Pablo 1851 Napisano Januar 17, 2006 Vlasnik sajta, 5358 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Procitajte Neverov prevod clanka o Hayabusi... http://www.bjbikers.com/index.php?lang=serb&contentid=53 Komentari? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 17, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Glasao sam , i nisam jos procitao tekst, ali evo obrazlozenje.Potpisujem da nijedan takav motorcikl nije za grad. Doduse letimicno sam procitao inaj zadnji deo , kao samo vi jurcajte po gradu , kad se guzva racsisti sticicu vas.Na trenutak sam posumjao da nije Ghost Rider pisao taj tekst.Ja sam vec stariji covek :wink: koji je navuko solidno zenta kroz guzvu pogotovo od ono mog zadnjeg nesretnog dogadjaja, ali ni jedna Hajabusa sa podjednako dobrim vozacem na nekom enduro ili mnogo slabijem i upravljivijem motoru za gradski trku ne moze da prismrdi , bez obzira na to kad se guzva rasictila.Ako neko neveruje imam par drugara koji ce biti ljubazni da to i dokazu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 18, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno kako jedan moto novinar ne sme da nagazi motor do kraja. Kad predjes 250, onda je svejedno da li je 250 ili 300. Osim toga se mnogo zalio na poskakivanje motora pri velikim brzinama, pa bih rekao da je vozio sa nepodesenim ogibljenjem. Znaci, kritike upucujem samo novinaru, ali je clanak veoma dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Never 2 Napisano Januar 18, 2006 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Atina Prijavi odgovor kao problematičan Ako smem da dodam, meni Hayabusa izgleda upotrebljivo jedino u tipicno americkim "suburban" krajevima, obicno rasterecenog saobracaja i sirokih puteva. Taman posla da se u centru Beograda probijate sa Hayabusom. Ono sto je mene zaintrigiralo je komentar u drugom delu clanka oko udobnosti sedenja na jednoj Hayabusi. Svaki put kad je vidim ne mogu da takav dizajn zamislim kao ista udobniji od recimo CBR-a. A opet neki ljudi ovaj motor aktivno koriste za putovanja, kao na primer Pashnit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Januar 18, 2006 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan samo sam zamislio covjeka koji sijeda na Busu, pali kontakt, gleda kako se okrecu kazaljke i pocinje da se kikoce kao malo dijete... covjece, ko ne vozi motor i ko to ne proba ne moze ni da pretpostavi kakav je to osjecaj... vrh!! dobar je text, a i potvrdjuje moje pretpostavku da je takvog monstruma tesko kroz grad vozit a i iskreno receno, greota je mucit ga tako. fino uzmes neki skutercic za kroz grad, a Busu za.... he, adrenalin vikende Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Januar 18, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam meni je ruzna osim u zlatnosivoj boji. A i ZX12R je brzi na stazi i + udobniji (sjediste mu je za 5, nogari su nizi). Tih par km/h sto je Busa brza se lako nadoknadi nekom Yoshimurom i slicno uostalom kome to treba. A ovo "za grad" mi je isto kao kad bi skuter od 50ccm kudili sto je los za autoput... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 18, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Bushu je lakse voziti u gradu nego R6. Jeste teza, li je udobnija i mnoooogo elasticnija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Never 2 Napisano Januar 18, 2006 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Atina Prijavi odgovor kao problematičan Bushu je lakse voziti u gradu nego R6. Jeste teza' date=' li je udobnija i mnoooogo elasticnija.[/quote'] To jeste, ali R6 ima prednost sa te strane sto je manja i lakse moze da prodje izmedju vozila kada stane saobracaj. To moze mnogo da znaci u Beogradu. Doduse ja zbog svojih dimenzija nikad ne bih seo na R6, malecna mi je :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Januar 19, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Sve je stvar navike. Moj motor ima 220 kila i mnogo vislje teziste nego Busa, pa mi se nije desilo u gradu da je negde prosao neki skuter a da ja nisam mogao za njim. E sad jedino sto na R volan moze manje da se zakrece, ali to je slucaj sa svim a ne samo za Busu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 20, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Sve je stvar navike. Moj motor ima 220 kila i mnogo vislje teziste nego Busa' date=' pa mi se nije desilo u gradu da je negde prosao neki skuter a da ja nisam mogao za njim. E sad jedino sto na R volan moze manje da se zakrece, ali to je slucaj sa svim a ne samo za Busu.[/quote'] Pa i nije baš! Tvoja Africa ima GEOMETRIJU upravljanja takvu da jebe kevu na osmici i po gradu i kroz gužvu, bez obzira na težinu a Hayabusi treba Bus-okretnica za polukružno! P.S. Hvala brat-Dirty-ju za pravovremeno objašnjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 20, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ljudi, ja bas ne bik u grad isterao. Jednostavno zbog snage i brzine koju postize. A da ga mucim u malim obrtajima niske brzine, e vala bi mi bilo zao. GSP je resenje, a busa za put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1851 Napisano Januar 20, 2006 Vlasnik sajta, 5358 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan More, vozio bih ja to po gradu samo tako, kad bih je imao. Naravno, nije bas sampion, ali mislim da nije bas toliko katastrofalan bajk. E sad, bitno je i koji grad. Recimo, Beograd je dovoljno veliki za Busu, pa tu mozda i ima smisla, dok u nekom manjem ne bi bilo mesta ni da se posteno zagreje motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKOtls 19 Napisano Januar 20, 2006 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R Prijavi odgovor kao problematičan cuo da busa ima problema sa fuel injection sistemom!!! dali ima tu istine????? :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Never 2 Napisano Januar 20, 2006 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Atina Prijavi odgovor kao problematičan cuo da busa ima problema sa fuel injection sistemom!!!dali ima tu istine????? :roll: Ne bih iskljucio tu mogucnost kod prvih Hayabusa izaslih 1999-e, mada ne znam tacno za neki slucaj. U sustini dosta modela koji predju sa karburatorskog mehanizma na fuel injection imaju neke bubice ili bolesti u prvoj generaciji. Tako je bilo sa Hondom VFR 800 2001-e jer joj FI sistem nije bio dobro uklopljen sa VTEC-om, takodje prvi put upotrebljenom tehnologijom. Sledece generacije su imale znatno poboljsano ponasanje FI-a. I ako se ne varam, prve Kawe ZX-12 su imale problem sa FI-em, motor je bio suvise nemiran na dodavanje i oduzimanje gasa. Kad vec pomenuh dvanaesticu, jel moze neko da kaze odavde ko je u prednosti - ZX-12 ili Busa? Ne mislim po maksimalnoj brzini ili ubrzanju nego po upravljivosti i ergonomiji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Januar 20, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad vec pomenuh dvanaesticu' date=' jel moze neko da kaze odavde ko je u prednosti - ZX-12 ili Busa? Ne mislim po maksimalnoj brzini ili ubrzanju nego po upravljivosti i ergonomiji...[/quote'] ZX12 all the way. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Januar 23, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan More' date=' vozio bih ja to po gradu samo tako, kad bih je imao...[/quote']Potpisujem!!! Nasao bih ja po koju dionicu da je vozim :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Never 2 Napisano Januar 25, 2006 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Atina Prijavi odgovor kao problematičan Touring Busa tj. Autobus Sto su lepi koferi ko u kamenu izvaljani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 25, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan A i onaj naslon zadnjeg sedišta je atestiran u NASA-i na Space-shuttle-u èisto reda radi i od titanijuma je ... :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 26, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan A i onaj naslon zadnjeg sedišta je atestiran u NASA-i na Space-shuttle-u èisto reda radi i od titanijuma je ... :twisted: Da, ali nemaju rezultate testova, jer je shuttle eksplodirao :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Never 2 Napisano Januar 27, 2006 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Atina Prijavi odgovor kao problematičan 2006 Hayabusa Limited Edition... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Triva Rossi 8 Napisano Mart 10, 2006 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: KIKINDA Prijavi odgovor kao problematičan Busa je ogromna, verovatno nije prakticna za grad! A sto se tice brzine ja mislim da je zavrsila karijeru posto je kawasaki izbacio ZZR 1400!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Mart 10, 2006 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Busa je ogromna' date=' verovatno nije prakticna za grad! A sto se tice brzine ja mislim da je zavrsila karijeru posto je kawasaki izbacio ZZR 1400!!! [/quote'] Shto Suzuki VEROVATNO jedva ceka,pa da izbaci novu busu...Busa nije usavrsavana,tako da su je konkurencija i uopste starost modela stigle ali zato cekamo novi model...Bar je ovo moje misljenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkk 16 Napisano Mart 27, 2006 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Beograd Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno je super za po gradu da je daviss 40-ak dok se ne otvori ulica pred tobom, pa je razvrness do prve guzve , pa pa koccnici, pa tako redom u krug a svi te gledaju... :wink: A tebe bole ruke, al unatocc tome slozziss cool facu, a svi prolaznici se pitaju KOLIJEOVAJ?!?!? Ko to voli sigurno mu je super, ssta kossta da kossta! :wink: Meni bi to uglavnom bilo maltertiranje, a vjerujem i njoj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihajlovic 9 Napisano Maj 18, 2007 U prolazu, 91 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan pizdarija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Maj 18, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvadio si iz naftalina temu od godinu i po dana da bi ovo napisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...