dane@ 98 Napisano Januar 16, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan da li neko zna, ima li ko da radi powder coating kod nas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano Januar 17, 2006 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan To plastificiranje Imas na milion mesta. Za sta ti treba? Bas sad Dexter plastificira felne, pa ti moze reci utiske... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 17, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam radio svog automatika pre par godina. Ali pre nekako sam gledao kako na diskaveriju plastificiraju neku felnu, koja je posle pecenja ispala sjajna kao hrom, ali crvene boje. Da li je samo pitanje u izboru boje, ili imaju razlicite tehnike farbanja. Moja automata nije imala toliki sjaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano Januar 17, 2006 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Treba da se uradi lakiranje na kraju da bi dobio sjaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 17, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ima na dosta mesta i nije uopšte skupo... 4 moto felne i 2 èizmice (teleskopi) koštaju oko 65E zajedno s prethodnim peskiranjem. Danas, sutra oèekujem rezultate, pa se oglasim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 17, 2006 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod mene na Yuga ofarbao felne (alu) u belo jos pre dva meseca sa obicnim auto lakom, i to bez pripreme. Ne izgleda lose za sada, a dokle ce- videcemo! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Januar 17, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Za plastificiranje znam. Sad ne znam mnogo o tome, ali neka razlika izmedju plastifikacije i powdera mora da postoji. Jel kod nas nanose prah ili farbaju? U svakom slucaju bitna je dobra priprema, da se lepo ispeskira i da se radi u uslovima male vlage, da ne povuce vlagu metal. Ovo zadnje zavisi od opreme i uslova u kojima rade, sad ako neko ima da preporuci, bilo bi lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano Januar 17, 2006 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Peskiranje je obavezno da bi to uopste moglo da se zapece. A mislim da se bas nanosi prah i onda pece neko vreme. Jedino ne znam da li se to posle i lakira, ali mislim da da. Nego, Dane, kad ces da sklopis taj bajk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 17, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Peskiranje je obavezno da bi to uopste moglo da se zapece. A mislim da se bas nanosi prah i onda pece neko vreme. Jedino ne znam da li se to posle i lakira' date=' ali mislim da da. Nego, Dane, kad ces da sklopis taj bajk [/quote'] To je elektrostaticki postupak.Nanosi se prah na deo koji se farba tako sto je naelektrisan jednom zicom.Prah se nnosi iz pistolja.Dok neudje u pec to je mat , onda se prah na temperaturi topi i i u zavisnosti od toga da li je mat ili sjajan tako bva bude i podloga koja je plastificirana Iz odredjenih razloga nikada nebih plastificirao felnu nego bi je isklucvo farbao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Januar 17, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Nije za felne, nego ocu da napravim neki nosac, nije bitno da ne davim. Nego Dexterr jl su ti stigle te felne, kako je ispalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 18, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan :cry: still waitin' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 18, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Dirty, iz kog razloga bi pre farbao. Podeli to sa nama, posto se i ja razmisljam o nekoj plastifikaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Januar 18, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da od tih para koje bi dao na plastifikaciju, uvezes neki motor iz swabije:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano Januar 18, 2006 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Nije skupa plastifikacija, Dexter ce vam reci (ako vec nije) koliko to kosta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 18, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Dirty' date=' iz kog razloga bi pre farbao. Podeli to sa nama, posto se i ja razmisljam o nekoj plastifikaciji.[/quote']Pomalo sam u toj bransi pa ti pricam iz iskustva.Jednostavno nije dobro za felne, desi se i da pukne platifikacija, a tu gde pukne tu je gotova prica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 20, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Felne su stigle s plastificiranja i mogu samo reæi da su k'o nove ! Jako lepo su uradjene i mislim šta reæi, prezadovoljan sam! Prvom prilikom æete se i sami uveriti, a pogotovu neverne Tome iz Panèeva :twisted: !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 20, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Felne su stigle s plastificiranja i mogu samo reæi da su k'o nove ! Jako lepo su uradjene i mislim šta reæi' date=' prezadovoljan sam! Prvom prilikom æete se i sami uveriti, a pogotovu neverne Tome iz Panèeva :twisted: !!![/quote']NIsam neverni Toma, ali nedaj boze da se obistini to sto sam ja rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 21, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan NIsam neverni Toma' date=' ali nedaj boze da se obistini to sto sam ja rekao[/quote'] Ne možeš me ubediti da nešto što se farba sprejem na parkingu može biti kvalitetnije i dugotrajnije od ovog zapeèenog na par stotina stepeni! A i nisi objasnio ni u kratkim crtama ŠTA se toliko razlikuje u procesu jednom i drugom što bi toliko uticalo na kvalitet? Šta se sve može desiti sa plastificiranjem a šta sa ofarbanim? Na kakvo si farbanje mislio? Ne znam dal' si video ovako nešto, felne izgledaju kao da su LIVENE u toj boji :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 21, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan NIsam neverni Toma' date=' ali nedaj boze da se obistini to sto sam ja rekao[/quote'] Ne možeš me ubediti da nešto što se farba sprejem na parkingu može biti kvalitetnije i dugotrajnije od ovog zapeèenog na par stotina stepeni! A i nisi objasnio ni u kratkim crtama ŠTA se toliko razlikuje u procesu jednom i drugom što bi toliko uticalo na kvalitet? Šta se sve može desiti sa plastificiranjem a šta sa ofarbanim? Na kakvo si farbanje mislio? Ne znam dal' si video ovako nešto, felne izgledaju kao da su LIVENE u toj boji :?: Prvo nije nekoliko stotina stepeni nego od 160 do 200, drugo nisam mislio na spray za ulicu nego za pravu lakirersku komponetu koja se takodjde za pece u komori.Ja zanam da to jako dobro izgleda , ali rekao sam da postoji mogucnost odlepljivanja od oduranja kamencica.Uglavnom su kod nas jako lose pripreme za plastificiranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 21, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan E sad pošto je vid'o felnu CBR-a kako je uradjena i pošto je to, sad æe da kaže... i da uporedi s farbanjem :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 21, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan E sad pošto je vid'o felnu CBR-a kako je uradjena i pošto je to' date=' sad æe da kaže... i da uporedi s farbanjem :wink:[/quote']Ofarbane su lepse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 22, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan :baeh: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 23, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Mir deco. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...