Jump to content

Moto Zajednica

CBR 600 f ili R6

Recommended Posts

Guest Cubric

E ovako, prodao sam R1, tako da sam sad u potrazi za drugim "jaretom". Kao sto se iz naslova moze zakljuciti, interesuju me ta dva motora (znaci CBR-ka model 99-00 i R6 istog godista).

 

Posto CBR 600 f (model 99-00) i nije bas cesta pojava na nasim ulicama, interesuje me da li neko od vas zna nesto vise o tom motoru. Ono sto sam ja mogao da primetim na slikama je da je to ustvari isti motor kao model F4 koji se proizvodio od 2001-2006. Razlike su u prednjoj maski, farovima, i slabija je za par konja (mozda nema FI ubrizgavanje kao novija). Ako neko zna za jos neku razliku ili je vozio taj model neka napise.

 

Sto se tice R6-ice, o njoj manje-vise sve znam, jedino sto ne znam da li moze da se "napakuje" kakav dobar primerak za nekih 4500 ojra.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • I N S T R U K T O R, 1168 postova
  • Lokacija: Beograd i okolina
  • Motocikl: R1200GS

Imao sam cbr 600 f, ali da ne dužimo, uvek me iznova zaèudi kad se neko dvoumi izmeðu Honde i neèeg drugog.

Ako ikako sebi možeš priuštiti Hondu, onda se nemoj dvoumiti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 301 postova
  • Lokacija: Kikinda - Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Vozio sam i jeden i drugi motor... Jeste da je r6 lepsi od honde i svaka budala koja se ne razume u motore zna samo za r1 i r6... Moja preporuka u svakom slucaju je HONDA. Model '99-'00 jeste spolja isti kao i model koji se proizvodi do danas (sem prednje maske), ali taj motor ima karburatore i ima neke male zanemarljive nedostatke od novijig modela... CBR i nemoj se razmisljati! Ima jedan moj drug prodaje cbr 600 f4 '99 god, kao da je sad izasla iz fabrike

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • - enduro sector -, 2146 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: adventure

Potpuno 2 razlichita koncepta .. Honda je F (sport touring),a Yamaha R (race) ... potpuno drugachija ogibljenja,menjach,obrtni moment ... namena ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Polako ljudi sa tim Hondama! Da vidimo sta covjeku treba. Ako hoces da putujes i pomalo divljas brzo i udobno - CBR600F, a ako hoces snagu, performanse, tvrdje oslanjanje, hitrost i okretnost - R6.

To su dva razlicita motora, samo na oko slicna.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Guest Cubric

Ja mogu za motor da "nakupim" negde oko 4500 eura. Samo R motori me interesuju (ne stariji od 99-00), znaèi udobnost mi je potpuno nebitna Volim oštru vožnju po krivudavim putevima tako da mi više odgovara motor sa èvršæim ogibljenjem. Ne volim da vozim suvazaèe tako da me ni komfor na zadnjem sedištu ne zanima (èak može i da nema zadnje sedište što se mene tièe).

 

Yamaha R6 je moj san od kada se pojavila, prošle godine je trebala da mi stigne jedna iz Italije (ko lutka, još èuvam slike od nje) ali to mi se nešto nije dalo. Ona je ujedno i jedini R motor za te pare koji mi se svidja. Mene interesuje da li moze da se nadje neka dobra za te pare (ne mora baš da bude extra, neogrebana, sa novim gumama...).

 

E sad zašto i Honda CBR 600 f? Pa svidja mi se prilièno, ne baš kao R6, ali može da dodje u obzir. Kod nje ne volim upravo to što je sport-touring motor (i ono sedište iz jednog dela), i nije baš tako oštar motocikl, ali bar je dugotrajniji zbog toga. Prvo sam hteo CBR 600 F sport (e ona mi se veæ svidja) ali nemam dovoljno novca za nju (bar ne za neku u dobrom stanju). Ono što mi se kod CBR 600 f svidja je to što mi nudi moguænost da je, za godinu-dve kad budem imao para, napakujem na CBR 600 F sport . Pitanje za ovaj motor sam postavio da bih saznao nešto o tom motoru pošto ne znam baš puno o njemu, evo Dusan reèe da ima "karbone" kao što sam i pretpostavio, ali nisam bio siguran.

 

Znaèi ja ne postavljam pitanje "HONDA ili YAMAHA", podjednako volim sve Japance (možda yamahu malo više od ostalih). Po meni svaki od èetiri japanska proizvodjaèa imaju "nešto" svoje što ih izdvaja od drugih (Meni nekako najviše odgovara to yamahino "nešto", ali to ne znaèi da æu se držati yamahe ko pijan plota).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE
...E sad zašto i Honda CBR 600 f? Pa svidja mi se prilièno' date=' ne baš kao R6, ali može da dodje u obzir. Kod nje ne volim upravo to što je sport-touring motor (i ono sedište iz jednog dela), i nije baš tako oštar motocikl, ali bar je dugotrajniji zbog toga...[/quote']

Ne bih se ja za taj dio brinuo. Postoji ovdje na forumu jedan covjek, zove se Sale iz Umaga, koji je sa Yamahom R6 2002 (ista kao ta sto ti zelis) trenutno presao 96 000 km bez ikakvih problema (sada ce da ga pretvori u ultimativnu trkacku masinu jer ima drugi cestovni motor). Samo redovan i preventivan servis i eto rezultata sa svakim motorom. Kupuj ono sto ti se svidja, kod japanskih proizvodjaca, za kvalitet nema zime :wink:

 

P.S. Zasto sa R1 prelazis na manje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Guest Cubric
Cubric ::

...E sad zašto i Honda CBR 600 f? Pa svidja mi se prilièno, ne baš kao R6, ali može da dodje u obzir. Kod nje ne volim upravo to što je sport-touring motor (i ono sedište iz jednog dela), i nije baš tako oštar motocikl, ali bar je dugotrajniji zbog toga...

 

Ne bih se ja za taj dio brinuo. Postoji ovdje na forumu jedan covjek, zove se Sale iz Umaga, koji je sa Yamahom R6 2002 (ista kao ta sto ti zelis) trenutno presao 96 000 km bez ikakvih problema (sada ce da ga pretvori u ultimativnu trkacku masinu jer ima drugi cestovni motor). Samo redovan i preventivan servis i eto rezultata sa svakim motorom. Kupuj ono sto ti se svidja, kod japanskih proizvodjaca, za kvalitet nema zime

 

P.S. Zasto sa R1 prelazis na manje?

 

Ne brinem ja za to toliko, jedino da mi se ne zaglavi neki kome su prethodno "vadili mast", kod mene bi on, onako kako ja vozim i održavam motor, prešao prilièno.

 

Ova R1 je kod mene došla sticajem okolnosti, ne zato što sam želeo taj motor. Èak naprotiv, nisam uopšte želeo hiljadarku, a naroèito ne R1 (iako je to po meni jedan od najlepših R-ova ikad napravljenih). Po meni je Hiljadarka prejak motor, i teško da se može bilo gde osim na stazi iskoristiti njegova puna snaga, vrlo su zajebani za voznju, i po meni potpuno nepotrebni, a da ne prièam da je registracija skuplja za 100-150 eura u odnosu na 600 ccm.

 

P.S. Motor mi je vraæen pošto je izbacio vodu, ne znam šta se dogodilo, sad je kod jednog majstora.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja