RadicM 1076 Napisano Januar 6, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam do sad imao vecinom losa iskustva zanima me kako se krecu cene za ruke za jednu generalnu na 125ccm Evo sta bi trebalo da se uradi od radova zamena lezajeva na radlici zamena lezajeva na klipnjaci zamena klipa i kraika obrada cilindra (ne znam dal je nikasil ne do bog ) Deo ovog znam i sam da odradim ali nemam iskustva u rastavljanju agregata pa bi sve onda prepustio nekom majstoru. P.S. motor i dalje radi samo se inforimisem za ne daj boze ako mi zatreba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Januar 6, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Samo što sam pomislio da si ubio mašinu onom glupošću oko creva. Hvala bogu što grešim. Izvini na off-u. Pozdrav i srećno i da ti ta informacija ne zatreba dugo, dugo vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Januar 6, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Za to sto si naveo, rad je 50e (skidanje masine sa rama, rasklapanje, zamena delova, poliranje,pranje,sklapanje i vracanje motora na ram i razradjivanje). Na to dodas jos delove koje mozes sam nabaviti s time sto ne dobijas garanciju na njih. Toliko od mene. p.s. Urednici, admini ovo sto je napisano nije reklama, ako smatrate da jeste slobodno obrisite, cisto informativno je napisano da bi uputio kolegu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 6, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan A jeli druze kod koga je to 50e A sto se tice reklamiranja ne brini se ja sad skupljma informacije o majstorima i njihovim cenama pa cu na kraju da vidim ko je najbolji u odnosu cena / kvalitet A ovih dana cu da skinem cilindar da vidim koliko sam ga ubio Sve u svemu spremaj misko cirka 250e 300e za generalnu. Jel bi neko mogao da mi da cenu onih gore navedenih delova odokativno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Januar 6, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Da se ne bavim time ne bi ti ni objasnjavao ovo. Za delove koje si naveo odprilike 150-200e, klip,lezajevi,set dihtunga,obrada cilindra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 6, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Kad se vec bavis time da te onda pitam par pitanje koja me interesuju kad se obradjuje cilindar (specijala) da li je potrebno menjati klip ako je on u ok stanju (karike se svejedno menjaju) P.S. Motor ima vodeno hladjenje cuo sam da to pravi neku razliku kad je to u pitanju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Januar 7, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Kod 2T motora svaka specijala na cilindru ima svoj klip,ne mozes da razbusis cilindar da stavis karike na meru cilindra a klip ostavis kakav je bio.... cena za klip kvalitetan ti je oko 40, 50 eur,busenje cilindra ti je oko 10, 15 eur,proveri da li imas luft u radilici! ja sam za 150, 200 eur uradio celu generalnu na mojoj bivsoj yamahi dt 80...pod time mislim busenje cilindra,nov klip karike,nova radilica,novi semerinzi,novi lezajevi,novi dihrunzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 7, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan I ja se nadam da tako nekako prodjem samo sto ja ne bi menjao radilicu mislim da nije toliko otisla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Januar 7, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan ako ti masina jos uvek sljaka znaci da je ok ali ako vec rasturas masinu bolje da je uradis celu! da posle ne bude sve sam zamenio ali sad mi je riknula klipnjaca ja sam isto tako mislio da cu jeftinije da prodjem kada sam sklapao moju masinu,ali ako ne uradis sve vec kad rasklapas bolje i nemoj da radis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan kucas u guglu motorcycle overhaul ili engine overhauling... Ovde je dosta detaljno objasnjeno za kako kaze moderne 2taktne motokros masine. Jako vredi pogledati, ima dosta dobrih fora objasnjenih. Treba ti nesto alata i strpljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 7, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ma niej problem imam ja servis manula znaci slika po slika sve u detalje kako se rastura servis limiti tolerancije sve samo sto ja ne bi da izigravam ramba ko sa tomosom pa na kraju da sve to posaljem opet kod majstora U tako nesto bi se samo upustio ako imam nekog ko je to verc radio i zna sta i kako ovako tesko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Januar 7, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Radicu opusti se i vozi tako dokle ide,jer menjao sad ili kad skroz stane isti djavo tj. sve se isto radi i isto kosta,samo neko vreme vozi pazljivo jer postoji mala mogucnost da zakuje(a ti da padnes). A ako bas hoces da se zanimas,stanje karika/klipa i cilindra(tj kompresiju) mozes da vidis,kad ugasen motor ubacis u prvu malo ga pridrzavas i posmatras koliko drzi,ali treba da znas i koliko bi trebao da drzi u top stanju,da bi uporedio. Ja stanje klipnjace/radilice mogu da prepoznam i po zvuku kad se motor gasi,tj ako u trenutku zastavljana radilice lupi,ili jos preciznije odvrnes svecicu, okrenes radilicu da klip dodje u gornju ili donju tacku(jer tad se najvise oseti luft),safciger ili nesto slicno drzis na celu klipa a magnet pomeras napred nazad i vidis koliko radilica ima slobodnog hoda. E sad mozda ti nisam najbolje objasnio ali ne umem bolje Ovo vazi samo kod 2T,sto je slucaj kod tebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Januar 7, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Kad se vec bavis time da te onda pitam par pitanje koja me interesuju kad se obradjuje cilindar (specijala) da li je potrebno menjati klip ako je on u ok stanju (karike se svejedno menjaju) P.S. Motor ima vodeno hladjenje cuo sam da to pravi neku razliku kad je to u pitanju. Naravno da je potrebno menjati, posto tu vise nije isti precnik cim se radi specijala, povratka nema osim ubacivanja hilzne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 8, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan @mohilanac Razumeo sam na sta si mislio ja sam se bas naostrio da skinem cilindar i to isto da tad proverim i usput da vidim cilindar ali ovo tvoje je manje posla @Damir Moj fabricki ima hilznu 6mm tako da moze da se razbusuje osim ako se neko nije igra pa stavljao aftermarket cilindar Jedno pitanje sta sve moze da se desi ako ovako nastavim da vozim tj stamoze jos da se pokvari i razvali i nije mi jasno kako moze da zakuje ako se sad podmazuje? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 12, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam samo klip i karike platio 120 evra, razbusio na 1 specijalu, to me kostalo oko 10 evra. Motor sam sam rasklopio i sklopio, jer kad sam video kako neki ljudi i za koje pare rade smucilo mi se... Od tad presao 4000 da kucnem, radi kao sat, na snazi nije nista izgubio Naravno lepo sam ga razradio prvih 1000km Da napomenem da nisam nikakav mehanicar, obican hobista 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 12, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Znam i ja da radim to oko klipa i cilindra ali ne znam da radim ostali rasklapanje motora A lezajevi radilice su riknuli A koji te to klip i kariek izasle 120e??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 119 Napisano Januar 12, 2011 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan Prijavi odgovor kao problematičan A koji te to klip i kariek izasle 120e??? Ima i za 60 Evra, ali ako hoces da valja, spremi 100, 120 Evrica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 13, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan A koji te to klip i kariek izasle 120e??? Ima i za 60 Evra, ali ako hoces da valja, spremi 100, 120 Evrica Da velja je upravu, imas i za 50-60 evra al takva ces 3-4 da promenis za 1 ovaj Zaboravio sam koji je tacno, znam samo da je stigao direk' iz Japana Da je kvalitetan, jeste pokazao se dobro E to ne znam, ako imas alat nije problem rasklopiti masinu ( Ima nekih namenskih alatki koje se specijalno koriste za npr raskopavanje radilice, kvacila itd), a ako nemas alata nemoj ni pokusavati, mada nije to toliki bauk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Januar 13, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam ja i tomosa rasklapo pa je na kraju zavrsio kod majstora. Sve usvemu sad kad sam prodao ATX bice para da se odradi jedna ozbiljna generalna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...