zagadjenje 66 Napisano Avgust 10, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i meni prvog problema Posle one provale oblaka od pre 2-3 večeri, sutradan motor neće da upali. Na dugme ne reaguje, ama uopšte. Akumulator je dobar sigurno. Kad pritisnem dugme, kao da se apsolutno ništa ne dešava. Nikakvih ni vizuelnih ni zvučnih promena. Mislio sam, ok ušla je voda. Dva dana palio na gurku, otovrio danas prekidač, sve naprskao. Naprskao i onaj prekidač na kvačilu i malo kontake pročačkao, međutim ništa. Koristio WD. Kad se motor upali, radi normalno, nema varijacija u osvetljenju, u radu, zvuku... ništa. Kao i pre. A pre ovoga je palio dukvalno na prvi dodir. Neko ideju šta bi moglo biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Avgust 10, 2020 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Jel stavljao neko dva topa na SV-a 650 2001-02 i kako je resio grane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano Avgust 10, 2020 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nema lep zvuk i bude slabiji. Mnogo mu je jedan otvor na 324 ccm po cilindru. Eventualno da se radi od pocetka pa da se koriguju precnici cevi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 804 Napisano Avgust 11, 2020 Zainteresovan, 524 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, zagadjenje said: Evo i meni prvog problema Posle one provale oblaka od pre 2-3 večeri, sutradan motor neće da upali. Na dugme ne reaguje, ama uopšte. Akumulator je dobar sigurno. Kad pritisnem dugme, kao da se apsolutno ništa ne dešava. Nikakvih ni vizuelnih ni zvučnih promena. Mislio sam, ok ušla je voda. Dva dana palio na gurku, otovrio danas prekidač, sve naprskao. Naprskao i onaj prekidač na kvačilu i malo kontake pročačkao, međutim ništa. Koristio WD. Kad se motor upali, radi normalno, nema varijacija u osvetljenju, u radu, zvuku... ništa. Kao i pre. A pre ovoga je palio dukvalno na prvi dodir. Neko ideju šta bi moglo biti? Iz mog iskustva, mož i anlaser da bude. Mož i regler da je crko pa ne puni akumulator ili namotaji.. ali ako kažeš da je napon i akumulator ok i da normalno voziš kad upališ na gurku i ne ostaješ bez struje, ondak prvo anlaser proveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Probaću, hvala. Mada i dalje mislim da je do prekidača jer se ne čuje apsolutno ništa, ni relej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Avgust 11, 2020 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Svećica napred je izložena vodi. Proveri. Mislim , malo znam o struji al znam da mu je to boljka. Dal moze da je do toga? ...ukucao malopre suzuki sv650 after rain i dobio sam puno o tom problemu. Na zalost, tablet nece da kopira linkove..potrazi (predlazu i nastavak blatobrana napred- fender extender,ja turio ) ” The problem happened when you rode on very wet dirty roads; a mixture of mud/grit would get kicked off the front wheel, behind the radiator, and into the front spark plug well. This gunk would fill up the drain hole for that spark plug well, and prevent the front cylinder from getting a spark. The solution: loosen radiator, remove front spark plug, clean well out with aerosol contact cleaner. Clean drain hole (pinhole on side of front cylinder) with contact cleaner. Apply dielectric grease liberally to sparkplug boot, and replace spark plug. This happened to me once after riding my '99 SV on a very muddy dirt road. Never happened again after that treatment was applied. I have rode through quite a bit of mud since then, and even a good number of stream crossings. I liked to pretend that bike was a dualsport. This very well might all be irrelevant to your '04. I remember reading that at some point Suzuki added a big rubber flap or something to cover this sparkplug well and prevent the SV325 problem.” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije to, verglao bi. Snimiću vam, mrtav skroz. Proverio sam i onaj prekidač na kvačilu, deluje ok sve. Pre par dana sam se igrao sa podešavanjem kvačila... Tj slučajno sam pomerio onu polučicu pa sam "razdesio" kvačilo i vraćao sam to nazad. Ali sumnjam da to ima neke veze, jer prekidač svakako reaguje kad poluga dođe do kraja. A bukvalno je takva situacija kad stisnem dugme, kao da je taj prekidač raskačen, skroz ništa se ne dešava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Proveri relej startera, ako se ništa ne čuje, moguće je da je crkao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan To je i moja sumnja. Kasnije ću se spustiti do motora da vidim to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Relej se oglasi na kontakt. Na duge se ništa ne dešava. Kad ga spojim direktno na divljaka, čuje se relej i pali motor. Znači anlaser i živ. Snimio sam neki vrljav video, ali je kao što sam rekao. Na dugme apsolutno ništa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano Avgust 11, 2020 (promenjeno) Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Skini zice sa prekidaca kvacila i prespoj ih direkt. Zna taj prekidac da crkne. Tipujem da je do njega 99%. On je oko 10 eura nov cini mi se. Pa ako je do njega, kupis i miran. Moze da se nadje i polovan. Nemoj da vozis sa prespojenim. Promenio Avgust 11, 2020 član abarth_maniac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam sumnjao na to prvo, ali kontam, koiko to može biti komplikovan prekidač. Očistio sve i otpisao ga kao ispravnog. Ali svaka čast! To je bilo u pitanju! Ne bih se iskreno ni setio tako da ga proverim. Uzeo žicu, prespojio i motor upalio bez po muke Tako da se sada vozim sa spajalicom u džepu i kao ludak palim motor svaki pu kad stanem haha Sura idem na kamp pa rešavam to kad se vratim! Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan @abarth_maniacje opasna majstorčina. Meni je sinoć sredjivao karburatore, radio mi motor na jednom cilindru, prethodni majstor mi je upropastio karburatore. Sada samo prede mašina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano Avgust 11, 2020 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zagadjenje je napisao: I ja sam sumnjao na to prvo, ali kontam, koiko to može biti komplikovan prekidač. Očistio sve i otpisao ga kao ispravnog. Ali svaka čast! To je bilo u pitanju! Ne bih se iskreno ni setio tako da ga proverim. Uzeo žicu, prespojio i motor upalio bez po muke Tako da se sada vozim sa spajalicom u džepu i kao ludak palim motor svaki pu kad stanem haha Sura idem na kamp pa rešavam to kad se vratim! Hvala! Nema na cemu! Tu smo da se pomazemo. P. S. Mozda imam jedan ispravan, proverim sutra. Ako je ispravan, tvoj je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano Avgust 11, 2020 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Overpressure je napisao: @abarth_maniacje opasna majstorčina. Meni je sinoć sredjivao karburatore, radio mi motor na jednom cilindru, prethodni majstor mi je upropastio karburatore. Sada samo prede mašina. Drago mi je si zadovoljan! Hvala na lepim recima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, abarth_maniac said: Nema na cemu! Tu smo da se pomazemo. P. S. Mozda imam jedan ispravan, proverim sutra. Ako je ispravan, tvoj je. Odlično, hvala puno i na gestu i na pomoći. No ja volim da čačkam, probaću prvo da vidim ša je sa ovim kad se vratim sa kampovanja. Ako mu nema spasa, čujemo se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Avgust 11, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mogao da sačekam da se vratim pa sam čačkao večeras Da kažem da je misterija razrešena Naravno da je neka glupost Tj, mix stvari. Definitivno je kiša uticala, sprala je mast, verovatno to zamuljala prekidač još više iznutra. Ali je uticalo i ono podešavanje ručice kvačila. Na kraju sam se i setio kako je došlo do svega toga Naime, kad je jedan momak došao da pogleda motor i pitao za ručice šta i kako, pomerili smo onu polugicu sa mesta na kom je stajala. Odmah sam skontao da ne znam gde je bila i to na glas i rekao haha Posle par dana odlučim da namestim to da lepo prebacuje, ali pred polazak i bi nekako na brzaka. Namestim to i krenem, ali i dalje nije bilo kao ranije. Sad sam malo više pažnje obratio i namestio da sve funkcioniše, tik pred smrkavanje. Isprobao, provozao, sve ok. Ali i dalje imam situaciju da kad je na broju tri, sve radi normalno. Kad prebacim na br dva, ne radi. Manji je hod ručice na dvojci i bukvalno onaj klin prekidača ne povuče do kraja i prekidač ne spoji lepo i strujno kolo se ne zatvori te nema struje i ne pali. Tu bi problematika. A posle tog prvog podešavanja sam bio ostavio na dvojci. Prekidač kao prekidač je vrlo jednostavan i lako se skida. Biće vam jasno sve sa fotki. Drže ga dva zavrtnja. Prekidač, već malo očišćen izgleda ovako. Odvojene dve celine... I rastavljen na tri dela Verujem da vam je jasan princip. Unutar ovog klina se nalazi i opruga koja obezbeđuje dobro prijanjanje kontakata. Klin upada u rupu na ručici i kad se ona povuče, klin klizi unutar belog kućišta i dolazi na kontakte na crnom delu prekidača za koje su prikačene žice. Kolo zatvoreno, motor pali. Prešmirglao malo kontakte, spojio sve, stavio tovatne (trebao sam možda grafitnu ali me mrzelo da idem do kuće) i montirao nazad. Sve u svemu, sređeno, a ona spajalica mi je već negde usput i ispala iz džepa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingN1 17 Napisano Avgust 15, 2020 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima ovaj deo od drzaca(potrebna su mi oba drzaca) kofera ? U toku voznje mi ispala oba sa sve srafovima i pao mi kofer na zadnji tocak kad ni sam izginuo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Amos00 4 Napisano Avgust 16, 2020 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, Citam prethodne postove pa rekoh da se nadovezem. Uhvatio me pljusak na putu, propisno sam iskusnuo. Pljusak je ubrzo prosao ali posle nekih 10ak minuta poceo motor da stuca, kao da ostane bez gasa delic sekunde. Vremenom sve cesce i sve jace, toliko da sam na kraju morao da stanem. Nakon toga motor je mogao da upali uz malo gasa ali je zvucao kao da se davi i osecao se miris benzina. Posle 10-15 minuta stajanja je normalno upalio ali nakon par stotina metara opet isto. Nekako sam se doterao do kuce, srecom bio sam vec blizu. Sutradan i svaki naredni put palim motor i vozim kao da se nista nije desilo. Da napomenem i da je i instrument tabla malo pobrljavila tada, pokazivao da idem 150 iako sam stajao na semaforu, indikatori za migavce su svetleli iako su migavci bili ugaseni. Vidim sad da postoji taj problem sa nakvasenim svecicama, moze li biti to ili nesto drugo, ozbiljnije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolaobr 0 Napisano Avgust 21, 2020 U prolazu, 11 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Suzuki sv 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da li neko ima levu plastiku sto ide ispod sedista (mala trouglasta) i vetrobran za sv650 2001god? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Avgust 23, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam pre nekih 20ak dana neko pistanje/skripanje sa prednje strane, ali ne mogu da ocenim tacno gde, pocelo je da se desava par dana nakon sto sam pokiso na motoru. Cuje se kad je motor u pokretu i na gasu, kad pustim gas ne cuje se ili kad drzim kvacilo i dam gas takodje se ne cuje. Uspeo sam da uhvatim na snimku, nije bas savrseno ali moze da se cuje. Jel zna neko sta bi moglo da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Avgust 29, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam problem... Kisa isprala sprej sa lanca pa se on cuo, naprskan ponovo i nema vise pistanja. Da ne zna neko da li ova sirena odgovara na SV-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Avgust 29, 2020 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Odgovara. Послато са SM-A715F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Avgust 30, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Za ovih dva meseca koliko posedujem sv650s, mogu reći da me je oduševio, lagan, snage na svim obrtajima, zvuk v2 mašine me oduševljava, motorno kočenje je vrhunsko, potrošnja oko 5L. Nije mi se svidelo kako izgleda sa koferom, pa sam uzeo kriega torbu u koju mi staje sve što mi treba za vožnju po lokalu i za neki izlet. Ostaje još vizir da promenim, s obzirom da ima konverziju na korman, postojeći vizir mi preusmerava sav vazduh u kacigu, posle nekog vremena bas zamara. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...