GhostMile 4614 Napisano Decembar 7, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko koliko alternatori na mojim motorima proizvode wata? (XJ900F iz 90-te i FJR iz 2001-ve) Imam kamaru nekih teskih potrosaca, pa me zanima sta se desi ako se povuce vise wata nego sto ih se napravi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 7, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Iscedi se akumulator...valjda! Ali dobra tema, i mene ovo interesuje...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano Decembar 7, 2010 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Snaga alternatora piše u manualu.U principu ako preteraš sa potrošačima crpi akumulator ali isto tako strada i instalacija. To se lako rešava redukovanjem potrošača kao led pozicije i žmigavci, ksenon svetlo itd. Sa ovim se dobija na kvalitetu i izdržljivosti svetala i na prostoru snage za druge potrošače. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 7, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da cujemo koji su to potrosaci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 7, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da cujemo koji su to potrosaci? rukavice (u planu ne znam koliko, ali je sigurno par 10-ina W)) , prsluk (57W), ruckice (14-35W)....sve sa grijacima. Naravno imam na XJ-u i 55W svjetlo + pozicije non stop upaljeno. Na FJR-u su xenoni, pa sam time ustedio 40W. Ako bi bilo dovoljno struje uzeo bih cijelo odijelo na struju. Danas sam isprobao prsluk....ljudi, to je van pameti kako je dobro...mogu samo da zamislim sta bi tek bilo da imam i takve rukave i rukavice. Kao u autu. 100 km jutros u pola 7 na -2 kao da je oblacan dan u septembru. Dakle pekarka, tanka majica dugih rukava, kosulja, prsluk, jakna. Morao sam tu i tamo da smanjim da se ne oznojim... Jedino jos prste na rukama da rijesim, a rukavi i nisu tako strasni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 7, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta bih ja uradio: Sracunao koliko su wati svi potrosaci,i dodao toliko wati u sijalicama na akumulator.Upalio motor,svetla...sve potrosace i izmerio koliki je napon na akumulatoru(na vise od 3000obr). Ako lako dostize potreban napon punjenja(13.7-14.5V),onda ima dovoljno snage.Ako ostane ispod 13V,onda ne moze da podnese. Slucaj na africi:Upaljena oba kratka(h4) i ukljucen ablend(oba dugacka)=napon odmah pada ispod 13V,i to i na vecim obrtajima. Dva kratka i dva dugacka vuku 230W,dodajmo jos 25W na poziciju,i 20 na cdi-jeve,dobijamo 275W,a alternator treba da je 310W.Treba,-ali nije. Ovo pricam iz razloga da ne treba bas bezuslovno verovati podacima iz knjige.Ja sam za probu,i odmah se sve vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 7, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Htjedoh ti dati + za ovaj konkretan predlog, pa provalim da si vlast. LM, ne rece sta se desava / koje su posledice kad ne moze da podnese? Cisto informativno. Danas sam upalio 14W ruckice i 57W prsluk + redowna svjetla (55 + 10-ak W pozicija) = cca 140 W + tu i tamo zmigavci i kocenje, pa rekoh da ne kaze sutra ujutro khaaa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 7, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da u obzir treba da se uzme i to kolico cesto verglas, to najvise struje vuce. Ako verglas 2-3 puta na dan ne bi trebalo da bude problem. Al ako vozis pod tim opterecenjem pa jos verglas svaki cas... NISAM STRUCAN, samo logicki razmisljam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 7, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je previse opterecenja,nakon par dana ce poceti teze da pali(ili posle dugacke voznje sa upaljenim svim potrosacima). A ako vec imas sve te potrosace,-pa ukljuci ih,upali motor i vidi koliko puni i odmah ces imati jasnu sliku. Ako je nedovoljan napon punjenja,znaci da alternator ne moze da izgura dovoljno ampera,a zbog toga ce se akumulator postepeno prazniti. Zaboravio sam malopre reci da i akumulator "uzima svoje",i on vuce nesto struje kada se puni,a kada je sve ok,on se u voznji stalno puni,a sve potrosace plus punjenje akumulatora snabdeva alternator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Decembar 8, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da u obzir treba da se uzme i to kolico cesto verglas, to najvise struje vuce. Ako verglas 2-3 puta na dan ne bi trebalo da bude problem. Al ako vozis pod tim opterecenjem pa jos verglas svaki cas... NISAM STRUCAN, samo logicki razmisljam! Ja sam eksperimentisao. Vozim tenAk nedelju dana po gradu sa svetlima. Posle nedelju dana teže vergla. Kad vozim nedelju dana bez svetala, lakše vergla. Bude otprilike 8 do 10 verglanja tokom dana. Znači da mi anlaser vuče nešto više struje nego što alternator može da napuni tokom kratkih vožnji po gradu. Mislim, tako je bilo pre Joškinog reglera. Sad je mnogo bolje. Ali sam svedok da mnogi alternatori ne mogu da pokriju dodatne veće potrošače kao što su grejači ručica, maglenke... i mora češće da se dopunjava "kulumator" ako se vozi uglavnom po gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 8, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja verglam 2 x dnevno. Kud ces vise kad trebaju toliki grijaci... Da li ima na trzistu ili neka DIY fora za extra dinamu ili bilo kakvu "elektranicu"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Treba svakako uzeti u obzir da u takvim uslovima vožnje kada motor odstoji i zima uzima svoj danak za verglanje tako da nam računice malo nevaljaju. Naj bolje bi bilo ako ga toliko opterećuješ staviti veći akumulator makar u kofer i njega koristiti to bi sigurno pomoglo da ne mora svaki dan da se dopunjava i sigurno ne bi bilo problema sa verglanjem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 8, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Mile..koliko kosta takvo sajber odelo? ako ima neki link-slika..daj da vidimo Hvala.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam se malo raspitao i dosao sam do logicnog zakljucka. Snaga alternatora je isto kao i konjska snaga motora, nemas je u svim rezimima rada. Obicno je to kod ovih savremenijih japanaca izmedju 3000-4000 obrtaja u minuti. Tako da kada stojis na semaforu na 1000 obrtaja verovatno ti tada crpi akumulator jer tada alternator ne proizvodi onoliko koliko mu ti zatrazujes! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ah da ja takodje hocu da vidim to Star Trooper odelo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 8, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam se malo raspitao i dosao sam do logicnog zakljucka. Snaga alternatora je isto kao i konjska snaga motora, nemas je u svim rezimima rada. Obicno je to kod ovih savremenijih japanaca izmedju 3000-4000 obrtaja u minuti. Tako da kada stojis na semaforu na 1000 obrtaja verovatno ti tada crpi akumulator jer tada alternator ne proizvodi onoliko koliko mu ti zatrazujes! Upravo tako.Tada akumulator sluzi da "premosti" vreme dok alternator ponovo ne preuzme napajanje potrosaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan XJ 19 ampera, FJR 35 ampera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan XJ 19 ampera, FJR 35 ampera. Kako se bese racunaju Wati? AxV? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 8, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim ovo: www.exo2theheatinside.com A ima i ovo www.gerbing.com Exo2 je mrvicu jeftiniji, a i koristi nekakav gumirani karbon kao grejne elemente. U rukama izgleda kao tanka guma. Gerbing koristi zice i tu tamo se moze dozivjeti tzv. hot-spot kad zica ili "raskrsnica" dodju blizu koze. Inace sve u svemu obe firme su dobre i hvaljene. 35A? To gujo care. (12x35) W Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Mile nadam se da naljutis sto postujem svoja pitanja, nisi specificno rekao da tema bude za tebe (a i resio si problem ) Meni u manualnu ne pise kolko Ampera pravi. Nisu mi tu udzbenici iz srednje pa cu ovde da udarim copy paste a vi mi recite Moj Kawasaki EN 500c: Charging System output: 14 to 15 Volts DC at 4000rpm Alternator Output: 60 Volts AC at 4000 rpm Stator coil resistance 0.3 to 0.6 ohms Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranl 28 Napisano Decembar 8, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: temerin Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan snaga se racuna U*I 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan A na srpskom mu to dodje....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Decembar 8, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan U = napon I = struja N = snaga U * I = N 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 8, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ovo Alternator Output: 60 Volts AC at 4000 rpm puta 12 volti? Cisto sumnjam da moj alternator ima 720W... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 8, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bas tako. U jednacini nema broja obrtaja. Snaga(W) jednako Napon(u voltima) puta struja(u amperima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...