AtoZz 43 Napisano Januar 3, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je od '82te godine deo moje porodice,moj otac kupio,on je drugi vlasnik,a tad je motor bio 3 god star...od tad motor presao malo manje od 50.000km, josh nisam mogao prebaciti stare slike motora,al kad stignem kacim... ...doslo je lose vre/90tih godina/motor nije bio registrovan,a posle zavrsio u jednoj supi....tamo stajao oko 15god.... ....posle dolazi na mene red, polaga sam za A kat,i pre nekoliko meseca sam izvadio motora,i lepo oprao,posle agregata rastavio,motor je u odlicnom stanju,polse generalke nije puno presao.... ....nzalos nisam mogao pre otvoriti temu kad sam poceo sredjivanja...al kacim i stare i nove slike....pa komentarisajte.... ovde stajao.... oprana: skidao sam makinu i rasturio.... :wink: skidam delku paljenja, i misevi su prec'i...(posle gledam,da najveorvatno jedan put puklo lanac pa udario deklu,i fali parce od aluminimua ): masina na stolu: skidana glava,cil ko nov: i cilindar je dole: i klip: i "alternator": i namotaje sam skidao: skidao sam i deklu kod kvac,samo nisam stigao skidati kvacilo: i sredio sam kocnice: danas sam malo radio oko motora, slike govore: pre: posle: josh malo poliranja: izpoliranja glava cilindra: masina sastavjena: masina gore: i dogodilo se prvo paljenje posle 15god,trebao sam kurblat 3 puta i RADII Don't worry be happy! ewo i neki losiji snimak rad motora: Stigle su neke delove, jos treba da nabavim neku sedistu, posle najverovatno ide prerada evo neke slike/sry zbog loseg kvaliteta,otiso aparat/ trebao sam odma staviti rezervar gore: da ne kazete da nista ne radim danas sam izmenio prednji kraj.. ima kablove :o u tsov mostu prednje vili bio nesto zanimljivo.....90 forint iz 1965god... :shock: /sorry for bad quality/ neka gumica, neznam sta sluzi ova gumica,al sam izvadio: ispod gumice :wink: i ewo tih 90forinti: stavio sam airbox od etza i stigao sediste dobio sam malo novu inspiraciju.....i eto... najverovatno sutra secem iz lima,pa ce jos lepse biti tako izgleda da ce biti nesto od zadnjeg dela :mrgreen: ...do sad toliko.... pa komentarisajte! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 3, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 3, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Kad motor dobije konačan izgled, kada završiš radove, otvori temu u podforumu "naši ljubimci". U tom podforumu komentari nisu dozvoljeni jer je to reprezentativna strana tvog motora, takav je kakav je i nema šta da se priča. U ovoj temi su sve priče moguće. Tema je namenjena uređenju motora i otvorena je u pravo vreme, dok se radovi izvode pa je svaki konstruktivni predlohg dobro došao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Januar 3, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan u redu! hvala za informacije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Januar 3, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan :takoje: :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 3, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lepo sto si se potrudio da vratis u zivot ovog lepotana. Samo nemoj zuriti da ne bi nesto zeznuo. Sta ti nije jasno - pitaj oca ili ovde na forumu, neko ce vec znati da ti odgovori i pomogne. Samo napred . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Januar 3, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan hvala! ...josh mi je sve jasno...radim motore vec 4-5god...znaci neku praxu imam.... ...kao i vuja napisao, "svaki konstruktivni predlohg dobro došao"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Januar 3, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan izkopao sam neke slike motora /mislim da je iz 80tih godine/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Januar 4, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan nije lose pratim temu, nego nesto da te upitam koji je sadasnji izgled motora sta treba jos da se uradi da bi se zavrsio, koliko vidim to nece biti kao fabricki model, nego nesto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 4, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan nije lose pratim temu, nego nesto da te upitam koji je sadasnji izgled motora sta treba jos da se uradi da bi se zavrsio, koliko vidim to nece biti kao fabricki model, nego nesto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 4, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Od cega je prednji blarobran??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Januar 4, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan znaci sediste orginalno nece pasirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Januar 4, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan @Šumi Zmajček to ni ja neznam,al meni se svidja... @mz-es175/2.peca puno delova sam kombinovao od etza, a izgled hocu da lici na streetfighter motora....no videcema kako ce ispasti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 4, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan @Šumi Zmajček to ni ja neznam,al meni se svidja... @mz-es175/2.peca puno delova sam kombinovao od etza, a izgled hocu da lici na streetfighter motora....no videcema kako ce ispasti.... pa i meni se svidja pa me zanima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 4, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Poseti neke od blogova na kojima ima prerada MZ motora,doduse uglavnom u caffe stilu,ali moze se naci i nesto vezano za streeta.Ja sam zapoceo nesto,sada...,malo je veliki zalogaj,jos se dvoumim izmedju rama od TS ili ETZ modela,pilot projekat vec postoji,rec je o motoru sa monoshock amortizerom,upsidedown vilama,17 inca tockovi,diskovi napred i nazad,a MZ! Sustinski,da budem iskren,samo je ram i agregat od MZ,ostalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 4, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Poseti neke od blogova na kojima ima prerada MZ motora,doduse uglavnom u caffe stilu,ali moze se naci i nesto vezano za streeta.Ja sam zapoceo nesto,sada...,malo je veliki zalogaj,jos se dvoumim izmedju rama od TS ili ETZ modela,pilot projekat vec postoji,rec je o motoru sa monoshock amortizerom,upsidedown vilama,17 inca tockovi,diskovi napred i nazad,a MZ! Sustinski,da budem iskren,samo je ram i agregat od MZ,ostalo... auuuuuuuuu.... :care: :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Januar 4, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan Poseti neke od blogova na kojima ima prerada MZ motora,doduse uglavnom u caffe stilu,ali moze se naci i nesto vezano za streeta.Ja sam zapoceo nesto,sada...,malo je veliki zalogaj,jos se dvoumim izmedju rama od TS ili ETZ modela,pilot projekat vec postoji,rec je o motoru sa monoshock amortizerom,upsidedown vilama,17 inca tockovi,diskovi napred i nazad,a MZ! Sustinski,da budem iskren,samo je ram i agregat od MZ,ostalo... boze boze....mozes predloziti to za fabriku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 5, 2011 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Poseti neke od blogova na kojima ima prerada MZ motora,doduse uglavnom u caffe stilu,ali moze se naci i nesto vezano za streeta.Ja sam zapoceo nesto,sada...,malo je veliki zalogaj,jos se dvoumim izmedju rama od TS ili ETZ modela,pilot projekat vec postoji,rec je o motoru sa monoshock amortizerom,upsidedown vilama,17 inca tockovi,diskovi napred i nazad,a MZ! Sustinski,da budem iskren,samo je ram i agregat od MZ,ostalo... Lepo zvuči, otvori temu pa da pratimo sa uživanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 5, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Deki, redovno nas informisi ili k'o sto rece Vuja otvori temu pa lagano... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 5, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se ako sam AtoZz-u offovao temu malo,vidim da je ovo pobudilo interesovanje okorelih MZjasa/u pozitivnom smislu/,kao sto rekoh,ovo je ,,pilot projekat,, i radim ga uz popodnevnu kafu kada imam vremena,da,ajd nesto cu da otvorim,pa mozemo svi da se zajebavamo u toj temi...onako,uz kafu Evo jednog lepotana,caffe,.....sta reci,divan je ! AtoZze udri,dosta smo te smarali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Januar 5, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan eto kada sam ja hteo staviti kais proglasili me a covek stavio!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan da ne bude prazna tema,kacim neke slike i gazda nagleda radove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 7, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lepo si ovo zamislio, al kolko vidim - ti to sve pravis od lima i varis. Pazi da ne preteras sa tim i da ne otezas mnogo motor. Plastika je mnogo laksa, a pogotovu danas, zamislis sta bi da napravis, pa onda odes na pijac kod ovih sto prodaju plastiku i gledas sta imaju, pa nadjes neku posudu koja ti odgovara, pazljivo iseces i prilagodis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan jeste,od lima pravim,jeste da je lim tezi od plastike, al puno sam skidao iz motora/zadnji deo,blatobran..../i mislim da nece biti teze od orig, mozda i lakse....mislio sam od stakloplastike al sam odustao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...