miob 25 Napisano Januar 8, 2011 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koristeći zimsko zatišje, rešio sam da umastim prste i skinem kompletan variomat, kako bih zavirio u zadnji deo gde se nalazi kvačilo. Da ne bih smarao sa slikama i objašnjenjima, napravio sam mali photo-story koji prilažem, pa koga zanima ova materija, neka pogleda. Naravno, konstruktivni komentari i vaša iskustva su uvek dobrodošli!! Zadnji variomat.pdf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Januar 8, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo uputstvo, sve pohvale. Hoćeš li objaviti drugi deo (konkretnu popravku)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Januar 8, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan moze li se otpustiti onim moment kljucem koji se udari cekicem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miob 25 Napisano Januar 8, 2011 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo uputstvo, sve pohvale. Hoćeš li objaviti drugi deo (konkretnu popravku)? Hvala na podršci. Što se tiče popravke, prvo treba da detektujem koji deo je faličan. Mislim da je glavni kandidat torque driver, jer ima dosta zazora između žlebova i tri čivije koje ga vode. Možda tako treba, nisam imao u rukama ispravan tj. nov sklop, pa ne mogu da procenim. Verovatno ću posle praznika prvo da skoknem do majstora sa celim sklopom da ga pitam "majstore, jel ovo treba ovako da landara", da vidim šta će da kaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miob 25 Napisano Januar 8, 2011 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan moze li se otpustiti onim moment kljucem koji se udari cekicem? Nisam siguran, ali treba probati. Već vidim problem: ti udarni odvijači su namenjeni za odvijanje manjih vijaka, pa im je i adapter za gedore (ako ga ima) verovatno 3/8", a gedora koju sam ja koristio traži četvrtku od 3/4", što je povelika razlika. Trebaće ti dva adaptera (ja sam koristio jedan adapter 1/2"-3/4") da bi sklopio celu skalameriju. I zamisli sebe kako u sedećem položaju pridržavaš stopalima kvačilo, jednom rukom držiš odvijač, a drugom zamahuješ sa čekićem od pola kile iznad svoje glave! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rancic 6 Napisano Januar 17, 2011 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CBR1000F Dual Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na opsirnom pdf fajlu, i ja sam morao sam da provaljujem kako sta radi na svojim skuterima. Najlakse se skida sa pneumatskim pistoljem pozajmljenim od vulkanizera. Imam tu srecu da mi kum zivi i radi pored vulkanizerske radnje, a crevo od kompersora povece, pa se grebem kad zatreba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Januar 26, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Lepo odradjen tutorial, kad je vec kvacilo skinuto, i torq slobodan, ne bi bilo lose investirati u isti ali sa linernim kanalima, time bi dobio bolje ubrzanje i bez "rupa" koje nastaju usled "krivih" kanala. Za kineze se do sada pokazalo dobro Athena torque control. Nije loše kao priprema za kit ili rezonantni auspuh (ako sledi). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...