stari roker 4265 Napisano Februar 7, 2011 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim regal raptor kako da mu ugradim rezervoar za ulje ispod sedista,kao na harlikama. Ne znam kako da u motoru uvek bude potreban nivo ulja Prosto! Tu gde si namislio da namestis rezervoar za ulje napravis nosace i ugradis ga.Iz njega izvuces dva izvoda,pancirna creva. Jedno crevo dovedes do hladnjaka za ulje, (koji lepo ugradis na prednji deo rama,ispred samog agregata),a drugo izvedes iz hladnjaka i vratis u rezervoar za ulje.Na taj nacin ces i dalje imati uvek dobar nivo ulja u motoru,nista neces zabrljati,a lepo ce izgledati. A sto se tice suvog kartera,mani se.Uzivaj u voznji ovako kako je! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndrijaD 3 Napisano Februar 7, 2011 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ok ne diram nista do daljnjeg.Postavio sam to pitanje jer me smara da u motor sipam 1.5l ulja kad moze vise a i redje bi ga menjao i postojala bi mogucnost stavljanja filtera ulja kog nema na raptoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndrijaD 3 Napisano Februar 7, 2011 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A i princip podmazivanja bi mogao da bude objasnjen kad vec spominjete sela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Februar 8, 2011 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan ne dajem minuse, bzvz mi je. mislio sam da je majstor za klime i fridzose dovoljno salovito da se ne shvati ozbiljno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4265 Napisano Februar 9, 2011 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad mogu da kazem da sam se i ja primio na ovo! Vec trazim negde preko hladnjak i deklu za BMW-a,pa da smorim kuma da mi kupi i posalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 10, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad mogu da kazem da sam se i ja primio na ovo! Vec trazim negde preko hladnjak i deklu za BMW-a,pa da smorim kuma da mi kupi i posalje. ma hladnjak nadji ovde a onaj poklopac filtera naruci kod svaba .... dva crevceta i kraj ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4265 Napisano Februar 10, 2011 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima dve vrste dekli filtera za BMW-a. Sa termostatom i bez. To mi i nije toliko bitno koja je,ali za seriju /5 i /6 treba da se zameni i ona "pipa" u bloku na kojoj stoji filter. Vec sam nasao par kitova na e-bayu,pa cu da vidim da se opremim. Moze i bez hladnjaka i creva. To ima i ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banelaki 5 Napisano Maj 21, 2012 U prolazu, 25 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Suzuki Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Suzuki Burgman 400. Trosio je puno ulja (1.2l/1000km) pa sam mu promenio klip i karike. Situacija se drasticno popravila. Od jednog majstora sam cuo da Burgman kao i inace vecina skutera su podlozni pregrevanju. On predpostavlja da je ovaj moj preziveo jedno dobro pregrevanje te su se karakteristike karika pogorsale i usled toga je poceo da trosi ulje. Predlozio mi je da mu ugradim hladnjak za ulje. Gledao sam ove vase slike al nisam siguran da mi je 100% jasno gde treba izbusiti da bi se napravio izvod da se ulje izvuce do hladnjaka a naravno posle hladnjaka i vrati u motor. Na ovom video snimku se vidi da je negde na karteru izbuseno a zatim vrlo blizu i vraceno nazad. Da li bi neko znao da pojasni gde se u osnovi moze izvaditi a gde vratiti ulje. Koje su to tacke. Filter za ulje je jedno od mesta sigurno. Bojim se da ne smanjim pritisak ulja u motoru i izazovem zaribavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Maj 21, 2012 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan za burgmana probusis malu rupicu na termostatu i cepaj po gradu do mile volje nema pregrevanja,a ventilator jos plus radi svoje!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banelaki 5 Napisano Maj 22, 2012 U prolazu, 25 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Suzuki Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Svetac, nisam te bas naj bolje razumeo. Kako mislis na termostatu.Pa kroz termostat ne prolazi ulje nego voda, odnosno antifriz. Ajd malo bolje pojasni ako hoces. Sta gde busim i gde vracam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...