh da podelim to sa vama kao i ukupne utiske posle 10 000 km od glavnog sređivanja. Dakle o auspuhu sam pisao naširoko i samo ću napisati da je konačno rešenje za Atlantica auspuh od Beverly 500 na kom je Ištvan prepravio nosače i ulaz u top sa izduvne grane a bočna lajsna od topa je presvučena karbonom. Meni se mnogo više sviđa nego original auspuh a i lepo se čuje i radi "za sve pare"... Pre neki dan sam konačno uradio kompletan prenos. Posle neslavne epizode sa J Costom, bio sam primoran da kupim polovan varijator od Beverly 500, zajedno sa remenicom, platnom i bolcnom. Poslužio je svrsi ali je motor bio nešto kilaviji. Konačno zamenjeno je kvačilo sa oprugom, stavljen nov kaiš, varijator sa 8 rolnica i nova remenica, tako da sad imam kompletiran prenos na Atlanticu. Sledeća novina na Atlanticu je vezana za vizir. Postojeći vizir na Atlanticu (made by Ivan) je poveliki i pruža dobru zaštitu od vetra (gledam kroz njega) ali kada pada kiša ne spiraju se kapi sa njega pa je vožnja otežana (pogotovu noću po kiši) Takođe i vožnja u suton "ka suncu" mi je pravila velike probleme pa sam hvatao sebe kako svaki čas virim sa strane vizira ili se propinjem da gledam preko njega. Rešenje sam video u izradi novog vizira koji će biti niži a malo širi od postojećeg i imati nadograđen vario vizir. Biće nešto više buke ali svakako planiramo da postojeće flip-upp kacige zamenimo sa full-face pa mu buka dođe na isto kao sa starim vizirom. Ivan se ponovo iskazao u punoj meri. Samo reči hvale! Tada mi pade na pamet da vizir bude taman pošto svakako gledam preko njega a lepo bi se uklopio u sivo crnu formu Atlantica. Ivan nema klirit od 4 mm u boji pa se moralo posegnuti za alternativom. Folija ne može na klirit i rešenje je palo na sprej za zatamnjivanje štop lampi. Zatim sledi još jedna ideja: Zašto ne bih i štop lampe zatamnio zajedno sa katadiopterom na koferu? I evo kako je sve na kraju ispalo: Naravno "molerske" radove je izveo majstor - kolega Gargi (a ko bi drugi)... Štop lampe su prešpricane dva a ne tri puta da se ne bi gubila uočljivost prilikom kočenja, sama pozicija i rad žmigavaca. Na katadiopter od kofera je vraćena originalna pločica. Konačno sam i sijalicu pozicije zamenio sa LED diodom. Sija k'o blesava. Mislim da sam sa ovim zadnjim izmenama stavio i konačno tačku na spoljni izgled Atlantica. U narednom periodu planiram da ga ponovim sa par bočnih torbi i eventualni izvučem još jedan priključak 12 V ispod prenjeg sedišta na crnu plastiku. Dakle ako na drumu ili negde parkiranog vidite ovakvog Atlantica - znajte da je moj! Nema drugi taki... MAXI pozdrav svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Jul 29, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconibc 13 Napisano Jul 29, 2011 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd/Bela Crkva Motocikl: Honda Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti nestane Atlantic znaj da sam JA Odlično izgleda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Jul 29, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Sve je fenomenalno!!! Jedino sto mi "bode" oci jeste zuti znak dragon na auspuhu.. nekako mi se ne uklapa sa celim izgledom ove zverine! Ja bih samo to pokusao da uklonim Sve u svemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Jul 29, 2011 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan osh da ga prodas...dam ti sym-a i doplatim ti...:-)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Jul 29, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan osh da ga prodas...dam ti sym-a i doplatim ti...:-)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeCi 176 Napisano Jul 29, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 341 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Burgman 400 k7 Prijavi odgovor kao problematičan koji sprej si uzeo i jel ga ima u gvozdjarama ja vec duze vreme planiram da prefarbam zmigavce i stop, extra je sve bas si ga upicanio :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...