jigoro cano 234 Napisano Januar 9, 2011 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam i ja projekat ! Znam za dizanje snage i do blizu 50 horsa ,ali potom o tome , mozda kada bude ostalo reseno Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 9, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ne volem ovaj stil motora ali radnja se odvija lagano (uz kaficu) pedatno i pametno-sto jasno pokazuje da ce ovo biti (do sada) nevidjena MZ prerada!! Vodi racuna sto se nagiba mono amortizera tice!! Deki, samo napred...!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 9, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Ne volem ovaj stil motora ali radnja se odvija lagano (uz kaficu) pedatno i pametno-sto jasno pokazuje da ce ovo biti (do sada) nevidjena MZ prerada!! Vodi racuna sto se nagiba mono amortizera tice!! Deki, samo napred...!! Hvala na podrsci Elem,da,polozaj amortizera je veoma zeznuta stvar,nije to samo stavis ,navaris i eto,kao radi,moram da ispunim sve funkcionalne i bezbednosne aspekte,inace cela stvar pada u vodu ili ce morati neka druga prica,al polako,trenutno studiram malo...neke seme,inace do sada sam menjao monosok amortizere na kojecemu,budzilo se nekad ponesto,...videcemo Svi znaju da ja volim GVOZDENIJE,plastiku sam retko vozio,bilo je slucajeva.I da znas,mislio sam da uradim BOBBERA sa ovim vilama,monosokom,ali drugim tockovima Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 9, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam navalio sa pitanjima a izostalo je izjasnjavanje o impresijama. Delim misljenje da je za sada postavka skladna i interesantna. Jedino sto mi je izbolo oci ali se nadam da je to bila samo proba. Odnosi se na ona dva fara napred.Ako bi mogao ikako da uticem na tebe, baci ih u dzubre.Nadji neka dva mala ili neka druga opcija sa maskom....bilo sta samo ne ono sto si probao! 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Januar 10, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Deki, evo ti inspiracija za prednju masku, u okviru teme 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 10, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan ^^ Lepo (osim one zadnje gume )^^ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 10, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Farovi i maska,najverovatnije ce ovako da izgledaju,ako ne i isto. MZ prerada u strita je jako malo,to sto ima po netu,bukvalno ninasta ne lici,bar meni.Ako neko mozda ima neku sliku MZove prerade u strita,neka je okaci,ali samo MZ,nista drugo i nista slicno,pa da vidimo.Caffea ima prelepih,kvalitetno odradjenih zaista,ponekad sam sebe kinjim sto nisam krenuo u te vode,ali..imam jos nekih mogucnosti sa nekim motorima koje razmatram. Inace Lorde,znam tu Jawu,tursku preradu,lep motor nema sta,ta gumica je zbog SPEED,samo se malo zeznuo sa zadnjim fuzasterima i sedistem za suvozaca,koji ce mu,osim kao nosac auspuha...inace ovo moje i to imaju zajednicko,jedno- donatore/a 8)/ne iste firme,al ../ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 10, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan I tako,popodnevna kafa,razmatranje problema amortizera.Na slici 1 prikazan je amortizer sa kompletnom ,,klackalicom,, koja ce morati da se krati,jedan kraj veze se za ram srafom kroz ram/unutra bolcna/,drugi kraj ide na klackalicu/amortizer. Odredjivanje samog polozaja amortizera diktiraju kako sam ram tako i vile,sto neznaci da ce biti ubacen ,,onako kako moze,, vec onako kako bi trebalo.Otprilike polozaj sam za sada odredio ovako kako je na slikama prikazano,po nekim semama,to bi trebalo da bude tako,empirijskom metodom gledano-videcemo.Na delu rama gde je gornji kraj amortizera dolaze vareni nosaci koji ce celu pricu da drze,najverovatnije ce biti ploca sa nosacem,to je jos u razmatranju,lako je za to. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 14, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Cetiri dana je mnogo da nas drzis u ne izvesnosti.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Januar 14, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ma zapeo je na klackalicu a i Gonzo mu izgleda pojeo srafove Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 15, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Gonzo krade alat... ,radovi teku,polako,da naglasim da ne radim samo njega,vec i kojesta drugo,ovo samo kada ima vremena. Nadam se da cu danas uraditi slike delova koji ce ici na obradu kod strugara,moraju,nema druge,takve masine ja nemam.Greska se skupo placa,ako unistim deo,jaooo Razmisljam i o izradi drugog gornjeg nosaca motora,stavljanja drugog karburatora/ imam delorto/,izradi druge usisne grane,auspuha,prednje maske. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Januar 15, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan svidja mi se u kom pravcu se krece ova prerada, samo napred... zanima me koliko su kostali delovi od aprilije, konkretno me interesuju tockovi sa diskovima, prednje/zadnje vile... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 15, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan svidja mi se u kom pravcu se krece ova prerada, samo napred... zanima me koliko su kostali delovi od aprilije, konkretno me interesuju tockovi sa diskovima, prednje/zadnje vile... Pa reci cu ti samo da je bilo vrlo povoljno,coveku ne treba-meni treba,napravio cenu i eto... Ako mislis na ono ,,ulozio sam toliko,a prodajem za..,, od toga nema nista,ovo se u startu ne isplati nikome,pa ni meni,al eto,stacu kad volim Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Januar 16, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan znam da je to skup sport i da se ne isplati osim za licno zadovoljstvo, iskusio delimicno na svojoj kozi pitao sam zato sto bi ja hteo kod sebe na mz da nabacim nesto takvo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 16, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan znam da je to skup sport i da se ne isplati osim za licno zadovoljstvo, iskusio delimicno na svojoj kozi pitao sam zato sto bi ja hteo kod sebe na mz da nabacim nesto takvo Nije samo promeniti izgled ,,nabacivanjem,, plastika,sedista,rezervara..stvar je u nekim inovacijama,poboljsanjima itd.Mozda da potrazis neke druge tockove za svoj motor,za pocetak,ugradis pozadi disk,promenis boju,korman..,skines onaj rezervar i stavis od 250etz,i eto...razmisli,pogledaj ovu sliku malo... Evo nosaca motora kakav mislim da uradim,gornji nosac. loveless.blogspot.com Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 16, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi deluje kao odlicno resenje... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 16, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja jedva cekam da vidim finis projekta. Mislim da ce to biti nesto veoma interesantno. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 16, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Mašina za ponos, i za Skup i za Izložbu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 16, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,hvala. Radim... ,bice nesto,i ja jedva cekam... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 20, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Uhvatio malo slobodnog vremena,pa u radionicu....e onda sledi ,rasturio sam sve,u delice,i ladno blenuo jedno 2h u gomilu delova okolo,naslaganih,razmisljajuci o kojecemu,prvo sto mi je smetalo jeste sto to nece liciti na MZ onako kako bih ja to zeleo da bude,ali sta je tu je,neke dodatne ideje su se izrodile iz tog ,,blejanja,, u delove,da uradim motor tako da ipak bude MZ look,ali u fazonu koji sam zapoceo. Strugar koji mi je potreban,em zatrpan poslom,em slave ,itd..,moram cekati Gedore i kljuceve zamenila je olovka i gomila A3 papira za crtanje...digitron... Slike slede,iskreno,mrzelo me je da slikam to sve,...onako ,,eksploziono,,... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Januar 25, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan deki samo polako, imamo mi strpljenja Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 25, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ma da, opusteno.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Januar 26, 2011 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Samo da prijavim da pratim..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 26, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo sam zauzet na poslu,dodjem umoran ko pas,sta da vam kazem...jos i ovaj led... Strugar i dalje u poslu,covek radi velike porudzbine,ovo moje mora da ceka.... U medjuvremenu,morao sam da napravim mesta u radionici za jos dva motora,e oni ne mogu da cekaju,a ovaj,kad stigne na red jadnik. U velikoj sam dilemi,opet se kosi sa nekim mojim principima,naime,nameravao sam da secem donji deo rama kod nosaca fuzastera,i da radim druge,ali taj polozaj mi ne odgovara,premda je u ,,skladu,,sa izgledom motora...smorilo me.Postoji samo jedno resenje,da ja uradim te druge nosace i vidim kako ce da ,,lezi,, premda vec znam ishod price,al...ne volim da se krivim,bas toliko,nesto slicno sam pravio pre jedno 6-7 godina. Voleo bih da ga zavrsim do izlozbe koju planiramo,pa njega i jos neke da pokazem ljudima,inace te svoje ,,konje,, planiram da zadrzim u ergeli,i da nabavim jos po neki Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Januar 27, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Ne klonjujte duhom, gazda, najlepsa se umetnos` iz patnje radja! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...