Jump to content

Moto Zajednica

Honda Transalp XL600V: Zamena ležajeva guvernala

Recommended Posts

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Mislim da ce moj skromni prilog ovoj temi da se zove, kako ocistiti i podmazati stare lezajeve guvernala na Kantasakiju... :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6651 postova
  • Motocikl: đački pešački

I eto, cela operacija je trajala oko sat vremena, period navikavanja na "ludi guvernal koji šara levo-desno :D" sledećih deset minuta, dok mi se ruke nisu smirile...(Đunta, dođi sad da probaš counter steering :D).

Sad tek vido temu a i već probam na svom, al mi se čini da treba pregled i podmazivanje sigurno. Tako da već imaš zakazanu "terapiju". Jel ima smisla rasklapati sve radi podmazivanja samo ili odma pripremiti lagere. I dal ima provereno dobrih kod nas da se uzmu.

• Svakom po zasluzi, 12472 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ako lepo rade ležajevi i nemaš onaj karakteristični "klak" u sredini ne trebaš da ih menjaš. Ipak ja bih to otvorio i pogledao u kakvom su stanju. Ako su onako oštećeni i zarđali kao moji stari, menjaj pod hitno.

Ima komplet garnitura u Louisu za nekih 40 E (sa semerinzima) a ovde možeš kupiti u Triše Kaclerovića, mislim da se firma zove Astrid ili tako nešto i komplet je bio nekih 3700 dinara, ležajevi Koyo i semerinzi.

• Ne silazi, 6651 postova
  • Motocikl: đački pešački

Hvala , ne osećam klak al moj drugar, stari Hondaš, čiju sam prvu AT probao, kaže da mu se čini da malko lomi pa svakako nije na odmet izvršiti pregled pa kako ispadne, zamena il podmazivanje. Bitno je da ima ovde da se uzme.

• U prolazu, 47 postova

Slikovito objasnjeno, planiram da zamenim lezajeve na guvernalu na AT rd03. Na forumu sam nasao dimenzije, i pronasao dve razlicite velicine, tj da se montiraju dva lagera razlicite velicine, ne kao na drugim rd04 i rd07. E sad,

neznam koja je velicina semringa i da li ide jedan ili dva?

26x47x15.5 i

30x55x17.7

pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja