RadicM 1076 Napisano Novembar 13, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me ko radi i koliko bi izaslo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Novembar 14, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan šta? na čemu?Za koji motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 17, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Za ovaj moj TS nisam siguran neko mi rece da je mozda pri kraju pa ja lepo na vreme da se informise zlu ne trebalo da dodje da moram da ga popravaljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Novembar 24, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan imaš brojeve u onoj mojoj temi http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/53395-ko-radi-amortizere/page__p__920260__fromsearch__1#entry920260 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Novembar 24, 2010 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan NIKO to ne moze da uradi, stvar je u semeringu a to obicno nema da se nadje ili ih mrzi da se zezaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Novembar 25, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan pusti šta ti drugi kažu. evo kako da vidiš da je dobar. kad skočiš na njega on se spusti pa se podigne, e ako se opet spusti znači da je loš, a ako se ne spusti opet onda je u redu. ako je loš onda pogledaj jel curi ulje iz njega. ako je suv znači da su unutrašnji semerinzi otišli i onda samo sipaš gušće ulje i ko nov je. a ako je vlažan snalazi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 25, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Kad sednem na njga previse je mekan tj bar se meni cini u odnosu na onaj TS sto sam pre njega probao kad ustanem ispravi se ali ima mesta da se jos ispravi kad ga dignes rukom mozda jedno 5cm ili vise nisam siguran. Sad sta je po sredi ne znam pogledacu sutra to da li je suv ili curi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Novembar 25, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan onda ti je opruga popuštena, to može da se zategne, nema to veze sa amortizerom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 25, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a mozda ti je i opruga stradala,kad razmontiras amortizer,posto je kod tebe uljni,gurnes ga unutra i probaj kako ce ici na nazad,znaci treba lako da se uvuce ali na gore treba da ide teze,na naglo guranje na dole treba da zapinje, i na naglo izvlacenje treba bukvalno da se ukoci to jest teze da ide nego kad ga izvlacis polako.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 26, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Malopre sam skako po motoru ko blesav i samo se spusti na dole ali se ne dize na gore kad skaces mozda se podigne kad sedis na njemu pa talasas (gore dole) ali kad skaces se ne dize. Opipo sam onu cev sto izlazi iz amortizera sto se sija ona je suva tj nije masna. Da napomenem amortizer je spusten do kraja na onom granicniku sto se steluje jel to moze da ima neki uticaj? Skidanje amortizera bi odlozio malo dok ne padne sneg. P.S. Voleo bi da mogu ko neki da nista ne diram i da me boli uvo... a ne da sve moram da cackam i rasutram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 26, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan I da dodam cuje se kao kad se puma pumpom kao neki vazduh kad se skace po motruj dok radi amortizer to mi isto cuje i na tomosu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Decembar 2, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam digao amortizer na onom podesivacu do kraja i sad je mnogo kruci vise ne propada sam pod svojom tezinom videcemo kako ce se sad ponasati nadam se da je problem resen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Decembar 3, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nema on podesivac amortizera To sto si nastelovao, to je # podesivac # sabijenosti opruge, ( to ti je TT600, jos kod kupovine motora rekao da uradis ) normalno da je opruga malo slabija za to godiste motora ( a i to ti je bokilic, u par postova iznad, rekao da proveris ) a amortizer je ono sto ide kroz sredinu opruge i smiruje rad te opruge ( uprosceno receno )- a bokilic ti je to malo strucnije objasnio - to kako treba da se ponasa amortizer I amortizer na tom motoru nema stelovanje ! To sto ti ljudi napisu ( ne bas svi - valjda si procenio do sada ko se razume ) trebao bi sa malo vise koncentracije, i razumevanja ( ja takve postove procitam po 5,6 puta ) da procitas ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Decembar 3, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se malo lose izrazio ipak sam ja jos pocetnik u ovim stvarima i jos imam puno da ucim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 3, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Oprugom (federom) reguliraš tvrdoću ovjesa (trapa) i to ti je tzv. PRELOAD odnosno prethodno sabijanje opruge da nakon što ju još više opteretiš što manje mijenja oblik (imaš progresivne i linearne opruge).... A amortizer (ono unutar opruge) služi za brzinu reagiranja ovjesa odnosno za brzinu sabijanja i otpuštanja opruge... znači.. opruga je nosivi element i ona se namješta u zavisnosti od težine tereta (vozač+suvozač+kofer+ITD) a amortizer je upravljajući element i on se namješta u zavisnosti od vrste i načina vožnje, te od vrste i namjene podloge po kojoj se vozi.. Ali iako su to dva totalno različita elementa, potpuno zavise jedan o drugom .....i da bi ti vožnja bila istovremeno i udobna i sigurna, oba elementa moraš podesiti pravilno po svojoj težini i načinu vožnje.. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Decembar 4, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na lepom i sikovitom objasnjenju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 5, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan daj mi plusić ... da i ja imam jedan ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...