Jump to content

Moto Zajednica

КОРОЗИЈА унутрашњости резервоара

Recommended Posts

• дипл.инж.саобраћаја, 157 postova
  • Motocikl: R 1150 GS

... ето питања ... како се решити корозије (''рђе'') у унутрашњости резервоара која се јавља након одређеног времена (не превише дугог) у унутрашњости резервоара ако није пун безоловног МБ. Мислим да се са овим проблемом сусрећу сви бајкери,без обзира колико обазриви били, деси се да остане празнији резервоар, и за пар недеља ето је, а сложићете се да може угрозити квалитет рада наших мотоцикала.

Дакле, све о томе што знате ... искуства, зашто настаје, како је се решити на почетку сезоне, када се преко зиме појави, предлози и дискусија?

хвала унапред

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

хвала на помоћи Аракис,

мислим да ми је та електролиза компликована, тако да то сигурно нећу покушавати ...

онда молим савете, за тренутно најефикасније скидање рђе, а убудуће ћу држати пун резервоар и крај приче!

хвала Лорде,

ја бих неки простији, једноставнији начин, да тренутно скинем ту корозију, а за овако озбиљније подухвате отом потом ...

тренутно мислим на средства за испирање, или нека метода ''уради сам'' ...

• Drug član, 1714 postova

Kada je ozbiljnija korozija u pitanju znam da moze sa lancem, mislim obicnim lancem sa alkama, skines rezervoar ubacis lanac (tipa pola metra ili tako nesto zavisi od debljine lanca) nalijes malo dizela unutra i muckas levo desno pa ponovis nekoliko puta i na kraju sa benzinom. Da li ova metoda mozda ima i losiju stranu ne znam, mozda moze da osteti unutrasnjost rezervoara, ali ako ima dosta korozije nemas sta da izgubis...

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ima losiju stranu, zato sam i preporucio cinkovanje.

I posle muckanja i posle struje, rez unutra treba zastititi od daljeg rdjanja odgovarajucim preparatima. Koji su skuplji od celog postupka cinkovanja.

Sva tri postupka skidaju i najmanji trag fabricke zastite, koliko god da je ostalo.

Elektro sam i sam radio ali bez zastite nakon toga i u roku od 2-3 dana je rez bio jos rdjaviji unutra.

Po meni cinkovanje je najmanje cimanje od svega, treba samo priprema spoljne strane. Unutra uglavnom oni obave. Doduse, u ovom slucaju rez mora da se ponovo farba i/ili lakira spolja, sto meni u stvari odgovara.

• Svrati ponekad, 430 postova

Mislim da je jedino pravo resenje-pun rezervoar.Meni je bio rdjav rezervoar dva puta sam morao u sezoni da cistim slavinu i rezervoar.Kad god se vratim sa voznje ja napunim rezervoar i rdjanje je prestalo vise ga necistim.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

I ja uvek sipam "do čepa". Nema rđe. Pogotovo je bitno napuniti pun tank ukoliko se motor sprema za zimu. Jedino ko ima plastični rezervoar, zabole ga briga, baš! :D

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

хвала Лорде,

ја бих неки простији, једноставнији начин, да тренутно скинем ту корозију, а за овако озбиљније подухвате отом потом ...

тренутно мислим на средства за испирање, или нека метода ''уради сам'' ...

Korozija unutrašnjosti uopšte nije jednostavan problem i nema šanse, što ti kažeš da "trenutno" rešiš stvar. Dobro pročitaj navedene teme i biće ti sve mnogo jasnije ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja