sinke 451 Napisano Decembar 28, 2010 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Posle neprespavane noci , ali u pozitivnom smislu, zahvaljujuci Agneszszsg...kako je neko od vas nazva ja i Djole se dogovaramo da odemo da posetimo cuveni Globe, cudo sa kog se pruza fenomenalan pogled na grad...Posto se nalazi na par stanica metroom od nase, nece nam uzeti ni puno vremena, al zato para oce 30e po osobi i to Djoletovih, jer je meni nestalo ,al dobro,blizi se dan povratka u Bg... slike sa neta Nekada Stockholm Globe Arena, sada The Ericsson Globe, je jedan od simbola Stockholma, gradnja je pocela davne 86,a zavrsena 89, tada arhitektonsko cudo i najveca sferna gradjevina na svetu sa precnikom od 110m...Unutra su nastupali mnogi poznati band ovi, igrane hokejaske, kosarkaske utakmice,eurosong...... Odma pored je i stadion FK Hammarby... Sve ovo sto sam napisao smo odgledali u dok. filmicu koji nam je bio pusten pre ulaska u kupolu, koja vas vodi na 100 i kusur metara iznad Stockholma... Inace, postoje dve kupole u koje staje po 12 ljudi... Postoji i jeftiniji nacin da se vidi Sthlm iz visine, a to je sa Tv tower a koji je u samom centru, cak ima i kafic...nesto kao nas Avalski toranj... ali ovo je impresivnije!!!! Puni utisaka posle voznje onim cudnim kapsulama, ali i praznih stomaka, zovemo Jusupha, Djoletovog drugara, koji nam je smislio provod zvani zdranje u ikei za male pare!?!?! Da da ikea za svoje potrosace obezbedjuje skoro pa dzabe klopu u svom restoranu...Tako da rastajemo se od Glube a i picimo ka Ikei.... ...i stizemo....nismo nista kupili,mada Djole kao i vecina Sveda u kuci ima bas njihov namestaj...Posle obilaska i isprobavanja stolica,kreveta,duseka....upadamo u lep restoran na drugom spratu.... evo i klope , a sve ovo + sok za 2eur Jbt mislim se ja...pa ja da sam klosar u Sthlm u, skupljam konzerve po ulici, uzimam dnevno oko 20 ak eur ,hasam u Ikea restoranu...pu jbt pa to bolje nego sto ja sad u Bg u zivim ....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Decembar 28, 2010 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Rastajemo se sa Jusuph om posle rucka, mada se dogovaramo da se vec uvece vidimo na pivu u gradu, jer ja sutra ujutru letim za Budapest, pa odatle mini bus om za Bg , da da doslo vreme da se vraca...Negde na pola puta prema kuci, zove nas Milan , to je prijatelj od Djoletovog burazera koji je od 90-e u Sthlm u....Super lik ,urbana faca, pobego covek na vreme od balkanske seljane...Uglavnom Milan insistira da svratimo kod njega kuci i da odemo na jezerce ispred zgrade da rostiljamo....Jbt ko sta radi, mi samo jedemo!!!Ajde dobro prihvatamo , gde da odbijes naseg coveka koji oce da baci meso na zar....Presedamo iz metroa u tramvaj i za par min smo kod njega,retko visoka zgrada,al na savrsenom mestu sa savrsenim pogledom..... ovo mi je bilo smesno,sediste u liftu, valjda ako se neko umori,pa da odmori pre nego udje u kucu...hahaha pogled sa Milancetove terase.... sta reci...???!!!??? Milan zivi sa zenom Minom i cerkom Verom,posto je Mina svedjanka,bilo je zanimljivo gledati i slusati kako je uce i svedski i srpski... http://cdn.bjbikers.com/images/imported/dI/PvMrz_imag0067tr.jpg Mina i Vera krece raspaljivanje rostilja u parku pored jezera,a tik ispod zgrade... Nikad nisam video ove resetke za rostilj koje se kupuju,a punjene su cumurom ,tako da na svakom mestu bez mnogo muke moze da se opali po rostilju...idealno za nas bikere... Mina je vegeterijanka,pa ona ima posebnu resetkicu za svoje biljne djakonije... Milance i ja na delu..... poluga na kobaji i tako uz klopu,pricu ,cirku, prodje vreme,a mi imamo da se sastanemo i sa Jusuph om kasnije u gradu,a valjalo bi se i istusirati.... ................... ............... par sati kasnije u gradu.... Namerno zavrsavam ovaj putopis sa ovom slikom,jer mi je bilo jako zao sto nisam imao motor svo ovo vreme u prelepoj Svetskoj, a i kao dokaz da nas ima i na krajnjem severu!!! POZZZZ I vidimo se na drumu ili na strunjacama!!!!! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IONE 14 Napisano Decembar 30, 2010 U prolazu, 14 postova Lokacija: Sabac Prijavi odgovor kao problematičan Opet mi se ide u Svedsku(i opet sam gladan), "ubise" me tvoje fotke Kako je voziti biciklic sa SPD-SL pedalama u patikama (+ trening je sa pro Djoletom)? Sta je najupecatljivije u tvojoj avanturi u odnosu na nase poglede iz "kutije"(Srbija VS Svedska)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IrwinF 6 Napisano Decembar 30, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: Rodom i srcem u Brčkom-BiH, a na privremenom radu u Zagrebu-CRO Prijavi odgovor kao problematičan Alal vera, Celo vreme sam škico i čeko kraj...zapravo tek početak Hvale...obiđosmo s tobom onako "pod ruku" Štokholm. A sada idem da odgledam kako to izgleda kada Djole dođe kući: http://www.dssound.com/productshtml/Made%20in%20Yugoslavia%20Komedija.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Decembar 30, 2010 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Opet mi se ide u Svedsku(i opet sam gladan), "ubise" me tvoje fotke Kako je voziti biciklic sa SPD-SL pedalama u patikama (+ trening je sa pro Djoletom)? Sta je najupecatljivije u tvojoj avanturi u odnosu na nase poglede iz "kutije"(Srbija VS Svedska)? Sto se tice pedalanja ,jbg tesko je spada noga,kliza ,al uhvatio sam fazon pozdo mi djon ima ogromne rume,neki clima model pa zabodem onu iglicu od pedale u tu rupu,a i Djole je lagano vozio, a za najupecatljivije bih izabrao sve,jbg ljudi mi kao da ne zivimo na istoj planeti sa njima i to u svakom smislu....Ko sto kaze onaj bilbord na pocetku putopisa, ne biramo gde cemo se roditi...a ja dodajem :ali mozemo da promenimo mesto gde cemo ziveti i umreti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Decembar 30, 2010 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan *IrwinF* Hvala druze, pa to mi je i bio cilj da vas malo kroz slike provedem kroz Stockholm, bar vas koji niste bili...jer ipak nije bas klasican putopis, tj. nema motora i celog onog tripa dok se putuje...ali sta je tu je , tako je bilo ove, a za sledecu ko zna mozda padne i voznja do gore...pa da vidim i ja ,a i vi cudesnu prirodu Skandinavije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Januar 12, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan *IrwinF* Hvala druze, pa to mi je i bio cilj da vas malo kroz slike provedem kroz Stockholm, bar vas koji niste bili...jer ipak nije bas klasican putopis, tj. nema motora i celog onog tripa dok se putuje...ali sta je tu je , tako je bilo ove, a za sledecu ko zna mozda padne i voznja do gore...pa da vidim i ja ,a i vi cudesnu prirodu Skandinavije... 'Ebes prirodu i skandinavska cuda,ne mogu da spavam koliko mi se jede onaj rostilj sada,a treba ustati sutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Februar 5, 2011 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...