Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina delova preko interneta

Recommended Posts

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Gledajuci preko interneta naleto sam na jednu prodavnicu u Engleskoj koja ima dosta delova za moj motor i jos su dosta jeftiji nego ovde.

Sad me interesuje da li je neko imao iskustva sa narucivanjem delova iz inostranstva i kako to ide da li se placa carina ili ne?

Vrednost delova je 45e a tezina je manja od 1kg.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

carina se plaća na sve pakete skuplje od 20 eur.

računaj okvirno 30% od cene robe sa šipingom. mada možeš i da ih zamoliš da ti naprave fakturu na manju vrednost pa će ti biti manji carina i pdv

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Hteo sam da porucim neke delove iz engleske (lancanike i rucicu kocnice sve ukupno je daleko jeftiniej nego ovde)

Sad ako bi tako uzimao imam tetku u engleskoj pa bi mi ona to kupila pa poslala postom kako bi onda islo jer bi se i tad placala carina ako se racuna da je to poklon?

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Narucuj odvojeno deo po deo ako ti se isplati zbog poshtarine-carine. Prerachunaj varijantu 1 i 2.

Do sada sam naruchivao sa eBay-a kontakt bravu i bravu rezervoara, rucice kvacila i kocnice, lanac bregaste, maske i baterije za telefone za ortake, nikad nisma platio carinu.

A jednom mi je burazer slao pokvareni TomTom GPS i platio sam 3600din carinu i porez (procenili su ga na $120 jer nisu znali da je pokvaren...)

U principu nije loshe da napishu da je poklon ili da stave manju vrednost, mada ako oni procene da vredi vishe onda gledaju po kataloshkoj vrednosti.

Sto se tice ovih delova nije problem da se prilozi racun uz njih jedino sto je taj jedan lancanik 25e :(

A kolika je postarina da ne platim postarinu dosta pa da me izadje ko da sam ovde kupovao.

Koliko mogu da teze tri lancanika dva prednja i jedan zadnji rucicu sam naso ovde za iste pare.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja