lencuga 14526 Napisano Novembar 18, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan Kupi bre k7 1ooo i ima da te vidi bog 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Novembar 18, 2010 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Tako je Lenji,sta tu da se zezam s boranijom?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7926 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 2472 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ozbiljno razmisli o nekom Banditu/Fazeru, mislim da ti je to preveliki skok sa 125, moj ti savet. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7926 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 2472 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Isao sam bas malo pre do drugara da vidim kakav je polozaj sedenja, mogu ti reci samo da je extra, mislim da udobniju sportsku sesticu neces naci. Motor je extra, ima velika mekana sedista kako za vozaca tako i suvozaca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan zašto je npr bandit bolji od ove kawe za prelazak sa manjeg motora? po meni najveća promena je u težini ozbiljnijeg motocikla, svaki veći motor je dosta teži od tog kiveja i tek onda shvatiš da je kivej moped a ovo drugo motor. sve je drugačije, težina, gume, kočenje, ubrzanje, obaranje, ležanje u krivini. koji god da uzmeš moarćeš dosta novih stvari da naučiš i moraćeš da se potrudiš da bi napredovao. bandit fazer neki drugi f idu sasvim dovoljno da se sjebeš tako da ti niko ne garantuje da ako uzmeš nešto takvo da će sve biti ok a ako uzmeš kawu da ćeš se sjebati. tako da uzimaj motor koji ti se sviđa, pamet u glavu, upoznavanje motora i sebe, vežba i razmena iskustava sa drugima i samo napred... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Novembar 18, 2010 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan @Rasa Druze,svaka ti je na mestu. @Gile_Extremeboy Hvala Gile,mislim da je to to!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7926 Napisano Novembar 19, 2010 Drug član, 2472 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Nego kazu neki da sve sto ima slovo K u nazivu da iznacava kvarno. Pripazi se.. kawasaki 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14526 Napisano Novembar 19, 2010 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan ja sam vozio zx6r 636 2002. , skoro cele dve sezone, jedan od najboljih u klasi tih godina, veoma udoban i poslusan. snaga mu se lako kontrolise i prasta greske, ali je uvek spreman da poleti cak i iz niskih obrtaja tako da skoro svi iz iste klase mogu samo da mu pogledaju u tablicu. desavalo se i da 750-ice dobro oznoje dupe dok ga stignu, pogotovo ako je vozac malo losiji, sve u svemu motorce za preporuku. polozaj sedenja i kacenja na motor uradjen perfektno a ciklistika do 00. vozi se kao bicilklic. nema veze da li si pre veceg motora vozio 50 ili 250 ccm, ako imas u glavi nemas problema, daj budali trotinet pa ce se ubiti. izbegavaj: enduro, kruzere, skutere, kross... jer ces se smoriti za medalju. R 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gargi 1229 Napisano Novembar 19, 2010 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: Sankt Kanzian Motocikl: Ktm 990 Superduke R Prijavi odgovor kao problematičan Nevoliš da peglaš, nevoliš da zaležeš u krivine...hmmm , što bre lepo ne priznaš da ti treba motor za qrčenje, zna se dobro da se cice najviše pale na R-ove. Izvinjavam se ostalima ali lična statistika i višegodišnje iskustvo je tako pokazalo . :D . Šalu na stranu... kupuj bre šta te volja, pa ako vidiš da ti nepaše...prodavaj, menjaj, ali nikad ne kupuj motor da bi mogao da držiš korak sa bilo kim nego ga kupuj za sebe, pa vozi svoj stil vožnje, nebitno jel to neki R ili enduro,naked, šta god, a udobnost nećeš naći ni na jednom ali koga to uopšte briga , kad zajašeš sve zaboraviš, a odmoriti ruke,dupe,jaja uvek možeš 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Novembar 19, 2010 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Gargi brate,provalio si me! Juce pricam sa drugarom uopsteno oko motora i on mi kaze:zasto lepo ne sednes u auto i odes na izlet,nego se krjas na motoru...?Ja mu odgovaram,ne razumes ti to,ne vredi da ti objasnjavam.Ne moze sve biti idealno,zarad te satisfakcije koje ti pruza motor vredi izdrazati i neki bol u rukama i guzici! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Novembar 19, 2010 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan tako da uzimaj motor koji ti se sviđa, pamet u glavu, upoznavanje motora i sebe, vežba i razmena iskustava sa drugima i samo napred... Sjajan savet Meni su se od malih nogu svidjali R motori, nishta drugo nisam hteo ni da pogledam... Kupio ZZR600 '93 - toliko sam imao para na raspolaganju i na njega sam preshao sa Tomos Automatica... To je ogroman skok i svi su me savetovali da nekupujem takvu mashinu od toliko kubika da moram da krenem od 125cc pa nagore... Za sad sa Kawom sam preshao nekih 500km, navikavam se polako, nikad nisam zavrtao gas, nisam je vozio brze od 180 i to samo cisto da probam koliko sam speman... na otvorenom putu obicno je vozim 100-140 kmh - na toliko se moj mozak oseca sigurno... Problem mi je bio menjati brzine poshto mi je ovo prvi motor sa manuelnim menjachem, pre njega nikad u zivotu nisam seo za motor sa manuelnim menjachem, nishta APN nishta ATX iako je to svaki moj drugar imao... a niko mi nije dao savet da se nemenja brzina na malim obrtajima... Ja sam uvek menjao na 4-5k rpm i menjach ide teshko, pa sam kontao kvacilo neodvaja dobro, pa sje8an menjach, stvarno mi shtoshta prolazilo kroz vugla... Onda sam ovde na forumu prochitao da se brzine menjaju na vecim obrtajima, da bi mi to bajkeri iz mog sela posle rekli, pitam ih gde ste bili do sad vidite koliko se patim sa menjachem... Uglavnom sad menjach ide mnogo lakshe mada josh uvek to nije to, poshto nisam dobro sinhronizovan sa gasom... Sad dali je ovo bila greshka shto sam sa 50 kubika odmah preshao na 600kubika pokazace vreme. Ali ja mislim da nije poshto nisam takav tip da se qrci sa motorom nek me drugi vide, nego sam motor kupio zbog sebe i nedozvolim da me dotakno ono shto drugi prichaju o meni ( a nikad nisu seli na veliki motor ) tipa da vozim ko baba ili ja bi to vozio brze od tebe ja bi ovo, ja bi ono... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nitko ne uvrijedi... ali meni su ovakve teme totalna glupost ... Do sad me zaista veliki broj ljudi pitalo za savjet oko kupovine (prvog) motora.... neću sad baratati točnim ciframa, jer ne vodim ecidenciju... ali od minimalno 100tinjak ljudi koje sam savjetovao SAMO JEDAN me je poslušao i umjesto R6 (u kojeg je bio zaljubljen, ali ga nikad nije vozio) je kupio Pegasa .... bilo je to prije nekoliko godina... čovjek sad ima drugi motor i s njim je prešao "pola europe" i neizmjerno mi je zahvalan što sam ga nagovorio na pegasa, jer je u međuvremenu probao voziti i R6... A sa druge strane, svih onih ostalih 100tinjak je po savjet došlo sa već unaprijed donešenom odlukom i nije bilo tog Boga da im promjeni mišljenje... Vjerujem da je tako i u ovom slučaju ... savke, ti već unaprijed znaš šta želiš i šta ćeš uzeti.... zašto to onda pitaš ?!? 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Novembar 20, 2010 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan @strasilo Ako si pazljivo procitao moje pitanje,morao si videti da je moje pitanje bilo vezano za agregat R motocikla,tj.srpski receno da li cu ga "upuvati" ako ga budem malo blaze vozio.A to kojeg ili da li cu kupiti R-a je samo na meni,kao i to da li je to preveliki skok,da li cu su zapucati u neki sleper...to su neke stvari o kojima cu ja sam odlucivati i razmisljati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan "upuvat" ćeš ga ni manje ni više nego bilo koji drugi motor... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Novembar 20, 2010 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan Svaki motor pa mislim i motor iz automobila imaju sanse da se ulenjU pa se tako preporucuje s vremena na vreme malo zavrnuti gas, ali to je vise postala neka legenda. Dodjes kod mehanicara on ti kaze malo dizne jebu sipaj aditiv razvuci ga da se ocisti bla bla... svako ko je vozio R ce ti reci da ce te povuci da ga przis. ali opet nije ni u tome stvar ljudi su ginuli u askonama, ladama, jugicima i kadetima, jer su gledali fast&the furious i sa svojim kantama pokusavali da idu "300" ko bugati. vozim auto vec 7 godina astru karavan nikad je nisam przio niti se lozio na tako nesto, jer znam sta moze a sta ne moze moj auto da uradi, ja pojacam moju muziku i to je to. sto ne znaci da nisam vozio brzo na otvoreno ili malo agresivnije u saobracaju zbog raznih situacija. kad pijem ne vozim ili popijem jedno pivo max nikad vise. to su sitnice sad, ali ako se ti u glavi pomiris s tim i ako mislis da si normalan vozac onda kupi R-a i ako ces ga ikada razvlaciti radi to tako da ne ugrozavas saobracaj, pa tek onda razmisli i o svom zivotu. ja sam upravo u potrazi za prvim motorom to ce biti R jer mi se dopada a i picke se loze na njega ja sam sebi rekao to hocu i tako ima da bude ako mi se ne bude svidjalo sta sad prodacu ga uzecu neki enduro supermoto i bog da me vidi. moja motorna iskustva su apn6 sa 4 (CETRI) godine pa na dalje dok ga nisu ukrali kad sam imao 11, u prvom srednje jedan krug sa atx-om, u trecem razredu srednje aprilia rs125 i to odmah pun gas, u cetvrtoj godini faxa r6 i sv650, i pre koju nedelju fullcross ktm trebalo mi je svega 5 metara da se upoznam sa motorom, a onda pun gas po barama i rupama. ja nemam puno iskustva ali sam u glavi normalan i verujem da cu se ponasati odgovorno bas kao i kad vozim auto. eto ja se recimo sto se tice samog motora osecam kad sednem kao da smo jedno. zvuci kao recenica iz loseg akcionog filma, ali tako je se ja iskreno osecam. pomaze mi i to sto sam duze vreme bio vozac automobila pa mogu drugim ocima da posmatram saobracaj sto ne znaci da necu morati da ucim kako da se ponasam pri voznji. ne mislim da je 600ccm mnogo pa cak ni hiljadu ako ti znas kakav si s glavom mozes i sto godina da vozis. koliko ti predjes s svojim kivIjem i da li mislis da ces prelaziti puno vise sa R-om? da li kupujes motor zato sto ce se picke loziti vise na tebe? da li imas para da sipas corbu, da ga registrujes i da ga popravljas/odrzavas? po tvom opisu tamo ti bi nesto sto izgleda kao R a ide kao ne znam sad cb500 i da ga tako vozis. do jaja je sto niko ovde nije objektivan kad mu preporucuje motor. svako savetuje ono sto vozi ili slicno. na pegasa, afriku, dr, ta i slicne maisne ne bih ni u ludilu seo mald sam i dok sam malad cu da se mucim. meni su recimo vecina da ih tako nazovem F motora ruzna. sledeci su mi sto se tice performansi i izgleda super. njih mozes i da zavrnes i da kuliras dok ih vozis dakle: f4/f3, cagiva raptor, ducati monster, (hornet/banidit/fazer su mi svi bzvz) i najbolji od svih sa kojim bi mozda bio i najsrecniji pod uslovom da ti se svidja zvuk posto je v2 to je SV650 i to bas iz 2003/2004 izgleda nadrkano, vozi se super za pocetnika trosi malo... raspisah se ja, a tebi i meni srecno sa kupovinom... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grunf2 1 Napisano Novembar 22, 2010 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Savke brate odabro si lep i pouzdan motor mislim da se nemoras previse da brines oko agregata dalices ga zatusiti svojom vožnjom prati temperaturu sve dok je ona ok mozes vozit kako hoces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Novembar 26, 2010 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan ja ti preporucujem da kupis r jer ces patiti ako ga neuzmes,vidim da ih volis,uvek ce ti biti krivo ako ga nebudes uzeo,jer on ti sve moze sigurno pruziti,od lagane voznje do ekstrema,jer adrenalin je cudo a sama cinjenica da mozes i ovako i onako ce te ciniti kompletnim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Odluka je pala na zelenog R-a,sad samo ostaje da sacekam prolece i vidim da li ce mi se sve finansijske kockice sklopiti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Novembar 26, 2010 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan ja uzeo gsxR 600 k1 prezadovoljan i puno srece pri kupovini trebace ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Novembar 26, 2010 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan ja uzeo gsxR 600 k1 prezadovoljan i puno srece pri kupovini trebace ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...