Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Gsxr 1100r 92 godiste,uljara....Evo ovako uzeo sam motor od jednog prevaranta uhhhh...posle dosta stvari uradjenih na motoru:menjana radilice,bregastih,menjac i pola masine sitnih delova da bih ga napokon upalio i imao sada jos jedan problem..Ovako problem je taj sto kada ga upalim na leru nema dima,a cim mu dam gas on izuva koliko dimi BELI i crn dim..ok crn dim je do karburatora,a mene zanima do cega je BELI?-jel su problem gumice ventila ili karike?Molio bih svaku pomoc ko zna o cemu se radi da mi javi,inace cu poceti da ga iznajmljujem za pusnicu da ljudi suse meso(dime meso) :D...hvala unapred svima oko pomoci ja sam izgubio sve zivce sa ovim R-om....Da spomennem opet dimi ubija na auspusima,nista se ne vidi od (belog)dima iza... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kad si ga rasturao,jeste li vadili klipove iz hilzni,stublina kako hoces.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 10, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zvuci kao voda. Da li trosi vodu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5970 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Uljara, Mile, uljara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan kad si ga rasturao,jeste li vadili klipove iz hilzni,stublina kako hoces.. Jesam vadio sam....ali nisma proveravao kakve su karike jbg...znam samo da sma se trudio da sastave karika ne stavim na istom mestu,ali ko zna mozda se potrefilo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako uljara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan kad si ga rasturao,jeste li vadili klipove iz hilzni,stublina kako hoces.. Jesam vadio sam....ali nisma proveravao kakve su karike jbg...znam samo da sma se trudio da sastave karika ne stavim na istom mestu,ali ko zna mozda se potrefilo... E sad samo imas dve opcije,ako je plavkasti dim(ako je bas beli onda je samo kondenzovana voda u topu/loncu i kad se zagreje nestaje) Prva da teras tako dokle ide,a druga da premeris kompresiju,ako je kompresija slaba rasturaj opet i menjaj karike,i proveri klipove i stubline,a ako je kompresija ok,onda samo gumice ventila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 10, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bem li ga, nesto sad nisam siguran, ali mi odnekud iza usiju kao neka mutna slika da je imao ulje kao extra (uz vodu)... Ali ako nema vode, sta onda jos moze da prouzrokuje bijeli dim? Jednino ako je motor stajao vani, pa kondenz iz motora i auspuha.... Ulje (koje curi pored gumica ventila ili karika) ne dimi bijelo, vec plavo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Moze beli dim da bude ako je BAS BAS poceo da trosi ulje. Ili se njemu blago plavicasti dim cini kao beli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kompresije ok prvericu je ovih dana,mozda cak sutra..A sto se tice dima hmmm bogami BELI dim i to bas bas dimi ubija,nazad se ne vidi nista kada mu das gas a i smrdi na ulje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5970 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj, a koliko je prošlo od sastavljanja? Norm,alno je da prvih nekoliko... dimi dok ulje koje je korišćeno pri sastavljanju ne sagori. Ja bih sačekao bar stotinjak km pa onda bio u nedoumici ako se samo u međuvremenu ne reši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 10, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kompresije ok prvericu je ovih dana,mozda cak sutra..A sto se tice dima hmmm bogami BELI dim i to bas bas dimi ubija,nazad se ne vidi nista kada mu das gas a i smrdi na ulje..... Au jbt, da nisi zaboravio karike na jednom cilindru? Shalu na stranu, ako nije toliko dimio prije rasturanja.....jesi cistio naslage uglja pri vrhu cilindara /. klipova? Moguce je da su karike otisle, a te naslage znaju da pomazu kao "dihtung", pa kad se ociste, a ne stave nove karike.... Ako nisi pipao ventile, onda nije logicno da je do gumica, ako prije nije tako dimio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj, a koliko je prošlo od sastavljanja? Norm,alno je da prvih nekoliko... dimi dok ulje koje je korišćeno pri sastavljanju ne sagori. Ja bih sačekao bar stotinjak km pa onda bio u nedoumici ako se samo u međuvremenu ne reši. Nisma ga uopste vozio danas sam ga uplalio prvi put...slazem se sa tim ali ne bih rekao da je do toga da izduva bas dimi a i sto vise radi sve vise ulje kaplje na sastavu grana i topova jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kompresije ok prvericu je ovih dana,mozda cak sutra..A sto se tice dima hmmm bogami BELI dim i to bas bas dimi ubija,nazad se ne vidi nista kada mu das gas a i smrdi na ulje..... Au jbt, da nisi zaboravio karike na jednom cilindru? Shalu na stranu, ako nije toliko dimio prije rasturanja.....jesi cistio naslage uglja pri vrhu cilindara /. klipova? Moguce je da su karike otisle, a te naslage znaju da pomazu kao "dihtung", pa kad se ociste, a ne stave nove karike.... Ako nisi pipao ventile, onda nije logicno da je do gumica, ako prije nije tako dimio. :D proveri osma sada nema visak karika znaci sve su u agregatu ...Sto se tice naslaga sve je ok nigde nista nije bilo niti ima sada...Kada skinem svecice sve su garave od ulja,msm suve ali crne..Ventile nisma cacka osim bregastih,jedino sumnjam u Gumice i karike ili mozda ako ima neka fora oko digtunga i jos nekih drugih gumica pa da pustaju ulje u cilindre jbg? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Tebi izgleda trosi litar ulja na litar benzina i da se javis odma u onu temu u potrosnji ulja na motorima . Salim se mozda ti je u granama ostalo po malo ulja od ranije pa sad to ogoreva. Ako si ga tek sklopio,neka radi malo,i prati kako se ponasa,pa ako se nista ne menja onda proveravaj sta i kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Tebi izgleda trsi litar ulj na litar benzina i da se javis odma u onu temu u potrosnji ulja na motorima . Salim se mozda ti je u granama ostalo po malo ulja od ranije pa sad to ogoreva. Ko zna sve je moguce R je to ...salu na stranu stvarn osma popudeo vise sta se desava sa motorom,ovo me brine mngo jel nimalo nije jeftino da menjam gumice i karike(za te pare ima ceo agregat da kupim kompletan)..nemam vise zivaca da razmisljam sta mu je i kako...ako neko zna sta bi moglo biti 99% neka javlja inace ce biti 5L benzina po rezervoaru ...A da sto se tice ulja u grana i to sma mislio ali mnogo dimi i curi do sada je trebao to izduvati al ividecu sutra celo pre podne cu ga paliti mozda istera ako je to to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5970 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li stavio nove dihtunge na spojevima bloka i cilindara i cilindara i glave? Ako kaplje ulje, nije dobro, ali bar neće sigurno da zariba, sad radi kao cvaja . Da te malo nasmejem u nevolji. Ja bih sačekao bar malo sa otvaranjem, dok ne budem siguran da je isterao sve iz cilindara, zaostalo od sklapanja. Znači, stotinjak km, sa pažljivim neprekidnim praćenjem stanja ulja. Da, može da ti ubije svećicu ako je garava od ulja a ne od prebogate mešavine. Mada hoće i od toga da ih ubije. Ako imaš neke stare, stavi ih sad dok ne rešiš problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Odoh telefonom da malo popricam sa drugovima-majstorima sto rade to i da odspavam glava me boli vise od njega :-(...ujutru cu ga opet paliti i ako uspem tel neki snimak da snimim pa da postavim bolje je kada se vidi ..hvala svakome na pomoci za sada..otisao sam da odmorim glavu popudecu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam vadio sam....ali nisma proveravao kakve su karike jbg...znam samo da sma se trudio da sastave karika ne stavim na istom mestu,ali ko zna mozda se potrefilo... sastavi karika ti po pravilu idu na 120° ... ali sve i da su se poklopili nebi ti toliko dimio ... kod njega treba čak paziti da ako vraćaš stare karike da ih staviš u identičan položaj u kakvom su bile, jer su rađene od izuzetno tvrdih meterijala, kao i cilindri, pa im treba vremena dok "nasjednu" ... ali ni to ne uzrokuje tako intenzivno dimljenje... hm, ako baš tako JAKO dimi, najprije će biti da je jedna (ili više) gumica palo sa vodilica i da uopće ne dihtaju tamo gdje bi trebale.. Gsxr 1100r 92 godiste,uljara....Evo ovako uzeo sam motor od jednog prevaranta uhhhh...posle dosta stvari uradjenih na motoru:menjana radilice,bregastih,menjac i pola masine sitnih delova da bih ga napokon upalio i imao sada jos jedan problem..Ovako problem je taj sto kada ga upalim na leru nema dima,a cim mu dam gas on izuva koliko dimi BELI i crn dim..ok crn dim je do karburatora,a mene zanima do cega je BELI?-jel su problem gumice ventila ili karike?Molio bih svaku pomoc ko zna o cemu se radi da mi javi,inace cu poceti da ga iznajmljujem za pusnicu da ljudi suse meso(dime meso) ...hvala unapred svima oko pomoci ja sam izgubio sve zivce sa ovim R-om....Da spomennem opet dimi ubija na auspusima,nista se ne vidi od (belog)dima iza... Ali nemoj me jebat da si sve ovo radio a da nisi "prepakirao" glavu ..... NHF, ali to je promašen posao ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li stavio nove dihtunge na spojevima bloka i cilindara i cilindara i glave? Ako kaplje ulje, nije dobro, ali bar neće sigurno da zariba, sad radi kao cvaja . Da te malo nasmejem u nevolji. Ja bih sačekao bar malo sa otvaranjem, dok ne budem siguran da je isterao sve iz cilindara, zaostalo od sklapanja. Znači, stotinjak km, sa pažljivim neprekidnim praćenjem stanja ulja. Da, može da ti ubije svećicu ako je garava od ulja a ne od prebogate mešavine. Mada hoće i od toga da ih ubije. Ako imaš neke stare, stavi ih sad dok ne rešiš problem. Dihtunge nisma nove,stari su solidni-plus hermetik da lepo zalepi ..stavi osma druge gumice ispod cilindara cinimi se ili gde vec stoje jbg...hahahha upravu si kolega kao cvaja ;)e morma mu sipati IPONOVO ulje od jagode u masinu da mirise dvoriste kada ga upalim :D salim se jbg....moguce poslusacu tih par saveta i necu ga rasturati jos koj dan da probam mal oda istera ako je do toga a ako nije uhhhhhh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Jesam vadio sam....ali nisma proveravao kakve su karike jbg...znam samo da sma se trudio da sastave karika ne stavim na istom mestu,ali ko zna mozda se potrefilo... sastavi karika ti po pravilu idu na 120° ... ali sve i da su se poklopili nebi ti toliko dimio ... kod njega treba čak paziti da ako vraćaš stare karike da ih staviš u identičan položaj u kakvom su bile, jer su rađene od izuzetno tvrdih meterijala, kao i cilindri, pa im treba vremena dok "nasjednu" ... ali ni to ne uzrokuje tako intenzivno dimljenje... hm, ako baš tako JAKO dimi, najprije će biti da je jedna (ili više) gumica palo sa vodilica i da uopće ne dihtaju tamo gdje bi trebale.. Gsxr 1100r 92 godiste,uljara....Evo ovako uzeo sam motor od jednog prevaranta uhhhh...posle dosta stvari uradjenih na motoru:menjana radilice,bregastih,menjac i pola masine sitnih delova da bih ga napokon upalio i imao sada jos jedan problem..Ovako problem je taj sto kada ga upalim na leru nema dima,a cim mu dam gas on izuva koliko dimi BELI i crn dim..ok crn dim je do karburatora,a mene zanima do cega je BELI?-jel su problem gumice ventila ili karike?Molio bih svaku pomoc ko zna o cemu se radi da mi javi,inace cu poceti da ga iznajmljujem za pusnicu da ljudi suse meso(dime meso) ...hvala unapred svima oko pomoci ja sam izgubio sve zivce sa ovim R-om....Da spomennem opet dimi ubija na auspusima,nista se ne vidi od (belog)dima iza... Ali nemoj me jebat da si sve ovo radio a da nisi "prepakirao" glavu ..... NHF, ali to je promašen posao ... I ja sumnjam u gumice ali mi njih spomenulo karike pa me to sada malo sjebalo jbg..Taj sto mi je uvalio motor rekao mi je da je letos on menjao gumice sve u kompletu-tu ja brinem moguce da seljak nije menjao uopste ili neke nije dobro namestio pa prave sada problem .. Sve sam to radio i polude sto nisma jos glavu proverio i klipove kada je vec bilo rastureno uhhhh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Nisma ga uopste vozio danas sam ga uplalio prvi put...slazem se sa tim ali ne bih rekao da je do toga da izduva bas dimi a i sto vise radi sve vise ulje kaplje na sastavu grana i topova jbg... uh.. ovo tek sad vidim ... daj ti njega upali, zagrij na radnu temperaturu i dooobro isturiraj da izgori sve što ima izgoriti u ispušnoj (izduvnoj) komori i granama ..... i kad misliš da je dosta, onda ga turiraj još 30 sekundi ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan To što ti se dešava sa motociklom je rezultat vadjenja klipova sa karikama iz hilzni, i vraćanje ISTIH ponovo nazad. Kada karike jednom naprave svoje ležište u cilindru, pa ih izvadiš van, nikad ih ne možeš vratiti nazad 100% u položaj kome su bile. Zato se po pravilu uvek stavljaju nove karike kada se stare izvade van. Šta će se sada dešavati? Po mom mišljenju, moguće da će se vremenom sagorevanje ulja nešto smanjiti kada karike opet legnu, ali je činjenica da će dimiti i dalje. Da se razumemo - motor ti troši ulje. Znam da nije utešno, pričam ti iz iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Nisma ga uopste vozio danas sam ga uplalio prvi put...slazem se sa tim ali ne bih rekao da je do toga da izduva bas dimi a i sto vise radi sve vise ulje kaplje na sastavu grana i topova jbg... uh.. ovo tek sad vidim ... daj ti njega upali, zagrij na radnu temperaturu i dooobro isturiraj da izgori sve što ima izgoriti u ispušnoj (izduvnoj) komori i granama ..... i kad misliš da je dosta, onda ga turiraj još 30 sekundi ... :D veruj mi kolega isturira cu ga a znam kako se to radi ;)Mozda se neko mene i seca u mitrovici na skupu sa fajterom kako se 3:30h turira :D..hvala u svakom slucaju pokusacemo i to sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan To što ti se dešava sa motociklom je rezultat vadjenja klipova sa karikama iz hilzni, i vraćanje ISTIH ponovo nazad. Kada karike jednom naprave svoje ležište u cilindru, pa ih izvadiš van, nikad ih ne možeš vratiti nazad 100% u položaj kome su bile. Zato se po pravilu uvek stavljaju nove karike kada se stare izvade van. Šta će se sada dešavati? Po mom mišljenju, moguće da će se vremenom sagorevanje ulja nešto smanjiti kada karike opet legnu, ali je činjenica da će dimiti i dalje. Da se razumemo - motor ti troši ulje. Znam da nije utešno, pričam ti iz iskustva. To se slazem naravno ali jbg nsiam razmisljao o tome sa karikama i lezistem..Ok neka trosi malo ako mora,da ja malo njega proteram uzeo sma ga i kostao me boga oca do sada jbg...ako su karike jeftinije mi je ceo agregat kupiti i zdravo jbg sta da radim 60-80e po klipu za karike hmmmm ne isplati se nikako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...